Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Це повний п@здец.....зайшов в особистий кабінет по газу і офігів-ціна за доставку газу виросла майже в 2,5 рази (3 165 грн. до майже 400).

Опубліковано
1 час назад, Selbeor сказал:

Це повний п@здец.....зайшов в особистий кабінет по газу і офігів-ціна за доставку газу виросла майже в 2,5 рази (3 165 грн. до майже 400).

Особливо круто коли не користуєшся сильно газом... в кв новобудові використав газу на 20 грн а за доставку 50 )) 

Опубліковано
18 minutes ago, Pavelix said:

Особливо круто коли не користуєшся сильно газом... в кв новобудові використав газу на 20 грн а за доставку 50 )) 

50/1.884=26,54 кубів газу склало середньомісячне споживання з жовтня 19 по вересень 20 (або 318 кубів за 12 місяців)???

@Selbeor, в мене теж здорожчало з 39 до 75. Але крім підвищення тарифу в мене зріс і середній об’єм на 6 кубів. Об’єм споживання перевірив (додав і розділив на 12 місяців), ніби все зійшлося. 

Опубліковано
8 minutes ago, mykola said:

Доставка газу збільшилась на 60,2%, була 1,176грн/м.куб - стала 1,884грн/м.куб. Це у вас використання газу збільшилось.

В мене за 2020 рік використання газу зменшилось на 100 кубів, а доставка збільшилась з 169,25 грн на 263,60 грн. (це в 1,55 рази)

169,25 / 1,176 = 143,92

263,60 / 1,884 = 139,92

143,92 - 139,92 = 4

4 x 12 = 48 

Виходить, що використання газу за 12 місячний період (жовтень-вересень) зменшилось лише на 48 кубів, а не 100?

• Дякую! 1
Опубліковано

У квартирі без лічильника (фіксована "норма") ріст плати за транспортування на 56%.

В селі в хаті-дачі буду відмовлятись від газу:0136:

Опубліковано
26 минут назад, yu2007 сказал:

50/1.884=26,54 кубів газу склало середньомісячне споживання з жовтня 19 по вересень 20 (або 318 кубів за 12 місяців)???

@Selbeor, в мене теж здорожчало з 39 до 75. Але крім підвищення тарифу в мене зріс і середній об’єм на 6 кубів. Об’єм споживання перевірив (додав і розділив на 12 місяців), ніби все зійшлося. 

314 за рік написано в кбінеті )

це новобудова, по факту ще користування газом важай не було. А пишуть думаючи що я буду опалювати ілі как ... )

Опубліковано
6 minutes ago, Pavelix said:

це новобудова, по факту ще користування газом важай не було. А пишуть думаючи що я буду опалювати ілі как ... )

В новобудові немає квартирних лічильників?

Опубліковано
22 хвилин тому, Pavelix сказано:

Мені відповіли по батьківській "дачі", де в районі 140 кубів фактично за минулий сезон, а доставку почали  рахувати як за 314 кубів :

"Добрий день, шановний клієнт!

З 01 січня 2021 року річна замовлена потужність об’єкта (об’єктів) споживача на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об'єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог цього Кодексу, але не може бути меншою за:

39 куб.м - для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі;

126 куб.м - для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;

314 куб.м - для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, у тому числі для опалення, або об’єкта споживача, що не є побутовим.

З повагою
Центр обслуговування клієнтів"

• Дякую! 2
  • +1 2
Опубліковано
26 минут назад, yu2007 сказал:

В новобудові немає квартирних лічильників?

є і показники передав..

10 минут назад, Unknown сказал:

але не може бути меншою за:

314 куб.м - для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, у тому числі для опалення, або об’єкта споживача, що не є побутовим.

Ось і все ясно... ДЯкую

Опубліковано
13 minutes ago, Unknown said:

Мені відповіли...

А оце точно поєздець :blink:

Це вже виходить плата не за доставку газу, а просто за факт  підключення до газової мережі. 

• +1 1
Опубліковано
5 хвилин тому, yu2007 сказано:

Це вже виходить плата не за доставку газу, а просто за факт  підключення до газової мережі. 

років 2 тому, коли доставка тільки з"явилась, там була заруба. Для тих, хто щойно підключився (тобто не мав зовсім споживання у попередньому "сезоні" розрахунковому) рахували за якимись мутними формулами, і там по кілька сотень грн. людям виставили рахунки. Для тих, в кого хоч кілька кубів було (ті ж напівпокинуті сільські будиночки-дачі) то рахували з реального об"єму споживання.  Були скандали скарги, і  НКРЕКП прияняла нове рішення, яким знизила навантаження на новопідключених. 50 грн. то не кілька сотень, це при тому, що теперішні 50 грн. при тарифі 1,88, а кілька сотень грн. вони нараховували за тим нижчим тарифом (уявіть який об"єм вони закладали туди ...), але тепер "дачники", які зрідка користуються, але мають конвектор в старій хатині, будуть постійно платити за повітря.

Опубліковано
17 минут назад, yu2007 сказал:

Це не ринковий метод отримання абонплати, пропіхнутий Фірташем і ко. І це єдине що вкурвлює мене в ринкові газу.

• Подобається 1
  • +1 2
Опубліковано
5 minutes ago, Unknown said:

років 2 тому, коли доставка тільки з"явилась

Доставка з’явилась з 1 січня 2020 року, хіба ні?

