Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
  В 12.08.2021 в 12:04, nickel сказав:

До нас в офіс сьогодні прийшли з ВОМ. Сказали - від вас йде сильний сигнал. о_О До нас заходить їхня оптика. Щось поміряв, знизав плечима і пішов. Що значить "сильний сигнал"?

Показати  

В нього на голові - була шапочка з фольги?

• Ха-ха 2
Опубліковано (змінено)

А хто як виходить з дупи сірих ip які видає цей провайдер? Нічого не роздати, читав умови то там взагалі... Чи всі юзають  ip 6?

Змінено користувачем Volt
Опубліковано
  В 15.08.2021 в 07:57, Volt сказав:

А хто як виходить з дупи сірих ip які видає цей провайдер? Нічого не роздати, читав умови то там взагалі... Чи всі юзають  ip 6?

Показати  

Порт прокинути ?

Опубліковано
  В 15.08.2021 в 07:57, Volt сказав:

Показати  

що роздавати? ip за окрему доплату

Опубліковано (змінено)
  В 15.08.2021 в 10:54, Zheny@ сказав:

Порт прокинути ?

Показати  

Так я зрозумів якщо не купуєш білий ip - то ти за натом,  і адреса в тебе 10.12. 10.80.... (внутрішня) то як не перекидай порт всеолдо ніц не буде, і сервачок не запустиш і торента не роздасиш. Чи я не правий і є якийсь спосіб?

Опубліковано
  В 16.08.2021 в 06:26, Volt сказав:

Так я зрозумів якщо не купуєш білий ip - то ти за натом,  і адреса в тебе 10.12. 10.80.... (внутрішня) то як не перекидай порт всеолдо ніц не буде, і сервачок не запустиш і торента не роздасиш. Чи я не правий і є якийсь спосіб?

Показати  

Чув щось про Dynamic DNS?

Опубліковано

Є сервіси, які прямо з роутера підтримуються. Типу No-ip / DynDNS і подібні.

Придумуєш ім'я, типу volt-torrent-net-lutsk.homeip.net і все. Вказуєш його як адресу. Хочеш ФТП, хочеш ХТТП.

Проходили таке на Датагрупі. Ще тоді Фотакомі.

Опубліковано (змінено)

Всеж таки вирішив змінити на ВОМ, але при оформленні в оператора повідомили про "сюрприз" - ми ваш багатоквартирний будинок прирівнюємо до тарифів приватного сектору. Хм... 

Змінено користувачем DooM4aK
  • Ха-ха 3
Опубліковано (змінено)
  В 16.08.2021 в 06:59, Zheny@ сказав:

Придумуєш ім'я, типу volt-torrent-net-lutsk.homeip.net і все. Вказуєш його як адресу. Хочеш ФТП, хочеш ХТТП.

Показати  

це буде працювати тільки тоді, коли білу айпі дають тільки тобі, а не на весь будинок наприклад.

Або я відстав від адміністрування, як тоді зробии перенаправлення портів, якщо ту ж саму білу айпі отримало ще декілька абонентів провайдера.

Змінено користувачем MACCEN
  • +1 1
Опубліковано
  В 17.08.2021 в 10:52, MACCEN сказав:

Або я відстав від адміністрування, як тоді зробии перенаправлення портів, якщо ту ж саму білу айпі отримало ще декілька абонентів провайдера.

Показати  

Для пробросу порта пофігу сам ти там чи цілий будинок. Але працювати буде якшо провайдер натить в один ІР а не в пул, ну впринципі працювати то воно буде але на тій стороні не всі клієнти такій фінт зрозуміють.

Ну і за умови шо порт який ти хочеш шоб тобі прокинули вільний.

Опубліковано (змінено)
  В 17.08.2021 в 11:12, Lisovic сказав:

Для пробросу порта пофігу сам ти там чи цілий будинок. Але працювати буде якшо провайдер натить в один ІР а не в пул, ну впринципі працювати то воно буде але на тій стороні не всі клієнти такій фінт зрозуміють.

Ну і за умови шо порт який ти хочеш шоб тобі прокинули вільний.

Показати  

Поясни як буде працювати, наприклад:

провайдер надає 10 юзеам одну білу айпі, всі юзери мають одну білу айпі на всіх.

