Перейти до змісту

Війна, ч 3 (дай Бог остання й переможна)


Рекомендовані повідомлення

Згідно ЗУ Про державний бюджет на 2015 рік на МО передбачено 45 млрд.

близько 90 млрд це сума повністю на всі служби, які мають відношення до захисту держави

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 18,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

48 хвилин тому, yu2007 сказано:

 

Ну мова не лише про сайт МО, але й про такий документ, як "Державний бюджет України на 2015 рік".

Звісно, якщо доплюсувати сюди всю ту безкоштовну матеріальну (негрошову) допомогу, яку надали Штати, Канада, ЄС, Австралія ... , а ще українські громадяни та організації різної форм власності, можливо й вийде ще кілька мільярдів. 

Але факт залишиться фактом: майже 20 відсотків всього "грошового" бюджету МО на 2015 профінансовано за рахунок "пилі" у вигляді військового збору, який переважно утримувався не з доходів олігархів, а із копійчаних зарплат простих українців.

 

маєш дані скільки сплачено олігархами? а скільки з копійчаних зарплат простих українців?

ну, і для порівняння наведи дані про фонд заробітної плати, чистий дохід підприємців та оподатковувані доходи олігархів.

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 хвилин тому, natalka) сказано:

 

 

 


По-перше військовий збір - це туфта. Є державна програма фінансування МО, а ваші 1,5% це пиль. 

Ну дуже дивно таке чути від волонтера. Ви свої збори порівняйте з тими ярдами ВЗ, то Ваші, в порівнянні з тими то є що? -мікро-нано частинка молекули пилинки? То нафіга Ви тим займаєтесь? - це ж ніщо...

 

 

Так і є  --- в маштабах армії  волонтерська домомога мізерна , якщо її пеервести в гроші і порівняти з бюджетом .

Але  якщо брати невеликий підрозділ  типу групи\роти\батальону ---- тут   , наприклад ,  бус з теплою білизною  може на 100% забезпечити підрозділ  перед холодами

Крім того , волонтери допомагають ,  основному ,  підрозділам на передку  ,  там  відсоток їх допомоги досить значний

Волонтерська  допомога значно швидша і більш гнучка та  адресна , ніж державні механізми , в них немає тих бюрократичних перешкод , коли навіть  маючи гроші , держава не може закупити  певний товар , бо він не прийнятий на озброєння\постачання армії .  А волонтери просто купили і привезли . Наприклад , такі штуки , як тепловізори

  • +1 2
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, natalka) сказано:

 

А тут не потрібно нічого шукати. Багато знаєте олігархів які свої доходи реальним шляхом отримують і всі податки і збори сплачують? Доходи олігархи отримують через підставні компанії, офшори і т.д. і ніхто з них не сплачує ніякого ВЗ. Тому можна дійсно з впевненістю сказати що все із копійчаних ЗП українців....

 

ай-я-яй, негарно так.

ПДФО, як і ВЗ збір мають певну базу - доходи, які оподатковуються.

те, що йде через компанії, офшори і т.д. не є дходами, які підлягають оподаткуванню ВЗ.

як і не є базою для нарахування ВЗ вся вартість активів будь-якого олігарха.

 

п.с. немає часу гуглити детальну інфу, якщо людина сплачує за рік біля 100 млн. ПДФО, скільки вона має заплатити ВЗ?;)

 

п.п.с. звичайно, основне джерело надходження ВЗ є заробітна плата, тому, що він (збір) так був задуманий і приймався.

якби ж його базою зробили статки багатіїв, то тоді б алігархи й заплатили більше. але чи стало б від цього більше грошей у вигляді ВЗ, ніж сплачено зараз

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, natalka) сказано:

Ну дуже дивно таке чути від волонтера. Ви свої збори порівняйте з тими ярдами ВЗ, то Ваші, в порівнянні з тими то є що? -мікро-нано частинка молекули пилинки? То нафіга Ви тим займаєтесь? - це ж ніщо...

Волонтери не можуть збудувати танк , але можуть придбати тепловізор. І тут 50 на 50 - що більш корисне. І ще... ви недооцінюєте розмір волонтерської допомоги. Лише один БФ зібрав за 2015 більше 60 млн грн. , зі своєю специфічною специфікою по допомозі. Таких - біля тисячі по Україні. Мій "підопічний" солдат_і_волонтер зараз отримує прочуханів від інших волонтерів, тому що не отримав актів на 4 млн. грн. (бо комбриг не схотів ставити на баланс потрібне обладнання). І такого - дофіга. Я вам скажу більше - авіацію України майже повністю "підняли" волонтери.

