Перейти до змісту

ТОВ «Волинські оптичні мережі»

Рекомендовані повідомлення

Щойно, MACCEN сказано:

по квартирі як правило тягнуть виту пару, а яки перша миля (оптика заходить наприклад в коридор чи щитову чи ще кудась де зручно), а далі вита пара.

Це ти сам придумав?

Термінал твій хто живити буде? 

У всіх оптика в квартирі йде

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, Oli сказал:

Це ти сам придумав?

Термінал твій хто живити буде? 

У всіх оптика в квартирі йде

В мене буде оптика в коридорі, по квартирі буде вита пара, що в цій схемі не так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 годин тому, mykola сказано:

Останніх 2 вечори дуже поганий інтернет в селі Баїв, або зовсім відсутній або періодичні провали.

Вчора теж саме було, Липини. Ютюб не робив хвилин 15-20. А відеозв'язок вайбер вже давно часто сипе картинка кубіками, включаєш VPN - 4K блін.

Змінено користувачем Black
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, MACCEN сказано:

В мене буде

1 година тому, MACCEN сказано:

по квартирі як правило тягнуть

Заводять оптику куда скажеш до термінала і все, або правило першої розетки...  Майстер ВОМа тобі виту пару розводити небуде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, Oli сказано:

Навіть незнаю де в квартирі треба гнути більше 90°, коридор найоптимальніше місце для роутера...

Ну вита пара у мене, наприклад, спускається в коридорі в куточку за дверима зверху вниз до підлоги, там при самій підлозі за плінтусом в стіні просвердлена дзюрка в кімнату, і там з дирки  зразу кабель йде знову вздовж плінтуса далі вбік вздовж стіни. Це не більше 90°, але за 15 см два повороти рівно перпендикулярних, без жодних заокруглень. Це не проблема для сигнала по оптиці ? Бо як мужик з відео показував на кабелі, то типу так "ніззя перегібать".

Змінено користувачем SergLutsk
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 23.01.2023 at 17:10, SergLutsk сказано:

Ну вита пара у мене, наприклад, спускається в коридорі в куточку за дверима зверху вниз до підлоги, там при самій підлозі за плінтусом в стіні просвердлена дзюрка в кімнату, і там з дирки  зразу кабель йде знову вздовж плінтуса далі вбік вздовж стіни. Це не більше 90°, але за 15 см два повороти рівно перпендикулярних, без жодних заокруглень. Це не проблема для сигнала по оптиці ? Бо як мужик з відео показував на кабелі, то типу так "ніззя перегібать".

сьогодні - підключили, півтора місяця - чекали

спідтест ВОМ на Київстар

spacer.png

спідтест КС на ВОМ

spacer.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але - КС в дауні 18/24 годин, а ВОМ - працює, ВОМ - Дякую!
"спідтест" - не показник, хз на цю мірялку я б не орієнтувався, все - працює, мається на увазі - втикнув павербанк і не парюсь.

залишив  - обидва провайдера, в кс - більше такого тарифа х*й знайдеш (за копійки - безлім з мобільного+мобільний інтернет+домашній інтернет))

Змінено користувачем Bliksss
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, Bliksss сказано:

спідтест ВОМ на Київстар

не поняв, а чому у ВОМ такі показники погані ? :blink:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, SergLutsk сказано:

не поняв, а чому у ВОМ такі показники погані ? 

хз, мож не той сервер вибрав, зараз інший спробую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ось, по дефолту ВОМ

spacer.png

ось КС, так само - по дефолту

spacer.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хз, "казали" що все нормально на тарифах більше 100.

Та йух з ним, мені хоть 10 мбіт, але КС - загнався що просто пздць, майже місяць на мобільному (безкоштовно), але це накуя така робота...навіть пошту не глянеш.

P.S. Старлінком - не набавишся в квартирі....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки - задоволений, принаймні - втикнув павербанк і маю собі спокій.

Повторюсь, спідтест - це х*йня, а не метрика

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

58 минут назад, Bliksss сказал:

Поки - задоволений, принаймні - втикнув павербанк і маю собі спокій.

Повторюсь, спідтест - це х*йня, а не метрика

14260474221.png 14260485731.png 14260490725.png

Щось не те у вас... Ось що у мене видає... Тариф доречі 300МБ

Торент скачка підтвердуже швидкість за наявності сідів..

