Перейти до змісту

Про що говорить місто

lbladko

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 2,1 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
1 minute ago, weldermaster said:

Маршрутка через чіповану карту 6,25 грн. Не вигідно.

Чомусь спостерігаю найбільше серед молоді любов до оплати через nfc

59 minutes ago, Bliksss said:

ну, якраз - цей момент все і виправить, нацбанк - ДУЖЕ рекомендував всі нові картки випускати з чіпом... так що, термінали - тимчасова незручність.

Не буде в когось картки (з NFC) , то не ставити ж заради цього термінал?

1 hour ago, Bliksss said:

ну, я вже не раз "натякав" (не тільки - я) - нащо "придумувати велосипед"? 

Стоять "айбокси" різні - одноразові квитки надрукують, потрібен багаторазовий (картка) - можна разок і заморочитись (якщо часто користуєшся)...

Питання - нащо ставити "свої" термінали? Мешканці міста, якщо потрібна картка, візьмуть в офісі, або - поставити з 10 терміналів, які "вміють видавати картку"...

Загалом, так. При даній схемі оплати - термінал виконує більш "прикрашальну" функцію. Якби в нас схема була аналогічна до польської, там де оплата залежить від тривалості поїздки - тоді була б більша потреба в автоматах.

• +1 1
Опубліковано
8 хвилин тому, weldermaster сказано:

Маршрутка через чіповану карту 6,25 грн. Не вигідно.

нормальному "сварщику" -  0,25 грн - взагалі нікуди не впираються, але, це - нормальному...

Опубліковано
6 хвилин тому, xc90 сказано:

Чомусь спостерігаю найбільше серед молоді любов до оплати через nfc

швидко, без гємору, поки - так не навчились "ламати" як в інших країнах, що не так?

Опубліковано (змінено)
12 минут назад, Bliksss сказал:

нормальному "сварщику" -  0,25 грн - взагалі нікуди не впираються, але, це - нормальному...

Таки да. Дві пересадки, туди назад - 1грн. За рік 220грн. За 10років ти подаруєш банкові 2200грн.

Нормальні сварщики рахують все - і гривні, і електроди

Змінено користувачем weldermaster
  • +1 1
Опубліковано
9 хвилин тому, xc90 сказано:

Загалом, так. При даній схемі оплати - термінал виконує більш "прикрашальну" функцію.

ну можна в айбоксі (умовному) роздрукувати "разовий квиток"?

до речі, в деяких містах (на "островах") не скажу де, вам - не цікаво буде ;) нема квитка, або проїздного - ноу проблем, кидай гроші в ящик (мож пам'ятаєте, такий як в "рафіках" був, але - здачі - нема, а в рафіках була здача )))

Так вот, проїзд - але на нормальні гроші, центів 50, треба доїхати - кидай хоть "десятку" - здачі не дадуть, але - поїзд ти оплатив.

Що я хотів сказати, давайте і в Луцьку, нема картки - нема проблем, 10 грн - "в ящик", який не відкривається до інкасації...

Пенсіонерів/пільговиків, школярів - які збули учнівський - це не повинно стосуватись.

Опубліковано
Щойно, weldermaster сказано:

Таки да. Дві пересадки, туди назад - 1грн. За рік 220грн. За 10років ти подаруєш банкові 2200грн.

не банкові. банки за таке не беруть грошей ніде. ви ж в супермаркеті при оплаті не платите відсоток від покупки...
це сітікард рішив не впрягатись. а може і взагалі собі забирає.

Опубліковано
1 минуту назад, Dima4s сказал:

не банкові. банки за таке не беруть грошей ніде. ви ж в супермаркеті при оплаті не платите відсоток від покупки...
це сітікард рішив не впрягатись. а може і взагалі собі забирає.

Там мова про інше. 0.25грн забирає собі банк.

Опубліковано (змінено)
17 minutes ago, Bliksss said:

швидко, без гємору, поки - так не навчились "ламати" як в інших країнах, що не так?

То лише спостереження:)Діло добровільне, головне - аби готівку не тицяли.

6 minutes ago, Bliksss said:

ну можна в айбоксі (умовному) роздрукувати "разовий квиток"?

