traktoristka Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 11:44 Поділитися #1 Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 11:44 Вивісила оголошення на одному сайті про продаж свого весільного плаття.Воно висить вже давно,вчора пролунав дзвінок і в трубку солідний чоловічий голос сказав, що купує моє плаття (що це весільне агенство, і що його все влаштовує), ще й поторгувався... і чи зручно буде гроші перекинути мені на рахунок, але тільки на приватбанківську карточку, в мене тільки картки ощадбанку і сказала, що номер рахунка буде мого чоловіка, так як в нього приват.покупця це влаштувало, я перекинула номер карточки та прізвище з ініціалами чоловіка, він попросив ще його номер тел, це мене здивувало але не насторожило, потім сказав, що зараз вам передзвонять з приватбанку і повідомлять що робити.через 2 хв. знову дзвінок на номер чоловіка (номер прихований), в трубці знову солідний чоловічий голос повідомив, що скоро на ваш рахунок поступлять гроші, але зараз на ваш номер прийде смс з кодом секретним, який ви мені повідомте і більш нікому, а потім зітріть...справді прийшла смс з циферками, де ще писало, щоб я не розголошувала третім особам....я йому пояснюю, що ви третя особа і я вам нічого не скажу, він же відповів, що він перша особа і йому можна, після довгого спору він кинув трубку...це все відбувалося в суботу після 17 год, коли всі банки вже не працюють...мене важко обманути, але це все було настільки продумано, що якби в смс не було вказано НЕ РОЗГОЛОШУЙТЕ!!!, то я б таки сказала ці цифри...а на рахунку було чимало грошей.може комусь дана тема стане попередженням, ще й номер тел додам (хоча вони можуть вже не відповідати) 0665168716..будьте уважні.. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
la20 Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 11:52 Поділитися #2 Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 11:52 Десь тут вже попереджали про такий розвод. Правильно зробили що нічого не сказали. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Oksana04 Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 11:55 Поділитися #3 Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 11:55 Десь тут вже попереджали про такий розвод. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
searcher Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 11:57 Поділитися #4 Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 11:57 Про даний вид лохотрона я вже тут писав. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Cruhsh Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 12:01 Поділитися #5 Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 12:01 Тепер слід сходити в банк і взяти роздруківку про операції з Вашою (тобто чоловіка) карткою. Буде видно, хто і звідки і в який спосіб хотів зняти кошти з картки. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Skorpio76 Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 15:52 Поділитися #6 Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 15:52 До мене теж був дивний дзвінок по оголошенню про продаж меблів. Діловий мужчина російською мовою сказав, що він з Рівного і має замовлення на придбання виставленого товару. Попросив номер картки і сказав, що закине ще на 10 грн більше, аби покрити комісію на зняття. На мою пропозицію розрахуватися під час того, як будуть забирати меблі щось заплутано зморозив, типу він посередник і меблі купує хтось інший. Він і організує доставку у Рівне. Басня про доставку у Рівне далеко не унікальних меблів мене насторожила. Номер картки він так і не отримав. Через 1 годину Женін номер 0661790832 був відімкнений. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
difoto Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 16:03 Поділитися #7 Опубліковано 20 Серпня, 2012 в 16:03 мене важко обманути, але це все було настільки продуманолюдська наївність не має меж.Звичайна людина зразу розуміє про лохотрон, а людина, "яку важко обманути" пише подібне на форумах. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
traktoristka Опубліковано 21 Серпня, 2012 в 09:54 Автор Поділитися #8 Опубліковано 21 Серпня, 2012 в 09:54 мене важко обманути, але це все було настільки продуманолюдська наївність не має меж.Звичайна людина зразу розуміє про лохотрон, а людина, "яку важко обманути" пише подібне на форумах.Не ставила за мету хвалити себе яка я молодець, що не повелась на лохотрон.ніколи не мала справи з перерахунком коштів на карточку.тема як попередження, може комусь стане уроком. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
