Перейти до змісту

Что будет с деньгами... Курс бакса, депозиты и т.д.

sasha

Рекомендовані повідомлення

В цілому спокійно ставлюсь до загального збідніння. Прийдеться дуже багато в чому собі відказувати.

І я, і я пам'ятаю ті часи )))

А почав я собі багато в чому відмовляти ще з осені 2008го. Тільки причина була не в валютному кредиті, як в багатьох моїх знайомих тоді (сам ніколи в валюті гроші не позичав). Все набагато банальніше: малі діти і старі батьки. У вас вони є?

Дитинці недавно прооперували вроджену ваду. Задумайтесь, скільки сьогодні може коштувати 4 тижні лікарні і життя в Києві? А скільке ще піде коштів на післяопераційну реабілітацію і контроль?

Доречі, медикаменти останніми тижнями дорожчали швидше, ніж бензин. і українські мало в чому відставали від імпортних.

• +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

В цілому спокійно ставлюсь до загального збідніння. Прийдеться дуже багато в чому собі відказувати.

І я, і я пам'ятаю ті часи )))

А почав я собі багато в чому відмовляти ще з осені 2008го. Тільки причина була не в валютному кредиті, як в багатьох моїх знайомих тоді (сам ніколи в валюті гроші не позичав). Все набагато банальніше: малі діти і старі батьки. У вас вони є?

Дитинці недавно прооперували вроджену ваду. Задумайтесь, скільки сьогодні може коштувати 4 тижні лікарні і життя в Києві? А скільке ще піде коштів на післяопераційну реабілітацію і контроль?

Доречі, медикаменти останніми тижнями дорожчали швидше, ніж бензин. і українські мало в чому відставали від імпортних.

Анаферон вже 92 грн, "с ума сойти".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо чесно, то я ще тоді і досі зара не розумію, нафіга нам та гривня взагалі здалася... Прийняли б за валюту бакс, і цим самим прикрили би "малину" для багатьох спекулянтів, які всі ці 23 роки наживаються на народові, роблячи собі гроші з повітря, в прямому сенсі слова. Я впевнений, що не було б тоді такої кількості незрозумілих банків, не було б спекуляцій на курсах, і точно вже не було б такоїх залежності від Рашки. Да, троха соромно великій країні не мати своєї грошової одиниці, але, по-моєму, набагато соромніше тій країні мати народ в злиднях.

• +1 5
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

.. Прийняли б за валюту бакс, і

Бакс нам не світить, а от євро вже треба запускати в обгігу по Україні. Після стількох обіцянок Європи, в нас на це є повне право.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

50 березень, і дефолт. Миру реально нема, а стає все "краще". Європа і Америка реально почати війну не можуть, а Пуйлу зупинятись нема куди.

Атакувати або з тилу тре, або.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо чесно, то я ще тоді і досі зара не розумію, нафіга нам та гривня взагалі здалася... Прийняли б за валюту бакс, і цим самим прикрили би "малину" для багатьох спекулянтів

Все дуже просто - наш нацбанк не вміє її друкувати, а для регулювання та впливу на економіний стан в країні розкрадання - це дуже важливо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бакс нам не світить, а от євро вже треба запускати в обгігу по Україні. Після стількох обіцянок Європи, в нас на це є повне право.

Ну хто ж нам дозволить (Америка, Європа) використовувати бакс чи євро як внутрішню валюту?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Три дні будемо як в тумані, сьогодні Нокіан у бані.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

50 березень, і дефолт. Миру реально нема, а стає все "краще". Європа і Америка реально почати війну не можуть, а Пуйлу зупинятись нема куди.

Атакувати або з тилу тре, або.....

[сарказм-on]

Або якщо вони не можуть почати війну, то може нам об'явити війну Германії чи Америці і відразу здатись? :_07: От і буде джекпот для нас і облом для Хуйла.

[сарказм-off]

• +1 2
  • -1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пам'ятаю часи,90-ті,коли батько просив в діда гроші на хліб.Бо зарплату затягували.
і мій батько з роботи в місяць то мішок муки, то мішок кукурудзянки. Городина на дачі, мама хліб пекла, а я ріс тоді і постійно був голодний. З того часу шанобливо до їжі ставлюсь. Але попасти в таку дупу в 21-му столітті? Спочатку уряд рахував в наших кішенях мільярди баксів, потім порахував біля 400 млрд.грн. і вирішив в одноосібному порядку скоротити ЗВР населення до декількох десятків мільйонів амеро.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та шо ви ті 90-і згадуєте, ніби 1947-й? Нічого там аж ппц страшного такого не було. Вам бабці розповідали?

