Перейти до змісту

Ножі для кухні.


DPAKOH

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Цікавить Ваша порада.

Хочу прибдати ножі на кухню але незнаю які краще .

Хто якими користується ? .

Цінова категрія десь 5 штук ножів хочеться придбати за 300-500 грн.

чув що TRAMONTINA непагані, бачив в епіцентрі Rondell, тримав в руках BergHOFF, цікавить набір без підставки =) дякую за вашу допомогу. =)

Опубліковано

цікавить набір без підставки =)

Якщо головне не підставка а лише ножі то раджу розглянути керамічний в якості експерименту. Вже пішов четвертий місяць мого очікування: коли ж він затупиться.

Опубліковано

за 3 квартали року кераміка затупилась. Брав в епіцентрі. кераміку ненагостриш + легко бються .

Опубліковано

В мене є ще радянські ножі і є китайські. Ріжуть однаково усі. Усі тупляться. 1 раз на тиждень профілактично підточую (без фанатизму).

Кераміка, імхо, для лінивих!

Опубліковано

я за Трамонтину – вполне нормальные бюджетные ножи. для домашней кухни (приготовление еды 2-4 раза в день на 2-4 человек) отлично подходят.

Опубліковано

Tramontina добрі, при чисто кухонній роботі довго не тупляться, заточуються легко і швидко (навіть запущені). Обійдуться дешевше заявленого Вами бюджету.

Опубліковано

Кераміка, імхо, для лінивих!

Думаю, скоріше для обережних.

P.S. Про коробку автомат теж так кажуть. Але практично всі, хто поїздив на автоматі, повертатися на механіку не хочуть. Я б не назвав речі, які нам полегшують життя, "для лінивих".

BergHOFF

Не раджу. Батьки не задоволені.

Опубліковано

Якщо цікавлять справді хороші ножі то замовте в майстра який їх сам робить, маю такого знайомого якщо цікавить то пишіть в Приват

Опубліковано

Онлі Трамонтіна. В мене один ніж вже 15-17 років без заточки в ходу.Правда в мене оригінал,бо зараз багато підробок.

Опубліковано

Кераміка, імхо, для лінивих!

Думаю, скоріше для обережних.

P.S. Про коробку автомат теж так кажуть. Але практично всі, хто поїздив на автоматі, повертатися на механіку не хочуть. Я б не назвав речі, які нам полегшують життя, "для лінивих".

BergHOFF

Не раджу. Батьки не задоволені.

Мав два авто на автоматі, всеодно вернувся на механіку. На автоматі з авто всього не вичавиш :_07: (да і їзда не цікава)

Опубліковано

От читаю.... і прозріваю з деяких реплік...

15-17 років без заточки і щоб різав.. то він всі ці роки має лежати в коробці, а коробка в ящику.. а ящик в підвалі.. а підвал на замку.)

Бачив мисливські норжі.. власники яких говорили.. що вони не гострені по кільканадцять років... коли я їх брав в руки.. то не те що різати ніж відмовлявся.. ним взагалі важко було щось путнє робити так, як РК там була просто відсутня... після проведених робіт і повернення їх власникам в 90% вони зразу різались ними по звичці перевіряючи заточку значним натисненням великого пальця на РК.

Далі... про кераміку і її заточку...

Для того.. щоб обробити керамічне лезо.. потрібно взяти відповідний по твердості інструмент.. от все. А найкраще.. це профілактика.. а семе.. не різати на тарілках, склі.. а використовувати для цього деревяну дощечку.

Запамятайте.. ніж.. і не важливо якої він марки, відверте г-но за 50-60 грн пучок з підставкою в кількості 4-5 "ножів" до уваги не беремо, хоча й їх можна нормально заточити от тільки сідають вони навіть від того коли їх кілька разів просто вийняти і вставити у їхню ж підставку..... Так от ніж має завжди бути чистим і гострим... чистим.. це гігієна, тут особливо нічого пояснювати... а гострим він буде, як від правильної експлуатації, заточки відповідно до виконуваних функцій, так і від регулярної правильної правки.

З.І. При виборі ножів можна провести нехитрий тест... взяти "шефа", поставити його перпендикулярно долоні.. і різко провести в напрямку пальців не сильно натискаючи і не змінюючи (!!!) перпендикулярності.. Хроший ніж ДЗВЕНИТЬ... а поганий видає глухий шурхіт, який швидко затухає.

Опубліковано

BergHOFF

Не раджу. Батьки не задоволені.

А в мене вони вже багато років. Подобаються. Років три тому купила інші. Стоять для краси на кухні, а користуюсь старими)))
Опубліковано

Користуємось набором ножів Vinzer. Служать вже років зо три. Періодично, звісно, заточуються. Повністю відповідають моїм "кулінарним" потребам.

Загалом зручні ножі з ергономічною ручкою типу такої

vinzer_69113_bg-300x300.jpg

Опубліковано

В мене на кухні виключно Трамонтіна.Одному ножику вже років 15-17.Гострий як новий,використовується щоденно,але тільки за призначенням.

Але в нас зараз багато підробок Трамонтіни.Так що дивись уважно.

Я стараюсь брати ножі з вибитим,а не намальованим логотипом.І якщо логотип вибито,то дивись,щоб він не просвічував з другої сторони.Якщо просвічує,то сталь тонка,значить підробка.Ручки мають бути гладкими,без зацепок. Заточка глибока,а не поверхнева.

Опубліковано

В мене tescoma presto в якості універсального та tescoma cosmo для овочів (помідори переважно). Користуюсь років 6 - досить гострі, добре заточуються, зручні ручки. Наразі мої улюблені домашні ножі. Рекомендую.

  • 3 тижня потому...
Опубліковано

Вчора купив по акції у Вопаці 2 ножі Трамонтіна(оригінал) за 16грн за пару.Помідорку ріже без "крові".Не нарадуюсь.

Опубліковано

Користуємось ножами "Труд Вача" такі, як на фото. Ріжуть добре, ще планую докупити для риби, м"яса, заморожених продуктів.

Нож для хлеба 175/305 мм Ретро Нож для овощей и фруктов 90/200 мм Ретро

post-13697-0-88237600-1383309600_thumb.j post-13697-0-89159400-1383309651_thumb.j

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...