Перейти до змісту

Нотатки мобілізованого

Профессиона́л

Рекомендовані повідомлення

Зате кулемети вже є... По 95 кг кожен... Будемо брати кожен собі на плече і носити на стрільби

а що ж це за кулемети такі важкі, НСВ важить в рази менше?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 340
  • Створено
  • Остання відповідь

а що ж це за кулемети такі важкі, НСВ важить в рази менше?

а це вже військова таємниця)) кулемети калібру НАТО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для будь-якого військового це не таємниця, не існує кулеметів з такою вагою, хіба музейний "гатлінга" на станині від гармати.

ось наш найважчий кулемет

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для будь-якого військового це не таємниця, не існує кулеметів з такою вагою, хіба музейний "гатлінга" на станині від гармати.

ось наш найважчий кулемет

Яке НАТО? :D ДШК післявоєнний. Сам кулемет приблизно 45 кг. А з триногою і боєкомплектом дотягує до 95кг. Принаймні так кажуть, та й на відчуття десь так. :)

post-23021-0-86347300-1430801551_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Профессиона́л,ДШК це ще той звір, хоч важкий але надійний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на рахунок розголошення таємниць, мене взагалі дивує що є мобільники на передовій - так що якщо їхй не забороняють взагалі, то значить це комусь потрібно.

те, що тримається все в кого на моральному дусі, кого підтримує "зелений змій" - це не секрет, і те що владі плювати на тих, хто там в АТО - це теж не секрет.

Коли йдуть бойові дії то має бути тільки радіостанція, і рація, а не мобілки, а так тільки включив вже є твої координати, туди можна одразу й лупити.

скоро закінчить влада плачевно, що зачистять верховну раду спочатку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

maccen, я ще не на передовій. Як буду там, то перестану користуватись.

Взяли на полігон один ДШК і 6 цинків до нього. Кулемет реально потужний.

Бетонний стовб впав, при попаданні в нього з 700 метрів.

Цікаво, що гільзи до куль латунні :)

На полігоні паралельно стріляли з зеніток, танків, БТРів, РПГ, СПГ, мінометів... Справжній бій але без ворога. З АК вже мало кому хотілось стріляти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Профессионал - при потребі можу передати 10-20 CDMA телефонів. Телефони корчі, але нові в упаковках.

Є ще 2 радіостанції (але це частоти дальнобійників) не кодуються... Якщо потрібно - передам теж.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво, що гільзи до куль латунні

Це набої ще з запасів війни та післявоенного періоду, вони саме до ДШК призначені, а от НСВ такими набоями стріляти не можна, ствол згорить дуже швидко.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Профессионал - при потребі можу передати 10-20 CDMA телефонів. Телефони корчі, але нові в упаковках.

Є ще 2 радіостанції (але це частоти дальнобійників) не кодуються... Якщо потрібно - передам теж.

Дякую. Поки не потрібно. Але матиму на увазі! :)

Ще веду переговори з командою Єремєєва, щодо допомоги нашому взводу автомобілем. :) незнаю що з того вийде... але надія є.

З дня на день чекаємо наказу про передислокацію у зону бойових дій. Куди саме і коли - нікому не відомо... Сепаратюги СМСки шлють деяким бійцям, щоб не повертались, бо будуть мстити за Дебальцеве, де наші багато їхніх положили, тримаючи оборону до останнього.

Вчора на стрільбах вистріляли 4 цинки до АК. Після 5 ріжка починають диміти дерев'яні елементи, тому більш ніж 5 за раз не вистрілюємо. Даємо час на охолодження.

Нажаль відео зі стрільб ніяк не получається загрузити... Зняв стрільбу з ДШК. 23 сек, 40мб. Не грузиться і все.

Вже третій день після стрільб і чистки зброї ходимо на річку. Вода холодна, градусів 12-15, а ми плаваємо. :) Три дні хороша погода - сонце... Вдалося випрати і висушити форму і брудні речі. Настрій чудовий. :)

post-23021-0-53626500-1431057972_thumb.j

post-23021-0-56005200-1431061422_thumb.j

post-23021-0-35340500-1431063688_thumb.j

post-23021-0-04302000-1431064394_thumb.j

post-23021-0-97551200-1431064723_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вдалося завантажити найкоротше відео стрільби з ДШК :-)

trim.EA2D2F38-8AA1-4B1E-9E9B-4C91F9BCE1F9.MOV

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Профессиона́л, буду банальним - на ютюб спробуй.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Профессиона́л, буду банальним - на ютюб спробуй.

Потрібен логін і пароль.

Хоч і неділя, ходили на полігон. РПГ, АК, РГД... Два ящики гранат викидали 8 чол. Як на мене, то вже забагато витрачається боєприпасів просто так...

