Перейти до змісту

Збираємо комп'ютер.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Стоїть звична дитині ХР-шка. Зборки Ogomor.

А 7-ку думаю якось погратися на роботі чи вдома ще на якійсь машині.

Опубліковано

я малим поставив комп такої конфігурації:

Asus P5B

Core 2 Duo E4500

2x1024 DDR2-667

GeForce 8500 GT

Стоїть Win 7 x86 (build 7100) -- працює просто чудово. Хоча відео для сучасних ігр не саме вдале.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

тепер, відкрию ще кілька секретів, для когось далеко не секретів, а звичних речей.

Шум і охолодження в пропорції.

Чим більша швидкість обертів вентилятора тим краще він охолоджує і тим більше він створює шуму.

Цього можна позбавитися простими порадами. Вентилятори, що обдувають вінчестери та видувають повітря з корпусу перевести на 5 чи 7 Вольт. (Деякі не хочуть стартувати на 5 вольтах, тому краще 7)

ось тут статейка з малюнками, як це зробити.

І тут ще одна.

Або ж якщо вентилятори мають стандартне живлення від материнської плати на 3-пін. То рекомендується придбати прилад під назвою

реобас (регулятор обертів вентиляторів)

sQWSUDS6zB.jpg

Але він досить дорогий по відношенню до ціни вентиляторів. І це вже чисто естетичний момент.

Якщо ж живлення вентилятора стандартний роз'єм молекс, то тоді варто переробити на 7Вольт.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

БАвився схожим реобасом, досі стоїть в ПК. У ньому разом 3 термодатчики і розподіл на 4 кулера + система інтелектуального сповіщення про перегрів та температурне табло. Пищалка навіть є для сигналізації.

Дійсьно тихий ПК можливий лише на водяному охолодженні. Або з виваженою конфігурацією для тиші.

Жодні пониження обертів кулерів не спасуть гарячий системник від гулу, адже такий потребуватиме кращого охолодження.

Звичайно, можна знайти хорошої якості кулири з відмінним повітряним потоком на малих обертах, яка буде їх ціна - оце питання.

Опубліковано

мені нікуди ставити реобаса, тому купував кулери ось такі з термодатчиком.

Оберти в діапазоні 1500-3200/хв, залежать від температури повітря що проходить яерез кулер.

досить ефективно.

• 4 місяця потому...
Опубліковано (змінено)
IMG263-1217414236.jpg

цей варіант мені такі не підійшов, температура вінтів, підніматись стала(((

тому я поставив все назад, але шум, я вже не витерпів, і знову почав різати пінопласт, і в процесі я додумався до цього ;)

40d83f10.jpg

загалом непогано, шуму набагато менше, температура не піднімається, вінт тримається норм :rolleyes:

Змінено користувачем Trix
Опубліковано

При такому варіанті кріплення вінта може надовго не вистачити -- не маючи більш-менш жорсткого кріплення до корпусу він сам для себе створює вібрацію, яка нічим не гаситься.

Опубліковано

Я от подумую вставити вінти в 5" відсік. Але попередньо вклавши їх у такі приблизно, кишені. Вони із пружинками, що "гасять" вібрацію. Можна переобладнати вентиляторі, щоб були більш тихоходні.

Опубліковано
При такому варіанті кріплення вінта може надовго не вистачити -- не маючи більш-менш жорсткого кріплення до корпусу він сам для себе створює вібрацію, яка нічим не гаситься.

мене влаштовує

взагалі то виходить що стяжки поглинають ці вібрацію і не передають корпусу..

раніше (коли він кріпився до корпуса болтіками) в момент нагрузки на вінт - відразу вбуло чути його роботу - ужас, зараз немає ніяких неприємних звуків від вінта..

Zheny@, сторінка не загружається..

Опубліковано
взагалі то виходить що стяжки поглинають ці вібрацію і не передають корпусу..

