Перейти до змісту

Масові протести проти Податкового кодексу

kudrom

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 398
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

Хтось везе в Київ?

Вчора на Північному, ходили дві жіночки збирали кошти для тих хто їде на Київ і заодно шукали бажаючих поїхати. Повідомили, що в цей понеділок буде страйк і всі ринки не працюють. Також сказали, що бажаючим їхати, будуть даватися гроші на руки і добиратися треба буде своїм ходом, бо нерейсові пасажирські автобуси і буси чи то не випускають з Луцька чи то не впускають у Київ, тому треба добиратися рейсовим транспортом.

Опубліковано

Мене наприклад не дуже лякає сам перехід з спрощеної на загальну систему оподаткування але крім усього іншого вони ж получили реальну владу докулупатися до будь-кого і позбавити можливості працювати. Замість того щоб ходити і контролювати підриємців, спрощенців, дивитись що вони роблять кому то їм легше просто за ніщо нагнути і "поіметь".

Народ, якщо хто думає що їх це обійде, або хто ще мріє про свій бізнес ПОВИННІ БАСТУВАТИ!!!! Повірте, навіть якщо ми переживем Яника і нинішню ВР то якщо навіть прийде до влади Юлія Володимирівна - ВОНА НІКОЛИ НЕ ПОВЕРНЕ СПРОЩЕНУ СИСТЕМУ. ЄДИНА ПЕРЕВАГА ЯКОЇ (системи) ЦЕ НЕМОЖЛИВІСТЬ ДОКОЛУПКИ!!! Народ не зволікайте цим правом і відстоюйте можливість існування власного бізнесу.

Сьогодні докулупаються до підприємців, завтра навідь перевести з картки на картку, зробити поповнення чужої, змусить платити прибутковий і пенсійний, або ПДВ.

Так наприклад я проти того що Підприємець платив просто напросто 200 грн., я думаю він повинен платити і пенсійний, разом з тим робити звіт в пенсійний, але НЕ БІЛЬШЕ ТОГО!!!!!!!

ТОКЩО ТРЕБА ВСТАВАТИ І ЇХАТИ!!!!!!!!

Опубліковано

Мене наприклад не дуже лякає сам перехід з спрощеної на загальну систему оподаткування але крім усього іншого вони ж получили реальну владу докулупатися до будь-кого і позбавити можливості працювати. Замість того щоб ходити і контролювати підриємців, спрощенців, дивитись що вони роблять кому то їм легше просто за ніщо нагнути і "поіметь".

Народ, якщо хто думає що їх це обійде, або хто ще мріє про свій бізнес ПОВИННІ БАСТУВАТИ!!!! Повірте, навіть якщо ми переживем Яника і нинішню ВР то якщо навіть прийде до влади Юлія Володимирівна - ВОНА НІКОЛИ НЕ ПОВЕРНЕ СПРОЩЕНУ СИСТЕМУ. ЄДИНА ПЕРЕВАГА ЯКОЇ (системи) ЦЕ НЕМОЖЛИВІСТЬ ДОКОЛУПКИ!!! Народ не зволікайте цим правом і відстоюйте можливість існування власного бізнесу.

Сьогодні докулупаються до підприємців, завтра навідь перевести з картки на картку, зробити поповнення чужої, змусить платити прибутковий і пенсійний, або ПДВ.

Так наприклад я проти того що Підприємець платив просто напросто 200 грн., я думаю він повинен платити і пенсійний, разом з тим робити звіт в пенсійний, але НЕ БІЛЬШЕ ТОГО!!!!!!!

ТОКЩО ТРЕБА ВСТАВАТИ І ЇХАТИ!!!!!!!!

Опубліковано

"Камінь, що його будівничі відкинули, той наріжним став каменем"

Суть в тому,що цей закон торкнеться майже кожного з нас. І хто думає "хай там їдуть, а я на це просто подивлюся" той дуже помиляється. Кожна людина цінна в цій справі і може виконати велику роль. Давайте не будемо байдужими!  Хто має можливість то  треба їхати.

Опубліковано

Так наприклад я проти того що  Підприємець платив просто напросто 200 грн., я думаю він повинен платити і пенсійний, разом з тим робити звіт в пенсійний, але НЕ БІЛЬШЕ ТОГО!!!!!!!