Волонтери діють "точково" і "правильно". Щоб пояснити - без алегорій не обійтись. МО закупило 20 бронемашин і відправило їх .... у Харків, наприклад. По мільйону кожна. Там випучили очі "шозанах"?! А... не туда... Через півроку ці машини (всі 14!) розподілились між підрозділами за 50 км від "нуля". Волонтери тільки з початку року (увага!) - офіційно завезли 32 тачки і доправили їх саме туди, де потрібно. Не Кугуари, але джипи, Т4 і т.п. 

але це окрема мова.

 

  • +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, difoto сказано:

 Волонтери тільки з початку року (увага!) - офіційно завезли 32 тачки і доправили їх саме туди, де потрібно. Не Кугуари, але джипи, Т4 і т.п. 

але це окрема мова.

 

Иван Костенко додав 15 нових світлин — разом з Юрієм Бирюковим та 8 others.

6 год ·
 

Почем Родина, сынок?
Это самый сложный текст для меня. Никогда мне еще не было так тяжело читать источники, смотреть на цифры и набирать текст. Для понимания о чем идет речь - рекомендую сначала почитать текст и потом переходить к скрниншотам.
Этот пост не про оружие. И этот пост не про деньги. Это про людей. Тех самых которые продолжают работать на своих постах и тихо но уверенно делать свое дело. О людях которые говорят вам как нужно жить и почему происходило вот так а не наоборот.
Помнится у нас тут была секта свидетелей FGM-148 Javelin. Потом она сменилась свидетелями пресвятой Стугна-П и окончательно она сменилась любителями восточных сказок с их тотемным BGM-71 TOW. Потом были сторонники купить каждому по «Форт 221» что в их понимании должно было сразу вывести нашу армию на новый не досягаемый уровень. Ну и присутствует течение которое считает что на не хватает Barrett M107.
Нам не нужны джавелины. Нам не нужны барреты. И проблема не в фортах.

Существует такая организация как Укрспецэкспорт которая входит в концерн Укроборонпром.
Основная деятельность - продажа украинского оружия за границу. Оружие по сути есть двух видов. 1)произведенное на предприятиях Укроборонпрома; 2)продаже излишков армейского имущества. И вот продажа излишков и приносила нам основной доход. Кто знает, кто нет, но по данным SIPRI, (Stockholm International Peace Research Institute - независимый международный институт исследования проблем мира и конфликтов, прежде всего, вопросов контроля над вооружениями и разоружения.), до 2008 года Украина занимала 6 место в мире по продаже оружия. Потом был скандал с захватом торгового судна Фаина, торговать стало сложнее, и мы спустились на 9 место. Мы торговали всем. От пистолетов до зенитных установок. От кунгов до истребителей. Но сколько же что стоит? Что мы получаем с этого?
Давайте посмотрим вместе.
Существует официальный сайт ВР на котором в обязательном порядке публикуются все принятые законны, нормативные документы и решения. И там можно посмотреть на вот такой интересный документ -
«Перелік військового майна Збройних Сил, яке може бути відчужено (Книга 1)
Кабінет Міністрів України; Розпорядження, Перелік від 15.08.2011 № 1022-р
Документ 22а-2011-р, чинний, поточна редакція - Прийняття від 15.08.2011»
В этом документе указанно что, в каких количествах и по какой цене наша армия распродает излишки. Открываем и смотрим что в 2011 году мы хотели продать - АКМ, 2-ой категории 190 000 штук по цене 276 гривен за штуку. Или может быть вам больше по душе СКС? 300 000 штук по цене 59 гривен за штуку. Да. 59 гривен за СКС. Вы любите классику? Вот вашему вниманию 180 000 винтовок Мосина, образца 1891 - 1930 по цене 43 гривны за штуку. Хотите немецкую классику? Легко - Маузер 98К в количестве 900 штук по сходной цене 365 гривен. Хотите автомат? ППШ - 300 000 штук по 55 грн, ППС - 18 000 штук по цене 31 гривна за штуку, Томпсон образца 1928 года в количестве 5000 штук по цене 514 гривен за штуку (привет Яценюку). Не впечатляет? Может быть вы хотите приобрести 20 штук СУ-24М по 1 миллион 663 тысячи гривен за штуку? Или вам больше хочется
2С3 «Акация» в количестве 43 штук и по цене 811 тысяч гривен? Когда люди собирают деньги на покупку древнего джипа за рубежом - пускай помнят что БРДМ-2М стоит 27 тысяч, БМП-1 стоит 55 тысяч гривен а Т64БВ - (105 штук) - 330 тысяч.
И многое, многое другое. Сотни позиций. Танки, самолеты, генераторы, станции слежения, носки, сапоги, ракеты, ПТУРы, цистерны, рефрижераторы, дальномеры, ракеты к «Точка-У», рации, бинокли, инструменты, запчасти.
В одной только этой книге 140 страниц. А всего таких книг - 4. Закон до сих пор действует.