Як попасти в мережу саме потрібному компі без софта по типу там - тімвівер, енідеск, хамачі, і т.д.

прокинути зможе тільки проавйдер і то там треба декілька умов.

Змінено користувачем MACCEN
Опубліковано (змінено)
  В 17.08.2021 в 14:32, MACCEN сказав:

Поясни як буде працювати, наприклад:

Показати  

отак:

В 17.08.2021 в 14:32, MACCEN сказав:

прокинути зможе тільки проавйдер

Показати  

Якшо захоче звісно.

Змінено користувачем Lisovic
Опубліковано (змінено)
  В 17.08.2021 в 12:12, Zheny@ сказав:

дехто фізикам не дає. Тільки Юрикам.

Показати  

"какая разніца"? якщо в недопровайдера - буває всього 64 ip (навіть не мінімум)...тому і починають вийожуватись ,"фізикам-хуїзикам", тому дам, тому не дам...

Змінено користувачем Bliksss
  • Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
  В 17.08.2021 в 09:18, DooM4aK сказав:

Всеж таки вирішив змінити на ВОМ, але при оформленні в оператора повідомили про "сюрприз" - ми ваш багатоквартирний будинок прирівнюємо до тарифів приватного сектору. Хм... 

Показати  

Нічого тут дивного немає, мені так підключали коли інших абонентів у будинку не було. Зараз оплачую як за приватний сектор. При підключенні було задіяно мінімум 3 людини, які кілька разів приїжджали на місце. Також тянули оптику від іншого будинку, потім по будинку та в квартиру, поставили медіа-термінал. Одне таке підключення вони окуплять з цінами приватного сектору мінімум за 1 рік. Для того щоб підключення не були збитковими, вони заключають з абонентами контракт з мінімальним терміном обслуговування 2 роки.

Правда статична IP адреса у них дорожча ніж у інших Луцьких провайдерів, в Київстар для прикладу коштує 30 грн, у ВОМ - 100грн. Але, незважаючи на вищу ціну, я задоволений. Саме більше, що мені подобається, це коли у тебе є ББЖ і зникає електроенергія, ти можеш спокійно користуватися Інтернетом, оскільки вони тянуть оптику напряму від абонента до своєї серверної, без проміжних комутаторів у будинках.

image.png.85232e95ac48a1b38e65c24b4d598666.png

Останніх 27 днів працює безперервно, а до того вимикав роутер, тому попередня статистика відсутня:

image.png.d34d368da6d6ffc556fc3581b0e64b25.png

Змінено користувачем Кіліманджаро
Опубліковано
  Показати контент

Хороша швидкість. Теж облизуюсь на них коли Конякіна в зону покриття потрапили. А чому пінг 0. І сіко за місяць якщо не секрет) 

Опубліковано (змінено)
  В 17.08.2021 в 19:03, AnimaNoir сказав:
  Показати контент

Хороша швидкість. Теж облизуюсь на них коли Конякіна в зону покриття потрапили. А чому пінг 0. І сіко за місяць якщо не секрет) 

Показати  

Пінг 0, оскільки Speedtest перевіряє швидкість від ВОМ до ВОМ, Рівне пінгується за 6ms. Ціна за інтернет 300грн + статична IP адреса 100грн.

image.png.c64c2beb2184265dcb7f3ed4da7f5297.png

Змінено користувачем Кіліманджаро
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

Ясно, пено тре або линяти на сотку, або якось ізвращатись з vpnом. Читав про IPv6 шо яка б в тебе адреса сіра чи біла не була все одно  мона мати зовнішнє ip? Хтось юзав чи юзає IPv6?

Опубліковано (змінено)
  В 16.08.2021 в 06:59, Zheny@ сказав:

Показати  

То трохи не те пальто, це можна юзати коли динамічна біла адреса ip, а я про сіру, і яка йде на пару абонентів

Опубліковано
  В 18.08.2021 в 07:09, Volt сказав:

Хтось юзав чи юзає IPv6?

Показати  

а пров - тобі видав ipv6?

P.S. Навіть КС не видає, якщо "добре не попросити", в Луцьку - не знаю. але, в інших містах так...

