Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
5 хвилин тому, nickel сказано:

... де я писав, що Зе зробив тарифи дешевшими ...? 

Ну раз не писали, то ви й самі погоджуєтесь, що Зе! продовжує тарифний геноцид. Бо ви чомусь, тарифний геноцид, сором'язливо обмежили в часі 2014-2019. А нічого подібного, тарифний геноцид триває і посилюється.

Сьогодні Зе! робить тарифний геноцид!

• -1 2
Опубліковано
1 час назад, yu2007 сказал:

Можна й не продовжувати :) 

Можна, але ти продовжив. Ну давай. :)

Я зрозумів, що в твоєму розумінні «ринкові» = «без дотацій з боку держави». Але ж непрямі дотації у формі субсидій таки лишились?

Субсидії тепер дають адресно і людям, а не постачальникам. А люди самі обирають кому нести свої кровні і субсидію. І серед 50 конкуруючих фірм змова менш ймовірна, ніж серед 2-3 монополістів, тому хтось з 50 не втримається і почне спускати ціни, за одним, почнуть інші. Я поки що лише про ринок газу пишу, надіюся, що з іншими послугами станеться те саме. Це і є ринкові ціни і ринкові відносини

Для мене «ринкові» = «ціни, які встановлює сам ринок». Уявімо сьогоднішню ціну на газ без субсидії. Моя теща, наприклад, тоді б опалювала свою стареньку хату дровами. І таких людей було б мільйони. І на кому б тоді Фірташ і держава заробляли? Чи може ціни таки б знизилися?

От коли мільйони почнуть на дрова переходити, то ціна на газ почне стрімко падати, бо газу буде багато, а він нікому не буде потрібний. Бо поки є високий попит на газ, то ніхто ціни спускати не буде, це і є ринкові відносини і відповідні ціни. Я не був в Польщі, але колись пожалівся в розмові знайомому заробітчанину, що біля вокзалу всі фірми на дрова перейшли, дим стоїть як в селах. То він казав, що в Польщі давно так. Ринкові ціни - це не низькі ціни, а є попит - росте ціна, перейшли всі на дрова - впала ціна на газ.

Тому я лишаюсь при думці, що ціна не ринкова.

Та лишайся, я не проти. :)

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
8 минут назад, $ΩLΩMΩN сказал:

Ну раз не писали, то ви й самі погоджуєтесь, що Зе! продовжує тарифний геноцид. Бо ви чомусь, тарифний геноцид, сором'язливо обмежили в часі 2014-2019. А нічого подібного, тарифний геноцид триває і посилюється.

Сьогодні Зе! робить тарифний геноцид!

Я погоджуюся, що ціна росте, але після підняття цін 2014-2019 назвати це - геноцидом, в мене язик не повернеться. Я навіть те підвищення геноцидом не називав. Може тому що знаю значення слова геноцид?

• +1 1
Опубліковано
2 часа назад, yu2007 сказал:

Уявімо сьогоднішню ціну на газ без субсидії. Моя теща, наприклад, тоді б опалювала свою стареньку хату дровами. І таких людей було б мільйони.

9 минут назад, nickel сказал:

От коли мільйони почнуть на дрова переходити, то ціна на газ почне стрімко падати, бо газу буде багато, а він нікому не буде потрібний. Бо поки є високий попит на газ, то ніхто ціни спускати не буде, це і є ринкові відносини і відповідні ціни. Я не був в Польщі, але колись пожалівся в розмові знайомому заробітчанину, що біля вокзалу всі фірми на дрова перейшли, дим стоїть як в селах. То він казав, що в Польщі давно так. Ринкові ціни - це не низькі ціни, а є попит - росте ціна, перейшли всі на дрова - впала ціна на газ.

Як тільки на дрова почне рости попит, почне рости їх вартість. Так само й з вугіллям. І врешті решт стане однаково хєрово дорого. Я це вже бачу по прикладу гарячої води: якщо тариф на електрику стане від 2,5 грн, то стане пофіг чи газова

колонка чи бойлер. ( я ці цифри беру з середнього споживання колонкою газу в межах 40-50 кубів і бойлером в 200-250кВт за місяць на сім'ю в 4 людини). А можливо і центральна гаряча вода стане майже такою по вартості. І що тоді?

І будинки з центральним опаленням не будуть топитись дровами, хіба що відрізати батареї та ставити "буржуйку"...

В нашій єб

..й державі профіт можна мати тільки у повністю автономній хаті, або напевно змінивши громадянство та місце проживання.

7 часов назад, Electronshik сказал:

Знаєте звідки взялась назва  "кучмовоз"?

7 часов назад, volks сказал:

Анука просвіти.

Варіант "кравчучки" але більш габаритний. Чув як старші люди тоді це казали, можливо то було щось дуже локальне, але врізалось у пам'ять.

