Перейти до змісту

Паливний генератор в міській квартирі

duke1975

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вчора в Стогнія показували, що все більше городян, в звязку з майбутніми відключеннями електрики купляють паливні генератори для встановлення в квартирах.Чи є в кого досвіт такого встановлення і які можуть бути "підводні камені"?

• Відповідей 61
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Я оце на днях кліп знімав, брав генератор. Маленький такий. То він так гудів шо в радіусі декількох метрів вобше нічо чути не було.

Уявляю як він в квартирі буде працювати.... навіть на балконі.

Хіба є якісь безшумні

Опубліковано

мода на паніку та "все пропало", яку ті "модники" називають передбачуваністю та відповідальністю :dont:

Опубліковано

а якщо змайструвати коробку для генератора та покрити її безшумкою і іншими вібро-звукоізоляційними матеріалами, вивести гофру на вентилятор для охолодження та подачі повітря, також окрему на виведення газів то мабуть рівень шуму можна звести до мінімуму, але то так, тільки припущення.

ще варіант, встановіть генератор у підвалі, встановіть автоматику (автопуск і т.д) і підведіть до квартири, але стосовно довжини кабеля і інших заморочок то вже краще з електриками консультуватись.

З.І. генератори то річ зовсім не тихенька, що дорогі, що дешеві і призначені для "наружного" використання.

Опубліковано

1. Простіше на балконі поставити, або виносити, зимою замерзне і не завежеться.

2. Обслуговування. Точно як і авто, раз в 100 годин (100 км/год на 100 год.=10 тис. пробігу).

3. Для освітлення хватить 1 кВт, для чогось більше 2 кВт і більше, але розхід пального першого в районі 1 літра за годину (бензин по 17 грн. (грубо), а далі все більше і більше.

4. Ціна, найдешевші двотакні і не надійні, інші дорогі.Ціна найдешевшого від 3,5 тис.грн.

Як на мене сильно дороге задоволення. Простіше акумулятор на 12В і світлодіодні стрічки чи лампи для освітлення.

Опубліковано

2. Обслуговування. Точно як і авто, раз в 100 годин (100 км/год на 100 год.=10 тис. пробігу).

3. Для освітлення хватить 1 кВт, для чогось більше 2 кВт і більше, але розхід пального першого в районі 1 літра за годину (бензин по 17 грн. (грубо), а далі все більше і більше.

4. Ціна, найдешевші двотакні і не надійні, інші дорогі.Ціна найдешевшого від 3,5 тис.грн.

Як на мене сильно дороге задоволення. Простіше акумулятор на 12В і світлодіодні стрічки чи лампи для освітлення.

холодильник чи котел/колонка (нового зразка) на на акумуляторах не попрацює, а зимою без опалення пів дня дюдя буде геть, а з холодильником влітку проблемно...

Опубліковано

Як на мене сильно дороге задоволення. Простіше акумулятор на 12В

90-ті повертаються? Батько таке робив в ту пору. Був маленький автомобільний телевізор і лампочка.

Генератор по паливу геть дороге задоволення.

Опубліковано

холодильник чи котел/колонка (нового зразка) на на акумуляторах не попрацює, а зимою без опалення пів дня дюдя буде геть, а з холодильником влітку проблемно...

Якщо взяти потужний (тяговий) акумулятор і 1 кВт безперебійник тоді і холодильник і опалення буде робити, при наймі на годин 6 хватить.

Опубліковано

щось сумніваюсь що нинішні прожерливі холодильники (не маленькі, а нормалні, такі собі в ріст дядька) годин пропрацюють.

Опубліковано

шум + вібрація + продукти горіння + аромат палива. балкон скоріше за все витримає, а от сусіди напевно ні

Опубліковано

Якщо взяти потужний (тяговий) акумулятор і 1 кВт безперебійник тоді і холодильник і опалення буде робити, при наймі на годин 6 хватить.

Ви знаєте ціни на інвертори з чистим синусом?

Да да, саме такі треба для всього що має безколекторний двигун, будь то холодильник чи насос котла.

шум + вібрація + продукти горіння + аромат палива. балкон скоріше за все витримає, а от сусіди напевно ні

Між іншим, у паливному генераторі продукти згорання вигорають майже на 100%, навіть диму з труби практично не видно.

Опубліковано

це ти про якісні мабуть. оте дешеве лайно, що по мегамаркетах, чадить так шо дай дорогу. та ще й гуде наче "верховина" без глушника :dont:

ps. ти думаєш на генераторі чистий сінус? :smile3:

Опубліковано

Ааа, я чомусь подумав про Газогенератор, а ви тут про звичайний, типу такого:

kipor_ig_770.JPG

ps. ти думаєш на генераторі чистий сінус?

Думаю такий же як і у нашій мережі.

До речі, може хтось зацікавиться темою зроби сам - звичайні асинхронні трифазні двигуни піддаються переробки у генератори:

Чому саме асинхронні? Бо вони відносно дешеві і довговічні.

Опубліковано

Ви знаєте ціни на інвертори з чистим синусом?

Авалон синус 500 - стабілізатор який повторно формує синусоїду

Я планував для живлення котла брати акумулятор і автомобільний інвертор. Чи це шкідливо для котла?