• 2 місяця потому...
Опубліковано (змінено)

Привіт користувачам Вома в яких тариф 1гб, хочу поцікавитись про швидкість та стабільність інтернета, яка просадка в швидкості і який пінг по Україні та Європі. Не можу вибрати між Вомом то Датагрупом.

В дата консультант сказала що підключать без очикування 2 обонентів, але і попередила що швидкість не є стабільною і можуть бути просадки від 200до 1гб в залежності від навантаження, в Вома так само?

Змінено користувачем giZun
Доповнив
Опубліковано
  В 25.10.2021 в 12:52, giZun сказав:

Привіт користувачам Вома в яких тариф 1гб, хочу поцікавитись про швидкість та стабільність інтернета, яка просадка в швидкості і який пінг по Україні та Європі. Не можу вибрати між Вомом то Датагрупом.

В дата консультант сказала що підключать без очикування 2 обонентів, але і попередила що швидкість не є стабільною і можуть бути просадки від 200до 1гб в залежності від навантаження, в Вома так само?

Показати  

Датагруп, підключення вита пара.

ВОМ підключення оптоволокном, швидкість 700-950 Мбіт, залежить від роутера.

Опубліковано
  В 25.10.2021 в 12:52, giZun сказав:

Показати  

Є зараз активні підключення ВОМ та Датагруп на різних локаціях.

Хоч ВОМом відносно недовго користуємося (майже рік), але за цей період не було тривалих перебоїв. В Датагруп теж тривалих перебоїв не було (з 2017 року), але по кілька разів на місяць у Датагруп пропадає Інтернет на короткі періоди часу.

Для прикладу, лише в жовтні у Датагруп пропадав Інтернет: 

4 жовтня 1хв.+9хв.+1хв.= 11хв. за день

7 жовтня 2хв.+2хв.2хв.+21хв.+ 2хв.+ 2хв.+ 2хв.= 33хв. за день

20 жовтня 8хв.

У ВОМ пропадав інтернет в липні на 1 хвилину.

Ще в Датагруп неадекватна центральна техпідтримка на номері 0800, в Луцьку спеціалісти адекватні, намагаються допомогти, але щоб з ними зв'язатися через першу лінію підтримки - це цілий квест.

У ВОМа, коли останній раз телефонував, не було цілодобової техпідтримки - це мінус, але вони вранці передзвонюють. 

Пінг з Луцька до Київстара (м. Київ) у ВОМ та Датагруп однаковий. 

Якщо потрібна стабільність, підключайте 2 провайдера, щоб один був основний а другий резервний, але роутер має підтримувати автоматичне переключення. Швидкість у ВОМ завжди була стабільна до 50MB/s, більшої швидкості мій роутер не витягує, просадок по швидкості не помічав.

При підключенні ВОМ, дле мене було найважливіше, щоб Інтернет не залежав від електропостачання будинку. У ВОМ немає активного обладнання в будинку, вони оптику тянуть напряму до себе в серверну. Як з енергонезалежністю у гігабітних тарифів Датагруп? Потрібно виясняти. Якщо Датагруп прокладає виту пару в квартиру, то у них в будинку стоїть комутатор, потрібно перевіряти чи забезпечують вони ці комутатори ББЖ, якщо ні - то буде як у Київстара,  немає електроенергії в будинку - немає Інтернету. Також тягнути оптику відразу до обладнання користувача перспективніше, щоб через років 10 не довелося міняти виту пару якщо захочеться швидкості 10Gb/s. З мінусів ВОМ - дорога статична IP адреса (на 40грн./міс. дорожче ніж у Датагруп). Щодо Датагруп, то ми користуємося їхніми послугами з 2011 року і враження від їхньої компанії у мене в основному негативні. Є там окремі хороші співробітники, але компанія не дуже клієнтоорієнтована. Напроти ВОМ, я вперше бачу, щоб співзасновник відповідав на форумі, що є великим плюсом. Складається враження, що в разі потреби ти можеш напряму написати керівництву і твоє питання оперативно вирішать.

Якби мені зараз прийшлося підключати Інтернет на нову локацію та вибирати між ВОМ та Датагруп, я б вибрав ВОМ.

image.png.244b3b2e3d58efd5e162db30377535f6.png

image.png

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...