Перейти до змісту

Необязательность (халатность) в деловых-доверительных отношениях

DarkMonk

Рекомендовані повідомлення

Речь пойдёт о деловых отношениях не фирма-фирма, а человек-человек. Так сказать "пацан сказал - пацан сделал, НУ, а если не сделал то снова сказал" ----- если доходчивее то "пообещал и забыл".

Мне одному так кажется или сейчас такое время, что необязательность (халатность) в деловых-доверительных отношениях становится нормой?

(Я не затрагиваю тему денег...... типа "отдам завтра 100%" .... "сам привезу" .... "дам сверху ещё столько же.." :) , а потооооооооооооооооом ... ну кто занимал тот знает :) Можно потом мемуары писать о том куда должник уехал, кто у него заболел.....и.т.д. Речь не об этом....)

Что я имею ввиду.......

Банальный пример:

Чтобы интереснее было читать начну с того :) с чем Мы стыкаемся КАЖДЫЙ ДЕНЬ:

Пятница :).......С Вами договорились о встрече в 16.45 ........Ваша фирма,оффис,дом - да в конце концов вы просто стоите возле цума и ждёте......

16.45 - ни кого

16.50 - ни кого

17.00 - Вы начинаете подумывать ... "блин кому это надо?" и звоните тому кто назначил встречу.... он Вам говорит что уже почти тут и через 5 минут будет. Дальше самое смешное:

Я обычно спрашиваю: -"А где Вы находитесь?" (чтобы понять истинные 5 минут)

Ну и мне отвечают :) Например: "В Маяках" или "На ГПЗ".

Думаю не надо пояснять всем, что даже на РАКЕТЕ - от туда за 5 минут не прилететь :)

НУ или......

1.Вы привозите товар заказчику в назначенное время, а его нет - звоните ему ---- А он в лучшем случае не на связи, а что веселее говорит Вам спокойным голосом что он на рыбалке.

или

2. Вы записываетесь на покраску машины на 9.00 , а приезжаете в 18.00. Весёлый и задорный начинаете шутить как здорово провели время с друзьями в лесу ---- иииии ненавязчиво так интересуетесь "А БУДЕТ ЛИ МАШИНА ГОТОВА НА УТРО?"

или

3. Вы договариваетесь о ремонте машины и просто забили...... Вам стало лень.

или

4. Вы должны подарить подарок девушке на День Рождения, такой себе РОЗОВЕНЬКИЙ с РЮШЕЧКАМИ телефон. Договорились (например на базаре или в магазине) что Вам его 1000% привезут. В назначенный день Вы приходите, а там в лучшем случае (хотя это трудно назвать лучшим) - извиняются, в худшем вообще делают вид что ПЕРВЫЙ РАЗ СЛЫШАТ.

ps. Зачем эта тема? Ну во-первых хотелось бы пофилософствовать на тему "откуда возникло такое покуистическое отношение к людям,работе,чужому времени?" Может такое БЫСТРОТЕЧНОЕ время? Всё ускорилось, хочется везде успеть - а память становится ХЕРОВЕЕ и ХЕРОВЕЕ. Только странннная закономерность, чем моложе тем Херовее память. Во-вторых может МЛЯТЬ - научит кого-то не опаздывать ДАЖЕ на минуту.

PPS. Да и чуть не забыл! Вот что БЕСИТ! Тот кто не выполнил своё обязательство (обещание/договорённость) не считает это ВИНОЙ, он просто говорит "А ХРЕН-ЛИ, и что тут такого?".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все більше людей робляться егоїстами - типу їм всі щось винні і повинні бігати, а комусь вони нічо не винні і як вже получиться

Не знаю як в старших, а в молодших (мого віку і меньше) дуже часто бачу таке саме через виховання

В дитинстві якщо мені казали "зроби" я мусив зробити і ніяких але

А багато кому на таке розп***здяйство батьки закривали очі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хлчеш мати дитину пофігіста?* кажи одне а роби інше. при дитині. і щоб вона це бачила кожен день. тому проблема не тільки в вихованні а в тому як ведуть себе батьки.

потім нове покоління виростає і робить те ж. ось і маємо покоління егоїстів.

я в таких випадках перестаю звертатись до людини яка без поважних причин не виконує обіцяного.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да! ДА! В основном БЕСИТ ---- когда нарушение договорённости происходит АБСОЛЮТНО безпричинно....Ну пипец ...типа "ААААААА я забыл" или "Да мы в парке гуляли вот и не пришёл".

