Перейти до змісту

Різні питання (юридичні)

nickel

Рекомендовані повідомлення

2 минуты назад, yu2007 сказал:

може простіше через виписку новим власником? Військовозобов’язаних, а інші самі випишуться перед обміном.

Так ще ж і прописатися хочеться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 388
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

1 minute ago, nickel said:

Так ще ж і прописатися хочеться.

Точно, не подумав про субсидію. А обмін житла не вважається одноразовою купівлею на понад 50 чи скільки там зараз тисяч?

• Ха-ха 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 минуты назад, yu2007 сказал:

Точно, не подумав про субсидію. А обмін житла не вважається одноразовою купівлею на понад 50 чи скільки там зараз тисяч?

Дам передихнути державі один рік :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 hour ago, Saddy said:

А будинкові книги хіба ще не відмінили?

Ніби ні. 

Варіант ще через Дію порішати, але там наче треба наявність ід-картки. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, xc90 сказал:

Дія - це окрема попаболь. В мене в дії немає нічого крім інн-коду і свідоцтва про народження дитини. Вирішив поновити закордонний паспорт щоб в Дії появився він і права, а через рік стукне 45, тоді паспорт перероблю на ід-картку і стану повноцінним е-громадянином.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, Unknown сказал:

Нікель,  ти розширяєшся,  чи навпаки вивільняєш гроші? 

1 час назад, Unknown сказал:

Без мети,  просто запитав. 

Хочу розширитися з двушки до трьошки. До речі, яка має бути доплата, якщо квартири +- в однаковому стані і місці, з різницею в одну кімнату і 14 квадратних метрів по площі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 минут назад, xc90 сказал:

Ніби ні. 

Дія не допоможе. Луцька там не має.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

57 minutes ago, weldermaster said:

Дія не допоможе. Луцька там не має.

Хіба?

Screenshot_20211014_181510.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, nickel сказано:

Хочу розширитися з двушки до трьошки. До речі, яка має бути доплата, якщо квартири +- в однаковому стані і місці, з різницею в одну кімнату і 14 квадратних метрів по площі?

Ну я ж не рієлтор)))). 

Як варіант танцювати від орієнтовної вартості однієї з квартир,  щоб вирахувати вартість 1 м.кв. Але ту вартість,  як на мене потім варто на якийсь понижуючий коефіцієнт (може 0.8) коригувати,  ну і тоді множити результат на різницю площ квартир.  Коефіцієнт я на око прикинув,  логіка в тому,  що 2-ки ліквідніші на вторинному ринку,  і зазвичай дорожчий квадратний метр в них.  Ще один твій аргумент в тому,  що у квартирі при ремонті зазвичай найбільше вкладаються всі у кухні,  і санвузли,  тому житлові кімнати логічно трішки дешевший квадрат мають,  а кухні і санвузли дорожчий.  Але в цій теорії якось потрібно переконати іншу сторону. 

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 минут назад, Unknown сказал:

Ну я ж не рієлтор)))). 

Та я це запитання до всіх адресував, бо мало є людей, яким доводилося квартири обмінювати, якщо навіть з 4 нотаріусів два не чули про договір міни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, nickel сказал:

Будете делать оценку обеих квартир, сейчас она стремится к рыночной, с нее и считают налоги, не меньше. Цифра выводится Киевом, и немного может откорректироваться оценщиком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, xc90 сказал:

Хіба?

Ізвіняюсь. Може і попутав. Бо пробував Зміїнець. Там Зміїнця не було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, romanc сказал:

Будете делать оценку обеих квартир, сейчас она стремится к рыночной, с нее и считают налоги, не меньше.