до речі, в деяких містах (на "островах") не скажу де, вам - не цікаво буде ;) нема квитка, або проїздного - ноу проблем, кидай гроші в ящик (мож пам'ятаєте, такий як в "рафіках" був, але - здачі - нема, а в рафіках була здача )))

Так вот, проїзд - але на нормальні гроші, центів 50, треба доїхати - кидай хоть "десятку" - здачі не дадуть, але - поїзд ти оплатив.

Що я хотів сказати, давайте і в Луцьку, нема картки - нема проблем, 10 грн - "в ящик", який не відкривається до інкасації...

Пенсіонерів/пільговиків, школярів - які збули учнівський - це не повинно стосуватись.

До речі, навіть була подібна петиція. Тільки там фігурувала сума 8грн. Тут питання тільки в процесі "інкасації": що буде легшим місту організувати - інкасацію незалежну чи ловити готівкових "зайців".

Змінено користувачем xc90
Опубліковано
1 минуту назад, Dima4s сказал:

банк "забирає" чомусь тільки в Луцьку

Ну може і Сіті. В тонкощах ще не розбирався. Хоча ви ж в тому супермаркеті що за грн що через nfc платите однакову ціну. Треба писати  в Роспотребнадзор. 

Опубліковано (змінено)
11 хвилин тому, weldermaster сказано:

Роспотребнадзор. 

якщо тобі так зручніше))

для нормальних людей - є інші варіанти. 

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано (змінено)
13 хвилин тому, Dima4s сказано:

банк "забирає" чомусь тільки в Луцьку

в тому і справа, вартість оплати карткою - не може відрізнятись від інших варіантів оплати, тобто - готівкою 6 грн, значить і карткою 6 грн., для покупця/споживача/ пасажира - 6 грн.

P.S. Я вище - вже писав, що заморочусь, і заморочився, чекаю на відповідь (написав лист в мастеркард та візу). 0,25 грн - не такі великі гроші, справа в принципі.

• Дякую! 1
  • +1 5
Опубліковано
16 хвилин тому, Bliksss сказано:

в тому і справа, вартість оплати карткою - не може відрізнятись від інших варіантів оплати, тобто - готівкою 6 грн, значить і карткою 6 грн., для покупця/споживача/ пасажира - 6 грн.

P.S. Я вище - вже писав, що заморочусь, і заморочився, чекаю на відповідь (написав лист в мастеркард та візу). 0,25 грн - не такі великі гроші, справа в принципі.

гроші не великі. тут більше дратує те за кого нас має "турецька" фірма-прокладка наших депутатів(сітікард).

• +1 2
Опубліковано
32 минуты назад, Dima4s сказал:

Не впевнений на 100%, але здається, платимо, тільки це входить у вартість.

• +1 1
Опубліковано
17 хвилин тому, Dima4s сказано:

тут більше дратує те за кого нас має "турецька" фірма-прокладка наших депутатів(сітікард).

чого б це вони - "турками стали"? 

17 хвилин тому, volks сказано:

в тому і справа, що покупцю - має бути по*уй, в правилах платіжної системи (мастер/віза) чітко вказано - повідомляти, якщо вартість оплати каткою відрізняється від інших способів оплати.  Для покупця - має бути однакова вартість, все інше - нас (покупців) не стосується.

• +1 2
Опубліковано
2 годин тому, Bliksss сказано:

Стоять "айбокси" різні - одноразові квитки надрукують, потрібен багаторазовий (картка) - можна разок і заморочитись (якщо часто користуєшся)...

Я розказував. В Ризі друкують квитки у кожному ларьку газетному, які майже на кожній зупинці. При чому,  як одноразові, так і багато разові.

Вони з якоюсь магнітною фігньою всередині, бо не скануються, а саме прикладаються.   тьотка в ларьку бере заготовку, вкладає в апарат, який моментально програмує к-сть поїздок.

Підносиш до валідатора, і воно пікає, відмінусовує поїздку, і показує, скільки залишилося.

Не вірю, що система не  зможе згенерувати унікальний QR код на певну к-сть поїздок і одразу зафіксувати все.

21 хвилин тому, volks сказано:

Здається магазини/фірми платять за обслуговування пос-терміналів, і то я не впевнений.

зазвичай ці послуги безкоштовні.

Банк на іншому заробляє.

так само, як і відміна комісій при знятті готівки в банкоматах інших банків. Як скказав співробітник банку, дешевше за вас заплатити 12-25ко комісії, ніж поставити і обслуговувати цілий банкомат!

