Перейти до змісту

Цифрові фотокамери


funfoto

Рекомендовані повідомлення

  • 2 тижня потому...
  • Відповідей 176
  • Створено
  • Остання відповідь

По Сони R1. Камера очень хорошая. Но недёшево. Цена порядка 800 уе. За эти же деньги можно купить цифрозеркалку с китовым (читай самым простеньким) объективом. Параметры этого обьектива будут сильно уступать тому что приделан к этой соньке. Как-бы тут надо определиться в задачах. Цифрозеркалку есть смысл брать для проффесионального использования, то-есть например свадьбы итп, или для неких попыток студийной работы. Для всего остального по опыту могу сказать, сонька будет просто лучший выбор. Все сменные обьективы очень дороги, ну уж тем более с постоянным значением относительного отверстия диафрагмы. Те сооооовсем дорогие. Поэтому покупать их, или даже скорее, расчитывать покупать их есть смысл только твёрдо зная зачем. Те из обьективов, которые имеют параметры в плёночном эквиваленте, например 28-200 и стоить до 200 ее, будут... да не то чтоб плохие, ну... слабенькая светосила, завышеный контраст, средненькая пластичность изображения и тп. То-есть снова же...слабо годятся для особо хорошей работы и собственно, будут похуже обьектива того что установлен на сони. Потом ещё пыль на матрице... слышали? это проблемс.. Потом пользоваться жк дисплеем очень удобно, особенно для не очень опытного фотографа, поскольку можно в боль-мень даже в ручном режиме подгонять характеристики искомого изображения. Это важно, например, при сьёмке в контровом свете, или вообще для достижения любого еффекта переекспонирования одной из частей изображения. В зеркалках монитор задействован только при пост-просмотре.

В общем исходя из задач... Главное определиться ЗАЧЕМ нужен аппарат. А так, характеристики у этой соньки чрезвычайно хороши. Вес? ну да... но зато очень крутые возможности.

http://www.sony.ru/view/ShowProduct.action...l+Still+Cameras

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

по якому досвіду?

камера такого рівня і такого розміру перша по суті...

также брать цифру за 800 уе.. с прідєланим обєктівом. тра ТВЕРДО знать навіщо :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі, як альтернативу радив би подумати... на 200 уе дешевше Minolta A200. Досить пристойний апарат. Якісна оптика, розмір матриці(діагоналі) 2/3", і шо класно, ручний зум(7х). Це надійно. Зновуж таки скажу, і підкреслю, з досвіду. Через руки пройшли троха камер. Зараз в нас студійний(на документ правда), Canon Pro90, це старий варіант Pro1, то ця мінолта по характеристикам аля Pro1. і такою камерою я троха познімав :) . Стосовно до ручного зума---висновки, зроблені з досвіду експлуатаціі Canon Pro Is2.. Симпатична камера, душе шустррий зум і якісний автофокус, "цепкій", но... ніжнуватий обїєктивчик-факт. Ла-ма-ється. Те саме, звичайно стосується і олімпусів з довгим зумом, серіі 725-760-770 і нової SP-500. Доречі, в цієї серіі є один жиииирний і беззаперечний +++. Ціна на SP-500---300(триста)ее. Так шо якшо не знаєш точно на що... але хочеться довгого зума--то альтернативи немає. Все остальне покручє... але відчутно дорожче.

Стосовно досвіду. В мене на руках мій власний Pentax *st DL-зеркалка, потім клацав я і Canon 350D. і Nikon D50. А стосовно до апаратів конструкціі і принципа Sony R1. то досвід є я би сказав багатий. В сонькі тої що нового... то велика матриця, якісний об"єктив, ну і пару примочок... А так то все та ж лінія. Так шо з досвіду, можу сказати---це для звичайного користувача значно зручніше за зеркалку. Розмір буфера для серійної з"йомки, там, чи серійної з експовилкою (брекетінг), чи в RAW, то все... як шо не щось специфічне, значно меньш стане у пригоді як поворотний ЖК дісплей для прєдпросмотра і встроєний якісний об"єктив з серьйозним зумом.. так шо знову ж таки... Виходячи з потреби... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

паддзержалЪ!!!

фоткал и олимпусом 5050 и никоном 5700...ну и держал в ручках D50 и 350D саавсем не прикольно...

ну из плюсов-у зеркалок замечен оччинь бысстрый автофокус... а так, по удобству...у нас в салоне стоит никон 5700...для художественной съёмки в салоне.... а вот на выездное фото берется Никон F90x... ПЛЕНКА!

