Перейти до змісту

Не буде гарячої води?

vaz75

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 142
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

OS X USER Power users 2 408 сообщений 3369 поддержали 290 Мы его уважаем Отправлено 04 серпня 2014 - 08:49 Просмотр сообщенияCherman (04 серпня 2014 - 08:29) писал: Просмотр сообщенияsanbOK (04 серпня 2014 - 08:24) писал: Короче потрібно готувати великі кастрюлі для нагріву води Бойлер вирішує проблему. якби була власна квартира не зйомна то давно так і зробив би

Якщо квартира зйомна і всі труби зашиті, і лінь те все довбати, то. Перекриваємо холодну та гарячу воду на вході в квартиру. Знімаємо змішувач в ванній і встановлюємо його через трійники. Посунеться трохи вперед. Вішаємо поблизу бойлер. До трійника крана змішувача з гарячою приєднуємо гарячу від бойлера. Холодну від трійника холодного крана змішувача до бойлера через додатковий кран та клапан, це накручується на холодний ввід бойлера. Відкриваємо подачу холодної в квартиру, гарячий кран змішувача, ждемо, поки заповниться бойлер, (із крана піде вода) закриваємо кран гарячої на змішувачі. Вмикаємо бойлер в мережу. Нагріється - користуємось. До кухні гаряча піде по замурованих трубах. Гарячу (якої немає) на вході в квартиру, відкривати не потрібно. Якщо це зробити, то можна забезпечити всіх сусідів по стояку гарячою водою.

Якщо постачання гарячої води наладиться або доведеться зїхати із квартири, то знімаємо ці всі декорації із трійниками і все стає на свої місця. На залишені два крючки підвіски бойлера можна повісити якийсь декор.

Опубліковано

OS X USER Power users 2 408 сообщений 3369 поддержали 290 Мы его уважаем Отправлено 04 серпня 2014 - 08:49 Просмотр сообщенияCherman (04 серпня 2014 - 08:29) писал: Просмотр сообщенияsanbOK (04 серпня 2014 - 08:24) писал: Короче потрібно готувати великі кастрюлі для нагріву води Бойлер вирішує проблему. якби була власна квартира не зйомна то давно так і зробив би

Якщо квартира зйомна і всі труби зашиті, і лінь те все довбати, то. Перекриваємо холодну та гарячу воду на вході в квартиру. Знімаємо змішувач в ванній і встановлюємо його через трійники. Посунеться трохи вперед. Вішаємо поблизу бойлер. До трійника крана змішувача з гарячою приєднуємо гарячу від бойлера. Холодну від трійника холодного крана змішувача до бойлера через додатковий кран та клапан, це накручується на холодний ввід бойлера. Відкриваємо подачу холодної в квартиру, гарячий кран змішувача, ждемо, поки заповниться бойлер, (із крана піде вода) закриваємо кран гарячої на змішувачі. Вмикаємо бойлер в мережу. Нагріється - користуємось. До кухні гаряча піде по замурованих трубах. Гарячу (якої немає) на вході в квартиру, відкривати не потрібно. Якщо це зробити, то можна забезпечити всіх сусідів по стояку гарячою водою.

Якщо постачання гарячої води наладиться або доведеться зїхати із квартири, то знімаємо ці всі декорації із трійниками і все стає на свої місця. На залишені два крючки підвіски бойлера можна повісити якийсь декор.

В мене 4 лічильника (на кухні холодна та гаряча + ванній - холодна та гаряча). Цей спосіб відомий але власники квартири неодобрять таку конструкцію. Якби була своя квартира давно би так зробив.

В загальному не перший рік відключають воду так, що ми народ привикший до незручностей в плані гарячої. Якось переживу.

Опубліковано

гаразд, а якщо в мене немає лічильників, то цей варіант підходить?

підійде, щоправда кран гарячої води на вході в квартиру все ж перекривайте при користуванні бойлером, а то сусіди будуть з водою, а електролічильник у кожного є, а платити вам :).