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Добре що вони морозились мене підключати) Хоча зараз в будинку є. Хтось може пояснити в чом цимес і дрочка на оптику ( у мене зараз оптика якщо що, на л починаєтьтся, на інк закінчується), якщо в роутер всеодно йде вита пара через pon термінал?) виходить та сама мідь, ну може на примарні 1-2мс сек пінг має бути вищим, хоча в мене на сотці київстару і старому свічі в будинку( з часів білайна а це вже +10-15 років) був пінг менший ніж зараз?) Про інтернет без світла я звісно знаю, але коли пров каже що нема інету бо сіли батареї бо в них світло вирубили, то така собі перевага) Реально, оптика одні незручності, за 2 місяці один раз згорів той самий пон термінал, благо що пров не любить мозок як деякі, і прийшли замінили без проблем)

Змінено користувачем AnimaNoir
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно, AnimaNoir сказано:

Хтось може пояснити в чом цимес і дрочка на оптику ( у мене зараз оптика якщо що, на л починаєтьтся, на інк закінчується), якщо в роутер всеодно йде вита пара через pon термінал?) виходить та сама мідь, ну може на примарні 1-2мс сек пінг має бути вищим, хоча в мене на сотці київстару і старому свічі в будинку( з часів білайна а це вже +10-15 років) був пінг менший ніж зараз?) Про інтернет без світла я звісно знаю, але коли пров каже що нема інету бо сіли батареї бо в них світло вирубили, то така собі перевага)

В мене зараз КС (років 20) і ВОМ - другий день, з КС - жодних проблем не було до війни, але, зараз - навіть коли є "світло" - інтернету немає, маршрутизатор - до якого під'єднаний маршрутизатор нашого будинку - знаходиться в іншому будинку. Коли в нас є "світло", в тому будинку - немає, тобто графік відключень не співпадає і інтернет є всього 4-6 годин на добу. КС про це знає, але проблему вирішувати не буде, батарей вистачає на 20-30 хв. 

Поки - буде ВОМ, або доведеться назад старлінк забрати (поки віддав в село) ;)

P.S. Ось зараз, з 2-ї години ночі - КС лежить...

• Cумний 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене таке враження що у вом щось з шейпером буває

на тарифі 20 мб (юр особа) часом прориває на гігабіт, і це реальна закачка а не спідтест

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

45 хвилин тому, vampirich сказано:

на тарифі 20 мб (юр особа) часом прориває на гігабіт, і це реальна закачка а не спідтест

Я взяв 100 мбіт - тому що, реально - більше нафіг потрібно, все вже давно у хмарі на DO або на серваках в Hetzner, таким чином - жодних проблем з автономним живленням, обслуговуванням обладнання і т.п.

Потрібен - тільки стабільний доступ до інтернету, вже давно відмовились від того - щоб обладнання в себе (локально) тримати, ну бекап додатково робиться локально і все... 

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 годин тому, AnimaNoir сказано:

якщо в роутер всеодно йде вита пара через pon термінал?

так можна і напряму - оптику впихнути, в чому проблема?;)

• Ха-ха 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Bliksss сказано:

батарей вистачає на 20-30 хв. 

Особисто купити і дати провайдеру можна?

В селі маю Ланет, то там таке можливо

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, vampirich сказано:

Коли третина міста в дауні можна і більше дати клієнтам, провайдеру це нічого не коштує, а навантаження на мережу нема )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 хвилин тому, Oli сказано:

Особисто купити і дати провайдеру можна?

ніт, принаймні з КС - таке не проходить. Пропонували - навіть до гєни підключити, з інвертором окремим - ніт.

Ну, воно і не дивно, "великий провайдер" корпорація мля... Зараз, якраз невеликі провайдери - мають шанс - повернути втрачені позиції, і правильно зроблять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 хвилин тому, Black сказано:

Коли третина міста в дауні можна і більше дати клієнтам, провайдеру це нічого не коштує, а навантаження на мережу нема )))

тобто? Навпаки навантаження на мережу ВОМ - збільшилось, тільки сьогодні 3-х абонентів "насватав", далі - буде більше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, vampirich сказал:

Ну ось, щойно - вимкнули світло, стало - значно краще (тариф -100), так - буває до 40-50 просідає.

spacer.png

Змінено користувачем BkSeo
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Bliksss сказано:

тобто? Навпаки навантаження на мережу ВОМ - збільшилось, тільки сьогодні 3-х абонентів "насватав", далі - буде більше.

Що тобто? Третина міста завжди без світла, який відсоток має акуми чи ДБЖ? 10-20% з них?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

22 хвилин тому, Black сказано:

Що тобто? Третина міста завжди без світла, який відсоток має акуми чи ДБЖ? 10-20% з них?

ДБЖ з такими цінами - гроші на вітер, перевести все на ноути і мати спокій, для прикладу - i5 10xxx з дискретним відео

nout.thumb.jpg.95340a37fa42201491762f8552f54b8e.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...