Перейти до змісту

А ви крали на своїй роботі?

romaxa11

184 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

я щас абаржусь :)vaz75, йди до бятюшки, він розкаже-розсудить :)

Ромаха, то ти відповіси на запитання?

Темка скажу відразу, не проста і не все там так однозначно, є і сльози, і біль, і глибоку розчарування.
а вот с етага мєста пападробнєй  :)

Чи оце є відповідь?

Цією темою я хочу застерегти людей, які вже зважились на крадіжку. Не робіть цього. Крадене не принесе очікуваного задоволення, ризики бути викритим, внесуть у вас страх, тривогу, ви змінетесь, станете гіршими, замкнутішими, більш відлюдкуватими, що в свою чергу відобразиться на вашому особистому житті, можливо здоров'ї. Крім того людська взаємоповага, яку ви втратите, бо до кінця життя про вас люди пам'ятатимуть тільки одне - злодій.

ну тоді ржунємагу

• Відповідей 184
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Ахахаха

Твоя совість чиста - ти купив. А далі все на совісті прораба.

хоча, надія така ж, як людина у порівняні із Сонцем.

Опубліковано

Дядько Ромаха, а Ви з якою ціллю цікавитеся?)))  А якщо без гумору.....  Крав. Але крав не в варіанті:... "ну з ким не буває"? В основному, від нужди, і неможливості офіційно заробити на кусень хліба. Колись, в часи сесеру, крав для задоволення( посидіти в кабаку, зробити подарунок дівчині) . Ромаха, урка, якраз і не керується інстинктами, як ти пишеш, він не клептоман хворий, і в нього ,якщо він не банальний алкаш, який краде з ціллю випити, розум холодний, бо сенс не просто вкрасти, а ще й не "сісти"...  Морально чи аморально красти- аморально,  з позиції релігії і кримінального кодексу.  Але легко судити про моральність, коли в хаті є кусень хліба. Згадав розповіді батька, царство йому небесне, коли за те, що мати вкрала жменю колосків з  колгоспного поля щоб нагодувати діток, на якому вона жала,  її засуджували на певний термін ув'язнення. ( це до теми : А ви крали на своїй роботі?). 

Опубліковано

Ахахаха

ні Женя, совість тут не чиста - він йшов на будівництво а не у магазин, він знав, що йому продадуть крадене, а не призначене для продажу. тому не треба перекладати вину за співучасть  і спонукання до крадіжки на прораба

Опубліковано

Ми колись на морі махінаціями займались, ну як займались, раз чи два...І то, це робилось на вищому, командному рівні (капітан-стармех), а я як З-й механік виконував, ну і получав свій процент, звичайно, це мене не виправдовує, якщо б всплило, то "сєли б усє", але від мене нічого тоді не залежало, хіба що я б відказався від грошей...Так от по суті... Коли заправлялись паливом в турків, заказували 50т, а по факту брали 40т, а 10т турки не додавали, а давали за неї наліком, звичайно по меньшій ціні. Потім я повинен був ці 10т наганяти, наприклад судно бере в сутки 3т соляри (плюс-мінус,в залежності від загруженності і погодних умов), я писав 3,3т... І так місяц наздоганяв, переживаючи, щоб комісся за цей місяц не нагрянула...

Опубліковано

Ахахаха

Добре. Якщо підприємець КУПУЄ в іншого підприємця товар для реалізації, знаючи, що то контрабас, то його совість теж чиста? Податковій так і сказати?  :D

Опубліковано

- він йшов на будівництво а не у магазин,

Оскільки таку цеглинку я окремо одну не куплю

ому не треба перекладати вину за співучасть і спонукання до крадіжки на прораба

мабуть пора просити Т0ріка, щоб додав тег "Сарказм".  Бо я заколупаюся щоразу пояснювати кожному.

Опубліковано

І коли вони це робили, то забирали те, що на їхню думку, мало належати державі.
Женя, в мене 6.03 конфіскували мобілки, які на 8 березня (ДО СУДА!!!) вже подарували жіночій частині податкової, так шо да - державі. Всьо -странє!
Опубліковано

мабуть пора просити Т0ріка, щоб додав тег "Сарказм".  Бо я заколупаюся щоразу пояснювати кожному.