12 минут назад, nickel сказал:

Я погоджуюся, що ціна росте, але після підняття цін 2014-2019 назвати це - геноцидом, в мене язик не повернеться.

Згоден на всі 100% і багато людей голосували проти Порошенка через це.

Так, ціни й зараз ростуть, і Зеленському теж це припам'ятають.

Опубліковано
19 минут назад, Nokian сказал:

Зелєбобство у всій красі,як воно є.

Вітя, я не зєлєбобік, я взагалі не чийсь там бобік, на відміну від тебе. Це твоя доля постійно зачаровуватися, а потім розчаровуватися. Ти знову не бачиш колоди у своєму оці, а в моєму скалку помітив.

В 04.07.2016 в 18:15, Nokian сказал:

Да , я був за ЮЛЮ, коли її пресував Яник, і ще перед тим, коли вона була на Майдані 2004.

Але сьогодні(чи не сьогодні)  вона продалась Хулу з потрохами.

Здохни сука.

В 23.11.2018 в 10:15, Nokian сказал:

Значить від сьогодні.

Я за Пороха НЕ ГОЛОСУЮ.

Бо Держави в найпершу чергу не буває без СПРАВЕДЛИВОСТІ.

Кислосолодкий Педро пішов у відрив від народу.

Ну скатертю дорога.

На білому катері до .бені  матері.

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано (змінено)
2 минуты назад, Nokian сказал:

Зєлєбоб цінує і не може лишитися свого вибору,бо не може визнати,що лоханувся.

Усрусь- нє дамся.

Вітя ти не всі мої пости прочитав, а прочитав би всі, то ніколи не сів би в калюжу обзиваючи мене зєлєбобіком.

Ти знову усрався і не дався, а подумав на мене. :)

Змінено користувачем nickel
  • Дякую! 1
  • Ха-ха 1
Опубліковано
56 хвилин тому, nickel сказано:

Я навіть те підвищення геноцидом не називав. Може тому що знаю значення слова геноцид?

Я теж не називаю ні те ні це геноцидом. Я цитую українських політиків і показую, як змінюється точка зору в залежності від місця сидіння.

• -1 2
Опубліковано (змінено)

І Тимошенко вже не каже про тарифний геноцид. Хоча у 2008-2009 сама підписала газові договори по формулі бери або плати.

Може її вже влаштовує підняття тарифів так як і інших Юльків?

Порох вже не при владі, то чому не знизять тарифи, які підняв "барига" а далі піднімають?

ТАРИФНИЙ ГЕНОЦИД ТРЕБА НЕГАЙНО ПРИПИНИТИ!!!  (с)

Спойлер

Змінено користувачем $ΩLΩMΩN
  • -1 2
Опубліковано
1 hour ago, nickel said:

Субсидії тепер дають адресно і людям, а не постачальникам. А люди самі обирають кому нести свої кровні і субсидію. І серед 50 конкуруючих фірм змова менш ймовірна, ніж серед 2-3 монополістів, тому хтось з 50 не втримається і почне спускати ціни, за одним, почнуть інші. Я поки що лише про ринок газу пишу, надіюся, що з іншими послугами станеться те саме. Це і є ринкові ціни і ринкові відносини

Ок, про субсидії ти маєш рацію в тому плані, що зараз вони монетизовані, нараховуються по нормам, а отже є сенс економити. І 50 постачальникїв газу мали б почати «боротися» за споживача-субсидіанта. 
Але ціна газу на момент «лібералізації» цін на нього в серпні 2020 була 3,24 (Нафтогаз) чи 4,5 (газзбут). А зараз, не дивлячись на конкуренцію, зросла десь так в два рази.
Зрозуміло, що європейські біржові ціни на газ пішли вгору з початком зими. Та мені здається, що фірташі просто заробляють зараз надприбутки на бідному населенні, прикриваючись високою спотовою ціною.

• +1 1
Опубліковано

Зєлєбоб ніяк не втулить, що ціни на газ в Україні жоден президент не  може встановити.Це під силу Туркменбаші,чи еміру Кувейта.

Прерогоатива нашого президента через Армію,Мову , Віру зробити за 20 років українців такими, щоб їм були пох ціни на газ.

А зєлєбоб не дивиться вперед навіть на 5 років, йому треба ,,Покращення вже сьогодні,, на все інше ,, Какая разніца,,

• Ха-ха 2
  • +1 1
  • -1 2
Опубліковано
2 годин тому, Electronshik сказано:

Згоден на всі 100% і багато людей голосували проти Порошенка через це.

Так, ціни й зараз ростуть, і Зеленському теж це припам'ятають.

Може нарешті почнуть робити як я? Якщо немає достойних кандидатів - навіщо йти на вибори? Ну якщо переживаєте, щоб не вкрали голос - можна проголусувати проти всіх.

