Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
20 часов назад, Electronshik сказал:

@nickel вибачте.

Щодо споживання бойлера то тут може бути по різному. Найкращу інфу дає виробник. Багато залежть від температури, до якої йде розігрів та від гистерезису, який запрограмований.

В мене бойлер на 80л в середньому споживає 170-180кВт (сім'я 4 чол.). При цьому 8 годин бойлер вимкнено. Хто б що не казав, але я по статистиці бачу що виграш від вимкнення є. Невеликий правда. (не більше ніж 30-40кВт)

Не бойлер потребляет столько, а ваша семья. Бойлер расходует только на обогрев дома, а вы горячую воду. 

20% экономия, это много.

Змінено користувачем romanc
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

Так розумію, тепло постійну і змінну знову об'єднали? 

Кручу-верчу, запутать хочу

Змінено користувачем xc90
  • +1 3
Опубліковано
43 minutes ago, xc90 said:

Так розумію, тепло постійну і змінну знову об'єднали? 

Кручу-верчу, запутать хочу

За закон вони згадали.

Лише масові неплатежі врятують лучан від свавілля Луцьктепла! Я от особисто ще жодної копійки їм за «постійну» не заплатив)

• Ха-ха 1
Опубліковано
11 хвилин тому, yu2007 сказано:

Лише масові неплатежі врятують лучан від свавілля Луцьктепла! Я от особисто ще жодної копійки їм за «постійну» не заплатив)

Жахлива кантора. :(

І юридичний відділ в них нахабний :(

Опубліковано
14 minutes ago, yu2007 said:

Я от особисто ще жодної копійки їм за «постійну» не заплатив)

І що, тобі любязно не перекинули борг в загальний рахунок? 

В мене ГВ немає, тому одна платіжка наразі і не заплачене за жовтень в "постійній" частині - пішло в заборгованість по листопаду.

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Так що будемо робити з отою постійною ? За рік сума велика набігає, за цю сумму можна оплатити місяці з 2-3 за опалення, а сума по суті прозоро ніде не відображається .

В опалювальний сезон ніякої постійної не має бути, має бути прозорий тариф на опалення без всяких відмінусувань. В неопалювальний можете ставити постійну , нехай це буде 7 місяців, припустимо 400 грн. Тоді ці 2800грн я хочу побачити в особистому кабінеті на початок опалювального сезону наступного року і ця сума це по суті є то аванс за опалення.

Змінено користувачем charlie
  • +1 3
Опубліковано (змінено)
3 годин тому, mykola сказано:

Як приклад: постійно склаладає 20 відсотків від усього опалення (беруться дані за попередній сезон). Якщо ви заплатили в минулому сезоні 15 000 гривень за опалення, тоді постійна частина буде 3 000 гривеь або 250 гривень в місяць. Далі в жовтні 2021 року ви "напалили" 3 000 гривень, тоді до оплати має бути 3 000*0,8 = 2 400 + 250 (постійна). Всього 2 650 замість 3 000 гривень.

от якби ж то за подібним принципом вони її рахували, то й пофіг було б чи одно- чи двох-компонентний тариф, бо твоя плата лінійно б залежала від споживання. Але ж ні, ті сволочі постійну частину рахують тупо від площі, тобто пофіг чи ти споживаєш умовно 10 гігокалорій чи 30, постійна частина не змінюється. В результаті, ті хто найбільше економили, тепер найбільше і страждають, бо  у них тепер частка постійної частини більшу вагу має в сумарному платежі за опалення. І це якось неправильно -- бо ж на державному рівні розказують, що потрібно економити теплові ресурси, а тут, по факту, навпаки відбивають бажання економити.

А для тих багатоквартирних, які взяли кредит і утеплились, і в яких теплоспоживання круто знизилось, така схема розрахунку постійної частини -- це взагалі треш повний... просто кидок зі сторони луцьктеплофуфло.

Змінено користувачем Unknown
  • +1 6
Опубліковано (змінено)
4 годин тому, mykola сказано:

Далі в жовтні 2021 року ви "напалили" 3 000 гривень, тоді до оплати має бути 3 000*0,8 = 2 400 + 250 (постійна). Всього 2 650 замість 3 000 гривень.

Так я хочу побачити це в особистому кабінеті, бо по тій схемі що зараз, я не бачу як мої постійні зв весь рік розподілились на цей опалювальний сезон. Так можна красти досить непогані суми, щось собі там рахувати, відмінусовувати не по 250 грн, а по 150, всеодно ніхто не помітить )

Ще одне питання, скільки вартує гаряча вода наприклад в Тернополі ? Яка в них система розрахунку за опалення, таке саме чи то луцьктепло такі розумні ?

Змінено користувачем charlie
  • +1 1
Опубліковано
В 09.10.2021 в 21:28, Ukrainec сказал:

Взамін :)

Спойлер

image.png.fd640c117e4f0f483dc489af30af5a4f.png

Ну і розкажіть мені як тепер вираховувати вартість опалення за 1 кв.м?

Обєднали постійну частину з опаленням по Гігакалоріях в графу "тепло"  - по ходу спеціально для тих хто принципово не платить "постійну" частину (щоб не могли вирахувати скільки не платити :rolleyes:)

• +1 3
Опубліковано
7 годин тому, natalka) сказано:

Обєднали постійну частину з опаленням по Гігакалоріях в графу "тепло"  - по ходу спеціально для тих хто принципово не платить "постійну" частину (щоб не могли вирахувати скільки не платити :rolleyes:)

Так у кабінеті видно всі складові. І в рахунках обіцяли розшифровувати детально. 