Хотите сказать что продавали старый, ржавый, хлам? Что продавалось негодное старье? Продавали то что только занимало место на складах?
Вы действительно верите в то что можно занять 9 место в мире(!!!) по продаже оружия продавая металлолом?
Хотите сказать что с началом войны продажи остановились?
Вот вам официальный документ от службы экспортного контроля Украины. За 2014 год продано - Т72 - 23 штуки, Д-30 - 6 штук, МиГ 21 - 5 штук, Миг29 -1 штука, МИ8 - 6 штук, Ми24В -2 штуки, ракеты и пусковые установки (тип не указан) — 18 штук, винтовки и карабины общим числом в — 28 667 штук. Ну и посмеяться 584 пистолета. Всего за период с 2014 по 2015 год было продано оружия на $980 миллионов выраженных в фиксированной стоимости доллара 1990 года.
Кто знал об этом и молчал? С чьего разрешения происходили все эти продажи?
1. Константин Морозов 3 сентября 1991 - 4 октября 1993 Леонид Кравчук.
2. Иван Бижан 4 октября 1993 - 8 октября 1993 Леонид Кравчук.
3. Виталий Радецкий 8 октября 1993 - 25 августа 1994 Леонид Кравчук, Леонид Кучма.
4. Валерий Шмаров 25 августа 1994 - 8 июля 1996 Леонид Кучма.
5. Александр Кузьмук 11 июля 1996 - 24 октября 2001 Леонид Кучма.
6. Владимир Шкидченко 12 ноября 2001 - 25 июня 2003 Леонид Кучма.
7. Евгений Марчук 25 июня 2003 - 23 сентября 2004 Леонид Кучма.
8. Александр Кузьмук 24 сентября 2004 - 3 февраля 2005 Леонид Кучма, Виктор Ющенко.
9. Гриценко, Анатолий Степанович 4 февраля 2005 - 18 декабря 2007 Виктор Ющенко.
10. Юрий Ехануров 18 декабря 2007 - 5 июня 2009 Виктор Ющенко.
11. Валерий Иващенко 5 июня 2009 - 11 марта 2010 Виктор Ющенко, Виктор Янукович.
12. Михаил Ежель 11 марта 2010 - 8 февраля 2012 Виктор Янукович.
13. Дмитрий Саламатин 8 февраля 2012 - 24 декабря 2012 Виктор Янукович.
14. Павел Лебедев 24 декабря 2012 - 22 февраля 2014 Виктор Янукович.
15. Владимир Замана 22 февраля 2014 - 27 февраля 2014 Александр Турчинов (и.о.).
16. Игорь Тенюх 27 февраля 2014 - 25 марта 2014 Александр Турчинов (и.о.).
17. Михаил Коваль 25 марта 2014 - 3 июля 2014 Александр Турчинов (и.о.), Пётр Порошенко.
18. Валерий Гелетей 3 июля 2014- 14 октября 2014 Пётр Порошенко.
19. Степан Полторак - 14 октября 2014 - ныне действующий. Пётр Порошенко.
И я не случайно указал президентов. Добавьте сюда состав кабинета министров — с 1991 по 2015 год, директоров Укроборонпрома, Укрспецэкспорта и все равно это не будет полный список тех кто знал об этом но продолжал торговать. Те кто открывал фирмы «прокладки» для торговли оружием. Те кто молчал.
В этих списках все. И вооруженный резерв. И начальная военная подготовка. И соженные вражеские танки. И выжившие солдаты. Построенные больницы в стране. Образование. Дороги, улицы, детские сады, школы. Это наше Дебальцево и наша Горловка. Наш ДАП и наш Иловайск. Наш Донецк и наш Луганск. Украинский Крым и наши границы.
Теперь они учат нас любить родину, рассказывают какие они патриоты и что только они знают как привести нас к успеху и процветанию. Они теперь учат нас любить нашу Родину. Кстати. На данный момент руководит департаментом по відчудження майна заместитель министра министра обороны генерал-лейтенант Павловский.