Чому я із своєї заробітної плати повинен віддавати щомісяця 500 гривень (це без нарахувань), а підприємець (тобто людина яка  вирішила, що вона може робити бізнес) платить тільки фіксованих 200? Тому що він малий бізнес? В мене теж є малий бізнес - я продаю свої здібності роботодавцю за певні гроші. Чому звичайний працівник повинен платити податків більше чим приватний підприємець?

Це раз.

А от підвищення повноважень і можливостей податкової - ФТОПКУ. Будете йти на штурм Банкової - покличете (маю пару бовтунів) 

Це два

Опубліковано

а тіпа вони в понеділок працювали

а тіпа в нас тільки два ринки Варшавка і Старий. І кожен понеділок вони от нєфіг дєлать вони збираються на Київському майдані, під стінами облради, а частина їде в Київ.

Опубліковано

Чому я із своєї заробітної плати повинен віддавати щомісяця 500 гривень (це без нарахувань), а підприємець (тобто людина яка  вирішила, що вона може робити бізнес) платить тільки фіксованих 200? Тому що він малий бізнес? В мене теж є малий бізнес - я продаю свої здібності роботодавцю за певні гроші. Чому звичайний працівник повинен платити податків більше чим приватний підприємець?

Це раз.

Тому шо ти щомісяця отримуєш зарплату, а підприємець - ні. Підприємець на свій страх і ризик займається підприємництвом, і якщо щось пішло не так, і грошей він не заробив, а то ще й влетів на копієчку, то податки він все одно платить.

Опубліковано

RudEAk, ти ж вроді юрист, а таку пургу несеш!

Я - підприємець, заробив за місяць 5000 грн. , віддав тобі - працівнику, 1000, ще 500 за тебе - державі, ще 3000 - мої відрахування , лишилось 500. Чому я маю заробляти мнше, ніж ти, якщо я роблю все, а ти просто працюєш на мене?

Опубліковано

Я - підприємець, заробив за місяць 5000 грн. , віддав тобі - працівнику, 1000, ще 500 за тебе - державі, ще 3000 - мої відрахування , лишилось 500. Чому я маю заробляти мнше, ніж ти, якщо я роблю все, а ти просто працюєш на мене?

Значить фіговий ти підприємець :)

5000 грн. не заробіток для підприємця (і нінада розказувати які всі нещасні). З тих грошей що ти в прикладі заплатив мені - 1000 грн, я мушу віддати державі 16% податку на прибуток і 2% пенсійного, +соцзахист, безробіття і т.д.. Приблизно найманий робітник отримує 83 відсотки нарахованої зарплати, що ніяк не співвідноситься з 200 грн. єдиного податку для людини яка займається бізнесом. 

едіт: Блін відмінити єдиний нада. Просто МАКСИМАЛЬНО спростити механізм розрахунку податку на загальній системі. Залишити, тіпа єдиний, для бабульок які сємочками торгують.

Опубліковано

Тому шо ти щомісяця отримуєш зарплату, а підприємець - ні. Підприємець на свій страх і ризик займається підприємництвом, і якщо щось пішло не так, і грошей він не заробив, а то ще й влетів на копієчку, то податки він все одно платить.

Людина яка зайнялась бізнесом (навіть мінімальним) розуміє, що вона це робить на свій страх і ризик. Податки - є одним з важелів ризикового впливу. Не врахував - пролетів. Я не говорю про міні-бізнеси бабульок, яких ця держава не може забезпечити нормальним пенсійним забезпеченням. Я говорю про підприємців які, частенько, роблять 200% накрутки на купи-продай і не створюють ніякого додаткового продукту.

Опубліковано

Людина яка зайнялась бізнесом (навіть мінімальним) розуміє, що вона це робить на свій страх і ризик. Податки - є одним з важелів ризикового впливу. Не врахував - пролетів. Я не говорю про міні-бізнеси бабульок, яких ця держава не може забезпечити нормальним пенсійним забезпеченням. Я говорю про підприємців які, частенько, роблять 200% накрутки на купи-продай і не створюють ніякого додаткового продукту.

Опубліковано

nickel я ще так, зовсім випадково, підприємець, який перейшов з Єдиного на звичайну систему опопдаткування. І це абсолютно не погіршило мої доходи.