Опубліковано

підійде, щоправда кран гарячої води на вході в квартиру все ж перекривайте при користуванні бойлером, а то сусіди будуть з водою, а електролічильник у кожного є, а платити вам :).

хтось з моїх сусідів пустив гарячу воду в холодну трубу. то ше гірше ніж просто без гарячої сидіти

Опубліковано

хтось з моїх сусідів пустив гарячу воду в холодну трубу. то ше гірше ніж просто без гарячої сидіти

І сміх і гріх. В темі обговорюють якими способами пережити, сподіваємось тимчасові незручності, а у вас гаряча вода з холодного крану, не докладаючи ніяких зусиль.... навіть не знаю співчувати чи позаздрити :).

А якщо серйозно пройдіться по стояку, якщо так дістало і повідомте, що вони забезпечують будинок гарячою водою за власний рахунок... думаю цього буде досить для прийняття "теплогенеруючою компанією" відповідних рішень та заходів.

Опубліковано

пора міняти змішував, або вам, або сусідам... гаряча вода передушує холодну...

Опубліковано

Вигідно ставити газовий лічильник на 1 плиту ? Плита + колонка ?

Дивлячись з якого боку дивитися. До встановлення лічильника платили за газ ~15 грн, після встановлення лічильника ~5 грн. Економія суттєва, майже 67%.

Встановлення обійлося ~1200. При економії 10 грн в місяць, лічильник окупиться через 10 років. З цього боку - ніби й не вигідно. Але дякуючи Росії газ постійно буде дорожчати, тому, думаю, реально десь за 5 років. Та й робив капітальний ремонт, тому вирішив поставити, щоб потім не прийшлося труби варити в свіжовідремонтованій кухні, якщо наша влада надумає їх примусово ставити. А вона може.

Це у мене одна плита, а якщо плита+колонка, то Волиньгаз ставить лічильник безкоштовно, тому однозначно вигідно скористатися з такої халяви..

Опубліковано

пора міняти змішував, або вам, або сусідам... гаряча вода передушує холодну...

Взагалі то, зауваження про змішувач суттєве, проте ніхто не звертає увагу на, те щоб ставити зворотні клапани після лічильника. Принаймні Луцьктепло без наявності зворотнього клапана не хоче пломбувати лічильник.

Опубліковано

Про відновлення подачі гарячої води :0155:

Відновити подачу гарячої води у місті Луцьку від котелень, центральних теплових пунктів державного комунального підприємства «Луцьктепло» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Західна теплоенергетична група» з 19.08.2014.
Опубліковано

а для чого включати, шо в нас газ десь появився? незнаю як ви, но я вже звик.... ця совдеповська звичка до свят щось приурочувати, вже трохи підк...... так і знову до 24-го воду включать вони, питається нащо, краще до жовтня поекономити, но в січні не мерзнути....

Опубліковано

а для чого включати, шо в нас газ десь появився? незнаю як ви, но я вже звик.... ця совдеповська звичка до свят щось приурочувати, вже трохи підк...... так і знову до 24-го воду включать вони, питається нащо, краще до жовтня поекономити, но в січні не мерзнути....

так до свята ще цілий тиждень...

Опубліковано

Які проблеми мийся холдною на зло Романюку.

Я тільки втягнувся і планую продовжувати митись холодною, подивлюсь як воно буде без спеки

Опубліковано

так питання не зло не зло комусь....не розумію, в Україні економія бо газу не має...а тут, складно ще хоча б місяць не включати.

Опубліковано

Які проблеми мийся холдною на зло Романюку.

Я тільки втягнувся і планую продовжувати митись холодною, подивлюсь як воно буде без спеки

Ставиш табуретку, 40 швидких віджимань без зупинки, щоб в піт кинуло тіло жаром пройшло, і бігооооом в холодний душ. Перевірено, можна митись і зимою таким чином в холодній.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...