Перейти до змісту

Сьогоднішня чергова ДТП - 2012

GoDDrill

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
  В 16.09.2012 в 20:20, Dream сказав:
  Цитата
Тому закликаю усіх водіїв - не пошкодуйте 300-400грн., та придбайте відеореєстратор!
мало 300-400, імхо.

Ну, це найдешевший варіант (наприклад, такий), але все-одно часом допомагає зекономити набагато більше...

• Відповідей 1 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано
  В 16.09.2012 в 20:16, YUR4IKLIM сказав:
  В 16.09.2012 в 20:12, jack74 сказав:
  В 16.09.2012 в 20:00, YUR4IKLIM сказав:
...

Розповім детально щоб не вважали черговим "гонщиком-лихачем" сам я взагалі максимально дотримуюсь ПДР !

Саме я був за кермом тієї Шкоди....

ти рахуєш, твої дії правильні? :_09:

а що краще було заїхати в зад тій 17-ті ?! і сказати так було ! чи як ?

мені і так свідки сказали що дійсно гарно вирулив, бо то було б ...!

по-перше, їдучи біля маршрутчика, котрий стоїть на зупинці, завжди треба бути готовим до того, що він почне вирулювати. А тим більше, готовим до того, що ПЕРЕД НИМ хтось може вискочити! (я про людей).

По-друге, якщо б ти їхав 70, ти мав би встигнути загальмувати метрів за 40 максимум (між телефонними стовпами, для прикладу, 50м).

І по-третє, водій повинен обирати БЕЗПЕЧНУ швидкість. А це означає ТАКУ швидкість, щоб ти зміг зупинитись у разі появи непередбаченої перешкоди.

А якщо вибіжить собака? А, не дай Бог, дитина? Ти що, на тротуари вилітати будеш?

Опубліковано
  В 16.09.2012 в 21:01, jack74 сказав:
  В 16.09.2012 в 20:16, YUR4IKLIM сказав:
  В 16.09.2012 в 20:12, jack74 сказав:
  В 16.09.2012 в 20:00, YUR4IKLIM сказав:
...

Розповім детально щоб не вважали черговим "гонщиком-лихачем" сам я взагалі максимально дотримуюсь ПДР !

Саме я був за кермом тієї Шкоди....

ти рахуєш, твої дії правильні? :_09:

а що краще було заїхати в зад тій 17-ті ?! і сказати так було ! чи як ?

мені і так свідки сказали що дійсно гарно вирулив, бо то було б ...!

по-перше, їдучи біля маршрутчика, котрий стоїть на зупинці, завжди треба бути готовим до того, що він почне вирулювати. А тим більше, готовим до того, що ПЕРЕД НИМ хтось може вискочити! (я про людей).

По-друге, якщо б ти їхав 70, ти мав би встигнути загальмувати метрів за 40 максимум (між телефонними стовпами, для прикладу, 50м).

І по-третє, водій повинен обирати БЕЗПЕЧНУ швидкість. А це означає ТАКУ швидкість, щоб ти зміг зупинитись у разі появи непередбаченої перешкоди.

А якщо вибіжить собака? А, не дай Бог, дитина? Ти що, на тротуари вилітати будеш?

Все правильно - в тому і полягає професіоналізм, щоб прочитати наперед можливість дій інших учасників руху. Тому:

- проїжаючи повз маршрутки що стоять на зупинках будьте готові до того що вони почнуть виїзжджати не дивлячись в дзаркало заднього виду

- проїжджаючи світлофор на зелене світло - будьте готові, що хтось може проїжджати і на чевроне, тому крутіть голову на ліво і на право, щоб в разі небезпеки встигнути зупинити ТЗ

- проїжджаючи, обганяючи, випереджаючи ТЗ з лівої або правої сторони, будьте готові, що і він почне перестроюватися в іншу полосу дороги, тому уникайте знаходитися в зоні його мертвої точки, коли він нічого не бачить ні дзеркалі заднього виду ні у своєму віконечку.

- проїджаючи через пішохідний, будьте готові, що хтось почне бігти по ньому...

- рухаючись за ТЗ в суцільному потоці траспорту, будьте готові, що цей ТЗ буде різко гальмувати і ви не встигнете зреагувати..

PS/ краще перестрахуватись, ніж потім лікуватись. Будьте обережні!