Или говориш человеку "Прийди до 14.00......позже меня не будет, потом буду после 16.00" он кивает головой, повторяеш ему 4 раза, он приползает в 14.10 и возмущённо звонит и говорит " А ВЫ ГДЕ?, И что мне теперь Вас ждать?, У меня маршрутка в 15.00?" ПиПеЦ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

(Я не затрагиваю тему денег...... типа "отдам завтра 100%" .... "сам привезу" .... "дам сверху ещё столько же.." :) , а потооооооооооооооооом ... ну кто занимал тот знает :) Можно потом мемуары писать о том куда должник уехал, кто у него заболел.....и.т.д. Речь не об этом....)

трішки офтопу:

якщо даєш щось комусь в борг (гроші чи речі) треба їх вдавати так ніби віддаєш на зовсім, віддав і все

а потім коли повертають - то сприймаєш це як сюрприз і бонус :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну є така категорія людей.

Так світ клином на них не зійшовся і теми окремої вони вряд вартують.

Стикався особисто. Вирішую просто - якщо після одного двух попереджень що так не порядно людина висновок не робить - я з нею припиняю ділові стосунки.

Ось і все. Витрачати нерви і час на таку категорію не варто. Як кажуть : життя саме навчить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

трішки офтопу:

якщо даєш щось комусь в борг (гроші чи речі) треба їх вдавати так ніби віддаєш на зовсім, віддав і все

а потім коли повертають - то сприймаєш це як сюрприз і бонус :)

або не давати в борг взагалі)

ти можеш показатись скупим але при цьому відносини це не так зіпсує як потім вибивання кругленької суми)

я позичаю таку суму яку можу забути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

колись древні казали "Homo homini lupus est"

от з цього і потрібно виходити будуючи свої стосунки з іншими

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну ми ж не німці.

Словяни ........

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Забудь те тему ДЕНЕГ!!!!!!!!!! Это одельный разговор........... речь не о них.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мб фактор ілюзії доступності людини у будь який час через моб. зв'язок. Раніше якщо домовився на зустріч - то требабуло йти, перекласти (в процессі) неможливо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я вважаю що такі люди були завжди і хто по роботі багато спілкується з різними людьми - той вже звик до такої поведінки і виробив свої правила для взаємовідносин з оленями

особисто я звик довіряти людям але другого шансу якось розвести мене на гроші чи час я переважно не даю

якщо ж зустріч/послуга потрібні мені але інша сторона починає бикувати - я просто розвертаюсь і шукаю альтернативу, благо з цим зараз проблем нема

такі два простеньких правила дозволяють рідко почувати себе прокинутим

а взагалі правильно кажуть: "до людей треба відноситись так - як ти хочеш щоб відносились до тебе", але це правило варто застосовувати не лише до себе але й з позиції іншої сторони - :) якщо "партнер" хоче щоб його послали - то так і варто робити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо даєш щось комусь в борг (гроші чи речі) треба їх вдавати так ніби віддаєш на зовсім, віддав і все а потім коли повертають - то сприймаєш це як сюрприз і бонус

Якщо коротше, то основний принцип позичання грошей: позичати треба стільки, скільки не шкода тій людині віддати.

Розкажу історію певно протилежну до описаних у топікстарті.

Просять рахунок. Сканую листок А4 з 200 dpi в кольорі (сам рахунок - А5 формат). На наступний ранок о 8:30 відправляю імейлом jpeg. Ближче до 10-ї повідомляємо людям що рахунок відправлений на електронку томуто чоловікові. Проходить якийсь час. Дзвонять кажуть що не можуть роздрукувати (sic!). Просять привезти оригінал. Поки я займаюсь своїми справами, дописується договір, акт виконаних робіт, копії установчих тощо. Ближче до 15-ї години підвожу рахунок і інші документи. Розмову починають " Ну нічого собі Ви з 10 години везете рахунок!" Пояснюю: "В мене є купа не менш важливих справ, ніж відвезення Вам рахунку, який до того ж був вам відправлений імейлом". У відповідь: "Його не можна роздрукувати" і дають в руку аркуш паперу, на якому очевидно виставлені поля в 25мм з кожної сторони, - рахунок з А5 став А6. :) Показую: "Отут пише розміри файла - 1600 з чимось на 2200 з чимось. Це стільки як два Ваших монітори". Показую на 20" монік. ;) Чоловік ковтає. Кажу: "Щасливо лишатись" та йду.

