Перейти до змісту

Юлямпочка іде в депутати


Юлямпочка

Рекомендовані повідомлення

Щоб змінити - змінююсь

Замість передмови - кілька слів про себе. Я - Юлія Куманська, народилася в далекому вже 1979, в країні, якої давно не існує, аж на березі Тихого океану. Тоді часто радянські батьки їздили на заробітки на Далекий Схід, мої не стали вийнятком, то ж я народилася саме там, за багато тисяч кілометрів звідси. Ще маленькою повернулася назад, ходила до садочка, розмовляла російською, мріяла стати жовтенятком, піонеркою. Дзвонила перший та останній дзвоник в школі. А потім була Перебудова. Мене ще прийняли в жовтенята, в піонери, ще виставляли перед класом на осуд за те, що носила хрестик та сережки. Проте 1991 рік стрімко наближався. Я стала пластункою, тоді Пласт був напівлегальною мілітарною, голодною організацією, яка годувалася з грошей емігрантів, табори в дешевих брезентових наметах, націоналістичні бардівські та повстанські пісні під гітару, революція на граніті, на яку ми з заздрістю могли тільки дивитись, бо самі ще не були студентами. А під час ГКЧП я була на пластовому таборі. Скільки тоді страху натерпілися мої рідні. Потім ми розносили листівки до перших виборів Президента України, де агітували за Чорновола, переживали скрутні фінансові часи, чекали Конституцію. Її теж дочекалися на пластовому таборі. З тієї нагоди, в 96 році ми навіть дістали феєрверки. Ліс, зорі, ріка і кілька невеличких салютів - свято на все життя.

Бурхливе дитинство зробило з мене ту, в кого хата не скраю. Мене хвилює освіта та її стан в Україні, здоров'я та розвиток, велодоріжки та ліси, хвилює все. Тому коли до виборів у місцеві ради Ігор Гузь, що очолив волинську "За Україну", запропонував балотуватись у міську раду Луцька, я погодилася. Хоча цьому передували тривалі сумніви і роздуми.

Так склалося, що ми з вами живемо в епоху перемін. І це не рік, не п’ятирічка, навіть не десятиріччя, це – дійсно епоха. Міняються політики і політика, вектори і напрямки, а ми досі не дуже зсунулися з місця. І от, після тривалих роздумів та сумнівів, після дуже ретельного зважування всіх плюсів, я пишу цей матеріал. Пишу, бо випали нам важкі часи, коли доводиться приймати важкі рішення. А моє рішення балотуватися в депутати міської ради, повірте, важке. Це не забавки, тут не візьмеш лікарняний по догляду за дитиною і напишеш заяву на звільнення – назвався депутатом, будь добрий, виконуй (інакше чим ти відрізняєшся від тих, проти кого виступаєш?). І доводиться мені, вчителю хімії загальноосвітньої школи, мамі та авторці дитячих казочок та глянцевих статей, приймати це рішення.

Чому? Тому що моя хата не скраю. Тому що, єдине що у нас є – це наша кількість, якщо ми відстоїмо свої права, ми врятуємося самі, врятуємо своїх дітей і свою країну від розкидання, розпорошення та розпродавання, забуття.

Так склалося, що я працюю в освіті, точніше в звичайній школі. І не тому, що іншого місця не знайшлося, ні. Я магістр хімії з червоним дипломом, вибір робочого місця завжди був. Я вчитель тому, що це мені подобається, я люблю працювати з дітьми, навчати їх, шукати в їхніх очах розуміння. Я вчу їх поважати себе. І що ж? Ми, разом з дітьми, стаємо розмінною монетою в руках не кваліфікованих, антинародних політиків. В міністерствах стає все менше професіоналів, які розробляють грамотні програми, які працюють над проблемами дидактики та методології. Ці "проффесіонали" женуть план. Бракований, до речі. Вони міняють навчальні програми так, наче ми піддослідні щурі. Мені, дипломованому хіміку, висококласному, до речі, спеціалісту, пропонують програми, які, часто, заперечують основні закони педагогіки, її методологічну мету, не даючи навіть права підняти проти цього голос. Нас не поважають ті, кого ми обираємо, нас вчать зневазі до знань, вчать вірити не у силу власних можливостей, а лише в силу гаманця і мохнатої лапи.