думаю смайлик може вирышити твою проблему

Опубліковано

От питання.

Ремонтники в квартирі при утепленні балкону розвалили зовнішню керамічну цеглинку.

Оскільки таку цеглинку я окремо одну не куплю, то я пішов на будівництво такого ж будинку, і не взяв просто (хоча можливсть була), підійшов до прораба і той мені продав її за Х гривень. Виходить прораб вкрав у підприємста-забудовника. Тоді я те ж вкрав?

тема скочується в офтоп.

теоретично тут усі злодії, бо хоч один раз шось друкували на казенному папері, варили каву не оплачуючи роботодавцю електроенергію, хоч раз заходили з службового компа в однокласники (інтернет теж не безплатний), хоча все це купувалось з метою якоїсь службової необхідності і аж ні як не на потреби працівників.

треба чіткіше поставити запитання. Чи виносили ви щось з роботи, що прямо призначене тільки для службового користування, і на приватне використання чого є заборона? усілякі там представницькі витрати, зекономлене паливо, не контрольовані бонуси від постачальників рахувати не потрібно. Все шо не контролюється має певний допуск і мовчазну згоду роботодавця на приватне використання, той хто чесно верне надлишки або повинен мати мотивовані причини це робити (ну там ідейні, які піднімають фірму в важкі часи шоб потім мати хліб, або як писалось вище клієнтів заманюють щоб це відбилось потім плюсом на його доходах і т.д), або вибачте ідіот, відповідно як манагер фірмі він взагалі не потрібен.

Опубліковано

Женя, в мене 6.03 конфіскували мобілки, які на 8 березня (ДО СУДА!!!) вже подарували жіночій частині податкової,

Ді, чи я тобі маю розповідати як це робиться? Як конфісковуються "цікавих" років і моделей пригнані авто на кордоні?

наприклад судно бере в сутки 3т соляри (плюс-мінус,в залежності від загруженності і погодних умов), я писав 3,3т... І так місяц наздоганяв,

Теж мені схема :) 

Як там було, хай той, хто без гріха, перший поставить мені мінус :)

Опубліковано

я щас абаржусь :)vaz75, йди до бятюшки, він розкаже-розсудить :)

До кого, до кого, а до всіляких "батюшок" я точно не звертатимусь. Це перші крадії, які наживаються на сліпій вірі людей.

Ахахаха

ні Женя, совість тут не чиста - він йшов на будівництво а не у магазин, він знав, що йому продадуть крадене, а не призначене для продажу. тому не треба перекладати вину за співучасть  і спонукання до крадіжки на прораба

Вірно. В цьому випадку я ще гірше за крадія, бо своїми діями спонукав чесного, порядного прораба на крадіжку (сарказм).

Опубліковано

Чи виносили ви щось з роботи, що прямо призначене тільки для службового користування

Виносив. Колись мене списали с корабля. Ну не тільки мене одного, ще двох зі мною. Була часткова зміна екіпажу. Судно стояло в місті Констанца (Румунія).  З Одеси приїхав Рафік з фірми, привіз людей, нас забрав. Привезли нас в Одесу. В Одесі я сів на потяг і з радістю помчав додому, до мами, до друзів, до дєвок))). І все не міг зрозуміти, чому в мене сумка така важка. І вже дома, в квартирі, коли розбирав речі, майже на дні сумки я знайшов якірну скобу. Хто не знає що це, дивіться фото:

oyspfef2xp6i.jpg

65chzszizumf.jpg

Так друзі пошуткували наді мною... такі вони, морські традиції :) .

Опубліковано

.... А є ще така ситуація коли працівник просто змушений красти, он як наприклад в мене є знайомий він на УРАЛі лісовозі іздить зп шось там у нього 2,5 тис грн це смішно, але за рахунок того шо це УРАЛ і розхід соляри там колосальний як він мені росказував якщо сильно постаратись то в день можна і до 10 літрів зекономити( да я знаю шо в Лісхозах мають карти та довжину маршутів, та щнають примірно скільки потрібно соляри на ту чи іншу дію но факт остається фактом), начальство знає але терпить бо хто реально піде на таку роботу за 2.5 тис. грн.? Але якщо прикинути на той самий УРАЛ поставити систему GPs моніторингу, дати зп 5 тис. грн. водію і вроді усі будуть раді, але чомусь ніхто такого не робить?