По оценкам SIPRI (которая берет цифры из открытых источников) с 1991 года по 2015 Украина продала вооружения на сумму более 10 миллиардов 851 миллионов долларов выраженных в фиксированной стоимости доллара 1990 года.
Все данные указанные мной взяты в открытом доступе. Скриншоты взяты с официального сайта Верховної Ради україни и официального сайта SIPRI. Комментариях даю ссылки на сайты где можно лично проверить сказанное мной.

Так почем Родина, сынок?

Спойлер

 

 

Світлина від Ивана Костенка.
Світлина від Ивана Костенка.
Світлина від Ивана Костенка.
Світлина від Ивана Костенка.
Світлина від Ивана Костенка.
+11


 

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 часов назад, rl72 сказал:

ай-я-яй, негарно так.

...

Так і до чого тут оце "ай-я-яй"?

Ви написали все те ж що і я: все через підставні та офшори, відповідно нема підстав для оподаткування ВЗ.

Або  "...якщо людина сплачує за рік біля 100 млн. ПДФО, скільки вона має заплатити ВЗ?" , а я ж і питаю, багато знаєте людей які сплачують (за яких сплачують - так правильніше;) ПДФО біля 100 млн. за рік?

"Те же яйца - только в профиль"

 

difoto

не потрібно давати відповідь на "кусок" моєї фрази, читайте її вцілому.

Ок, я недооцінюю розмір волонтерської допомоги (в масштабах країни), а Ви недооцінюєте розміру ВЗ  в масштабах країни.

Ті ж самі люди, які спочатку сплатили примусово ВЗ, потім вже добровільно перераховують кошти волонтерам.

Призначення цих коштів має бути одне і те ж саме, але по Вашому державі - то "туфта", а волонтерам - то гуд... ну з своєї колокольні видніше...

А в людей які платять, виникає цілком логічне питання, скільки і куди на що витрачено? Волонтери то хоч якось "показують" куди вони ці гроші дівають (звіти, фотки, повідомлення в соцмережах), а от держава/чи МО - не дуже..

От саме тому і виникають такі повідомлення/роздуми людей про це...

 

  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 годин тому, natalka) сказано:

Так і до чого тут оце "ай-я-яй"?

Ви написали все те ж що і я: все через підставні та офшори, відповідно нема підстав для оподаткування ВЗ.

Або  "...якщо людина сплачує за рік біля 100 млн. ПДФО, скільки вона має заплатити ВЗ?" , а я ж і питаю, багато знаєте людей які сплачують (за яких сплачують - так правильніше;) ПДФО біля 100 млн. за рік?

"Те же яйца - только в профиль"

 

 

та до того, що некоректно робити порівняння різних обєктів: заробітної плати, яка є обєктом для ВЗ, і доходів, які (виводяться на офшори через через ЮО) є обєктом для податку на прибуток, але не можуть бути обєктом для ВЗ.

 

підприємець на єдиному податку ВЗ не платить, а такий же на загальній системі по декларації за рік має заплатити з чистого доходу 1,5% ВЗ. такі ж яйця підприємці - тільки профілі різні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 часа назад, rl72 сказал:

та до того, що некоректно робити порівняння різних обєктів: заробітної плати, яка є обєктом для ВЗ, і доходів, які (виводяться на офшори через через ЮО) є обєктом для податку на прибуток, але не можуть бути обєктом для ВЗ.

...

Ви мене також дуже дивуєте, почитайте уважніше що я написала: я не робила порівняння, я написала причину чому олігархи не платять ВЗ та пояснила чому в загальній сумі ВЗ нічого немає від олігархів. Ви не зрозуміли суті мого повідомлення.

