Перейти до змісту

Колосальна вирубка українського лісу.

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Місяць тому прочитав в фейсбуці, що з Києва на Одеський порт валило по трасі біля 50 вантажівок кругляка. Через декілька днів і мені довелось їхати цією трасою, то ж відразу взявся рахувати. нарахував біля 40-ка. Можна з великою впевненістю сказати що поки я пишу цей пост, ще ціла купа найкращого українського лісу рухається одеською трасою. Я б не відкривав цієї теми, якщо знову не прийшли сигнали: " А що твориться в Чернівцях на вокзалі. Люди кажуть що при Янику ну состав в місяць, то зараз два в тиждень! Просто катастрофічно крадуть та знищують ліс по всій Україні ". Те ж саме і в Івано Франківській області, в заповідних Карпатах: урал за зілом, за камазом, безперерви. Цікаво що в Закарпатті? А то кацапські фури вроді перекривали, але щоб хтось ліс боронив, я такого не чув. Що робиться?

Опубліковано
30 минуты назад, romaxa11 сказал:

Місяць тому прочитав в фейсбуці, що з Києва на Одеський порт валило по трасі біля 50 вантажівок кругляка. Через декілька днів і мені довелось їхати цією трасою, то ж відразу взявся рахувати. нарахував біля 40-ка. Можна з великою впевненістю сказати що поки я пишу цей пост, ще ціла купа найкращого українського лісу рухається одеською трасою. Я б не відкривав цієї теми, якщо знову не прийшли сигнали: " А що твориться в Чернівцях на вокзалі. Люди кажуть що при Янику ну состав в місяць, то зараз два в тиждень! Просто катастрофічно крадуть та знищують ліс по всій Україні ". Те ж саме і в Івано Франківській області, в заповідних Карпатах: урал за зілом, за камазом, безперерви. Цікаво що в Закарпатті? А то кацапські фури вроді перекривали, але щоб хтось ліс боронив, я такого не чув. Що робиться?

Колега на ФБ постійно піднімає це питання.

Декілька статей з його сторінки і фотка для наочності. Ще десь бачив схожі знімки з космосу.

56d7ec1adb21b-karpaty-lis-vyrubka-3.jpg

http://pmg.ua/life/44159-nezakonna-vyrubka-lisiv-zakarpattya-syagnula-krytychnoi-mezhi

http://pmg.ua/life/44189-protest-na-rakhivshhyni-lyudy-pidpaly-shyny-i-vymagayut-prypynyty-vynyshhuvaty-lis

http://pmg.ua/life/44285-zhurnalisty-pokazaly-na-vsyu-ukrainu-mayzhe-apokaliptychne-video-pro-vyrubku-lisiv-na-zakarpatti

Опубліковано

І що ти хочеш тут почути? 

"Пацани, а зганяйте-но в Карпати, гляньте, шо там, і мені розкажіть. А я потім скажу вам, що робити далі", так? Піднми дупу з дивану, поїдь до лісу, почекай порожнього урала/камаза/зіла, прослідкуй за ним, сповісти поліцію і розкажи тоді нам "Я впіймав того-то і того-то

А то поки лиш би поп...ти, бо "щось я не чув, щоб ХТОСЬ боронив"

Опубліковано
32 минуты назад, jack74 сказал:

І що ти хочеш тут почути? 

"Пацани, а зганяйте-но в Карпати, гляньте, шо там, і мені розкажіть. А я потім скажу вам, що робити далі", так? Піднми дупу з дивану, поїдь до лісу, почекай порожнього урала/камаза/зіла, прослідкуй за ним, сповісти поліцію і розкажи тоді нам "Я впіймав того-то і того-то

А то поки лиш би поп...ти, бо "щось я не чув, щоб ХТОСЬ боронив"

jack74, ти колись мені писав:

Цитата

Ваня Уллянов, ну от скажи, для чого тикати своїх 5 коп. всюди, де не просять?Таким чином набрав 4 762 повідомлень? не дивно...

Ну якщо не маєш що сказати по темі, то пройди повз, не пиши взагалі. А то мені тикав кількістю, а сам набив за такий же час удвічі більше постів. не дивно...

Опубліковано
1 година тому, romaxa11 сказано:

А то кацапські фури вроді перекривали, але щоб хтось ліс боронив, я такого не чув.

На Волині боронять ліс - аж гай шумить. Але там "зверху" Лапін десь, так шо "всьо куплєно". :))) Так само як бурштин.

Єслі шо - це сарказм, а то завтра на цитати розберуть.

Рома, а ти ж знаєш Харьковського Сашу або Юру з Рожищанської самооборони?

