milana Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:18 #351 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:18 Цитата Позавчора взагалі брєд... їде таксист - спинається і питає : "Де знаходиться такий то будинок?"... ЦЕ повний пздц. Я взагалі маю сісти в авто - назвати а дресу і без будь-яких пояснень мовчки сидіти. Це його робота знати куди мене везти!! А не перепитувати, "А де це?". то у вас ще нічого. Останнього разу таксист шукав мій будинок, шукав та так і не знайшов))) І це при тому, що я живу на Кравчука , довелось з двома дітьми пертись до нього до загсу
Zheny@ Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:21 #352 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:21 Я собі бачу картину, що не така вже й конкуренція у таксистів. Інакше вони б билися один з одним за клієнта. пропонуючи нижчу ціну і якісніші послуги.Поки що бачу лише бидлуватих знахабнілих молодиків, які окрім як возити свою дупу, нічого не вміють!Навіть сумку не допоможе поставити у багажник.
Sp_RoNdo Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:31 #353 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:31 В 22.12.2014 в 10:13, Zheny@ сказав: Цитата від 6 до 9 грн. посадкаЗБС це те, про що говорилося. З якого переляку??? Тоді давайте супермаркети буду брати гроші за вхід. А чо? Вони ж платять елктроенергію, і прибиральниці, якщо ви натопчете болота! Платіть!Для таксистів є відповідні стоянки. За які (я впевнений) воно не платять! Тобто їхнє перебування у якомусь місці дилокації - безкоштовне. Або (можливо) має входти у ліцензію.Позавчора взагалі брєд... їде таксист - спинається і питає : "Де знаходиться такий то будинок?"... ЦЕ повний пздц.Я взагалі маю сісти в авто - назвати а дресу і без будь-яких пояснень мовчки сидіти. Це його робота знати куди мене везти!! А не перепитувати, "А де це?".І чого перед видачею ліцензій на таксі - водії не проходять екзаменів??Ай ще разок відпишу і ну Вас... Бачу ви не дружите з реальністю і ставитесь до людей як до свиней, цікаво можливо тому вам так і відповідають водії...))Перше: за стоянки всі служби платять і платять по різному, якщо припустим за Там-Там треба платити по 30 грн. з машини то за Оперу вартість іде тисячами... Платить служба а вартість кожного місяця збирає з кожної машини + відповідно по 2 грн. за замовлення + щомісячний сталий платіж що ви з ними працюєте від 150 до 200 грн. + в кого радіоефіг то 100 грн. за рацію, в кого по телефону ну тоді просто інтернет собі самі оплачуєте...Нарахунок адрес то частково моя відповідь була вище де я писав що люди приходять на місяць-два в надії заробити грошей і кидають ту неблагородну справу... От вони і слабо орієнтуються в місті... Та, блін, я припустим все життя прожив в Луцьку але коли попадаю на Омеляник чи Червоне то там глушатєнь з тими вулицями і фіг його поймеш шо де і до чого... Ай а про ризики в таксі я взагалі мовчу... Ви от сидите в теплому офісі і грієтесь кавою... А водій сидить в машині, мусить її прогрівати (а це додаткові гроші згоряють на місці), стояти по 3-4 години на місці (бо роботи нема ніфіга, 12 служб таксі в Луцьку) і думати аби не сів якийсь долбо*об і накатав гривень 200 і втік або ще гірше ножичка приставив і забрав все те що було чи просто захотів прокататись на твоїй машині а тебе з погрозами вигнав... Доречі, десь 2-3 місяці назад навпроти вас біля Хурми був розбитий опель який вилетів на зупинку і врізався в тойоту... так за рульом того опелька таксі був пяний урод який ножем вигнав таксіста і рішив прокататись...
Zevs_Isver Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:31 #354 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:31 В 22.12.2014 в 10:17, Zheny@ сказав: шкода, що у нас не розвиненийавтостоп. Як у великих містах - махнув рукою будь-кому. Став, туди-то довезеш? (все одно по дорозі), ага - ок, сідай.в нас не ті розміри міста щоб автостопити
Sp_RoNdo Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:35 #355 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:35 В 22.12.2014 в 10:14, milana сказав: Цитата Він везе вашу дупу безкоштовно 7 км. в межах міста за що ви йому просто гримаєте дверима і пака ?..навіть і не сумніваюсь, що так хамовито розмірковує більшість таксистів Так воно і є... Це реалії... Тому люди які залишають 3 грн. на каву в таких випадках в слід отримують посмішку + будь ласка + допобачення... Ну і від пасажира який такі жести робить також завжди чуєш Дякую... Будьте людьми - це головне!