раніше вібрація розподілялась на всю масу системника, а тепер, "завдяки" стяжкам, вібрує лише вінт, який має можливість вільно гойдатись. Оскільки вінт значно легший, ніж весь системник, то вібрує він значно сильніше, ніж вся конструкція при жорсткому кріпленні. А це може суттєво впливати на позиціонування головок і на загальну тривалість життя вінта. Кілька років назад виробники вінтів радили навіть не використовувати гумові прокладки між вінтом і корпусом.

Тебе влаштовує, а вінта? :)

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Це "карман" для вінчестера з подальшим кріпленням в 5.25 відсік, а не в стандартний для кріплення вінтів

Опубліковано
А хіба така штукенція, поміститься у стандартний відсік? Тим більш у HTPC систему?

перечитуємо пост №58, де я чітко вказав, куди хочу впіхнути такеє діло. І крім того, воно (це чудо) прекрасно стає замість CD/DVD привода. Ібо 5,25"

• 4 місяця потому...
Опубліковано

Yurik, хотів запитати, а такий звук не може йти від вібрації жорсткого диску до корпусу сист.блока? І, як його на твою думку можна позбутися?

Поклади на корпус товсту книжку,мені допомогло :0005:

• 1 місяць потому...
Опубліковано

з власного досвіду - окрім різних махінації згаданих вище в цій темі, я викинув штатний кулер з БЖ, замінивши його на безшумний трьохконтактний, і під'єднавши до материнки.

тепер крім зменшення шуму додатково Q-Fan керує обертами кулера і проводить його моніторинг :ok:

звісно термодатчика в БЖ нема... але на виході візуально трохи тепле повітря, навіть у велику спеку.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

щоб не шумів, значить в закритому корпусі (а не так як в мене , - я вже й забув де обидві кришки валяються :)), а значить з нормальною вентиляцією. Поради наступні: потрібно поставити на задній стінці корпусу вєнт, а якщо є місце на два, то й і цілих два карлсона (по перше буде більший потік повітря, а по друге буде тихіше), вони будуть працювати на видув разом із вєнтом від блоку живлення. Ці пропєлєри пускаєм через резистори (в кулерах залман входять в комплектацію, впринципі це не важко зробити і самому, потрібно тільки знати який саме резистор впаювати), не погано було б так само зробити і з вєнтом від відахи (зазвичай саме він видає найбільший шум); або просто (кому дозволяють фінанси) замінити вентилятори на більш дорожчі моделі (Zalman, Noctua, Noiseblocker), - з ними мороки менше :). Не мало важливим фактором є кількість отворів в системнику, я б рекомендував виламати всі залізячки з задньої панелі корпусу, накшталт тих які виламують, щоб поставити відаху, так як під нею знаходиться глуха зона, де погано циркулює повітря; таким чином у нас буде добре вєнтіліруєм корпус (не знаю як це написати укр :))

Опубліковано

якщо когось цікавить, на днях купив два вентилятори ноктуа (80 і 92 мм) обидва поставив на видув і нарешті закрив кришками корпус, на лицевій панелі виламав під мультіком три заглушки, трішки не гарно вийшло :), але ефект просто вражаючий, ноктуа супер, поставив проппєлєри без перехідників на макс потужність, різницю в шумі до і після не почув, проте тепер температура в корпусі кімнатна, проц і мама в простої 25 град !!! це при тому що в мене проц кіпятільнік із сєрії прескотт, так шо рєбят ставте ноктуа воно того варте :)

• 7 місяців потому...
Опубліковано (змінено)

дико бісить шум системника, причьому шум йде тільки від БЖ, порадьте якийсь недорогий, тихий, продуктивний кулєр для нього, стоїть щось типу(80х80):

x_8c40a60e.jpg

Змазку замінив - не допомогло, заодно підкажіть де можна придбати подешевше.

Дякую.

Змінено користувачем HWman
  • +1 1
  • -1 1
Опубліковано

У мене теж є такий самий, да справді тихий, потік нормальний але при простої з БЖ виходить гаряче повітря, не тепле, треба щось потужніже, для прикладу: кулер у бж ганяє 40 кубів проти 17 ТІТАNовських, якби так я б не парився.

• +1 1
  • -1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...