Перейти до змісту

Наболіло.. про тролейбуси які покидають місто..

Panterka22

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Платити повинні всі, в тому числі пенсіонери. На виняток, на мою думку, заслуговують лише інваліди та учасники бойових дій. Вважаю що дбайливі внуки повинні вибивати у держави для своїх дідусів та бабусь достойну пенсію, а не подачки у видгляді пільг.

• Відповідей 3,8 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

70 років радянської влади відучили людей працювати на результат. Ходив на роботу отримував з/п на все вистачала - нащо більше напрягатись.

Працівники ЛПЕ мають право на достойну зарплату, багато з цих працівників пенсіонери, але замість живих коштів отримують копійки, зате ж мають право на безкоштовний проїзд.

Опубліковано

Всі ми колись будемо старенькими...і як ми потім будемо радуватись всьому платному при мізерній пенсії...це зараз у всіх юнацький максималізм...

Та в тому і справа, що моя пенсія залежить від роботи економіки в цій державі... а щоб економіка працювала потрібно...

Опубліковано

Так нехай би ті пенсіонери платили хоч по 25 копійок, тоді б кондуктори жвавіше пересувалися по салону, а то тяжко пєрдак пересунути із середньої на задню площадку заради одного-двох "платних" пасажирів. Вкотре до мене доходить що гроші на проїзд так і залишились в моїх руках вже як вийшов з тролейбусу. При тому точно знаю що кондуктор нас бачив. Вони по ходу працюють рівно настільки, наскільки їм платять.

Опубліковано

Вони по ходу працюють рівно настільки, наскільки їм платять

Саме так, а платять їм настільки багато наскільки можуть, і то з затримками і то великими, бо субвенції вчастно не перераховють за пільговиків які "заробили" але не платять... І це комунальне підприємство...

А як маршручикам? Ім компенсації ще з більшим скрипом виплачують...

Опубліковано

Хай бабусі і дідусі безкоштовно катаються ! Ви за їх рахунок хочете тролейбусний парк обновити і щоб проїзд для вас не дай Бог дорожче не став ???

Я зрозуміти не можу, чи ти так тролиш? ЧИ ти справді так тупиш?

Опубліковано

YouRich

ти напевно в тролейбусах не їздиш тому пишеш таке. платити мусять всі. чому одні повинні платити за все а інші ні

Опубліковано

Я тобі поставив мінус за те, що розвів безглуздий срач і офтоп у цікавій мені темі. І не один. Так норм?

А був би модером, забанив би нафіг і всі твої пости тут потер. Є 10 тем на борді, де можна обговорити пенсіонерів і політику.

Опубліковано

zverexe, так я в тролейбусах не їзджу і на маршрутуах майже теж,

Це зрозуміло одразу, що людина "не в темі". От я часто буваю пасажиром тролейбусів та маршруток. І чітко бачу ці проблеми. Більшість проблем, які пов*язані із перевезеннями у місті.

Підвезти когось (підкинути) на халяву, бо по-дорозі, то одне. А займатися перевезеннями - то вже бізнес. А кінцева мета будь-якого бізнесу?? Правильно - отрмання прибутку! Через??? Правильно, задоволення потреб клієнтів.

А від халяви - немає прибутку. Наша держава за часів СРСР ніяк тої халяви не може здихатися, бо не вміє (не хоче, не може) розробити правильний механізм регулювання цього процесу.

Замість того, щоб пускати в маршрутку безоплатних пасажирів, а потім субвенціями "повертати" ці кошти - варто просто зробити адресну допомогу тим, хто має право безоплатного проїзду.

Якби ти їздив тролейбусами чи маршрутками, то зрозумів би, що левова частка пасажирів (особливо тролейбусів) - халявщики. І їздять вони тільки через те, що безплатно. Якби довелося заплатити - то їздило б їх в рази менше. І зранку, коли тисячі людей намагаються доїхати на роботу - через отих халявщиків - не впихнутися!

Через недоотримання купи грошей за проїзд - маємо непоремонтовані транспортні засоби. Гидкі умови, і бидло-водіїв.

Бо якби всі платили - то можна було б щось вимагати.

А пенсіонери та інваліди - мають вимагати не халявного проїзду, а збільшення пенсії!!

будьте ви мужиками, якщо маєте можливість мінуси ставити, ставте їх хоч по ділу

а не по ділу їх ніхто не ставить. Твої пости виглядають як пости троля.

Опубліковано

Zheny@, повністю підтримую, самий правильний варіант це адресна допомога, і хочеш їздь хочеш потрать на щось більш потрібне. А то в нас деякі пенсіонери зранку їдуть в тролейбусі не через те що потрібно, а через те що дома скучно а в тролейбусі можна зі знайомими поговорити.

А з весни по осінь в тролейбусах які ідуть до дачних масивів, то взагалі жесть, зранку вони ідуть на 2/3 а то і повністю забиті пільговиками. А зарплату водію і кондуктору то платити потрібно, за електроенергію теж потрібно заплатити, і тролейбус обслуговувати теж потрібні кошти, а де їх візьмеш, коли держава цю халяву в повному обсязі не компенсує?

Опубліковано

Мені, звичайно, шкода пенсіонерів, які зараз не живуть, а виживають. Але ці бабульки-танки, які у години пік їдуть на ринок, щоб купити капустинку, наприклад, а завтра - молочко, а післязавтра - подивитись що й по чому продається - це жесть. Якби була адресна допомога, то бабулька сім разів би подумала чи варто їхати на ринок і робила б це рідше

Опубліковано

Згадав випадок кількарічної давності. Працював в той час по змінах. От зима 7.15 ранку. На вулиці -15 С. Субота. Їду в тролейбусі від Лучеська до ГПЗ з нічної зміни. Ви думаєте тролейбус був порожній - НІ. Майже всі місця зайняті пенсіонерами.