Я про те, що пєрєгіби трапляються у кожного. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну в деяких моментах можна забігатись, затуркатись (це якщо не зустрічі стосуєтся, а наприклад взнати інфу, або зустріч не сьогодні, а через декілька днів), тоді приходится красніти й вибачатись, недавно зі мною таке було (забув передати одну річ, хоча був в тому районі) :( просто тупо вилетіло з голови, бо думав зовсім про інше :( Гірше, коли людина ТОЧНО знає, що не прийде чи не зробить, але не удосужуєтся передзвонити й людина продовжує чекати й сподіватись до останнього моменту, розраховуючи на цього хомоеректуса. От це й є реальний пофігізм й якщо людина по косвенним признакам помічаєтся в такій гнилій справі, то з таким більше діла не маю, принаймні в справах, де я від нього можу залежати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вважаю себе людиною слова, пунктуальним, принциповим і обов'язковим. Коли формувався характер, я брав за приклад людей з такими рисами характеру. Десь я прорахувався - вигод від цього менше чим проблем. Хто не париться живе легше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто не париться живе легше.

Вот это и пугает!!!!!!! Если раньше, такие случаи встречались реже (ну по крайней мере на моей памяти) то теперь всё чаще и чаще.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто не париться живе легше.

Вот это и пугает!!!!!!! Если раньше, такие случаи встречались реже (ну по крайней мере на моей памяти) то теперь всё чаще и чаще.

просто в тебе таке коло "спілкування" :(

як вже і писали раніше, таких людей треба відшивати зовсім, ті 10 доларів того не варті

а якщо дуже хочуть саме твою послугу - це буде коштувати 50(компенсація за твій час), мутні замовними самі відпадають

p.s. в хуморі тільки що пролетіло

Я же тебе русским языком сказала "Буду через 5 минут! ! " Что ты мне перезваниваешь каждые пол часа?!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вважаю себе людиною слова, пунктуальним, принциповим і обов'язковим. Коли формувався характер, я брав за приклад людей з такими рисами характеру. Десь я прорахувався - вигод від цього менше чим проблем. Хто не париться живе легше.

Життя взагалі вкрай невигідна штука. Одні затрати.Але хоч ідеальної країни і нема( навіть в Америці одні бюрократи, що не поважають зовсім білих словян)- до обовязковості слід прямувати , обовязково.

Рано ,чи пізно, все буде добре.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

to Zevs_Isver: Да как бы я говорил не про своих друзей - как раз таки. А круг общения с клиентами в связи со спецификой моей работы, выбирать не приходится, ибо некоторых я вижу вообще 1 раз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

to Zevs_Isver: Да как бы я говорил не про своих друзей - как раз таки.

дик,

коло спілкування і друзі різні речі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да, і серед знаних бордівчан такі люди є.

Перевожу меблі. Домовився з одним шанованим мною чоловіком за бус.

Витягнув меблі на вулицю. Стою, мерзну. Проходить хвилин надцять - дзвоню. Чую: "А, солярка замерзла, бус не завівся, то я не поїхав". Хлопчику, ну йоб твою мать!!! Невже не можна було подзвонити і сказати про це???

А мене ще харить, коли домовилися з людиною, що вона прийде до мене, наприклад, на 15 годину.

В 14 годині мені передзвонюють і питають, чи домовленість в силі? Перестраховуються, так би мовити.

Та холєра, якби щось змінилося - я сам би передзвонив і попередив, що домовленість не в силі. Невжа я схожий на peace_da_ball'а?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мене ще харить, коли домовилися з людиною, що вона прийде до мене, наприклад, на 15 годину.

В 14 годині мені передзвонюють і питають, чи домовленість в силі? Перестраховуються, так би мовити.

Та холєра, якби щось змінилося - я сам би передзвонив і попередив, що домовленість не в силі. Невжа я схожий на peace_da_ball'а?

Можливо передзвонюють ті, що вас не знають? Ті, які "мерзнули", бо їх не попередили, що щось змінилося?

В цьому не бачу нічого аж такого поганого.

Коли домовилися на певну годину на кілька днів наперед, то завжди перед виходом передзвонюю, щоб перепитати чи все гуд, чи той, з ким я там маю зустрітися не передумав (невідомо що там в кого в голові).

Коли сьогодні домовилися на сьогодні тоді так, перепитувати зайве.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мене ще харить, коли домовилися з людиною, що вона прийде до мене, наприклад, на 15 годину. В 14 годині мені передзвонюють і питають, чи домовленість в силі? Перестраховуються, так би мовити. Та холєра, якби щось змінилося - я сам би передзвонив і попередив, що домовленість не в силі. Невжа я схожий на peace_da_ball'а?

Перестраховка швидше всього. Комусь це - як правило, а когось це харить ;)

Яп передзвонив, адже "забудькуватість" в силу різних причин присутня, ризикну сказати, притамання усім.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

peace_da_ball'а?

це називається МірДвєрьМяч (PeaceDoorBall) ;)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це називається МірДвєрьМяч (PeaceDoorBall)

Ага "твой кролик написа́л" "your bunny wrote" ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...