Опубліковано
  В 16.09.2012 в 22:25, yvazhaemuy сказав:

Все правильно - в тому і полягає професіоналізм, щоб прочитати наперед можливість дій інших учасників руху. Тому:

- проїжаючи повз маршрутки що стоять на зупинках будьте готові до того що вони почнуть виїзжджати не дивлячись в дзаркало заднього виду

- проїжджаючи світлофор на зелене світло - будьте готові, що хтось може проїжджати і на чевроне, тому крутіть голову на ліво і на право, щоб в разі небезпеки встигнути зупинити ТЗ

- проїжджаючи, обганяючи, випереджаючи ТЗ з лівої або правої сторони, будьте готові, що і він почне перестроюватися в іншу полосу дороги, тому уникайте знаходитися в зоні його мертвої точки, коли він нічого не бачить ні дзеркалі заднього виду ні у своєму віконечку.

- проїджаючи через пішохідний, будьте готові, що хтось почне бігти по ньому...

- рухаючись за ТЗ в суцільному потоці траспорту, будьте готові, що цей ТЗ буде різко гальмувати і ви не встигнете зреагувати..

PS/ краще перестрахуватись, ніж потім лікуватись. Будьте обережні!

оно то правильно,но на сколько вас хватит на каждом пешеходном\остановке\светофоре так за всех переживать?

.....

у меня была похожая ситуация на том же месте ,в гололед. Я успел остановиться (неаверно благодаря шипам),а тот что ехал за мной,выруливал на встречную полосу.

Я не однократно видел там аварии. Наверно было б правильно не делать в том месте разрыв сплошных.

Опубліковано

по дорозі на ДПЗ перед другим мостом (не чрез Стир, а наступним) стоїть БМВ чорного кольору, без номерних знаків, і з розбитим передком (завішеним тканиною)

Опубліковано

Сьогодні в 6:50 автобус з маршрутом Камінь-Каширський - Рівне перед Голобами зійшов з траси в кювет. Людей було повно, але, на щастя, всі залишились живі і більш-менш цілі. Автобус глибоко вгруз в землю, двері не могли відкритись, пасажири вилазили через вибите переднє скло. Потім кілька чоловіків все ж змогли, приклавши зусилля, частково відкрити середні двері, звідки вилізли решта.

Знято на старий мобільник, чомусь знімки не вдались.

post-53-0-45653000-1347863518_thumb.jpgpost-53-0-30347100-1347863524_thumb.jpgpost-53-0-72386900-1347863529_thumb.jpgpost-53-0-27686800-1347863534_thumb.jpgpost-53-0-78765500-1347863537_thumb.jpg

Хочу сказати що мене, старого мізантропа, приємно вразили дії людей. Коли вирушали з Камінь-каширська, водій ще до автостанції набрав повний салон народу, в результаті була люта сварка за місця, коли ті що купили білети не могли сісти. Однак після аварії люди вели себе справді по людськи. В одної жінки одразу розпочалася істерика, її заставили замовчати. Ті що вибралися зпереду, допомогли відкрити двері і вибиратись решті. Паніки не було, люди не пхалися і чекали своєї черги. Один з пасажирів заліз глибоко в багажне відділення під салоном і подавав звідти сумки (а мотор тоді все ще працював). Дівчину, котра пошкодила ключицю, взялися везти на автомобілі в лікарню в Ковель. Маршрутки зупинялись і забирали пасажирів, котрі чекали на узбіччі. Тим хто вдарився, поступались сидячим місцем.

Трохи заспокоївшись, я прислухався - по радіо грала музика: "I still survive".

post-53-0-45653000-1347863518_thumb.jpg

post-53-0-30347100-1347863524_thumb.jpg

post-53-0-72386900-1347863529_thumb.jpg

post-53-0-27686800-1347863534_thumb.jpg

post-53-0-78765500-1347863537_thumb.jpg

Опубліковано
  В 17.09.2012 в 05:18, Egoist сказав:
...

оно то правильно,но на сколько вас хватит на каждом пешеходном\остановке\светофоре так за всех переживать?...

повинно вистачити на все твоє водійське життя! Інакше краще взагалі не сідай за кермо, пошкодуй інших.
  В 17.09.2012 в 06:47, sku сказав:

Сьогодні в 6:50 автобус з маршрутом Камінь-Каширський - Рівне перед Голобами зійшов з траси в кювет. ...

ну так а що сталося? Чому злетів?
Опубліковано
  Цитата

Точно не скажу. Кажуть, колесо лопнуло на повній швидкості.

Опубліковано
  В 17.09.2012 в 08:57, sku сказав:
  Цитата

Точно не скажу. Кажуть, колесо лопнуло на повній швидкості.