Трохи руки болять після гранат і після вчорашнього. Грали волейбол з обіду і аж до сутінок. На фотці за танками видно, на задньому фоні :D

По дорозі з полігону випробували одну з пластин від бронежилетів. Запустили 5 куль 5.45 з 3-х метрів. На ній лише незначні вмятинки залишились :)

Ще нашому взводу показали перший наш автомобіль. Їх має бути три ... Короче самі дивіться, на чому прийдеться воювать...

В вівторок пакуємо речі...

post-23021-0-36379100-1431249699_thumb.j

post-23021-0-68394200-1431250296_thumb.j

post-23021-0-69424700-1431250667_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще нашому взводу показали перший наш автомобіль. Їх має бути три ... Короче самі дивіться, на чому прийдеться воювать...

вигляд автомобіля м'яко кажучи дисонує з солодкими заявами пороха по тв :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви з трьох виданих автомобілів маєте зібрати один? Тому що, принаймні по зовнішньому вигляду, даний набір металу назвати "надійним транспортним засобом" язик не повернеться...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Потрібен логін і пароль.

Оо невже не маєш gmail-мила?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

В вівторок пакуємо речі...

Зідзвонювався з ним. Їхня бригада тримає вихід на Щастя. Обороняє ТЕС.

Нехай їх всіх Господь оберігає!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зідзвонювався з ним. Їхня бригада тримає вихід на Щастя. Обороняє ТЕС.

Нехай їх всіх Господь оберігає!

Дякую!

Ми дійсно вже на передовій. Про АТО багато писати не буду. Напишу, що умови повністю польові. Є лише мережа МТС, яка час-від-часу пропадає. Озброєні і заряджені по самі вуха :) Хоч я числюсь лише водієм, маю особисту зброю - АК-74, РПГ-7, ДШК. Ще пів ящика "мух" і заряджених набоїв на годину беззупинної стрільби :D Привикаю до того, що постійно в бойовій готовності, в укріпленнях. Деколи проблемно навіть в туалет сходити. Цими днями і ночами часті мінометні обстріли. Певно, місцеві повідомили про побачену колону.

Зараз 3.40 і тут вже світає. Поки сиджу в караулі, напишу ще про наш переїзд... Просто маю декілька фоток :)

Збиралися з 5 ранку. Збиралися швидко. Довго зброю отримували, заряджалися і загружались. Наш автомобіль нас підвів ще не виїхавши з полігону. Капітальна поломка при перевезені боєприпасів. Прийшлося перегружати зброю та боєприпаси на автомобіль іншого взводу. А наш ЗІЛ лишати на полігоні. З колесними авто в нас напряг капітальний. Не вистачає їх. Наш взвод знову залишився без жодного авто. А зброї, боєприпасів і речей ледве в 3 кузова помістилося. З нетерпінням чекаємо подарунок від Єремєєва. На 95% впевнений, що скоро він нас порадує.

Дорога була складною, добиралися спочатку потягом, пізніше на броні і авто.

В населених пунктах люди, бачачи колону, вітали нас, махаючи руками з посмішками на обличчях. В одному селі якийсь чоловік з хлопчаками навіть виніс з магазину декілька упаковок води, зупинив колону і роздав по машинам. Дай Бог йому здоров'я! От за таких людей, за таку підтримку і хочеться воювати... відстоювати своє.

Ну що ж, друзі, напевно, до липня припиняю нотатки. В липні повинні повернутись в Мукачево, тоді й продовжу. Побажайте нам удачі!!! Перемога буде за нами!!! :)

А хто хоче допомогти і має можливість - дивіться підпис difoto:

Допомагаємо побратимам на війні. тел. 099З07ОО8З. карта ПБ 5168742348047329

post-23021-0-78320000-1432342242_thumb.j

post-23021-0-93478000-1432342620_thumb.j

post-23021-0-91516200-1432342898_thumb.j

post-23021-0-21204900-1432343207_thumb.j

post-23021-0-22211300-1432343621_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Удачі на війні!

Повертайся НЕУШКОДЖЕНИМ і ПЕРЕМОЖЦЕМ!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бережи вас Господь!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хай вас Бог охороняє, повертайтесь неушкодженими

ПиСи. Народ, виправте мій випадковий мінус для Профессиона́л - на планшеті промазала

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо хтось бажатиме допомогти хлопцям фінансово - звертайтесь в ПМ, дам номер карти Профессионала. Або можете скидати на мою - у підписі.

ПС пишіть у ПМ, що це саме для нього

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Для підкріплення передових позицій, нас перевели на самісінький стик кордонів України, РФ і ЛНР. По-факту, ворог з 3-х сторін. Жодної посторонньої душі і єдиний шлях відходу. Під постійними нічними обстрілами тримаємо вихід на Станицю.

Про деталі напишу пізніше... в безпечніший момент і в безпечнішому місці. :-)

Слава Україні!!!

post-23021-0-50526100-1433925792_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нехай береже вас Господь!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...