Якщо квартира перебуває у власності теперішнього власника більше трьох років і останній рік власник не купував і не продавав нерухомість, то він звільняється від сплати податків. Я маю надію, нотаріус не помилився і від збору до пенсійного фонду також. Залишається лише послуги нотаріуса і держмито (1% від вартості дорожчої квартири).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще 1,5% військового збору заплатите. Пф при міні не буде(якщо буде без доплат точно). Якщо буде з доплатою - консультуйтесь з нотаріусом точно не скажу. І податку на доходи фіз осіб не буде, так як в власності 2 квартири більше 3 років.

Змінено користувачем yarik1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 минут назад, yarik1 сказал:

Ще 1,5% військового збору заплатите. Пф при міні не буде(якщо буде без доплат точно). Якщо буде з доплатою - консультуйтесь з нотаріусом точно не скажу. І податку на доходи фіз осіб не буде, так як в власності 2 квартири більше 3 років.

Не заплачу :)

Хуроша стаття

image.thumb.png.b05cd7afbb565ac4809780964d030768.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

37 минут назад, nickel сказал:

Якщо квартира перебуває у власності теперішнього власника більше трьох років і останній рік власник не купував і не продавав нерухомість, то він звільняється від сплати податків. Я маю надію, нотаріус не помилився і від збору до пенсійного фонду також. Залишається лише послуги нотаріуса і держмито (1% від вартості дорожчої квартири).

Для вычисления этих платежей и делается оценка. И теоретически если мена по стоимости большей квартиры , можетт и не будет пенсионного.

Мы сейчас продавали- покупали квартиры. Так в Мариуполе нотары просят справку об отсутствии прописанных малолетних и ее дают за 1 день, а в ужгороде справку о проприсаных, ее делаютт три дня.

Нотариус самый дешевый- госконтора, а частные берут от 4000за всё до 6000грн + за каждый вытяг и проверку

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Только что, romanc сказал:

Нотариус самый дешевый- госконтора, а частные берут от 4000за всё до 6000грн + за каждый вытяг и проверку

У скільки обійшовся державний нотаріус?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 минут назад, nickel сказал:

У скільки обійшовся державний нотаріус?

Хз, делали у частников за 6 и 4. К госам нужно еще попасть, там очередь. Это если не срочно.

У нас продавцы уезжали в день сделки, поэтому делали быстро.

Змінено користувачем romanc
  • Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

К риелторам лучше не обрашаться, их инфа не стоит и выеденого яйца, тем более тех денег, что они берут. Найдите нотара по адекватной цене он и проконсультирует и проведет сделку.

Госы не особо заинтересованы в своей работе, они похоже на ставке работают, к ним нужно приходить увереным в своих действиях и добиваться оформления. 

• Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 часов назад, nickel сказал:

В ЦНАПах сидять ще "ерудованіші" за нотаріусів, тому спитати-то я спитаю, але мушу ще й сам вивчити дане питання, щоб не платити нотаріусу при обміні як за купівлю/продаж двох квартир. Мушу стати ветераном трьох форумів.

image.png.fcd5ab4a1da3d7dd344473f165ad3c97.png

Цнапы не делают смены собственника недижимости, только земли.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, Vadimm сказал:

Я вже його нагуглив і почитав

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 14.10.2021 в 15:03, Saddy сказал:

А будинкові книги хіба ще не відмінили?

В ЦНАПі казали що з 15 жовтня припиняють здійснювати записи в будинкових книгах. Тому фактично вони вже не актуальні

Змінено користувачем natalka)
  • Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 hours ago, natalka) said:

В ЦНАПі казали що з 15 жовтня припиняють здійснювати записи в будинкових книгах. Тому фактично вони вже не актуальні

Прекрасна новина, дякую. Щось пройшло повз нововведення. Чим тепер замінять?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 16.10.2021 в 16:44, xc90 сказал:

Прекрасна новина, дякую. Щось пройшло повз нововведення. Чим тепер замінять?

ні ніби тепер все в електронних реєстрах, але які вони тепер будуть вимагати папірці щоб повносити з них дані в реєстри - не знаю.

Мені сказали - беріть чим побільше паперів які у Вас є - і приходьте :D

• Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...