Опубліковано
3 годин тому, romaxa11 сказано:

Цікаво що в Закарпатті? А то кацапські фури вроді перекривали, але щоб хтось ліс боронив, я такого не чув. Що робиться?

А на Закарпатті, чи у Франківській області, чи Львівській - в Карпатах, коротше, 99% відсоткам місцевих срать на той ліс. Вони його самі навипередки біжать рубати, де дерева цінніші і ціліші - аж трісочки розлітаються. І якісь слова типу "екологічна катастрофа", "державна власність", "заказник" та інші - то цитатки з інформаційних щитів, які вони бачать, коли проїзжають  на своїх лісовозах поруч. Там головний алгоритм: лісу врубав-бабло мутанув-хату побудував-дітей вчитись до Франківська відправив. Розумніші - мутять бізнес. Але на ліс той їм всеодно насрать.

П.С. І так вже не переший рік і навіть не третій.

Опубліковано

В кінцевому випадку ліс залишиться тільки там де фізично його не можна буде рубанути. Оце ставлення місцевих до свого рідного лісу, до цієї краси шокує найбільше. Повна збалансованість системи: божественна краса і хитросракі дебіли. Вже зараз гори, де можуть доїхати місцеві перетворились в гівно. Був в Яремче біля водоспаду Дівочі сльози: тому водоспаду мільйон років, там мох, корневища настільки древні це заворожує, а навколо якесь порубане і закидане як небуть патиччя, пляшки, розрите колесами болото. А поки йдеш по цьому заповіднику, зілок гружений проїхав, а внизу вже камазик затаївся, всі на місцевих номерах, всі всім відомі довбодятлові енциклопедичні рагулі. І ти починаєш розуміти, що ніфіга ти не розумієш. А може йому, місцевому, видніша істина і мусарку що в долі і лісничому і чиновничку місцевому і вищому, районному і обласному і столичному, міністерському, президентському. Може їм всім краще все зрозуміло і це все дійсно потрібно спиляти, зрубати, повиривати, позасирати, а саме ти якийсь неправильний. От поїхав в Баїв по воду. Можна було б спокійно набрати собі води, але кожен хоче з баклахами прямо в джерело заїхати і порозривали доріжку в гівно, болота по коліно і вже не кожен зможе проїхати, але хтось видно що пробує до останнього. Людина приїжає набрати чистої води і залишає після себе болото, розрите гівно і воно все навкруги так. І тільки єдине місце де місцевий старається не смітити то власне подвір'я, все робиться для того, щоб мати гарне власне подвір'я, як повезе, за високим глухим парканом - екстаз. Отут і ялиночки і сосенка може безстрашно рости, бо то своє, огороджене.

Опубліковано
3 годин тому, difoto сказано:

Але там "зверху" Лапін десь, так шо "всьо куплєно". :)))

На злодії шапка горить.

Опубліковано
54 хвилин тому, nikifor сказано:

рівень будівельної деревини все росте і росте, в той час коли у всьому світі скорочується... 

Пам'ятаю історію як років 10 назад в село, звідки родом мої батьки приїхав німецький фермер, землю хотів у селян орендувати, то очі в німця ледь з орбіт не повилазили як побачив що плоти в людей з дерева, а вікна (самий шик в ті часи) - пластикові :D.

Опубліковано
1 година тому, Demeter сказано:

А на Закарпатті, чи у Франківській області, чи Львівській - в Карпатах, коротше, 99% відсоткам місцевих срать на той ліс. Вони його самі навипередки біжать рубати, де дерева цінніші і ціліші - аж трісочки розлітаються. І якісь слова типу "екологічна катастрофа", "державна власність", "заказник" та інші - то цитатки з інформаційних щитів, які вони бачать, коли проїзжають  на своїх лісовозах поруч. Там головний алгоритм: лісу врубав-бабло мутанув-хату побудував-дітей вчитись до Франківська відправив. Розумніші - мутять бізнес. Але на ліс той їм всеодно насрать.

П.С. І так вже не переший рік і навіть не третій.

Ти думаєш тільки там так? В нас на поліссі не краще. Не знаю як зараз, але ще років зо два назад, основна маса вирубок лісу була не лісгоспами, а різними фірмочками зі своїми "мутками", і дуже великий процент вирубки був нелегальний самими місцевими. Збиток від цього посилювався ще  й тим що на відміну від лісгоспів, місце вирубки не прибиралось і не засаджувалось молодими деревами, згодом це все заростало самосівом березою осокою і іншими нецінними рослинами, що за декілька років перетворює ділянку на непрохідні хащі.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

:)

Волиняни вкрали лісу більше, ніж на 300 тисяч

Цитувати

24 березня, 16:48

На Волині вирубали лісу на 336 тисяч гривень.