з новими споживачами газу зрозуміло, що треба рахувати перший рік за якоюсь формулою. А от якщо людина має два(три) котла, давно підключена до газу, але опалюється не ним, бо дорого, а електрикою чи дровами. На газу лише готує на 50-100 кубів в рік, але сплачує доставку як за 314...

Опубліковано
23 minutes ago, nickel said:

Це не ринковий метод отримання абонплати, пропіхнутий Фірташем і ко. І це єдине що вкурвлює мене в ринкові газу.

Бо ринок продажу газу населенню наразі є (тут я з тобою таки погоджусь, бо не порівняти з тим, що було раніше), а ринку розподілу/доставки газу нема.

• +1 2
Опубліковано
Только что, yu2007 сказал:

Бо ринок продажу газу населенню наразі є (тут я з тобою таки погоджусь, бо не порівняти з тим, що було раніше), а ринку розподілу/доставки газу нема.

Зате як гарно звучить - природна монополія.

• Подобається 1
  • +1 1
Опубліковано
22 minutes ago, mykola said:

Да, лоханувся, добре не подивився :)

В 2019 було 1729 кубів. стало 1679. (економія 50)

До слова треба дивитись і порівнювати не календарний, а «газовий» рік.

Опубліковано
22 minutes ago, mykola said:

Це я знаю, газовий рік з 01.10.2019 року  по 30.09.2020 року (це для розрахунку споживання газу в 2020 році).

В 2021

Опубліковано

Ну все!!! Президент нарешті відпочив і взявся за тарифи. Тепер тарифи тільки вниз! Хоча весною й літом ціна на газ сама зменшиться через сезонність і за опалення не треба платити.

Зеленський про тарифи на газ: Ми не можемо дозволити зростання ціни для українців.

Президент Володимир Зеленський поставив Кабміну завдання терміново розв'язати питання з тарифами на газ для населення, заявивши, що "ми не можемо дозволити зростання ціни для наших громадян".

Про це він сказав під час енергетичної наради щодо питання з тарифами на газ для населення, передає Офіс президента.

Зазначається, що у нараді взяли участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль, т.в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр соціальної політики Марина Лазебна, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та його заступники.

"Тарифи на газ для населення мають бути справедливими. Ціна на газ зростає на ринку через погодні умови та інші причини, які склалися в Європі, і ми не можемо дозволити зростання ціни для наших громадян", - підкреслив Зеленський.

На нараді повідомили, що Кабмін "готує системні рішення щодо вибудовування балансу на енергетичному ринку".

"Юрій Вітренко представив попередній план із суттєвого зниження тарифів на газ та встановлення ціни, яка була б справедливою з точки зору споживача.

Рішення, які обговорювалися на енергетичній нараді, передбачають також збереження макрофінансової стабільності, розвиток чесної конкуренції на ринку та допоможуть уникнути фінансового дисбалансу", - йдеться у повідомленні.

• -1 5
Опубліковано

Після фрази Зе ,, ціни на газ виросли ЧЕРЕЗ ПОГОДНІ УМОВИ ,, далі можна не читати.

Як мінімум через сміх 

• Ха-ха 1
  • +1 1
  • -1 3
Опубліковано

Порох BBC підкупив.

https://www.bbc.com/ukrainian/news-55622799

У понеділок відразу у кількох українських містах пройшли акції протесту проти підвищення тарифів.

Порохоботи повиходили на проплачені мітинги. А сам Порох у цей час на галапагосах і навіть 1 кубу гагу не купить в держави!

_116425738_imgp7222-id412735-1200x795-wa

_116435410__imgp7218-id412746-1200x819-w

• Ха-ха 2
  • +1 1
  • -1 2
Опубліковано
43 хвилин тому, Nokian сказано:

Цікаво, скільки газу добувається у Волинській області, яка його собівартість , і куди він дівається?

Ну хто вам скаже, скільки накручує на своїх схемах? Може ви ще суму відкату хочете знати?

Єдине на Волині родовище газу вже на 50% виснажене

• -1 2
Опубліковано

Спотові ціни на газ зустріли новий тиждень, який повинен принести Європі температурний мінімум за сезон, найсильнішим зростанням – найбільш різким за цю зиму.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Ціна газу на голландському хабі TTF (контракт "на добу вперед") з поставкою 12 січня зросла до 284 доларів за тисячу кубометрів після попереднього піку в 258 доларів з постачанням 11 січня. Зростання становило понад 10% - це найбільший стрибок котирувань з початку зими.

Досягнута ціна є максимальним значенням за останні 2 роки і 2 тижні - з 28 грудня 2018 року.

У занесеній снігами Іспанії, яка 8 січня здивувала всіх злетом ціни на місцевому газовому хабі PVB до 660 доларів за тисячу кубів, ціна відкотилася до 379 доларів.

• +1 3
Опубліковано (змінено)
20 хвилин тому, rrid сказано:

Досягнута ціна є максимальним значенням за останні 2 роки і 2 тижні - з 28 грудня 2018 року.

Ви що натякаєте, що у 2018 р. газ з доставкою для споживачів мав коштувати 12 грн.  так як зараз?

Чи зараз має коштувати 8.5 грн., так як у 2018 р.?

П.С. А не порохобот ви часом?

Змінено користувачем Zelensky
  • -1 3
Опубліковано

Дивно якось виходить: щоосені керівництво бодро рапортує про "найбільшу в історії заповненість газосховищ" (за приємним тарифом, звісно). А як зима, то "а ви бачили ціни на хабі? плотітє"

Звісно, на ціни не варто повністю забити, просто кореляція якась незрозуміла.

• +1 3

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...