• +1 1
Опубліковано
10 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Здається магазини/фірми платять за обслуговування пос-терміналів, і то я не впевнений.

так і є))

10 хвилин тому, Zheny@ сказано:

зазвичай ці послуги безкоштовні.

так - було ))

Опубліковано (змінено)
23 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Як скказав співробітник банку, дешевше за вас заплатити 12-25ко комісії, ніж поставити і обслуговувати цілий банкомат!

так і є, знаю в Луцьку - банкомат "маловідомого" банку (зовсім невідомого для більшості - так точніше) , найближче відділення у Львові, але бабло в банкоматі - є завжди.

Але, банкомат на території підприємства, х*й з вулиці зайдеш.

Опубліковано
1 година тому, Zheny@ сказано:

Так  переважно платять. Хоча, щоб залучити клієнта , кровосісі (банки) часто пропонуть  безплатний сир акції у вигляді безкоштовного підключення і якогось терміну підтрмки (3-6 міс).

1 година тому, Zheny@ сказано:

Банк на іншому заробляє.

Та  да, на іншому теж :).

еквайринг теж штучка така собі дохідна: з кожної транзакції еквайру (надавачу послуг)  зараховується певний відсоток,  які сплачує щаслий держатель пос-терміналу. 

Для прикладу, ось тарифи одного з укр банків на послуги еквайрингу (буквально третя ссилка в гуголі):

1. Комісійна винагорода за проведення щоденних розрахунків з використанням платіжних карток без ПДВ 2%

Комісійна винагорода, що стягується банком, розраховується від суми кожної операції, здійсненної з використанням платіжних карток, нараховується щоденно на підставі реєстру платежів по авторизованим операціям за день. Сплачується додатково до комісійної винагороди згідно п.2.

2. Комісійна винагорода за здійснення розрахунків з використанням платіжних карток за звітний місяць. без ПДВ 300 грн.

Комісійна винагорода сплачується щомісячно ( в останній день місяця) незалежно від сплати комісійної винагороди зазначеної в п.1, за здійснення операцій, які виконуються за допомогою однієї одиниці Обладнання.

Опубліковано (змінено)
2 часа назад, Bliksss сказал:

Анекдот:

"Приходить син до тата і питає: 
- Тату, скажіть мені - як то так: в нас хата на 3 поверхи, 2 машини, купа худоби.... курей, качок, індиків - неміряно.... А Ви нігде не робите, і Мама нігде не робить....Відки то всьо береться???? 
-Ну, сину....ти вже ходиш до 10ї кляси.... Муші ті колись сказати правду: там-о в стодолі за дверима є сокира.... Я беру її і кожної ночі йду на дорогу за селом. Там-ка луплю москалів - шо від них заберу - з того і жиємо. Ти сину вже великий - йди і ти попробуй тої справи... 
Син нагострив сокиру, запасся ножами - пішов... Зранку вертається.... 
- Тату! Тут щось не то......Я забив 43 москалі, а чистого заробітку 27 гривнів і 34 копійки..... 
- Ну, сину....Таке воно життя - копієчка до копієчки, копієчка до копієчки..."

Змінено користувачем Electronshik
Опубліковано (змінено)
1 година тому, Slavco сказано:

які сплачує щаслий держатель пос-терміналу. 

так в тому і справа, що не покупець сплачує... сітікард і так стягує комісію з кожної оплати, це - платять маршрутчики (0,50 грн. здається), чому і пасажири мають платити? 

Зазвичай - мені було б - покуй, але, це вже - наглість безмежна (я сьогодні - культурно спілкуюсь)

Опубліковано (змінено)

як вам - така тема

original-photo.jpg.b82b2ecccd7f43bc3fa8153f1981d30e.jpg

ладно - поліція має інші справи, крім того - фінансується не з міського бюджету... Де млять муДоцеФали?

Опубліковано
51 хвилин тому, Bliksss сказано:

Де млять муДоцеФали?

Очевидно питання риторичне <_<

Як там говориться - не для їхнього рівня польоту задача...

• +1 1
Опубліковано
57 minutes ago, Bliksss said:

як вам - така тема

original-photo.jpg.b82b2ecccd7f43bc3fa8153f1981d30e.jpg

ладно - поліція має інші справи, крім того - фінансується не з міського бюджету... Де млять муДоцеФали?

Вангую чудове пояснення про чарівні 2 метри для проходу.

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...