difoto Опубліковано 21 Серпня, 2012 в 10:38 Поділитися #9 Опубліковано 21 Серпня, 2012 в 10:38 З розвитком мобільного банкінгу, переказів коштів на інший телефон та взагалі будь-яких мобільних переказів треба банально стежити за намаганнями змусити вас відправити будь яку СМС , у якій присутнє слово *****SEND*****************, та й взагалі - для отримання коштів будь-яким чином вам не потрібно нікуди нічого відсилати. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Jardis Опубліковано 23 Серпня, 2012 в 06:17 Поділитися #10 Опубліковано 23 Серпня, 2012 в 06:17 Просто людина захотіла зняти кошти без картики, як це зараз можна зробити у ПриветБанку Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Ooops Опубліковано 23 Серпня, 2012 в 13:47 Поділитися #11 Опубліковано 23 Серпня, 2012 в 13:47 Ну а якщо на карточці 0 грн, і доступний кредит на ній теж 0 грн!Тобто в такому випадку і нічого не зніме шахрай? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Skorpio76 Опубліковано 23 Серпня, 2012 в 20:37 Поділитися #12 Опубліковано 23 Серпня, 2012 в 20:37 Ну а якщо на карточці 0 грн, і доступний кредит на ній теж 0 грн!Тобто в такому випадку і нічого не зніме шахрай?Краще не експериментуйте. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
serhiy.drozd Опубліковано 13 Вересня, 2012 в 19:06 Поділитися #13 Опубліковано 13 Вересня, 2012 в 19:06 розвелось цих засранців надто багато, як не звонять то смс пишуть чи на мило щось кидають, а нормально, своїми руками не хочуть заробити..нема на них сталіна ))) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SunSeth Опубліковано 13 Вересня, 2012 в 19:43 Поділитися #14 Опубліковано 13 Вересня, 2012 в 19:43 хулі вам, діду, не хватає? войни? (с) ЛП Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zevs_Isver Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 05:21 Поділитися #15 Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 05:21 розвелось цих засранців надто багато, як не звонять то смс пишуть чи на мило щось кидають,сотовые операторы с банками создали им все условия - вот и размножаются Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Terrable Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 10:13 Поділитися #16 Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 10:13 розвелось цих засранців надто багато, як не звонять то смс пишуть чи на мило щось кидають,сотовые операторы с банками создали им все условия - вот и размножаютсяДа, создали условия. Та даже без этих условий можно влететь. Может немного не в тему, но я с женой чуть не попался..Приходит на эл. почту письмо с англ. банка, что вы, мол, выиграли миллион долларов, и сертификат со всеми логотипами итд, тоесть блин, аж я засомневался, мож. действительно что и выиграли. Ну и для получения приза, тоесть 1 миллиона долларов, надо оплатить комиссию, в размере 942 доллара. Ну и так как мы не подавали заявку на участие в лотереи меня насторожило. Я и пишу, что комиссию в данном банке оплачивается отправителем, мол, перекидывайте деньги и вам будет комиссия. Они нет-нет, нам надо уже итд, мол, все остальные участники получили приз, а вы нет итд. В игнор отправил. А мои знакомые руководители отделений банка, рассказывают, что у них открывали счета для того чтобы получить этот призрачный миллион, а руководители доказывали клиентам, что это развод, дык, нет не развод.. короче кому-то не повезло.З.Ы. если и была где описана похожая ситуация, то сорри, просто я действительно чуть не повелся сам, хоть я в банковской сфере работаю.., настолько все правдоподобно устроили... ГЫ, для этого надо иметь только email и аккаунт на facebook. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jack74 Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 10:23 Поділитися #17 Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 10:23 ... я с женой чуть не попался..Приходит на эл. почту письмо с англ. банка, что вы, мол, выиграли миллион долларов,....аж я засомневался, мож. действительно что и выиграли... ... чуть не повелся сам, хоть я в банковской сфере работаю.., ... но коментс--------- Вірніше ні, є коментс... настолько все правдоподобно устроили... ГЫ, для этого надо иметь только email и аккаунт на facebook.насколько?! Всього лиш прислали листа з гарними картинками?! Нічого вони не "устроїлі"! Це ми самі "устраіваєм" своєю невикоріняємою жагою халяви і надією на манну небесну.Є аферисти, котрі ціли офіси облаштовували! Оргтехніку, рекламний матеріал друкували, персонал наймали! ОЦЕ "УСТРОЇЛІ"!! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Terrable Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 10:54 Поділитися #18 Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 10:54 да как то так неожиданно, что я растерялся, но ничего мы не устроили, вовремя одумались.. бывает Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