milana Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:40 #356 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:40 Цитата А водій сидить в машині, мусить її прогрівати (а це додаткові гроші згоряють на місці)ой кошмар. То хай не гріє машину, ви це базарникам підіть розкажіть Цитата думати аби не сів якийсь долбо*об і накатав гривень 200 і втік або ще гірше ножичка приставив і забрав все те що було чи просто захотів прокататись на твоїй машині а тебе з погрозами вигнав...а ще в нас по вулиці страшно ввечері ходити, і по пішохідним переходам і взагалі зима, можна підсковзнутись і біду мати. а ще можна вдавитись і то не залежить де ти знаходишся, а на пилорамах людям пальці може відрізати і т.д. Так що ті всі дописи, то пусті роздуми на вічні теми і аж ніяк не пояснення того, про що суть розмови. Відділяйте зерна від полови
Zheny@ Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:44 #357 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:44 Цитата Ай а про ризики в таксі я взагалі мовчу... Ви от сидите в теплому офісі і грієтесь кавою... А водій сидить в машині, мусить її прогрівати (а це додаткові гроші згоряють на місці), стояти по 3-4 години на місці (бо роботи нема ніфіга, 12 служб таксі в Луцьку) і думати аби не сів якийсь долбо*об і накатав гривень 200 і втік або ще гірше ножичка приставив і забрав все те що було чи просто захотів прокататись на твоїй машині а тебе з погрозами вигнав... Доречі, десь 2-3 місяці назад навпроти вас біля Хурми був розбитий опель який вилетів на зупинку і врізався в тойоту... так за рульом того опелька таксі був пяний урод який ножем вигнав таксіста і рішив прокататись...Це взагалі як до дуба в'язане...То пересідайте в теплий офіс з кавою! Чи не вистачає ума-разума? вистачає лише на те, що вміє добрих 90% населення (включаючи блондинок) - водити авто!?Ножичок, вкрали гроші - іздєржки професії! (Ризики варто оцінювати ДО а не ПІСЛЯ) Ножичком можуть будь-кого і будь-де. Цитата Будьте людьми - це головне!І це каже людина після слів: Цитата Він везе вашу дупу безкоштовно 7 км. в межах міста . Цитата в нас не ті розміри міста щоб автостопитичастково згоден. Але лише частково.зазвичай, коли повертаюся з-за міста додому, по дорозі, якщо без дітей, підвожу тих, хто просить (махає рукою).
milana Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:45 #358 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:45 Цитата Так воно і є... Це реалії... Тому люди які залишають 3 грн. на каву в таких випадках в слід отримують посмішку + будь ласка + допобачення... Ну і від пасажира який такі жести робить також завжди чуєш Дякую... Будьте людьми - це головне!Ви коли писали ці реченні в голові дискомфорту не було? Я не хочу, щоб мені посміхались за 3-5-10 грн. Бути людиною це не значить посміхатись за додаткові гроші., ти або Людина або ні
Sp_RoNdo Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:45 #359 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:45 В 22.12.2014 в 10:40, milana сказав: Цитата А водій сидить в машині, мусить її прогрівати (а це додаткові гроші згоряють на місці)ой кошмар. То хай не гріє машину, ви це базарникам підіть розкажіть Цитата думати аби не сів якийсь долбо*об і накатав гривень 200 і втік або ще гірше ножичка приставив і забрав все те що було чи просто захотів прокататись на твоїй машині а тебе з погрозами вигнав...а ще в нас по вулиці страшно ввечері ходити, і по пішохідним переходам і взагалі зима, можна підсковзнутись і біду мати. а ще можна вдавитись і то не залежить де ти знаходишся, а на пилорамах людям пальці може відрізати і т.