DPAKOH Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 11:54 #1 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 11:54 Цікавить Ваша порада.Хочу прибдати ножі на кухню але незнаю які краще .Хто якими користується ? .Цінова категрія десь 5 штук ножів хочеться придбати за 300-500 грн.чув що TRAMONTINA непагані, бачив в епіцентрі Rondell, тримав в руках BergHOFF, цікавить набір без підставки =) дякую за вашу допомогу. =)
IncvizitoR Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 15:07 #2 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 15:07 цікавить набір без підставки =) Якщо головне не підставка а лише ножі то раджу розглянути керамічний в якості експерименту. Вже пішов четвертий місяць мого очікування: коли ж він затупиться.
DPAKOH Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 15:20 Автор #3 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 15:20 за 3 квартали року кераміка затупилась. Брав в епіцентрі. кераміку ненагостриш + легко бються .
Zheny@ Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 16:57 #4 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 16:57 В мене є ще радянські ножі і є китайські. Ріжуть однаково усі. Усі тупляться. 1 раз на тиждень профілактично підточую (без фанатизму).Кераміка, імхо, для лінивих!
Shkoder Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 17:11 #5 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 17:11 я за Трамонтину – вполне нормальные бюджетные ножи. для домашней кухни (приготовление еды 2-4 раза в день на 2-4 человек) отлично подходят.
sss381 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 17:11 #6 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 17:11 Tramontina добрі, при чисто кухонній роботі довго не тупляться, заточуються легко і швидко (навіть запущені). Обійдуться дешевше заявленого Вами бюджету.
MaestroA Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 17:26 #7 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 17:26 Кераміка, імхо, для лінивих!Думаю, скоріше для обережних.P.S. Про коробку автомат теж так кажуть. Але практично всі, хто поїздив на автоматі, повертатися на механіку не хочуть. Я б не назвав речі, які нам полегшують життя, "для лінивих".BergHOFFНе раджу. Батьки не задоволені.
xforester Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 18:54 #9 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 18:54 Користуюсь BORNER IDEAL 555594 Рекомендую...
petro1207 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 19:09 #10 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 19:09 Якщо цікавлять справді хороші ножі то замовте в майстра який їх сам робить, маю такого знайомого якщо цікавить то пишіть в Приват
zaHARE Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 19:11 #11 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 19:11 Онлі Трамонтіна. В мене один ніж вже 15-17 років без заточки в ходу.Правда в мене оригінал,бо зараз багато підробок.
Серега89 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 22:23 #12 Опубліковано 11 Жовтня, 2013 в 22:23 Кераміка, імхо, для лінивих! Думаю, скоріше для обережних. P.S. Про коробку автомат теж так кажуть. Але практично всі, хто поїздив на автоматі, повертатися на механіку не хочуть. Я б не назвав речі, які нам полегшують життя, "для лінивих". BergHOFF Не раджу. Батьки не задоволені. Мав два авто на автоматі, всеодно вернувся на механіку. На автоматі з авто всього не вичавиш (да і їзда не цікава)
Lexx_Giant Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 06:44 #13 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 06:44 От читаю.... і прозріваю з деяких реплік...15-17 років без заточки і щоб різав.. то він всі ці роки має лежати в коробці, а коробка в ящику.. а ящик в підвалі.. а підвал на замку.)Бачив мисливські норжі.. власники яких говорили.. що вони не гострені по кільканадцять років... коли я їх брав в руки.. то не те що різати ніж відмовлявся.. ним взагалі важко було щось путнє робити так, як РК там була просто відсутня... після проведених робіт і повернення їх власникам в 90% вони зразу різались ними по звичці перевіряючи заточку значним натисненням великого пальця на РК.Далі... про кераміку і її заточку...Для того.. щоб обробити керамічне лезо.. потрібно взяти відповідний по твердості інструмент.. от все. А найкраще.. це профілактика.. а семе.. не різати на тарілках, склі.. а використовувати для цього деревяну дощечку.Запамятайте.. ніж.. і не важливо якої він марки, відверте г-но за 50-60 грн пучок з підставкою в кількості 4-5 "ножів" до уваги не беремо, хоча й їх можна нормально заточити от тільки сідають вони навіть від того коли їх кілька разів просто вийняти і вставити у їхню ж підставку..... Так от ніж має завжди бути чистим і гострим... чистим.. це гігієна, тут особливо нічого пояснювати... а гострим він буде, як від правильної експлуатації, заточки відповідно до виконуваних функцій, так і від регулярної правильної правки.З.І. При виборі ножів можна провести нехитрий тест... взяти "шефа", поставити його перпендикулярно долоні.. і різко провести в напрямку пальців не сильно натискаючи і не змінюючи (!!!) перпендикулярності.. Хроший ніж ДЗВЕНИТЬ... а поганий видає глухий шурхіт, який швидко затухає.
Mykola81 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 07:17 #14 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 07:17 взяти "шефа"Що це ?
Lexx_Giant Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 07:35 #15 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 07:35 Якось так.http://cook.i.ua/user/9816/6531/
milana Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 10:44 #16 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 10:44 маю декілька ножів Vinzer, мені подобаються
Oksana04 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 11:33 #17 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 11:33 BergHOFFНе раджу. Батьки не задоволені.А в мене вони вже багато років. Подобаються. Років три тому купила інші. Стоять для краси на кухні, а користуюсь старими)))
Masik Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 11:46 #18 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 11:46 Tramontina "рулит" у меня на кухне уже лет 5-6!
sweetlena Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 14:55 #19 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 14:55 Користуємось набором ножів Vinzer. Служать вже років зо три. Періодично, звісно, заточуються. Повністю відповідають моїм "кулінарним" потребам. Загалом зручні ножі з ергономічною ручкою типу такої
zaHARE Опубліковано 14 Жовтня, 2013 в 06:40 #20 Опубліковано 14 Жовтня, 2013 в 06:40 В мене на кухні виключно Трамонтіна.Одному ножику вже років 15-17.Гострий як новий,використовується щоденно,але тільки за призначенням.Але в нас зараз багато підробок Трамонтіни.Так що дивись уважно.Я стараюсь брати ножі з вибитим,а не намальованим логотипом.І якщо логотип вибито,то дивись,щоб він не просвічував з другої сторони.Якщо просвічує,то сталь тонка,значить підробка.Ручки мають бути гладкими,без зацепок. Заточка глибока,а не поверхнева.
ivan_bbb Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 12:04 #21 Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 12:04 В мене tescoma presto в якості універсального та tescoma cosmo для овочів (помідори переважно). Користуюсь років 6 - досить гострі, добре заточуються, зручні ручки. Наразі мої улюблені домашні ножі. Рекомендую.
zaHARE Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 08:34 #22 Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 08:34 Вчора купив по акції у Вопаці 2 ножі Трамонтіна(оригінал) за 16грн за пару.Помідорку ріже без "крові".Не нарадуюсь.
sheri Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 08:46 #23 Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 08:46 На Вопаці де?
zaHARE Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 09:01 #24 Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 09:01 Купив в Ковелі на Вопаці,але оскільки це акція,то продають у всіх Вопаках.
bodia88888 Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 12:44 #25 Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 12:44 Користуємось ножами "Труд Вача" такі, як на фото. Ріжуть добре, ще планую докупити для риби, м"яса, заморожених продуктів. Нож для хлеба 175/305 мм Ретро Нож для овощей и фруктов 90/200 мм Ретро
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.