Опубліковано

Zheny@, повністю підтримую, самий правильний варіант це адресна допомога, і хочеш їздь хочеш потрать на щось більш потрібне. А то в нас деякі пенсіонери зранку їдуть в тролейбусі не через те що потрібно, а через те що дома скучно а в тролейбусі можна зі знайомими поговорити.

А з весни по осінь в тролейбусах які ідуть до дачних масивів, то взагалі жесть, зранку вони ідуть на 2/3 а то і повністю забиті пільговиками. А зарплату водію і кондуктору то платити потрібно, за електроенергію теж потрібно заплатити, і тролейбус обслуговувати теж потрібні кошти, а де їх візьмеш, коли держава цю халяву в повному обсязі не компенсує?

не тільки тролейбус в поїзді також....але має бути це чітко визначена сума на місяць. напиклад з розрахунку що людина поїде з пн по пт туди й назад. і якщо збільшується плата за проїзд, то і сума повинна автоматично збільшуватись. бо в нас можливо таке, що ціна збільшиться а доплату ніхто не збільшить.

Опубліковано

Не буду вам заважати і надалі боротися тут з бабусями-халявщицями.

Знаєш, ти вроді не малолєтка, якщо судити з профіля, але твої пости саме так і виглядають. І да, на ти, я якраз через те, що маю право, віком уже ...

Я тобі приклад приведу:

Ти бізнесмен. Перевізник. І ти настільки добрий альтруїст, що дозволяєш пенсіонерам / пільговикам і т.д. їздити безплатно. Як ти там казав?? "Хай бабусі і дідусі безкоштовно катаються !" Так от - бабусі і дідусі в твоїх маршрутках катаються безплатно.

Приїжджає водій, твій найманий, із маршрута. І каже - хочу зарплату, а ти кажеш - а де твоя виручка? З чого я платитиму тобі ЗП?

А він каже, у мене на маршруті одні бабусі та дідусі безкоштовно катаються. Платним пасажирам уже не вистачає місця. І виручки майже немає. Вся виручка яка є - пішла на те, щоб заправити бензином транспортний засіб.

І що ти, добрий перевізник-альтруїст робитимеш? З дому принесеш грошей на ЗП водію??

А як же бізнес? Бізнес має приносити прибуток а не збиток!

А, можливо, ти надієшся на те, що держава тобі дасть грошей за те, що ти возиш безплатно пенсіонерів??? Не вгадав. Не дасть.

А якщо дасть, то тих грошей ледь вистачить на покриття мінімальних витрат, на кшталт, ЗП водія, бензин, амортизація авто, яке експлуатується в умовах бездоганних луцьких доріг.

То де візьметься твоя виручка?

Те ж саме і тролейбусів стосується. Замість того, щоб купувати нові "Богдани" в целофані, змушені купувати польські. А в Польщу продавати Богдани. Виручки немає на ЗП водіям і кондукторам. А ще і лінії потрібно тримати в порядку. А це також не даремно.

Ви за їх рахунок хочете тролейбусний парк обновити

А чого хтось повинен їздити за мій рахунок? Я сплачую податки, з яких іде виплата пенсій. І тих же субвенсій. Мало того, я плачу за проїзд свій і пенсіонера. І я ще їду стоячи в нелюдських умовах.

Пробач, звісно, але якщо ти до такого віку справді дожив, і не розумієш банальних речей, то дійсно, нам тут немає про що говорити.

Опубліковано

Так що перспективи електротранспорту стають ще більше туманними...

Не скажи. Субвенції ніби є.

Так вони і раніше були. А толку?

Опубліковано

я говорив про громадський (державний) транспорт, а ніяк не про приватний

Для інформації, КП "Луцьке підприємство елекстротранспорту" - комунальне, тобто належить територіальні громаді міста Луцька.

З вищецитованої фрази, стає очевидним, що мислення у Вас, ще, так би мовити, "радянське", типу у Васі красти це погано, а от вночі на колгоспному полі це норма.

Яка різниця, що за форма власності у підприємства? Підприємство в принципі має приносити прибуток...

Опубліковано

я говорив про громадський (державний) транспорт, а ніяк не про приватний.

Маршрутки також громадський транспорт. Хоча самі вони приватні.

чому б тролейбуси не залишити літнім людям?

А чому б літнім людям не дати пенсію 3000-5000 грн і хай маршрутками іздять? Або тролейбусами, тільки так,як маршруткою - платно.

ЧОму ти досі не збагнеш, що я хочу тобі донести??

facepalm

Опубліковано

А при таких пенсіях як зараз, добре хоч безплатний проїзд у бабусь і дідусів.

Лише із цим я погоджуся.

Опубліковано

чому б тролейбуси не залишити літнім людям?

Ніхто не проти, але якщо ситуацію не змінювати то доволі скоро ті літні люди просто не будуть мати на чому їздити.

Взагалі ж кидається в очі, що лише найбідніші країни можуть дозволяти собі таку розкіш, як безкоштовне обслуговування певних категорій населення.

Опубліковано

А просто помовчати і не флудити, нє?

У модерів і адмінів і реальне життя є, бувають зайняті. Тут, просто, зазвичай нормальним користувачам вистачає клепки не засирати теми.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...