ну то добре, що добре закінчується. А залізо... воно все стерпить
Опубліковано

Там же в том году мерс пробив ограждение и упал в болото, жесть кароче! Страшно на велике ездить...

В 17.09.2012 в 06:14, rl72 сказав:

по дорозі на ДПЗ перед другим мостом (не чрез Стир, а наступним) стоїть БМВ чорного кольору, без номерних знаків, і з розбитим передком (завішеним тканиною)

Опубліковано
  Цитата

Саме я був за кермом тієї Шкоди. (та з пасажиром- свідком всього цього дійства)

А ситуація була така:

їхав собі по проспекту зі сторони Золотого дракону до Луческа, наближаючись до світлофору 2-ї лікарні зі швидкістю троха більше 60км/год, як від зупинки почав рух маршрутний транспортний засіб (№17) (який в свою чергу не вмикнув навіть поворотника та напевно як найчастіше це буває не дивлячись в дзеркало заднього огляду).

В 16.09.2012 в 22:25, yvazhaemuy сказав:

Водій повинен був пропустити маршрутку, яка виїжджала. За ненадання переваги в русі громадського транспорту (який виїжджає з зупинки) передбачений штраф 680 грн. А от те, чи показав маршрутчик поворот перед початком руху довести складно, але треба бути готовим до цього, проїжджаючи повз зупинку. Він ж не рванув з місця і не набирає 100 км/год за 5 секунд... Маршрутчики нагло так виїжджають, тому що їх ніхто не пропускає, як цього вимагають правила. Скоріш за все швидкість у Шкоди була троха більше 60 км/год це на кілометрів 30...

Опубліковано
  Цитата
Водій повинен був пропустити маршрутку, яка виїжджала.

в тому місці - ні:

Цитата

17.4. У населених пунктах, наближаючись до автобуса, мікроавтобуса або тролейбуса, що розпочинає рух від позначеної

зупинки, розташованої в заїзному "кармані", водії інших транспортних засобів зобов'язані зменшити швидкість, а в разі

потреби зупинитися, щоб дати можливість маршрутному транспортному засобу розпочати рух.

Опубліковано
  В 17.09.2012 в 09:29, Black сказав:
...

Водій повинен був пропустити маршрутку, яка виїжджала. За ненадання переваги в русі громадського транспорту (який виїжджає з зупинки) передбачений штраф 680 грн. ...

не зовсім так :)
  Цитата
17.4. У населених пунктах, наближаючись до автобуса, мікроавтобуса або тролейбуса, що розпочинає рух від позначеної зупинки, розташованої в заїзному "кармані", водії інших транспортних засобів зобов'язані зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати можливість маршрутному транспортному засобу розпочати рух.
;)

Там був "карман"? - ні. маршрутчик 100% неправий, він ліз на другий ряд, а не виїзджав з "карману"

-----------------

ОП! :) вже спізнився

Dream, :0011:

ну, модери хай затруть мій пост

Опубліковано
  В 17.09.2012 в 09:48, Black сказав:

Хочеш сказати даївці зробили би винним маршрутчика? Не вірю.

:) ну це вже інше питання, віриш ти чи не віриш. ДАЙці весь час народ розводять з-за незнання водіями толком цього пункту.

До речі, "винним" роблять не ДАЙці, а суд

Опубліковано

ну от приїжджаєш ти на таке дтп, стоїть маршрутка і авто яке в неї заїхало, кожен буде говорити своє. даївці напишуть скоріш на все, на того, що ззаду, а після такого складно буде щось довести в суді.

Взагалі було б набагато простіше їздити, якби правий ряд не був заставлений машинами де попало, ставлять навіть перед самими поворотами, за ними і перед і за зупинками. маршрутки їздили б собі в правому ряді без проблем, а так постійно обїжджають тих, хто підїхав собі поближче, куди йому треба і пішов, залишивши авто.

Опубліковано
  В 17.09.2012 в 09:56, Black сказав:

ну от приїжджаєш ти на таке дтп, стоїть маршрутка і авто яке в неї заїхало, кожен буде говорити своє. даївці напишуть скоріш на все, на того, що ззаду, а після такого складно буде щось довести в суді....

а чому ззаду? мало би бути в бік! А якщо ти так летів, що навіть не побачив виїзджаючу маршрутку (вона ж типу вже встигла аж виїхати і зайняти лівий ряд, так?), то звиняй, задній завжди винен. Тут вступає в справу "дистанція".
  В 17.09.2012 в 09:58, nickel сказав:
  В 17.09.2012 в 09:29, Black сказав:

Водій повинен був пропустити маршрутку, яка виїжджала.

