Перейти до змісту

Windows 10 (все про нову ОС)

Plum

Рекомендовані повідомлення

ну я щось мало вірю, що навіть друкований текст з інших програм може збиратись і передаватись. Якби ця передача данних була кожних пів години чи годину, то її хакерота вже виявила б, перевиріла б кожен кілобайт відправленої інформації . Припустимо можна ввімкнути мікрофон на хвилин 20, воно запише запис і має якось передати, о тут і зявляться лишні мегабайти.

Так як людина придумала ОС, то така ж людина може її перевірити, китайці не сплять і їх багато з розумними головами, не гіршими ніж у microsoft

Windows 10 самостоятельно отключает пиратское ПО?

не знаю як після оновлення, а при чистій установці в мене всі програми працюють, ну матюкався дефендер на кейгени, то я просто поставив їх у виключення або можна було відключити дефа

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 763
  • Створено
  • Остання відповідь

ну я щось мало вірю, що навіть друкований текст з інших програм може збиратись і передаватись. Якби ця передача данних була кожних пів години чи годину, то її хакерота вже виявила б, перевиріла б кожен кілобайт відправленої інформації . Припустимо можна ввімкнути мікрофон на хвилин 20, воно запише запис і має якось передати, о тут і зявляться лишні мегабайти.

Так як людина придумала ОС, то така ж людина може її перевірити, китайці не сплять і їх багато з розумними головами, не гіршими ніж у microsoft

я наприклад за день друкую не багато тексту - то його передати цілком можливо, ну так, стаття полувброс, але доля правди у ній є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

alexvvv,

передати то можна, але я не вірю, що можна зібрати всю базу тексту зі всіх програм (і не майкрософт) таким способом. Ну і приклад з записом звуку я вже навів, там не кілобайти будуть, а мегабайти, і їх в будь-якому випадку можна буде відслідкувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

текс запросто можна, та і кортана буде передавати звукові дані по мережі - так що на рахунок мегабайтів не хвилюйтесь

+ запити від Вас будуть йти через мікрофон :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

типа гугл так не делает сейчас )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я наприклад за день друкую не багато тексту - то його передати цілком можливо, ну так, стаття полувброс, але доля правди у ній є.

То є так, там в цій вінді 10 прямим текстом написано:

post-6631-0-93785200-1439571957_thumb.pn

post-6631-0-48695600-1439571962_thumb.pn

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Maniko, чому вінда українська? Український LP?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Maniko, Український LP?

Так, вбудований https://toloka.to/t67351

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я ставив окремо, після чого він10 почала вантажитись на 40 сек. довше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я ставив окремо, після чого він10 почала вантажитись на 40 сек. довше.

для швидшого завантаження пк можна вимкнути створення точок відновлення, якщо ввімкнені. ну це на свій страх і ризик, хоча я ними ніколи і не користувався. завантаження віндовс 10 має бути десь 7-15 секунд без точок відновлення і з видаленими нікому непотрібними windows apps типу спорт, погода, новини і тп

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Как Windows 10 собирает данные о пользователях

Информация о том, что Windows 10 собирает данные о пользователях, не нова. Еще в 2014 году компания Microsoft опубликовала заявление о конфиденциальности, из которого следует, что на ее серверы может передаваться информация об использованных программах, устройстве и сетях, в которых они работают. Эти данные могут объединяться с идентификатором пользователя (учетная запись Microsoft), также собирается информация об адресе электронной почты, предпочтениях, интересах местоположении, и многом другом.

Чешское издание Aeronet.cz опубликовало расследование неназванного ИТ-специалиста, который решил отследить активность Windows 10 по сбору данных. В ходе исследования использовались следующие инструменты: программа Destroy Windows 10 Spying, блокирующая передачу данных на серверы Microsoft, PRTG Network Monitor, Windows Resource Monitor и Wireshark. По мнению исследователя, Windows 10 — больше похожа на терминал по сбору данных, чем на операционную систему.