Опубліковано

Я планував для живлення котла брати акумулятор і автомобільний інвертор. Чи це шкідливо для котла?

автомобільний інвертор не дає синусоїду.

Залежно від котла:

а) котел піде в помилку

б) насос буде гудіти

В ідеалі тре On-Line ББЖ. Туди можна і зовнішнього акума, і з генератора, і після автомобільного інвертора підключатись. На виході завжди буде чиста синусоїда

Сам користуюсь зв'язкою генератор + On-Line ББЖ.

Опубліковано

а варіант з двердопалимним генератором. там згоряють дрова чи вугілля, і таким чином через тепло там виробляється електроенергія (правда не знаю як це саме відбувається =)) )

Опубліковано

В ідеалі тре On-Line ББЖ

а де можна взнати які ББЖ дають чисту синусоїду?

а варіант з двердопалимним генератором. там згоряють дрова чи вугілля, і таким чином через тепло там виробляється електроенергія (правда не знаю як це саме відбувається =)) )

елементи Пельтьє та двигуни Стірлінга. На елементах Пельтьє току дуже мало. На двигунах є газові котли - ціни від версаче.
Опубліковано

генератор досить невигідно вийде, хіба що з сусідами зкооперуєтесь і візьмете дизельний, мороки багато толку мало, так якщо відключення на 10-12 годин то доцільно, якщо на 2 години то краще брати інвертор і 1-2 акумулятора http://www.energoshop.in.ua/Invertory/IBP-Fort-900.htm

вийде мінімум 4 тисячі гривень, розрахувати тривалість роботи приладів можна тут http://invertory.ru/kalkulyator-invertor-12vt.htm

але що ви будете ці 2 години робити такого, світло в хаті, можна обійтись ліхтариком.

от у мене електрокотел але 2 години, я в квартирі не замерзну, а от капіталовкладенні в 5 тисяч є поки сумнівним, а якщо ж хочеться щоб електрика автоматом перемикалась то це ще буде дорожче в 3-5 разів.

http://electromotor.com.ua/video/stabilizator-voltage/3268-inverter-for-home-use

Опубліковано

Ну ви і панікьори... ще ядерний реактор у підвалі встановіть, вдруг бензин на заправках закінчиться синхронно з електрикою і газом.

Кстаті в кого нема авто то пальне буде геморно пробити, коли останній раз намагався купити на кількох заправках бензин "в каністру" но заправщики морозились, типу по техніці безпеки ніззя.

Зрештою, хто сказав що 17 грн/літр то межа? Уявіть який буде ажіотаж якщо не буде газу і електрики? Та і так 17 грн/година - задоволення не з дешевих. Крім того якщо вирубають електрику на все місто - телебачення і інтернету не буде, замість холодильника - балкон (взимку), освітлення - акумулятор 12 вольт і LED-світильники. Не бачу змісту заморочуватись над паливним генератором.

Опубліковано

коли останній раз намагався купити на кількох заправках бензин "в каністру" но заправщики морозились, типу по техніці безпеки ніззя.

беру постійно на вог по 2 каністри металеві, наливають завжди.

так що або у вас пластикова каністра, або ви нагнітач паніки)

Опубліковано

якщо вирубають електрику на все місто

скоріш за все, будуть як в 90-ті вимикати по районам згідно графіку, ну не вірю що можуть "загнати" в темряву одразу все місто

телебачення і інтернету не буде

це якщо кабельний інтернет, а якщо мобільний інтернет? в мене наприклад Utel швидкість стабільно 4+ Мбіт, цілком можна дивитись телебачення ;)

Для освітлення - кілька LED світильників на акумуляторах, планшет та ноут замість телевізора і пару годин можна обійтись ;) і майже ніяких капіталовкладень не потрібно, бо все є, залишилось тільки світильники купити.....

Опубліковано

Я вже провів випробування: телевізор 40дюймів відпрацював 2год. Напруга на АКБ за цей час впала до 12,1в. До ранку зарядився і зранку поїхав на роботу. Але до зими куплю ще одну АКБ для цих цілей. Ще можна зробити освітлення на світлодіодах в двух кімнатах і в кухні по 1Вт. Провести проводку за плінтусами та обналічками і над дверима світильник.

Упс в мене на 600вт, купляв на борді бу. Може ще хто порадить щось з правильною синусоїдою для котла. Бо цей включав на котел - працює, але стремно.

Опубліковано

Я вже провів випробування: телевізор 40дюймів відпрацював 2год. Напруга на АКБ за цей час впала до 12,1в. До ранку зарядився і зранку поїхав на роботу. Але до зими куплю ще одну АКБ для цих цілей. Ще можна зробити освітлення на світлодіодах в двух кімнатах і в кухні по 1Вт. Провести проводку за плінтусами та обналічками і над дверима світильник.

Упс в мене на 600вт, купляв на борді бу. Може ще хто порадить щось з правильною синусоїдою для котла. Бо цей включав на котел - працює, але стремно.

А докладніше можна? яка АКБ як і з чим з'єднана? як заряжаеться? схемку би.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...