• +1 2
  • -1 8
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну хто ж нам дозволить (Америка, Європа) використовувати бакс чи євро як внутрішню валюту?

А чим ми гірші, за напр. Зімбабве? :)

Доллар США также имеет статус национальной валюты в некоторых других странах (например, Маршалловы острова, Сальвадор). Именно доллар США часто является дополнительной (параллельной) валютой в тех странах, где национальная валюта не является единственным законным средством платежа, включая случаи, когда собственная валюта фактически не используется в наличном и/или безналичном обращении (как, например, в Зимбабве).
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

незабаром стане 40, а потім як герої влада скине до 34,5 і накинуть собі орденів , мовляв оцими мозолистими руками! пробивали шлях до світло майбутнього....... і ось воно - 34,5....це ж не 40

Змінено користувачем kavraetz
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чого довго думати, НБУ ж не париться. Ось діаграма безкоштовна: 30-50-75-100-бартер-натуральне виробництво.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гірше всього, що кредит довіри який у був у цієї влади, вона вже проср@ла повністю.

Пройшов рік. Не те що не маємо змін на краще, так навіть немає натяку на покращення.

Сьогднішня ситуація зветься - любідрузі 2. Цинічно навіть те, що Порох є кумом Юща.

Хоча ні, в Пасічника було 4 роки безглуздих розмов і криза на виході.

А зараза навіть веселіше - криза вже на вході.

Курс доллара їсть гривню, як бегемот віники.

І хто б там що не говорив про те що маємо потерпіти, я після вчорашнього "Шустер-лайв" і те що там почув, уже остаточно в цю владу не вірю.

Декілька речей на вскидку: банк президента в умовах кризи тілкьи збагатшується, свобода слова притискаться, в умовах війни з агресором фабрика в Ліпецьку не дає повністю використати усі важілі впливу і т.д.

Як то кажуть - дограється йух на скрипці...

П.С.

А для мінусятника в попередньому пості - для кого теги [сарказм] ставились?

Чи вже геть з гумором туго? =)

• +1 2
  • -1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та шо ви ті 90-і згадуєте, ніби 1947-й? Нічого там аж ппц страшного такого не було. Вам бабці розповідали?

Ну, для дописувача, який вже в середині 90х користувався банкоматом і на власні очі бачив броньовані камази з першими гривнями, цей період, напевне, пройшов менш болюче, ніж для 90 % пересічних українців.

незабаром стане 40, а потім як герої влада скине до 34,5 і накинуть собі орденів , мовляв оцими мозолистими руками! пробивали шлях до світло майбутнього....... і ось воно - 34,5....це ж не 40

Так і знав, що в нокіана є клони )))

• +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я мав на увазі, якби ТОДІ прийняли бакс. Зараз то зрозуміло, що Євро. Але якби таке зробили, то скільки б дармоїдів втратили б свої "робочі місця"! А в них же діти! Голодали б вони...

А якщо по-серйозному, то в чому проблема перейти на Євро? Я економіку вчив погано, може хто розтолкує... Раз Європа так за нас вболіває, то нехай би друканули б для нас Євриків :)

Наприкла, оголошується, що через місяць чи два (три, п'ять) гривня перестає ходити по Україні ПОВНІСТЮ (чому повністю - потім поясню). Для того, щоб переконвертувати її, всі повинні покласти її на рахунки, наприклад, в Ощадбанк (по-справжньому державного ж банку в нас для населення немає), бо він "єдиний в Україні банк, що має закріплену Законом України „Про банки і банківську діяльність” державну гарантію повного збереження грошових коштів громадян, довірених банку." Далі, стає відома сума готівки, яку потрібно надрукувати Євросоюзу для України. (от для цього потрібно було "ПОВНІСТЮ", інакше багато гривень ще бродили б десь... а потім все випливали б і випливали б...).

Після цього люди можуть все зняти назад, але вже в Євро.