Тільки в населеному пункті і при виїзді маршрутного траспортного засобу з "карману". Якщо мене не підводить пам'ять там "карману" немає.

nickel не чітатєль, nickel пісатєль? ;) трішки вище аж два пости
Опубліковано
  В 17.09.2012 в 10:08, jack74 сказав:

В принципі, як і ти ;)

Ну і щоб ти розумів, як працює форумний двіжок: поки ти не відправиш повідомлення, яке вже почав писати, ти не побачиш, що вже хтось відписав.

Опубліковано
  В 17.09.2012 в 10:12, nickel сказав:
  В 17.09.2012 в 10:08, jack74 сказав:

В принципі, як і ти ;)

Ну і щоб ти розумів, як працює форумний двіжок: поки ти не відправиш повідомлення, яке вже почав писати, ти не побачиш, що вже хтось відписав.

:) трішки не те :) Я якраз писав своє, коли і Dream. А от ти своє аж через майже пів-години після наших. Крім цього, коли ти знаходишся на сторінці і пишеш своє повідомлення, а в цей час хтось додає пост, "форумний двіжок" тобі "випливає" віконечко з відповідним повідомленням :) Так що не відмазуй свою неуважність ;)

(зате тепер знаю, хто мені "мінуси" ліпить ;))

Опубліковано
  В 17.09.2012 в 10:22, jack74 сказав:

:) трішки не те :) Я якраз писав своє, коли і Dream. А от ти своє аж через майже пів-години після наших. Крім цього, коли ти знаходишся на сторінці і пишеш своє повідомлення, а в цей час хтось додає пост, "форумний двіжок" тобі "випливає" віконечко з відповідним повідомленням :) Так що не відмазуй свою неуважність ;)

Зовсім не те. Не ліпи, якщо не знаєш. Час коли відправив повідомлення, не має нічого спільного з часом, коли почав писати повідомлення - я його можу і не пів години писати, а й годину. І віконечко у мене не "випливає". Взагалі форум - це не чат. Так що сховай свою піпіську, мірятися будеш в іншому місці. Поки нас обох не забанили за відхід від теми.

(радий за тебе, можеш і мені поставити)

Опубліковано
  В 16.09.2012 в 20:13, YUR4IKLIM сказав:
  В 16.09.2012 в 20:09, Skorpio76 сказав:

А за графіком руху 17-ки того маршрутчика не можна визначити?

от цим і займусь з понеділка . ))

Возможно поможет: сегодня, где-то в 12.20, на той же остановке наблюдала такую картину. Перед светофором в ряд стояли: справа 12-ка, рядом белый бусик, третьей - 17-ка. Я еще подумала, что она не на маршруте, если едет крайней слева.

Когда все тронулись на зеленый, 17-й, видать неожиданно для себя, обнаружил остановку и голосующего пассажира. Тут же стал ломить вправо. Офигевший водитель буса притормозил, но жестикулировал недвусмыссленно. После, поровнявшись, таки, еще водиле лично добавил от себя, что думал. 17-тый все ж подобрал пассажира уже почти за остановкой.

ДТП не было, но не будет лишним выяснить не тот ли самый это водила. Если по городу носится неадекватный маршрутчик, то с этим можно и должно что-то делать.

Опубліковано

Шота я не знайшов тему "обговорення ДТП" - тому тримаю в руках БАН-Хаммер.

Якщо дівчатка не перестануть сваритися - я почну ним роздавати БАН-и. Стартуємо із 10 днів РО. Або 7 днів БАН-у.

Опубліковано
  В 17.09.2012 в 11:30, Zheny@ сказав:

Шота я не знайшов тему "обговорення ДТП" - тому тримаю в руках БАН-Хаммер.

Якщо дівчатка не перестануть сваритися - я почну ним роздавати БАН-и. Стартуємо із 10 днів РО. Або 7 днів БАН-у.

Надеюсь, я к "девчатам" в компанию не попадаю. Я, на мой взляд, неочень далеко от темы ушла. :)

А если, всетаки, ушла, то просю великодушного пардону :)

Опубліковано
  В 17.09.2012 в 06:14, rl72 сказав:

Воно вже там декілька днів стоїть, а до того стояло на подвір"ї. Хтось таке вже придбав ))

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...