Я проти корупції, кумівства і здирництва. З введенням в дію нових законів нових міністерств поборів - «добровільних внесків» - побільшає. Побільшає в школах, бо там працюють люди з мізерними зарплатами, побільшає в університетах, бо там працюють люди, які ніяк не хочуть зрозуміти, що їхнє майбутнє в руках тих, кого вони сьогодні-завтра випускають зі своїх аудиторій.

Мені не подобаються псевдо безкоштовні послуги і псевдо дбання за людей. Як громадський діяч, я проти розділення народу, проти насильного і тихого переписування чи дописування історії. Я проти різноманітних примусових заходів, типу обов’язкової дошкільної освіти. Я – не покірна вівця, яку потрібно вести за поводирем. Мені не потрібно розповідати, що є добрим, а що – поганим, адже для цього я потратила багато років свого життя: на здобуття освіт, на самовиховання та самовдосконалення. Хочеться бути єдиним направляючим у житті своїх дітей. Адже держава не подбає про них краще, ніж батьки. Ми давно, по ідеї, мали залишити саму думку про керівну роль держави в житті її громадян. Адже правова держава – не та, де громадяни повністю підзвітні державі, а, навпаки, держава – громадянам.

І я вкотре наголошую: мені не потрібен поводир у житті, хоча чомусь з екранів телевізорів, з динаміків радіо та навіть з монітора мого леп-топа, підключеного до Всесвітньої мережі, мене щодня переконують у неповносправності, так, наче без «вождя» я не оберу правильної дороги (важливо не плутати, я - не анархіст, я не заперечую необхідності грамотного керівництва, я - проти вождізму, особливо в тому вигляді, який зараз нам проонується). У мене дві вищих освіти, я працюю над третьою і прагну здобуття наукового звання, не купленого, не випрошеного, а власного, заробленого своєю головою. Усі мої дипломи – це мій здобуток і я хоч сьогодні знову сяду за парту і доведу рівень своїх знань з будь-якої шкільної дисципліни, як зробила це влітку, не погано здавши зовнішнє незалежне оцінювання з трьох далеких мені дисциплін.

Багато років свого життя, ще з підліткового віку я присвятила вихованню молоді в громадській організації, навчанню її в школі та університеті, намагаючись сіяти «розумне, добре, вічне». Важко сьогодні відповідати високим вимогам істинного громадянина своєї держави. Важко, але якщо не я, то хто?

Не вести, а допомагати, не перешкоджати, а давати зелене світло, сприяти, не повчати, а вчитися – як на мене, це основне завдання влади будь-якого часу. Хтось скаже – ми безсилі перед сьогоденням. Не правда. Разом ми сила. Нас дуже багато. Ми зможемо здобути свої права, хоча ризикуємо за це отримати обов’язки.

Кожен з нас, не залежно, східний чи західний, нащадок червоноармійця чи упівця – сьогодні українець. Ми разом хочемо собі кращої долі, більшість з нас, в одній країні. Ми хочемо процвітання наших міст і мінімального втручання держави у наші, особисті справи. Хочемо миру, а не постійного приглушеного страху за власне майбутнє, за майбутнє своїх дітей. Хіба не так?

Усе – наші земельні багатства, де зараз панують «мисливські угіддя сучасних царків», наші податки, наші знання та вміння – належать нам, народу. Ми маємо право на життя. І саме за таке життя боролися одночасно і червоноармійці, і "бандерівці". Ми заслуговуємо, маємо право на таке життя, яке самі собі оберемо. Адже ніхто не хоче, щоб йому вказували, які книги читати, яку історію вчити, в якій церкві молитися, ніхто не хоче, щоб за ним стежили служби безпеки, вишукуючи «ворогів народу».