д. Так що ті всі дописи, то пусті роздуми на вічні теми і аж ніяк не пояснення того, про що суть розмови. Відділяйте зерна від полови В 22.12.2014 в 10:40, milana сказав: Цитата А водій сидить в машині, мусить її прогрівати (а це додаткові гроші згоряють на місці)ой кошмар. То хай не гріє машину, ви це базарникам підіть розкажіть Цитата думати аби не сів якийсь долбо*об і накатав гривень 200 і втік або ще гірше ножичка приставив і забрав все те що було чи просто захотів прокататись на твоїй машині а тебе з погрозами вигнав...а ще в нас по вулиці страшно ввечері ходити, і по пішохідним переходам і взагалі зима, можна підсковзнутись і біду мати. а ще можна вдавитись і то не залежить де ти знаходишся, а на пилорамах людям пальці може відрізати і т.д. Так що ті всі дописи, то пусті роздуми на вічні теми і аж ніяк не пояснення того, про що суть розмови. Відділяйте зерна від половиНе має що розказувати ітак 2 рази на тиждень це відчуваю... Добре що зараз хоть тепло).. Правда в мене авторинок а за ваших БАРИГ-базарників я взагалі промовчу... Зажерлись хуже таксі... Націнки валять космічні... Поміряти не має де, стоять сємкі плюють і сверлять тобі по 400 грн. за річ яку беруть за 100 грн. бо відітєлі вони мерзнуть стоять... Ой не про то тема, просто самі пишете фільтрувати зерна і полову а перед тим тіж граблі... Цитата Ви коли писали ці реченні в голові дискомфорту не було? Я не хочу, щоб мені посміхались за 3-5-10 грн. Бути людиною це не значить посміхатись за додаткові гроші., ти або Людина або ні Причому тут за гроші ? Ви ж пишете що дорого що хамлять ?.. А як ви їдете безкоштовно по призовій і виходячи мовчки гримаєте дверима ?.. Аха, на себе ніхто ж дивитись не хоче - всі бачать тільки когось... А в даній ситуації Вам також надають послугу і також водій приліпає від 10 до 15 грн. - дарить їх Вам і що ?..
milana Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:51 #360 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:51 Sp_RoNdo, в когось з нас явно проблеми з логікою. Вийшлов у нас з вам такий ланцюжок розмови. Вартість таксі (пости бордівчан) --> прогрівання машини (ваш пост) ---> базарникам теж холодно, то до вартості не має відношення (мій пост) ----> а у базарників зависока ціна (ваш пост) Ну в кого логіка шкутильгає, то вже хай розсудять інші)))
Zheny@ Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:52 #361 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:52 Цитата А як ви їдете безкоштовно по призовій і виходячи мовчки гримаєте дверима ?..Ти мене бачив, що я мовки гримаю дверима?? То чого розпинаєшся?Я ЗАВЖДИ дякую. І за призові і за звичайні. От тільки таксисти не мають такої звички. НІКОЛИ не дякують, таке враження, що вони не хочуть, щоб їхнім сервісом (саме їхнім авто навіть) скористалися! Цитата Вам також надають послугу і також водій приліпає від 10 до 15 грн. - дарить їх Вам і що ?..Блять!! Чувак - ніхто нічого нікому не дарить. ЧИ ти букви лише свої читаєш??? Я вже оплатив цю поїздку!!!! 6-7- чи 10, яка там вона..Бо вона входила у вартість попередніх!! І мені пофіг який таксист мене повезе. Фірма УЖЕ перед тим отримала гроші за цю поїздку!
bublik007 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:56 #362 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:56 В 22.12.2014 в 10:12, Sp_RoNdo сказав: А ви думаєте кожну 6-8 поїздку ПРИЗОВУ водієві приємно возити??? Причому від 3 до 7 км!!!(як в Чумака) ?.. Він везе вашу дупу безкоштовно 7 км. в межах міста за що ви йому просто гримаєте дверима і пака ?..Правильно, яж і кажу... Є ринок - є ціна, не подобається ринок не ходите... Себто є таксі є маршрутки - кожен собі вибирає що хоче чи що може...Не кажіть дурниць))) Ці "безкоштовні призові" закладені в ціну.
Zheny@ Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:57 #363 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:57 Цитата Не кажіть дурниць))) Ці "безкоштовні призові" закладені в ціну.Я це намагаюся уже 2 чи 3 пости чоловіку втовкмачити - не виходить...