У Стирному лісництві, що поблизу села Городині Рожищенського району злодії зрубали й викрали 59 вільх, 10 сосен та 5 ялин. Сума завданого збитку становить понад 336 тисяч гривень, - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області. 
    Дерева зрізали у лісосмузі на території Городинівської сільскої ради у Рожищенському районі в період з 14 по 21 березня. Невідомі зрубали усього 74 дерева. Збитки лісництва становлять 336 тисяч 211 грн. Попередньо встановлено, що кримінальне правопорушення скоїли двоє мешканців сіл цього ж району. Одному з них 31 рік іншому – 29. Незаконно здобута деревина знаходиться на відповідальному збереженні у селі Городині на складі. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці з’ясовують усі обставини події. Триває досудове розслідування.

Опубліковано

Тю то фігня, в порівнянні з тим що за "бєтонкою" робиться, там майже кожне село по декілька пилорам має, і ліс місцевими вирубуються катастрофічними темпами.

Опубліковано

Так в тому то і справа, що виннні виконавчі, законодачі і судові органи держави. Везеш кругляк за кордон - 10 років строгача, зрубав дерево кримінал, зрубав 10 - 2 роки, підробив документи- конфіскація і десятка. Там де не працює закон, правило почни з себе не працює.

Опубліковано

Да всё нормально, не сцццццыте вырубают только "больные" и повреждённые " шкидныками " деревья, то есть ---- млять всё что растёт ----- этот грёбаный бизнес ---- практически невозможно остановить, как и копательный бизнес янтаря .........  Суки вырубили уже всё , и продолжают вырубать ..... Два года назад вырубили деревья (вдоль дороги) !!!! СУКА!!!!! Больные деревья !! На участке Луцк-Боремель --------- и что вы демаете???? Да я Вам ЩАС СКАЖУ перемёты зимой такие, что нахер  даже маршрутка теперь не ездит ( ну разумеется в те дни когда навалит снега с полей), А КАКОГО ХЕРА СНЕГ С ПОЛЕЙ ТЕПЕРЬ ВАЛИТ НА ДОРОГУ????????????   А блляяяяяяя ---- теперь его задерживать то нечему БОЛЬНЫЕ ГРЁБАНЫЕ ДЕРЕВЬЯ -- уже давно сгорели в банях и барах --- их блять продали !!!!!!! Сейчас продолжают рубать за "сахарным" ----- болезнь млять .......

Опубліковано
4 хвилин тому, Revolver сказано:

За дерева вздовж дороги

Зїхав в кювет - живий

Заїхав в дерево вздовж дороги -ні

зверху даркмонк писав

за дерева вздовж дороги

є дерева-зимою не так мете

немає - перемети такі, що не проїдеш(одеська обл. приклад)

Опубліковано

А в США в національних парках браконьєри вирубують секвої, яким не одна сотня років. І країна багата, і закони суворі, але це їх не зупиняє. Так що люди скрізь одинакові, справа лише в ціні.

Опубліковано
17 годин тому, Lisovic сказано:

Тю то фігня, в порівнянні з тим що за "бєтонкою" робиться, там майже кожне село по декілька пилорам має, і ліс місцевими вирубуються катастрофічними темпами.

В гуглі забанили? Давно карту дивився? Місцеві вирубують  ділянками по кілька гектарів?

2016-03-29_100501.jpg
Всі оці сірі плями - це вирубані ділянки, розміром 2-3 гектари, які з'явились за останні кілька років. Всі лісові дороги розбиті лісовозами, активно насипаються щебнем і піском нові, щоб зручніше ліс вивозити. Це все місцеві?

15 годин тому, NightVision сказано:

А потім знов скажуть, що держава винна. Так, вона винна в безкарності, але ж і в самих повинна бути голова на плечах. Нашій країні допоможуть тільки масові розстріли.

Там був і бачив хто що каже і хто винен? 

Катастрофічними темпами ліс вирубується лісгоспами, а лісгосп - це державне підприємство.

І така ситуація не тільки за бетонкою.

В сорока кілометрах від Луцька у селі, звідки родом мій батько, лісу кіт наплакав, за годину можна з кінця в кінець пройти, а різали цілу осінь, зиму і зараз ріжуть.

P.S.: Між іншим, Орнітологічний заказник місцевого значення "Чорна долина"  - місце гніздування глухарів і тетеруків, які занесені до Червоної книги України. (Глухар  - це пташка, розміром з індика, якщо хто не знав.)