• +1 1
  • -1 3
Опубліковано
39 хвилин тому, yu2007 сказано:

Але ціна газу на момент «лібералізації» цін на нього в серпні 2020 була 3,24 (Нафтогаз) чи 4,5 (газзбут). 

Ціна ніби плаваюча. Залежить від закупівлі на Європейському ринку. Якщо перейти на Нафтогаз, ціна теж буде плаваючою?

• +1 1
Опубліковано
47 минут назад, yu2007 сказал:

Ок, про субсидії ти маєш рацію в тому плані, що зараз вони монетизовані, нараховуються по нормам, а отже є сенс економити. І 50 постачальникїв газу мали б почати «боротися» за споживача-субсидіанта. 
Але ціна газу на момент «лібералізації» цін на нього в серпні 2020 була 3,24 (Нафтогаз) чи 4,5 (газзбут). А зараз, не дивлячись на конкуренцію, зросла десь так в два рази.
Зрозуміло, що європейські біржові ціни на газ пішли вгору з початком зими. Та мені здається, що фірташі просто заробляють зараз надприбутки на бідному населенні, прикриваючись високою спотовою ціною.

Давай почекаємо закінчення опалювального сезону і ти сам скажеш чи працює ринок чи ні. А якщо не хочеш чекати, то може порівнювати ціни за грудень 19 і 20 або за серпень 19 і 20. Бо порівнювати грудень з серпнем, це взагалі не логічно. Не може ринкова ціна на газ бути однаковою і літом і зимою.

Опубліковано
10 минут назад, $ΩLΩMΩN сказал:

Ціна ніби плаваюча. Залежить від закупівлі на Європейському ринку. Якщо перейти на Нафтогаз, ціна теж буде плаваючою?

Так, а можна взяти й по фіксованій на рік.

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
29 минут назад, Nokian сказал:

Зєлєбоб ніяк не втулить, що ціни на газ в Україні жоден президент не  може встановити.Це під силу Туркменбаші,чи еміру Кувейта.

Прерогоатива нашого президента через Армію,Мову , Віру зробити за 20 років українців такими, щоб їм були пох ціни на газ.

А зєлєбоб не дивиться вперед навіть на 5 років, йому треба ,,Покращення вже сьогодні,, на все інше ,, Какая разніца,,

О-о-о, Армія-мова-віра. Знову почав Петіні мантри співати. І це я зєлєбоба? Вітя, це ти знову в Рошен вступив. 

Жалко пацана (c)

• Дякую! 1
Опубліковано
14 minutes ago, nickel said:

А якщо не хочеш чекати, то може порівнювати ціни за грудень 19 і 20 або за серпень 19 і 20.

Волиньгаззбут: січень 20 - 5,87, січень 21 - 9,90 :) 

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
4 минуты назад, yu2007 сказал:

Волиньгаззбут: січень 20 - 5,87, січень 21 - 9,90 :) 

Нафтогаз 5.24

• Дякую! 1
Опубліковано
On 04.01.2021 at 16:26, rrid сказано:

ти хєровий економіст-маніпулятор

ти батрачиш за мінімальну ЗП? чи просто на роботу не ходиш?

d748e35-zarplaty-v-dolarah-1.jpg

d59cdf5-bezrobitni-kilkist-3.jpg

14b2d88-bezrobitni-5.jpg

3131350-zaborgovanist-6.jpg

• +1 1
  • -1 2
Опубліковано
5 minutes ago, nickel said:

Нафтогаз 5.24

В січні 21? Це ти встиг вибрати такий річний тариф з фіксованою ціною? 

Інформація про можливість вибору постачальника якось спочатку пройшла повз очі, прочитав про це лише недавно, коли на борді почали запитувати, чи хтось переходив до нафтогазу. Та й навіть тоді подумав, що морочитись не хочеться через економію у «пару» гривень. Але реальність виявилася значно болючішою у фінансовому плані. Плюс в кінці року з’явилися незрозумілі донарахування. Тепер шкодую :( 

• +1 1
Опубліковано
Только что, yu2007 сказал:

В січні 21? Це ти встиг вибрати такий річний тариф з фіксованою ціною? 

Так. Так. Ринок працює :)

Нічого. Постібетеся з мене, коли будете по три гривні літом платити. :)

image.thumb.png.6209f47cb859e99f4167aa59d5e1b8cc.png

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
2 минуты назад, Nokian сказал:

І це ще не кінець (.

Але усратоупоротий буде все заперечувати)

Повертайся, коли протверезієш.

Я ж можу й такий скріншот виложити

image.thumb.png.8806a4400a03d9fb100c7b7d2dd5ea7f.png

Опубліковано
1 хвилина тому, nickel сказано:

Повертайся, коли протверезієш.

image.thumb.png.8806a4400a03d9fb100c7b7d2dd5ea7f.png

В 2019 р. ті, хто купив наперд - попали на бабло. Адже в січні коштував дешевше, як в серпні. Короче, оплата наперед - це лотерея.

• -1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...