:) так что съёмная оптика далеко невсегда "панацея от всех болячек"!(даже если не вдаваться в цену...хотя хороший объектив стоит как нормальная незеркалка)

ЗЫ: новен, ты если бы подержал в ручках F90x.... кароче, F50 после него-большая мыльница! :):):)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а що порадите для себе (пів року назад підібрав олімпус С-55 але гроші пішли на інше, а зараз щось і не видно його)

і так щоб не розоритися

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

имхо как на меня, то для потребителя лучшее из того, что я держал в руках.... как ни странно, но Casio.... звиняйте, но по удобопользованию(по всем параметрам, начиная от эргономики до решений, упрощающих съемку) это для меня образецц для сравнения с остальными...

НО! если знаешь, что такое эксповилка, брэкетинг или AE-Lock, (и тебе это надо) , то это в сторону кэнона-никона-пентакса

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Юзаю Canon a610. Задоволений ним на всі 100%. він гроші вложені в нього відпрацьовує бездоганно. вибирав з досить багатьох моделей і зупинився на ньому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочу взяти Canon PowerShot S3 IS, нащадок Canon PowerShot S2 IS. Він десь на дняє має в Європі появитися, і до кінці літа ціна десь на рівні 350-400 євро зупиниться.

Може, хтось юзав Canon PowerShot S2 IS? Щось порекомендуєте? Зеркалки не хочу, з ручними настройками теж, бо не мені одному доведеться фоткати, а й женщінє. Хочу оптичний зум не менше 10, систему стабілізації зображення, запис відео 640х480х24 кадри/сек, макро, від 6 мегапікселів. Можливо, хтось щось може проадити, не гірше Canon PowerShot S2 IS?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Значить, я вже вищще писав за кенон IS.. апарат дуже гарний... але отой моторизований зум... не дуже надійний. Потім фізичний розмір матриці.. маловат... Так шо я би вважав в цьому ціновому секторі найкращщий варінт Мінолта А200. Матриця 2/3, антишейк, поворотний дісплей, розміщення зовнішнього спалаху, і ручний зум 7х, дуже бистро так зумує, і оптичні параметри об"єктива покруче... то-єсть варіант-бомба. Ціна 610 бакинских.. т/е значить десь 485 евро.

А якшо за дешево-самий лучший варіант кенон 530... шото там десь 240 уе... і все шо треба є... Якшо треба шоб поворотний дісплей---то кенон 610... но вже треба десть 70-80 уе добавити. Всі ці апарати не мініатюрні... але я можу радити тількі те що стосується функціональності... а дизайн-то вже питання смаків :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Європі С3 має ціну 450 євро. С2 там продається за 280-300 доларів. С3 - модель тільки появилася, тому ажіотаж навколо неї трохи є, але до кінця літа ціна буде десь 350-400 євро (в Європі, повторю). Це мені мій знайомий виклав усі розклади, який живе в Берліні і, в принципі, займається технікою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а мені на роботі принесли і поклали на стіл Kodak Z-740. сказали - на користуйся. користуюсь, задоволений :)

як там в описалові ...10-кратный супер-зум-объектив фирмы SCHNEIDER-KREUZNACH VARIOGON зафиксирует мельчайшие детали снимаемого сюжета. 5-мегапиксельный сенсор позволит отпечатать великолепные фотографии форматом до 50 х 75 см. Подсветка системы автофокусировки - это возможность делать снимки даже в условиях недостаточного освещения...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

как кстати подсветка, не сбоит? у меня с подсветкой было несколько nikon и sony. nikon'ы в темноте даже с подсветкой обычно не могут нормально сфокусироваться, а вот sony очень даже ничего, но про скрытую сьемку можно забыть - светодиод подсветки не хуже прожектора, даром что красный.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

може ще мало користуюсь. але якось в темноті не багато є фоток. але різкість супер. з підсвіткою фокуса дійсно прикольно (зелений промінь), і народ якось лякається :) прикольні фото виходять :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене зараз Nikon 5900. Як для побутових потреб -- супер-пупер камера. Досить жвава, не дуже шумна матриця, автофокус працює на тверде 4. Да, в темноті підсвітка далеко не завжди спасає своїм "червоним оком", зума часом не вистачає. А так -- супер. і розмір мінімальний, і дисплей великий.

Думаю що наступним апаратом буде псевдодзеркалка. Поки не вирішив. Але щось душа лежить до Pentax'а. Треба подумати :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зверніть увагу на DMC-FZ30EE-K.

http://www.panasonic.ru/products/spec.xgi?...odel_id=1770960

Комбінація пристойної оптики і матриці на 8 МП.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кстати о выборе. советую глянуть эту баянистую, но пока еще весьма актуальную статью : http://afanas.ru/video/photo.htm

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так хворумчани, шо краще брати з фотів, таких не дуже дорогих, до 900 $. Просто в цій камері мене не особо радує

Макросъемка (минимальное расстояние) 35 см. В принципі нафік нада, але шото сумніваюся

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

до 900 можно вполне позволить себе недорогую зеркалку или очень навороченый компакт ;)

Добавлено (фанфото)---недорогая зеркалка теперичи чуть более 700!!! Налетай-покупай! :drink:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...