P.S. А по податках мені консультації проводити не потрібно, я сама можу кваліфіковано проконсультувати ;)

  • +1 7
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Було би добре обкласти додатковим податком на потреба армії бізнес українських громадян, що розміщений на території раші - причому не залежно від посади, яку вони тут обіймають :)  

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 hours ago, natalka) said:

Або  "...якщо людина сплачує за рік біля 100 млн. ПДФО, скільки вона має заплатити ВЗ?" , а я ж і питаю, багато знаєте людей які сплачують (за яких сплачують - так правильніше;) ПДФО біля 100 млн. за рік?

 

Та то він мав на увазі сонцеликого Петра Олексійовича :) 

Цікаво, де він взяв його декларацію за 2015? У відкритому доступі поки ще ж немає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, alexvvv сказано:

Було би добре обкласти додатковим податком на потреба армії бізнес українських громадян, що розміщений на території раші - причому не залежно від посади, яку вони тут обіймають :)  

ти вже б так  прямо й написав "Липецьку фабрику, яка належить українському громадянину, незалежно від посади"

 

2 годин тому, yu2007 сказано:

 

Та то він мав на увазі сонцеликого Петра Олексійовича :) 

Цікаво, де він взяв його декларацію за 2015? У відкритому доступі поки ще ж немає.

 

ні, Ахметова Ріната Леонідовича

 

а декларацію ПОП мені в методичці прислали

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 хвилин тому, rl72 сказано:

ти вже б так  прямо й написав "Липецьку фабрику, яка належить українському громадянину, незалежно від посади"

Писав в загальному, бо там хтось щось продати збирався.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

39 хвилин тому, alexvvv сказано:

Писав в загальному, бо там хтось щось продати збирався.

писав в загальному про конкретного українця ))))  жжьошш

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 годин тому, natalka) сказано:

Ви мене також дуже дивуєте, почитайте уважніше що я написала: я не робила порівняння, я написала причину чому олігархи не платять ВЗ та пояснила чому в загальній сумі ВЗ нічого немає від олігархів. Ви не зрозуміли суті мого повідомлення.

P.S. А по податках мені консультації проводити не потрібно, я сама можу кваліфіковано проконсультувати ;)

 

Ви написали неправильну причину.

Обєктом для ВЗ є заробітна плата, а не будь-які доходи підприємств, де власник олігарх, навіть, і ті, що були виведені в офшор

 

Служба безпеки України затримала колишнього працівника міліції, який замінував залізничний міст на перегоні "Павлоград-Лозова".
Співробітники Управління СБ України в Харківській області знешкодили диверсанта безпосередньо після закладення вибухівки. Для підриву зловмисник намагався використати десятикілограмову протитанкову міну ТМ-62 з таймером у мобільному телефоні. Вибух був запрограмований на час проходження пасажирського потягу "Одеса-Костянтинівка", в якому знаходилося понад 500 пасажирів...

Такие дела. Трупов им надо. Трупов на фоне политического кризиса, непонятных людей на Майдане, обострения на фронте. Если раньше просто рвали товарняки, то сейчас хотят крови. Пока оперативники отлично работают, но кто знает когда и где оно выскочит. Смесь российского телевизора и денег опаснее чем кажется. Берегите себя.

 
Світлина від Кирилла Данильченка.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

«ВСЮ НОЧ»

Примечание редакции. Публикуем очередное OSINT-расследование нашего партнёра InformNapalm. Доказательная база участия российских военных в гибридной войне РФ против Украины, которую собирает международное волонтёрское сообщество, постепенно пополняется.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 часа назад, rl72 сказал:

 

Ви написали неправильну причину.

Обєктом для ВЗ є заробітна плата, а не будь-які доходи підприємств, де власник олігарх, навіть, і ті, що були виведені в офшор

 

:lol: де я писала що об'єктом ВЗ є будь-які доходи п-ва?

Не вмієте/ не хочете  визнавати очевидного? Все, проїхали. ОК, я уступлю - не бачу за доцільне проводити далі цю "податкову дуель", всі вміють читати і можуть зробити висновки хто про що писав.

Краще потрачу свої сили та енергію на щось інше :)

 

  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 годин тому, natalka) сказано:

 

:lol: де я писала що об'єктом ВЗ є будь-які доходи п-ва?