І я економіст (кажуть не поганий). Вмію якісно користуватись кулькулятором і рахувати гроші, а не махати прапором

Опубліковано

nickel я ще так, зовсім випадково, підприємець, який перейшов з Єдиного на звичайну систему опопдаткування. І це абсолютно не погіршило мої доходи.

І я економіст (кажуть не поганий). Вмію якісно користуватись кулькулятором і рахувати гроші, а не махати прапором

тим не менше це не заважає тобі нести пургу ;)

Опубліковано

"пурга" є просто констатацією фактів, і не більше.

Хоча, яка різниця, всі все одно залишаться при своїх думках

Опубліковано

RudEAk, дійсно, не гони. Податки завжди мали чотири фунцкції: регулюючу, стимулюючу, розподільну і фіскальну.

А от те що наші податки підпадають під поняття "підприємницький ризик" то такі да. :D

Опубліковано

Ну і? Я не про теоретичні проблеми фіскальної політики кажу. А про практичний перекос в розмірі податків.

Опубліковано

Підприємці висунули ультиматум Януковичу

Якщо президент Віктор Янукович у понеділок до 18:00 не ветує Податкової кодекс, підприємці почнуть процедуру референдуму з дострокового припинення повноважень президента.

Про це повідомив в інтерв'ю журналістам представник організаційного страйкового комітету Олександр Данилюк.

Також Данилюк підкреслив, що стосовно Верховної Ради нинішнього скликання це питання вже вирішене.

"Вони (народні депутати) не виконали наші ультимативні вимоги, тому в понеділок о 19:00 на Банковій буде збір ініціативної групи з дострокового припинення повноважень Верховної Ради", - сказав він.

Крім того, представник оргкомітету зазначив, що підприємці звертаються до громадян України із закликом 22 листопада з 9 ранку вийти на Майдан Незалежності і підтримати ті акції протесту, які вже кілька тижнів тривають по всій країні.

"Ми повинні чітко усвідомлювати, що якщо акції захлинуться, інших акцій не буде. Сьогодні це питання не тільки соціально-економічних прав, це питання громадянських прав і свобод в цілому, нашої державності і всього, що є цінним для нас", - сказав Данилюк.

"Ми також просимо діаспору підтримати нас акціями солідарності в усіх країнах світу. Ми звертаємося до правозахисників всіх країн. Ми звертаємося до небайдужих громадян братської нам Росії, де, як ми знаємо, багато хто любить Україну і переживає за неї", - зазначив він.

"Ми просимо їх, починаючи з 9 ранку, проводити пікетування посольств України у своїх країнах з тим, щоб показати, що ми не залишилися один на один з тим беззаконням і свавіллям, в якому ми знаходимося", - підкреслив представник підприємців.

Відповідаючи на питання, чи планують підприємці встановити на Майдані Незалежності в Києві наметове містечко, Данилюк зазначив, що підприємці не спираються на якусь партійну структуру і це питання залежить від позиції ініціативних груп.

"Якщо будуть люди, налаштовані на те, щоб залишитися, вони залишаться (на Майдані)", - додав він.

http://www.pravda.com.ua/news/2010/11/20/5589873/

цікаво, що це дасть?

Опубліковано

Давай уточнимо два питання:

зі своєї зарплатні платиш ти, чи підприємець за тебе?

Я до тих 200 грн. тільки в пенсійний заплатив 320 грн. (а це вже більше 500 грн.) - всі інші "внески" вже опустимо.

Далі могла б бути купа тез про підприємців і найманих робітників... але давай спочатку: ти підприємець, чи працівник? Тільки без зайвих фрустрацій.

Опубліковано

Значить фіговий ти підприємець :)

5000 грн. не заробіток для підприємця (і нінада розказувати які всі нещасні).

Я думаю Di говорив про свої лише постійні витрати. Для того, щоб бізнес спрацював в нуль при постійних витратах в 5000грн/міс (оренда, податки, з/п), потрібен оборот 10000грн/місяц. А економіст, я так думаю, без проблем врахує сюди - змінні витрати та кількість робочих днів. Ось і виходить - що здається заробив, а вийшов на нуль.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...