Перейти до змісту

Реконструкция ж/д вокзала

ursa

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 677
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

Цікаво було б побачити фото Луцька зроблені з рівня шпиля вокзалу. Якщо я не помиляюсь там є невеличка площадка. Можливо може хтось зробити такі фотографії?

Опубліковано

Зі слів залізничників відкриття залізничного вокзалу має відбутися 16 жовтня.

Опубліковано

Сьогодні (12.10.2012):

post-6972-0-00598800-1350073245_thumb.jp

post-6972-0-19893400-1350073252_thumb.jp

Особливо вражає дизайн надзвичайно "стильного" годинника та синіх написів "Луцьк" і "Вокзал". Зрештою, до рагульської архітектури слід додавати і рагульські декорації. Ідеї Бідзілі вічно живі.

Опубліковано

Торжественное открытие вокзала прямо пропорционально графику работы высших чиновников страны, вот и делайте выводы...

Опубліковано

Просвітить но мене. Хто такий Бідзіля?

Це, зокрема, основоположник сучасної архітектури Луцька та поширювач ретроградних ідей у будівництві та містобудуванні, які не мають нічого спільного з сучасними європейськими тенденціями. До речі, семе через це високо оцінений деякими сучасниками. В певних колах на Волині користується беззаперечним авторитетом "архітектурного генія". Стиль "а-ля Бідзіля" впізнається навіть у спорудах, не створених ним.

Опубліковано

Просвітить но мене. Хто такий Бідзіля?

поширювач ретроградних ідей у будівництві та містобудуванні, які не мають нічого спільного з сучасними європейськими тенденціями.

А які саме ідеї у будівництві зараз вважаються ретроградними? І які сучасні європейські тенденції у будівництві?

P.S.: Я так зрозумів що Бідзіля це щось типу російського Церетелі?

Опубліковано

От дивлюсь на свіжі фото і цей вокзал, не дивлячись на його новизну і свіжість, видається мені заважким для навколишнього ландшафту.

Опубліковано

От дивлюсь на цей вокзал - видається мені заважким для навколишнього ландшафту.

Так то тільки початок. По трошки і навколишній ландшафт перероблять)))
Опубліковано

А як на мене - всім не догодиш. Як би не зробили обовязково знайшлись би люди які б казали, що то те погано, то інше не добре. Скажу одне: зробили принаймні не гірше ніж було.

Опубліковано

Класний вокзал, а критикувати то завжди найлегше.

Критика критикой але жовтий вагончік де білети продаються не вписується аж ніяк :)

Опубліковано

Критика критикой але жовтий вагончік де білети продаються не вписується аж ніяк :)

Не варто забувати, що вокзал то ще не відкрили, а квиточки десь продавати то треба. Не всі ж вміють зайцями їздити :)

Опубліковано

А які саме ідеї у будівництві зараз вважаються ретроградними? І які сучасні європейські тенденції у будівництві?

P.S.: Я так зрозумів що Бідзіля це щось типу російського Церетелі?

Відповідь на це питання обов'язково буде розцінена як тенденційна. Але в двох словах - приклади ретроградної архітектури дуже легко побачити, поглянувши на будівлі засл. арх. А. Бідзілі. Конкретизувати та описувати їх стиль немає сенсу. Складніше з сучасною архітектурою, на вулицях рідного міста такого немає та й в інших українських містах такого не багато. Ідеї, які народжували Райт, Міс ван дер Рое, Ле Корбюзьє, Німейєр у нас не приживаються (може через те, що там не застосуєш таку любу акрилову фарбу, штукатурку "короїд" і металочерепицю?). З тенденціями поверхнево можна ознайомитися, набравши в Google-зображення "modern architecture" чи загляньте на сайт http://www.mimoa.eu/ - там всього повно.

P. S. Ну, Церетелі все-таки енциклопедична особистість, хоча й дуже контроверсійна. Не думаю, що наш "зодчий" увійде до історії.

Опубліковано

Я думаю, ідеї описаних майстрів-класиків вже і не приживуться, бо то вже історія. Світ змінився, архітектура стала іншою. Я б сказав, більш м'якою та більш "незрозумілою". На мій погляд, ознаки та часткове відображення ідей Райта й описаних вище гігантів можна знайти в архітектурі Луцька 1960-х: Промінь, драм, школа 8, "Зміна" й інші. Сучасними я б вважав Епік та Там - цілком відображають тимчасовість та споживацтво своєї функції. Це НЕ погано.

Сучасну ж архітектуру я б тлумачив у контексті поняття "сучасне мистецтво". А воно, ми знаємо, може бути дуже професійним і високим, а може - доволі дилетантським і бездарним. Думаю, вокзал увібрав у себе деякі далеко не найкращі ідеї дилетантської сторони сучасної архітектури - дешеві матеріали, які через 10 років можуть розсипатися, їхня невідповідність призначенню споруди (вокзал хоч і не монументальна споруда, але має відображати певну самоповагу міста), запозиченість ідей чужої архітектури тощо.

Але ми не можемо й відкинути конструктиву. Оновлення будівлі і цілого майдану суттєво оживить район і настрої населення. Це видно навіть з цього форуму. Хто хвалить вокзал - отримує більше лайків. І це зрозуміло - люди хочуть змін, оновлення. Вокзал це дає.

Звичайно, хочеться кращих проектів, які б більше відповідали Луцьку і виразили щось більш довговічне, аніж пластик сучасного мислення. Архітектура - це ж вважайте, твір про нас самих. Ми його творимо і відповідальні за нього. Як зробимо - такими й увійдемо в історію. Але в будь-якому випадку, архітектура вокзалу дуже добре характеризує дух нашого часу...

Опубліковано

А як на мене - всім не догодиш. Як би не зробили обовязково знайшлись би люди які б казали, що то те погано, то інше не добре. Скажу одне: зробили принаймні не гірше ніж було.

Ейфелева вежа теж спочатку багатьом не подобалась, а тепер символ Парижу.

Опубліковано

Ейфелева вежа теж спочатку багатьом не подобалась, а тепер символ Парижу.

Боюся, ніколи не стати вокзалу символом Луцька :)

Я думаю, ідеї описаних майстрів-класиків вже і не приживуться, бо то вже історія...

Я не можу тут погодитися. Сучасна архітектура Іспанії, Скандинавії чи навіть Грузії успішно базується на ідеях класиків модернової архітектури

Опубліковано

Зі слів залізничників відкриття залізничного вокзалу має відбутися 16 жовтня.

А де ж обіцяне відкриття сьогодні??? ;)
Опубліковано

Romek

Якби вибір архітектора залежав від вас - кого ви вибрали б? І ще. Ви доволі впевнено висловлюєте негативні оціночні судження. Це наштовхує надумку що ви маєте якесь відношення до архітектури. Це так?

Опубліковано

а какие монументальные мусорные баки установили :) токо шо увидел, прям мини контейнеры, это вам не пакеты на шнурках!! :D

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...