drozl Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 11:17 Поділитися #19 Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 11:17 Мене раз знайомі родичів в селі попросили розібратись з повідомленням в соцмережу, нібито від юридичної фірми з Америки. Суть - їхній далекий родич (фамілія, ім"я до-речі справжні) помер, і залишив ім спадок не багато не мало - 2 мільйони US $. Далі - класика нігерійського SCAM-у: "пришліть нам пару тисяч $$$ на рахунок, щоб наш предстаіник прилетів, і привіз вам чемодан грошей" . Жалію, що не зберіг сканів тих "сертифікатів документів" на спадок - це був навіть не фотошоп, а галімий Windows Paint, що їх і видало остаточно Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jack74 Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 11:23 Поділитися #20 Опубліковано 14 Вересня, 2012 в 11:23 а що тут дивуватися? Ми самі розкидаємо свої дані де тільки попало. І по соцмережах, і по магазинах, і по банках та фірмах, і по різних сайтах в пошуках чи то роботи, чи то будь-чого іншого, і т.д. Тобто знайти когось, про кого є вже купа інформації і на її основі зваяти дуже правдоподібну версію раз плюнути. А далі лишається опрацювати "клієнта" психологічно і чекати, поведеться чи ні. Я теж бачив (і мені теж приходили ) і листи про виграні лотереї, і про спадок від померлого одинокого родича, і про супервезіння у вигляді чиєїсь прихильності, і т.д.... Тільки я не вірю у безкоштовний сир... А є прошарок людей, котрі не можуть пропустити ні одного розіграшу в сусідньому супермаркеті Чи і не тільки сусідньому От і є готовий клієнт Він вже опрацьований Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MACCEN Опубліковано 28 Вересня, 2012 в 19:31 Поділитися #21 Опубліковано 28 Вересня, 2012 в 19:31 ага то вже думаю з тих грошей можна виділити на те, щоб вручити "виграш", "спадок" людині якій тіпа "пофартило". Думаю та людина "фартова" не була б проти якщо б їй сказали що якби не потратили з вашого "виграшу", "спадку" на пару млн. дві три тисячі доларів то ви б взагалі нічого не отримали. Колись був спам ще в 1999 році... тіпа приходить лист і пише, ви виграли Мерседес (супер пупер класу), тільки від вас треба скромна сума (в пару десятків баксів) на купівлю ключів від Мерседеса, і тоді вам його доставлять на вашу адресу прямо в руки. Думаю багато хто повівся Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Skorpio76 Опубліковано 28 Вересня, 2012 в 19:36 Поділитися #22 Опубліковано 28 Вересня, 2012 в 19:36 Колись був спам ще в 1999 році... тіпа приходить лист і пише, ви виграли Мерседес (супер пупер класу), тільки від вас треба скромна сума (в пару десятків баксів) на купівлю ключів від Мерседеса, і тоді вам його доставлять на вашу адресу прямо в руки. Думаю багато хто повівся Пару доларів за ключі - ніби символічно і разом з тим явно примітивно (ще б написали, що на ліве колесо). От якби на бензин або страхівку - більш правдоподібно Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Yurec Опубліковано 2 Жовтня, 2012 в 06:44 Поділитися #23 Опубліковано 2 Жовтня, 2012 в 06:44 http://zvonki.octo.net/number.aspx/0957098176 - самого чуть до нитки не обібрали Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
НАТА ЛИ Опубліковано 4 Листопада, 2012 в 10:17 Поділитися #24 Опубліковано 4 Листопада, 2012 в 10:17 розвелось цих засранців надто багато, як не звонять то смс пишуть чи на мило щось кидають,сотовые операторы с банками создали им все условия - вот и размножаютсяДа, создали условия. Та даже без этих условий можно влететь. Может немного не в тему, но я с женой чуть не попался..Приходит на эл. почту письмо с англ. банка, что вы, мол, выиграли миллион долларов, и сертификат со всеми логотипами итд, тоесть блин, аж я засомневался, мож. действительно что и выиграли. Ну и для получения приза, тоесть 1 миллиона долларов, надо оплатить комиссию, в размере 942 доллара. Ну и так как мы не подавали заявку на участие в лотереи меня насторожило. Я и пишу, что комиссию в данном банке оплачивается отправителем, мол, перекидывайте деньги и вам будет комиссия. Они нет-нет, нам надо уже итд, мол, все остальные участники получили приз, а вы нет итд. В игнор отправил. А мои знакомые руководители отделений банка, рассказывают, что у них открывали счета для того чтобы получить этот призрачный миллион, а руководители доказывали клиентам, что это развод, дык, нет не развод.. короче кому-то не повезло.З.Ы. если и была где описана похожая ситуация, то сорри, просто я действительно чуть не повелся сам, хоть я в банковской сфере работаю.., настолько все правдоподобно устроили... ГЫ, для этого надо иметь только email и аккаунт на facebook. Ви мені вибачте, але ви виглядаєте дуже смішно......щей бвнківський працівник....... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Nikos Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 12:08 Поділитися #25 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 12:08 Дзвонили з приватного номера, приставились з лайф, пообіцяли дати мобільний телефон nokia x2 і ще якийсь супер тариф на вибір, але треба купити будь-яке поповнення і не поповнюючи телефон чекати їхнього дзвінка. Купив на 100500 грн. чекаю. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.