Далі читати тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

підозрюю що якась система скоріше за все є

але якби я таку штуку мутив – то пошук вівся б локально на якісь визначені слова і при позитивному результаті вже передавав би якось тихенько пакети

і оновлювати словники можна з апдейтами системи

так логічніше троха напевно

бо зливати всю інфу :) то тіко маразматіку присниться такий заговор

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В сусідній державі гусей чавлять трактором, Ви уявляєте собі як їм буде користуватись такою ос? Можливо заборонять.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В сусідній державі гусей чавлять трактором, Ви уявляєте собі як їм буде користуватись такою ос? Можливо заборонять.

Та вже подав депутат КПРФ скаргу в прокуратуру і законопроект в думу про заборону апгрейда ло 10-ки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ви хоч уявляєте скільки це буде даних ? яка це має бути база і як це все оброблятись ? і саме головне - нафіга воно комусь потрібно ?

У ФБР і ЦРУ вже давно все готове для збирання і обробки, США вже давно шпіонять як за простим народом так і за високопосадовцями тої ж Європи, вже купа скандалів була на цю тему.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ви хоч уявляєте скільки це буде даних ? яка це має бути база і як це все оброблятись ?

15 гб виділяється кожному під OneDrive, місця вистачить з надлишком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зі звуком все напорядок простіше

максимум що буде це 15 мб за годину, це якщо постійно щось в ефірі

тобто 120 мб за роб день, а якщо розмов там на годину (а більше не буде, хіба що радіо гратимє чи то робота на телефоні)

то орієнтовно вистачить на 30 місяців

це кодеки 10 літньої давності http://celnet.ru/amrwb.php

нові ще краще кодують)

плюс трігери на запис чи відправку

оператори мобільні пишуть усе і нічо, а у мс серваків побільше буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Windows 10

Тем временем чешское издание Aeronet провело подробный анализ активности Windows 10, отобрал самое интересное:

1. Система каждые 30 минут отправляет в Microsoft весь текст, который вы набираете (не только в поиске). Таким образом, если вы, например, где-то написали об отпуске, то вам будет показываться соответствующая реклама.

2. Каждые 30 минут она также отправляет данные о вашем местоположении и подключенной сети.

3. Если вы набрали телефонный номер в браузере Edge, то он отправляется в MS в течении 5 минут.

4. Если вы в любом месте, например, написали название какого-то фильма, то Windows автоматически начнет сканировать ваши медиафайлы и отправлять информацию о них в Microsoft.

6. После первого подключения веб-камеры Windows также отправляет данные об этом в MS. Скорее всего, вашу фотографию.

7. Всё, что вы говорите, автоматически отправляется в Microsoft, даже если вы отключите или удалите Кортану. Дело в том, что она вшита в ядро системы.

8. Блокировка IP через hosts не поможет: адреса захардкожены в DLL'ах.

P.S. Если вам все это не по душе, то обратите внимание на бесплатную альтернативу Windows, например различные дистрибутивы Linux. Самые популярные: Linux Mint, Ubuntu, также есть российская ОС - Роса (Rosa), основанная на ядре Linux. Никакой слежки, никаких вирусов!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі, читав за те "чешское издание Aeronet" - пишуть, що це доволі таки "жовте видання", коротше кажучи lifenews чеський...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі, читав за те "чешское издание Aeronet" - пишуть, що це доволі таки "жовте видання", коротше кажучи lifenews чеський...

ясно,просто нашов в просторах інтернету,і вирішив закинути

Мені якщо чесно все рівно що вони там пишуть,гугл і епл давно все це пишуть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

стикнувся з проблемою - відображення ескізів фото та картинок в провіднику... може спочатку показати всі, або частину, але потім усі ескізи пропадають

post-10338-0-92437900-1440568635_thumb.j

хто таке вже бачив? як боротись?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

може який збій в кеші картинок? почисть через очистку дисків або цклінером

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

парадокс в тому, що всеодно будуть користуватись віндою...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звичайно будуть. Не є спеціалістом, але як я розумію пошувики давним-давно збирають інформацію про кожного. Не кажу вже про соц. мережі куди ми добровільно запихаємо не тільки фото, маршрути але й свою біографію. Тому одним більше одним менше - мені в приципі все-одно. Для звичайної пересічної людини, яка не має мільйонних рахунків та не є співробідником спецслужб я думаю різниці великої немає. А якщо і є то можна докупити ноут. Поставити Linux, ніколи не під'єднувати його до web-павутини (хоча що там такого можна зберігати не маю уявлення).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...