А хто водія урала заставляє на ньому працювати, це те саме коли ви найняли людину наприклад вкрутити вам 100 шурупів, в вона вкрутила 80, а інші вкрала мотивуючи це тим, що змушена була, бо погодилась на таку "адську" роботу за 100 грн., а треба було брати 10 тисяч. - це такий наш менталітет напевно.

Опубліковано

А хто водія урала заставляє на ньому працювати, це те саме коли ви найняли людину наприклад вкрутити вам 100 шурупів, в вона вкрутила 80, а інші вкрала мотивуючи це тим, що змушена була, бо погодилась на таку "адську" роботу за 100 грн., а треба було брати 10 тисяч. - це такий наш менталітет напевно.

Ти вже не перегинай палицю. А що, йому б заплатили б 10 тис.? Чи хто його візме, скажімо на менеджера? Такі реалії життя, такі зарплати. Ніхто лікарів і вчителів теж не заставляє за 2 тис. працювати. Але ж працюють. Крім того за своє місце горло перегризуть. "Но это уже совсем другая история"

Опубліковано

Теж мені схема :)
Ну так, ти ж вмієш краще, я не сумніваюсь :) . Я ті схеми не придумував. І взагалі, крім цих трьох випадків (що і кражою з нятяжкою можна назвати), що я описав вище, я з роботи нічого не крав. А ні, брешу, колись стояли біля причалу довгий час, аж шість місяців, це було під Одесою, так ось я, як немісцевий, і ще один хлопак з Миколаїва, ми завжди жили на судні, повара не було, ми самі собі їсти робили, благо були деякі продукти і камбуз робочий...Одесити приїзджали тільки на свою вахту і зі своїм хавчиком. А рядом біля нас, на одному причалі, базувався тюлькін-флот, невеличкі такі баркаси, вони тюльку ловили і поки йшли до причалу, засолювали її... Майже кожну ніч, під ранок, біля причалу шикувалась колона різних автозасобів, від мотоциклів з колясками до автобусів - всі хотіли купити на продаж свіжу рибу. так от ми інколи міняли соляру на тюльку, так як їм завжди треба була солярка, вони ганяли туди-сюди, а ми стояли і нічого не робили, так що соляри було вдосталь, але і тюльки нам деколи хотілося :) . Міняли - відро соляри на відро тюльки :) .
Опубліковано

ці схеми діяли ще коли батьки своїх 6-річних дітей в магазин посилали по щось!
http://citatyizfilmov.ru/video/1460/%D0%94%D0%BB%D1%8F-%D0%BD%D0%B5%D0%B5-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%81
Опубліковано

В кожної людини є свій поріг чесності, совісті (називайте як хочете). В одних він низький і совість його не гризе, коли він мільойни виносить, в і ншого високий, і взявши принтерний папір людина труситься, щоб не вигнали з роботи. Але факт, що з відсутністю покарання за крадіжку планка поступово падає.

Додам як приклад.

Моя дитина в Там-Тамі з'їла булочку, я не помітив і не оплатив її. Але помітив це вже вдома. Без зайвих думок на наступний раз касира попросив пробити цю булочку (очі касира треба було бачити).

Потім за чаркою розповів це другу. Той каже, в нього таке не раз було, але він не платив, бо то все в ціні забито (усушка, утруска, украдка).

У нас з ним різний поріг совісті?

Опубліковано

ДотKarambaAramba.

Ні фіга, навіть як би і 1000 баксів зарплати мав, крав би, тільки більше. Лише контроль і кара допоможе.

ні, дай людині аби вона шо мала їсти в шо вдягнутися чим накормити дітей де жити і на чому їздити і вона не буде ризикувати і красти а буде жити по закону, а це все люди може мати тільки у нормальній ринковій економіці і при чесних правилах, ане то одним закон писаний іншим неписаний інші згвалтували закон під себе от і получається що всі кругом крадуть в умовах тотальної економічного неблагополуччя і зростаючого безробіття

ти вважаєш, що властьімущі не мають переліченого тобою? Але крадуть вагонами (корупція називається). Сутність людини - жадібність. Якщо почав красти - сам не спинеться.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...