milana Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:58 #364 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 10:58 Цитата Причому тут за гроші ?як при чому? це ж ваші слова Цитата люди які залишають 3 грн. на каву в таких випадках в слід отримують посмішку + будь ласка + допобачення... Цитата А як ви їдете безкоштовно по призовій і виходячи мовчки гримаєте дверима ?..отак мені щастить, що ще ні разу не їздила по призовій, жодного. Бо то машин у них немає, то взагалі сказали, що ми ваш код аналювали, бо ви пару місяців таксі не визивалине мала жодного конфлікту з жодним таксистом тільки по тій причині, що не маю бажання з кимось сваритись і псувати собі настрій. Однак проблема всеодно залишається - деруть безбожно
Sp_RoNdo Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:02 #365 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:02 Цитата Це взагалі як до дуба в'язане...То пересідайте в теплий офіс з кавою! Чи не вистачає ума-разума? вистачає лише на те, що вміє добрих 90% населення (включаючи блондинок) - водити авто!? Ножичок, вкрали гроші - іздєржки професії! (Ризики варто оцінювати ДО а не ПІСЛЯ) Ножичком можуть будь-кого і будь-де. Дякую, насидівся на дядіньок які вимагають і ніфіга не платять... Якось працювати самому на себе краще... Ума-разума водити авто звісно гарно сказано, особливо коли кожен день бачиш тих тормозів що чудять на дорогах... Ай, добре що у Вас не було такої ситуації коли все завалюється і робота і несподівані борги і шукаєш варіанти заробітку грошей, вкалуєш на 2-х роботах + підробляєш десь в таксі (а таких водіїв дуже багато, повірне туди ідуть не гроші косити а заробляти любими методами, у кожного своя ситуація)... Тай перейшли задалеко і на особисте, повірте не потрібно цього, я Вам хотів розставити крапки про даний ринок а Ви чомусь "умнічаїте" але то діло ваше... В 22.12.2014 в 10:56, bublik007 сказав: В 22.12.2014 в 10:12, Sp_RoNdo сказав: А ви думаєте кожну 6-8 поїздку ПРИЗОВУ водієві приємно возити??? Причому від 3 до 7 км!!!(як в Чумака) ?.. Він везе вашу дупу безкоштовно 7 км. в межах міста за що ви йому просто гримаєте дверима і пака ?.. Правильно, яж і кажу... Є ринок - є ціна, не подобається ринок не ходите... Себто є таксі є маршрутки - кожен собі вибирає що хоче чи що може... Не кажіть дурниць))) Ці "безкоштовні призові" закладені в ціну. Добре що в загальній картині Вам так здається... Але чомусь коли припустим в максіма їх не має і кожен день ви їздите по 40 грн. з роботи а в Чумака вони є і виїздите 7 раз по 40 грн. а 8 безкоштовно, незнаю як Ви але я такі речі рахую... Лан, я що хотів те сказав, коли щось доводиш про війну на сході знайомому з Пітєра реакція якась схожа як в Zheny@ на борді ))) Тут правильно просто залишитись при своїй думці і помовчати...
Zheny@ Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:05 #366 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:05 Цитата Дякую, насидівся на дядіньок які вимагають і ніфіга не платять...Значить не в тих дядіньок працювали. Нічого не заважало знайти таких ,які платять. Або відвоювати своє! Цитата Ума-разума водити авто звісно гарно сказано, особливо коли кожен день бачиш тих тормозів що чудять на дорогах...те ж саме я чую про інших водіїв і про таксистів... (Так говориш, ніби такасисти не чудять, а вони парямо воплощєніє добра і порядка!) Цитата Ай, добре що у Вас не було такої ситуації коли все завалюється і робота і несподівані борги і шукаєш варіанти заробітку грошей, вкалуєш на 2-х роботах + підробляєш десьТи про мене нічого не знаєш, як і про більшість тих, хто тут відписується! Тому не потрібно робити таких голослівних заяв! Цитата . Тай перейшли задалеко і на особисте, повірте не потрібно цього, я Вам хотів розставити крапки про даний ринокти не крапки розставив, а зайвий раз доказав, що "професія" таксиста не така вже й погана, і не хороша. Цитата Ви чомусь "умнічаїте"я намагаюся внести ясність і довести тобі твою не правоту у деяких питаннях!
Zevs_Isver Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:09 #367 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:09 В 22.12.2014 в 10:13, Zheny@ сказав: Для таксистів є відповідні стоянки. За які (я впевнений) воно не платять! Тобто їхнє перебування у якомусь місці дилокації - безкоштовне. Або (можливо) має входти у ліцензію і не в "якомусь місці", а на центральній вулиці, не далеко від перехрестя і переходу, створюючи корки і перешкоди для громадського транспорту + гадити на вулиці (продублюю фотки, ті що постив в автобидло) тут читають представники ХІТ таксі? впізнаєте байца?