Опубліковано
35 минут назад, Unknown сказал:

Так у кабінеті видно всі складові. І в рахунках обіцяли розшифровувати детально. 

Але платіжка одна. Ти не доплатиш "постійну" частину, а вони її повісять на "змінну" чи будь-куди куди захочуть.

• +1 1
Опубліковано
2 hours ago, nickel said:

Але платіжка одна. Ти не доплатиш "постійну" частину, а вони її повісять на "змінну" чи будь-куди куди захочуть.

В кого є кабінет Луцьктепла , міг би провести експеримент. Наприклад, загальна платіжка за листопад 2500. Оплачуєш частину, скажімо 1500 і 2000, а потім дивишся в кабінеті, як вони рознесли суму між постійною, змінною і абонплатою.

• +1 1
Опубліковано
Только что, yu2007 сказал:

В кого є кабінет Луцьктепла , міг би провести експеримент. Наприклад, загальна платіжка за листопад 2500. Оплачуєш частину, скажімо 1500 і 2000, а потім дивишся в кабінеті, як вони рознесли суму між постійною, змінною і абонплатою.

От ти і займешся, ти ж все-рівно не платиш постійну частину. :) А я в цьому місяці мушу оплатити всю комуналку по старій адресі, не до експериментів.

Опубліковано
1 hour ago, nickel said:

От ти і займешся, ти ж все-рівно не платиш постійну частину. :) А я в цьому місяці мушу оплатити всю комуналку по старій адресі, не до експериментів.

я і змінну не всю плачу :) 

проблема в тому, що я не маю кабінету луцьктеплафуфла

Опубліковано
3 минуты назад, yu2007 сказал:

я і змінну не всю плачу :) 

проблема в тому, що я не маю кабінету луцьктеплафуфла

Так заведи

Опубліковано
35 minutes ago, nickel said:

Так заведи

Ти завів?
Якось хотів, але зробити це онлайн не вдалося, потрібно було їхати до них, тому вирішив, що обійдуся. 
При цьому кабінети на воду, електро і газ маю.

Опубліковано
1 минуту назад, yu2007 сказал:

Ти завів?
Якось хотів, але зробити це онлайн не вдалося, потрібно було їхати до них, тому вирішив, що обійдуся. 
При цьому кабінети на воду, електро і газ маю.

Так. Мав і на старій квартирі і завів на новій. Нікуди не їздив.

Опубліковано (змінено)
19 minutes ago, nickel said:

Так. Мав і на старій квартирі і завів на новій. Нікуди не їздив.

Ок.

Для реєстрації в особистому кабінеті побутового споживача ДКП «Луцьктепло» необхідно знати номер особового рахунку та суму останнього платежу

Spoiler

485184074_.thumb.png.c944bbf12f90ade7cacedc023f7ba6e4.png

1489322503_.thumb.png.ed9281da7e68af2fefded9a814ca3783.png

Звідси: http://teplo-dkp.lutsk.ua/ua/osobystyy_kabinet_spozhyvacha_dkp_lutskteplo_vidkryto/

Так от в жодній зі своїх архівних квитанцій на комунал.луцьк не можу знайти свій номер особового рахунку у виділеному червоним кольором форматі.  

АПД. Ніби скачав базу з № рахунків, зараз спробую.

Змінено користувачем yu2007
Опубліковано
4 минуты назад, yu2007 сказал:

Звідси: http://teplo-dkp.lutsk.ua/ua/osobystyy_kabinet_spozhyvacha_dkp_lutskteplo_vidkryto/

Так от в жодній зі своїх архівних квитанцій на комунал.луцьк не можу знайти свій номер особового рахунку у виділеному червоним кольором форматі.  

Особовий рахунок виглядає так

0720960059000

де 072 - код вулиці, 96 - номер будинку, 59 - номер квартири. Код вулиці можеш глянути в особистому кабінеті місцевого обчислювального центру, там він буде мати вигляд 72-96-59.

Можеш підключити чат-бота в вайбері http://www.viber.com/lutskteplo_bot

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)

Ну і моя ідея про "рознесення суми" - хибна. Щомісячні нарахування відображені окремо. А от "борг/переплата" - підсумком, тобто я бачу свій борг загалом за "змінна+постійна+абонплата", а не окремо по кожному з пунктів.  

П.С. До речі, в кого ІТП чи лічильник тепла, скільки за "змінну" в листопаді?  

Змінено користувачем yu2007
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
9 годин тому, nickel сказано:

Ймовірно.  

Я десь із початку року плачу прямо з кабінету луцьктепло,  i там вибираю пункти та суми,  які хочу платити.  Від платіжної системи прилітають на пошту квитанції по кожному пункту окремо. 

Вчора хотів оплатити за листопад, все йшло звичайно,  але на етапі підтвердження (вже після реквізитів картки)  якийсь збій,  і не вдалося оплатити.  Сьогодні історія повторилася. 

І раптом думка виникла в мене: чи не зі змінами останніми той збій пов'язаний?  ))))

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано
В 14.12.2021 в 14:21, yu2007 сказал:

П.С. До речі, в кого ІТП чи лічильник тепла, скільки за "змінну" в листопаді?  

13.81 грн - за суто змінну ітп

А без скільки?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...