Перейти до змісту

Як найефективніше добути електричний струм

HWman

173 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

RojkFV, ти в цю ахінею віриш?

Я тобі трошки розжую: він пропонує з електричної енергії отримувати або електричну або теплову або механічну енергію, але - спочатку перетворивши електричну енергію в механічну - кінетичну енергію руху води. Ти щиро віриш що зі збільшенням перетворень енергії з одного виду в інший збільшується ККД системи?

Чєл просто стриже бабло на лохах, які вірять що він дійсно працює в Самарському технічному університеті або являється академіком самопроголошеної РАМТН.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 157
  • Створено
  • Остання відповідь

RojkFV, ти в цю ахінею віриш?

Я тобі трошки розжую: він пропонує з електричної енергії отримувати або електричну або теплову або механічну енергію, але - спочатку перетворивши електричну енергію в механічну - кінетичну енергію руху води. Ти щиро віриш що зі збільшенням перетворень енергії з одного виду в інший збільшується ККД системи?

Чєл просто стриже бабло на лохах, які вірять що він дійсно працює в Самарському технічному університеті або являється академіком самопроголошеної РАМТН.

Правильно мені батько казав

- "Вчись сину - будеш багатий! А не будеш вчитись - будеш дурнем а я твоїм татом" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://board.lutsk.u...-izobretatelei/ там ніби таке обговорюємо, а тут похідна зарядка/сонячна батарея/міні вітрячок...

55c7f88c6e915cff196b473c2c965a8c.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

armature.jpg

Без коментарів як то кажуть...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Майже як із лопат для снігу. І генератор якийсь такий маленький

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...
Майже як із лопат для снігу. І генератор якийсь такий маленький

На око ват так до 20-30 можна взяти з такого рішення при середньому вітрі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виникло питання, якщо допустимо я маю два редуктори із співвідношенням 1 до 4 ну і з'єднаю їх між собою таким чином щоб один підвищував обороти другого то на виході я буду мати 1 до 8 чи 1 до 16-ти?

Можливо моє питання здається трохи ідіотським просто я такого ніколи не робив відповідно і досвіду немає...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 до 16. коефіцієнти перемножуються

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це мене порадувало, 1 до 16 це навіть більше чим мені треба...

Шкода що немає ресурсів щоб впровадити мої задуми у життя.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це мене порадувало, 1 до 16 це навіть більше чим мені треба...

Шкода що немає ресурсів щоб впровадити мої задуми у життя.

напиши палиці, хай профінансує

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

HWman, готуєшся до кінця світу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

напиши палиці, хай профінансує

Хочеться самому, це так було, думки в слух як то кажуть...

HWman, готуєшся до кінця світу?

Ні просто подобається ця тема, коли ти "не залежиш від розетки" типу хоббі. У когось рибалка, у когось вєлік, пейнтбол, машинкі а у мене це. "Каждый развлекается, как он может."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі, дякуючи сланцевому газу кінець світу відміняється :)

В топік - мультиплікатор 1:16 це чудово, але в плані вітряка - потрібен буде штормовий вітер, щоб його зрушити з місця. Крім того втрати, як не крути а процентів 5-10 з'їсть (1 пара прямих шестерен: ~3%, у малошумних косих більше ).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а мені, не знаю чому, шестерні не внушають довіри... сам не знаю чому навіть... unknown.gif

За основу невеличкого вітрячка візьму свій нікому непотрібний http://board.lutsk.u...v-20a-1970-rpm/

Доречі, якщо буду то тільки вертикальний будувати буду... :_30:

Да і це ж перший вітряк, тут не важливо ккд, аби видавав напругу у 12 вольт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, по-перше їх самотужки не зробиш, треба замовляти (дорого) або шукати (геморно).

Я б за мультиплікатор використав цепну передачу від ровера, зірочок - на любе передаточне число, можна одразу "гранату" від спортивного вчепити і підбирати оптимум. Крім того всі ці велозапчастини вже на підшипниках і з порядної сталюки. А втрати в цепа приблизно такі самі, як і у шестерен. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є у мене одна ідейка...а головне з мінімумом затрат, ну так по крайній мірі здається на перший погляд... хай но руки дійдуть, зараз першопріоритетно приготовитися до ядерного удару сесії... а далі буде час на все...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://gik.fordak.ru...p?topic=2186.10

14-й пост, я хочу аналогічно зробити, проте 1 до 4 малувато, та і нема мертвої болгарки, так би хоть зараз приступив...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є у мене ще одна мєчта - зібрати кіловатний вітряк із генератора від трактора... є купа ідей, грошей як завжди мало, є більш важливіші речі але згадаєте моє слово, колись то зберу, і в рази дешевше аніж аналогічні рішення в інет магазинах... Дурацке у мене хоббі правда? і чому я не поступив на факультет енергозбереження? там у мене більше шансів робити щось що подобається...
Ти б почав з простого, хоча б з такого:

post-7237-0-94504800-1354023996_thumb.jp

Це плати після травлення ;) та що більша це буде 2х-тактний перетворювач з 12 на 220 вольт десь до 100Вт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Купили би Ви 50-ти ватну панель за 300 грн ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А до чого тут панель?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

де така ціна?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А до чого тут панель?

Да мені просто цікаво.

де така ціна?

Типу самопал в народ, взяв би?

роб хар-ки 16 В 3.5 А за умов 1000 ват на метр квадратний.

Просто цікаво.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну як на мене то нормальна ціна. була б потреба, - взяв би

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...