vampirich Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:24 #368 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:24 знаю представника ХІТ таксі. Дані фото одразу йому переслав, як тільки побачивОбіцяли покарати. Треба буде якось заради цікавості попитати, які санкції застосувалися
Sp_RoNdo Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:36 #369 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:36 В 22.12.2014 в 11:24, vampirich сказав: знаю представника ХІТ таксі. Дані фото одразу йому переслав, як тільки побачивОбіцяли покарати. Треба буде якось заради цікавості попитати, які санкції застосувалисяМалиб штраф вліпити... Чув наче в районі 200 грн. за порушення або скаргу пасажира.
bublik007 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:37 #370 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:37 В 22.12.2014 в 11:24, vampirich сказав: знаю представника ХІТ таксі. Дані фото одразу йому переслав, як тільки побачив Обіцяли покарати. Треба буде якось заради цікавості попитати, які санкції застосувалися
Vadimm Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:46 #371 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 11:46 Цитата Так воно і є... Це реалії... Тому люди які залишають 3 грн. на каву в таких випадках в слід отримують посмішку + будь ласка + допобачення... Ну і від пасажира який такі жести робить також завжди чуєш Дякую... Будьте людьми - це головне!Треба спочатку тих 3 гривні заслужити - і посміхатись, і вітатись, і сумки ставити в багажнік, тоді і хотітиметься віддячити поверх лічильника. А відпрацьовувати постфактум - то якось вже пізно.Мене колись якийсь таксист віз з (приблизно) Перемоги 5 на Волі 60 через Там-Там і старий Аверс, аж там розвернувся після мого зауваження. Я вже думав що і зіб'є з мене відповідно проїханому кілометражу, і відповідно був злий і налаштувався на гризню, але таксист збив на 5 гривень менше ніж звичайно вартує така поїздка і вибачився, отож цих 5 гривень гріх було не залишити йому на чай. І мені все одно чи посміхався він мені вслід.
Aleska Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 12:15 #372 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 12:15 Мені ,доречі,теж код аналювали-а там було 3 чи 4 призових..то,я тепер принципово не буду користуватися тією службою.Могли хоча б попередити..і на рахунок,що пів року кодом не користувалася-брехня,так як викликала за кодом з періодичністю 1-2 рази на місяць.Ось такий у нас сервіс..нажаль(
Skorpio76 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 16:29 #373 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 16:29 З власного вкрай негативного досвіду користування послугами горезвісного Хіт-таксі зробив висновок, що таксисти (більшість) - це свого роду "джентельмени удачі", які полюбляють "пастися" на п"яних пасажирах, що повертаються з гульок.І коли до них у машину сідає тверезий пасажир, здатний проконтролювати ціну поїздки настрій у таксиста катастрофічно погіршується. Sp_RoNdo підтвердив, що більшість хлопців приходять таксувати з метою швидко заробити. А от зрозуміти, що для того, що б "спіймати рибку, слід дуже славно і ДОВГО попрацювати" наші таксисти не можуть (чи не хочуть).Беруть старий вбитий "лах", у який страшнувато і неприємно сідати, не завжди стежать за чистотою у салоні, одягнені хто-зна як, лихачать на дорогах (тим самим ризикуючи життям пасажирів), тільки і думають як облапошити пасажира (завищують вартість і надіються, що пасажир буде лохом, яку буде незручно обуритися) і вони надіються вже через один-два місяці заробити тисячі, десятки тисяч.Я вже не кажу про елементарну допомогу з багажем. Ціни на таке не складуть. А щодо орієнтації у місті. Луцьк не Київ і навіть не Львів. Тому якщо "джетельмен удачі" хоче заробляти таксуванням, має спершу вивчити усі вулички і закаулки, а не катати пасажира за його рахунок вивчаючи 33-й квартал чи той самий Омеляник.Скромнішими і відповідальнішими потрібно бути.
Sp_RoNdo Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 20:25 #374 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 20:25 Повністю згоден з 2-ма постами вище... Я завжди дивлюсь на вічливість водія оскільки на власній шкурі знаю що вийти і допомогти мамі яка з двома дітьми і сумками вивалюється з підїзду - це просто обовязок твій як поважаючого себе чоловіка... Себто коли вибираю водія ці фактори дуже уважно аналізую... Щодо пяного пасажира і пасажира який висловлює притензії ви також повністю праві бо хто Вам, шановні, не дає позвонити на службу таксі від якої катається водій і запитати реальну вартість даної поїздки??? Хоча як ми обговорювали вище навіть диспетчер скаже вам що за 2 км - 20 грн. а ви всерівно послете її як і водія і скажете якого Х я маю давати 20 грн. ?.. А тому що живем ми в такій країні і залежим від її податків і влади як не крути...За Джокер скажу Вам так... Нова кантора перший місяць за рахунок вбивання автомобілів просто розкручується, даю Вам 95% що через місяць у Вас появляться негативні відгуки ітд ітп... як свого часу було і з Моряками і з КозачкОМ... Всерівно вартість проїзду у всіх майже такаж +-5 грн... Просто люди цього не усвідомлюють... А той % який знає тариф і знає скільки вартує простой на тому чи іншому світлофорі ітд ітп. тебе навіть питати не буде а дасть просто певну суму без здачі і скаже Дякую, Допобачення, Щасливо... І все водій йому жодного слова не вставить якимби він не був Хлом...