Не вмієте/ не хочете  визнавати очевидного? Все, проїхали. ОК, я уступлю - не бачу за доцільне проводити далі цю "податкову дуель", всі вміють читати і можуть зробити висновки хто про що писав.

Краще потрачу свої сили та енергію на щось інше :)

 

 

це Ви написали, що олігархи не платять ВЗ, бо отримують доходи через офшори.

не хочете визнати очевидного, що в такому випадку вони й не повинні платити ВЗ, правда ж?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 годин тому, rl72 сказано:

писав в загальному про конкретного українця ))))  жжьошш

Звісно, що цього щирого українця це також стосується.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цитувати

 

За добу російсько-терористичні війська 54 рази обстріляли позиції сил АТО

http://www.mil.gov.ua/news/2016/03/01/za-dobu-rosijsko-teroristichni-vijska-54-razi-obstrilyali-poziczii-sil-ato--/
Ніч у районі проведення АТО пройшла неспокійно. Продовжуючи порушувати Мінські угоди, близько 18.00 російські найманці обстріляли позиції наших військ поблизу Гнутового із міномета. Опорні пункти в районі Красногорівки, Пісків, Троїцького та Водяного бойовики обстріляли з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Всього за добу російсько-терористичні війська 54 рази обстріляли позиції сил АТО, 35 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку та 19 – на Маріупольському.

Неприцільний вогонь з міномета калібру 82 мм бойовики вели по Красногорівці, а зі 120-мм міномету – по позиціях поблизу Невельського.

З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї терористи вели неприцільний вогонь по наших позиціях в районі Новгородського, Троїцького, Новоселівки Другої та Пісків.

Опівночі інтенсивність обстрілів знизилась.

 

 

E40A1B87-2295-4C72-8183-A3FA044FBA55_w97

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Автомобиль с украинскими военнослужащими подорвался на Луганщине: трое погибших, двое - раненых, - ОВГА

 

"Сегодня, 1 марта, на трассе между населенными пунктами Новотошковское и Горное подорвался автомобиль с военнослужащими 80-й бригады. По предварительной информации трое военнослужащих погибли, двое получили ранения", - сказано в сообщении.

 

 

 

"Сейчас выясняются обстоятельства трагического происшествия", - сообщил руководитель Луганской областной военно-гражданской администрации Георгий Тука.
 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вражаюча історія написання пісні, слова і музика якої беруть за душу:

Цитувати

Святослав Вакарчук: "Я не дуже часто розказую про те, як писав свої пісні ... Але "Мить"- особлива пісня... Її історія важить для мене не менше, ніж сама пісня... А може й більше...
Лютий 2015 року... Новини зі Сходу надходять зі страшними цифрами поранених та загиблих. А за кожною цифрою - чиєсь життя, чиясь доля! Важко уявити, що відчуває людина на війні...про що думає важкопоранений, коли розуміє, що це, можливо, останні хвилини його життя. Я не міг заспокоїтись поки не написав пісню...

Написав дуже емоційно за декілька хвилин. Взяв гітару і разом з мелодією почали з’являтися слова, а за 15 хвилин вона вже була готова, майже готова. За винятком маленької, але важливої "миті", яка не відпускала мене. За винятком останнього рядка пісні. Я відчував, що висловив не все...

Наприкінці травня я був в госпіталі. Перед однією палатою лікар мене попередив, що хлопець, якого зараз побачу, поранений на війні, дивом вижив в надлюдських умовах. Осколком йому відірвало руку... І з цим дуже важким пораненням він провів 4 (!) доби на морозі. Один. Бо інші загинули чи замерзли. Потім лікарям довелося ампутувати йому ще й обидві відмороженні стопи … але він Вижив!

Я хвилювався перед знайомством та лише до тієї миті, поки не зайшов до нього і побачив перед собою впевнену, усміхнену людину, яка заряджала мене своїм оптимізмом, планами на майбутнє і якоюсь неймовірною енергетикою. В його душі була весна! Він ділився нею з усім світом!
Того ж вечора я знову повернувся до пісні та дописав в ній останній рядок, якого мені не вистачало весь цей час.

Не можна втрачати надію. Не можна здаватися до останньої миті. Можливо саме вона, остання мить, принесе весну, яка стане початком нового життя. Весну, якою ти захочеш поділитися з усім світом"

http://youtu.be/7Yv61tiXUaY

 

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...