В дитинстві мій, нині покійний, дід часто водив мене по гриби в "Чорну долину". Глухарів не бачив, але сліди їхньої наявності зустрічав постійно, а наприкінці зими можна було натрапити на місця майбутнього "весілля" глухарів, так званого току, які було видно по характерних слідах на снігу, що залишає глухар своїми крилами.

Опубліковано
4 хвилин тому, Віталій СК сказано:

В гуглі забанили? Давно карту дивився? Місцеві вирубують  ділянками по кілька гектарів?

На відміну від тебе і твого гугла, я на власні очі бачив хто де і як ріже і чим возить, правда в одній окремо взятій але великій ділянці лісу, де межують три лісгоспи. Місцеві там ліс ріжуть теж отакими ділянками, і возять лісовозами. Ліс там такий же бізнес як і бурштин.

Лісгоспи теж ліс ріжуть, але після вирізки ділянки вони проводять рекультивацію і засаджують молодими деревами, принаймні так було ще два роки назад. Місцеві і різні фірмочки, які "замутили" дозволи ніякої рекультивації не проводять, зрізали що краще і все, навіть обрізки не прибирають.

І ця проблема не вчора з'явилась, різали ще при Ющі, правда масштаби були менші і правоохоронці трохи намагались з цим боротись, і так само як про бурштин, про то не говорили. При Янику вирубка набула вже катастрофічних масштабів, зараз нічого особливо не змінилось, влада на місцях там практично не змінилась.

І винні в тому всі, починаючи від того хто незаконно рубає ліс і до чиновників в Києві які нічого не роблять для того щоб навести порядок.

Опубліковано

А взагалі на поліссі проблема знищення природи дуже гостра, і це не тільки ліс і бурштин, хоча ці два чинники найбільш пагубливі, там більшість місцевих взагалі живе сьогоднішнім днем, аби отримати вигоду сьогодні, а що буде завтра його не хвилює. Починаються ягоди, для того щоб зібрати побільше використовують гребінки, і здирають ягоди разом із листям, потім ягідники можуть декілька років не давати урожаю, засіви лисичок на галявинах збирають граблями, здираючи мох разом з грибницею, після чого вже багато років там гриби рости не будуть. Рибу у диких водоймах виловили практично всю. І потім ті ж самі на наступний рік жаліються що за ягодами вже треба їхати далеко в ліс, бо чогось на минулорічних ягідниках ягід нема, що грибів чогось в цьому році мало і риба кудись ділась. І так практично зі всім що може принести швидкі гроші.

Опубліковано

Прикинь я теж не в гуглі (просто на карті добре видно масштаби вирубки) бачив хто як ріже і возить, і теж на великій ділянці, де межують три лісгоспи, ще й швагро мій працює лісником в Турійському районі.  Місцевих з лісовозами не бачив, фірм з дозволами теж, хіба якийсь дядько конем вкраде пару колодок. Напевно весь дисонанс через те, що ми робимо висновки по різних ділянках лісу.

Ти не припускаєш, що найбільший крадій лісу - це лісгосп, який вирубує і продає деревину за підробленими документами, або взагалі без них?

Опубліковано
2 хвилин тому, Віталій СК сказано:

Ти не припускаєш, що найбільший крадій лісу - це лісгосп, який вирубує і продає деревину за підробленими документами, або взагалі без них?

Я десь писав що лісгоспи не ріжуть і не крадуть ліс?

Я хочу сказати що місцеве населення винне в вирубках не менше ніж ті ж лісгоспи, може в Турійському районі там місцеві і не ріжуть, але Камінь-Каширський і Маневицький район ще й як ріжуть. Я практично виріс в тих краях, всі канікули проводив на хуторі серед лісу, і дуже добре бачив зміни в лісі за ці років так з 25. В нас просто прийнято у всьому винити владу і не помічати проблеми у нас самих, у нас завжди винен хтось інший а не ми самі.

Опубліковано
4 хвилин тому, Lisovic сказано:

Я практично виріс в тих краях, всі канікули проводив на хуторі серед лісу, і дуже добре бачив зміни в лісі за ці років так з 25

Я теж пишу про Маневицький район, а швагра приплів, як ще один аргумент. Років 25 я не пам'ятаю, але за 20 можу сказати: винна влада, яка є причиною тотального безробіття та низького рівня життя. Розкажи но чим на хуторі заробляють на хліб?

Я не здивуюсь, коли виявиться, що в Держлісагентстві побудована "піраміда", аналогічна, як була в ДАЇ.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...