Deemon Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 21:00 #375 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 21:00 Цитата люди приходять на місяць-два в надії заробити грошей і кидають ту неблагородну справу... От вони і слабо орієнтуються в місті... Та, блін, я припустим все життя прожив в Луцьку але коли попадаю на Омеляник чи Червоне то там глушатєнь з тими вулицями і фіг його поймеш шо де і до чого...А ще буває вищий пілотаж і мистецтво, а не просто чувирло за кермом... Цитата Около года назад, ехал я в лондонском такси за рулем которого был бывший земляк из Литвы. Когда я с неуместной иронией (как ему показалось) сказал что-то о таксистском ремесле, он мне обрисовал кратко все усилия и экзамены ведущие к получению лицензии лондонского таксиста. Выглядело это значительно суровее, чем все сопроматы, физики твердого тела и термехи, которые приходолось когда -то проходить, что и породило у меня сомнение в абсолютной правдивости его слов.Однако намедни, перелистывая свои годичной давности записи, я решил проверить слова таксиста. И что вы думаете - реальность подготовки лондонского таксиста оказалась существенно кошмарнее рассказанного им. И я решил поделится узнаными с вами для вашего reading pleasure, что называется.Вот как это выглядит.Всяк, кто решился воплотить в жизнь мечту стать "a certified taxi operator” в Лондоне, должен прежде всего сдать экзамен, который простенько так называется "Знание" (Knowledge), в отношении трудности которого все сходятся в том, что она чрезвычайна и лежит либо на пределе человеческих возможностей, либо слегка уже за ним. Экзаменуемый должен для начала знать во всех деталях 25 тысяч (!) лондонских улиц находящихся внутри 10-километрового радиуса от вокзала Charing Cross. Вдобавок, он должен знать напамять как "Отче Наш" (или ещё лучше) местонахождение всех клубов, больниц, отелей, парков, театров, школ, ресторанов, правительственных учреждений и церквей всех конфессий. Официальный вебсайт этого экзамена - вот он https://www.tfl.gov.uk/info-for/taxis-and-private-hire/ ободряет, что подготовка к нему (и это научно доказано) способствует увеличению головного мозга - особенно гиппокампуса, отвечающего за память, Другое исследование выяснило, что в старости лондонские таксисты страдают болезнями Альвгеймера, Паркинсона и старческим слабоумием достоверно статистически реже чем остальное население.Теперь глубоко вздохните, т.к. я должен вам сообщить, что подготовка к сдаче этого экзамена составляет от 2 до 4 лет - в среднем управляются за 3 года. Таксисты-кандидаты проводят это время колеся по утрам на велосипеде по каждой из входящих в экзамен 25 тыщ улиц с картой на планшете тщатся запомнить все односторонние улицы, пешеходные тупики и круговые и другие развязки. Они объединяются в тренировочные группы по двое-трое и каждый вечер, как мусульмане в медресе или евреи в хедере, проверят друг друг на знание всех объезженных в этот день улиц - их односторонности, тупиковости, сочлененности и т.д. и т.п. За этими интересными занятиями три года пролетают стремглав и наступает волнующая пора экзаменов. Которые, тоже, отнюдь далеко не подарок.Проходят эти экзамены без излишней спешки и суеты и занимают где-то шесть (!) месяцев. Они состоят из пяти-шести разных тестов, проверок и экзаменов, начиная от проверки внешнего вида (да-да, есть особые регуляции по бороде и усам, и.п.), письменного и устного экзаменов и сдачи вождения. На устном экзамене, к примеру, надо описать по памяти весь свой маршрут с названиями улиц от начала до конца и обратно (т.к. многие улицы одностороннии) и рассказами о достопримечатльностях, магазинах и учреждениях, которые лежет по пути.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.