Такий "гемор" потрібен для того, щоб визначити суму Євриків для України. Бо інакше не можна... тупо друкувати і давати Україні - це обвалити своє Євро, Євросоюз на це точно не піде. А так, це будуть гроші реальних людей, і ті люди не залишать своїх грошей комусь для обвалу економіки Євросоюзу.

Можливо, потрібно буде, щоб це (збирання гривні в народу) робив не наш, український банк (бо нам ніхто не ризикне таке довірити/повірити), а щоб в Україну прийшов якийсь Європейський банк... Чи щоб, приміром, в Приватбанк впустили б на цей час європейських спостерігачів-банкірів, щоб цей процес був під їх контролем...

Зрозуміло, що це я як дилетант пишу (ну чи як баран в економіці), але ідея, думаю, зрозуміла...

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, для дописувача, який вже в середині 90х користувався банкоматом і на власні очі бачив броньовані камази з першими гривнями, цей період, напевне, пройшов менш болюче, ніж для 90 % пересічних українців.

А ви колоски в полі в цей час збирали? Чи мерзлу картоплю виколупували? Я в 95 закінчив ВДУ, отримував звичайну стєпуху в кулупонах. Вистачало на пиво і дівчину в кіно завести. Ну, не було там такого міфічного 3.14здєца, як тут малюють. Більшість, що про жахи 90-х тут пишуть тоді ще цицьку смоктало, а тут страшилки розповідають, а я в 90-і оооооууОООооаа. Для чого аргументувати, можна нишком мінус поставити.

• +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мого друга був батько директор промбази, так в нього чорна ікра була трьохлітровими банками і шоколадки ящиками, тільки мати забороняла на дворі їсти, щоб сусіди не бачили. Так, все було класно.

Змінено користувачем romaxa11
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Головне, що добре пам'ятаю, що в 90-х постійно зарплату індексували до рівня інфляції, а не так, як зараз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ви колоски в полі в цей час збирали? Чи мерзлу картоплю виколупували? Я в 95 закінчив ВДУ, отримував звичайну стєпуху в кулупонах. Вистачало на пиво і дівчину в кіно завести. Ну, не було там такого міфічного 3.14здєца, як тут малюють. Більшість, що про жахи 90-х тут пишуть тоді ще цицьку смоктало, а тут страшилки розповідають, а я в 90-і оооооууОООооаа. Для чого аргументувати, можна нишком мінус поставити.

Навіщо таке дурне казати! Звичайно важко було! Моїй мамі (вчительці) зарплату цукром, пам*ятаю, видали. При чому (цін звичайно не пам*ятаю) різниця була м*яко кажучи відчутна, тобто цукор на базарі був майже вдвічі дешевшим від того, як порахували їм. І що було робити? Не брати його зовсім? Чи втрачати, але брати хоч щось?

То зараз легко язиком чесати, а якби не продукти з города, то не знаю, як і жили б, заборгованість за світло була велика, а чим її було платити? Потім звісно вичухалися, але тоді... Не хочу, щоб мої діти теж це побачили...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так в нього чорна ікра була трьохлітровими банками

Він її із ж/б перекладав у трьохлітрові банки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Навіщо таке дурне казати! Звичайно важко було! Моїй мамі (вчительці) зарплату цукром, пам*ятаю, видали.

Зарплату виплачували продукцією, яка вироблялась, там де працював працівник. Звідки цукор в школі? Знов якісь міфічні страшилки?

• -1 6
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

невже в ми в такій опі?

1)про євро чи зелень я повністю згідний, хай не заробляють на " сьодні давай по.. а завтра назад" від того навару певно і росте ціна зелені,

2) скіко можна кормити верхівку?

отчьот за квартал перед народом(депутат), недовольні таким засрянцьом дали попередження і квартал виправити, ше раз натупив крісло вільне,

невже в верховному беспредєлі порядок неможна навести?

3)ми ж скоро на китайців перетворимось, правда садити будем злакові і зарахунок того жити, надіюсь до того не дійде

П.С можливо десь я неправий, поправте

• +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Навіщо таке дурне казати! Звичайно важко було! Моїй мамі (вчительці) зарплату цукром, пам*ятаю, видали.

Зарплату виплачували продукцією, яка вироблялась, там де працював працівник. Звідки цукор в школі? Знов якісь міфічні страшилки?

зарплату видавали тим що вдавалося добути по бартеру

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...