Що я, така не велика людина, простий вчитель школи, простий журналіст фрі лан сер, авторка дитячих казочок, мама двох дітей, громадський діяч можу запропонувати місту, в якому, можливо, стану депутатом? Я, найперше, горою стану на захист освіти. Чи знаєте ви, що ремонт одного даху школи має обійтися їй в 150 тисяч гривень? А якщо школі вже п’ятдесят років, то заміна усієї електричної системи – в 300 тисяч? Чи знаєте, що школа не має грошей на закупівлю енергозберігаючого устаткування, а, тим не менше, ліміти на використання такі низькі, що в зимові місяці, коли дня всього кілька годин, школа ніколи не вписується? А скільки книг отримує шкільна бібліотека, крім підручників? Жодної! Наші діти – наше майбутнє, ми зобов’язані забезпечити їх найкращими умовами.

При цьому, я прекрасно розумію, що один в полі не воїн. Але – де один, там армія. Хіба всі батьки не хочуть того ж своїм дітям? Хіба цього не хочуть вчителі? Зрозуміло, що будь-які малесенькі досягнення будуть перемогами. У мене немає власних триста тисяч на ремонт електропроводки, нема навіть ста п'ятидесяти на ремонт даху. Думаю, немає їх і у міста, навіть у держави просити ці кошти - марна справа. Але на те я й збираюсь працювати, щоб по краплині, по трошки вирішувати болючі питання, а не залишати українську, луцьку освіту (а разом з нею і наших дітей) на приволяще.

Є багато болючих для мене питань. Це і вирубані старезні дерева гаразджівського лісу поблизу Луцька, де замість них побудовані шикарні вілли луцьких бонзів. Це і обгорожена частина кар’єру в тій же Гаразджі, туристам туди вже не можна. І не відомо за якими дозволами прорита дорога у Панському лісі. Болючим для мене питанням є і мисливські угіддя в звірівському лісництві, куди не можна потрапити, бо «гості з Києва» побавитись приїхали. Міліцейське свавілля і безнаказанність власників автомобілів з «крутими» номерами, велосипедні доріжки, де я ж і зможу безпечно їздити, посадивши до себе на велосипед свою дитину. Хіба ми разом не зможемо працювати над усіма цими проблемами? Хіба ми не сила? Сила – ще й яка!

І знаєте, щоб змінити підхід до «влади», яка, насправді, має бути не «власницею», а служкою народу, я змінююсь сама. Годі бавитись, я виросла. І тепер мене не так легко буде позбутися.

Після цього матеріалу, відступати буде соромно. Тому Я БАЛОТУЮСЬ У ДЕПУТАТИ МІСЬКОЇ РАДИ М.ЛУЦЬКА ВІД ПАРТІЇ "ЗА УКРАЇНУ".

Ну, як. Ви зі мною?

post-1234-1282889723,53_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 169
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Друзі, до цього є ще одне прохання. Чи є хтось, хто допоміг би мені в передвиборчій роботі (рознести агітки, обдзвонити виборців, спілкуватися з ними, коли це потрібно, бути спостерігачем або членом ДВК)? За це, принаймні, зараз великих грошей не обіцяю, але роботу в передвиборчому штабі і ДВК можна занести в резюме, і саме за останній день роботи щось трохи платять :), ну і, в принципі, помогти тому, хто не скраю, я, типу, теж за це грошей не заробляю. Це, зрозуміло, не має бути цілий робочий день :), то іноді, коли треба зі мною потовктись - раз на тиждень, потім, може, частіше, але не вельми.

Наперед дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в первом посте много букв..

от какой партии? кто в Луцке главный? и кто вообсче главный?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от какой партии?
Тому Я БАЛОТУЮСЬ У ДЕПУТАТИ МІСЬКОЇ РАДИ М.ЛУЦЬКА ВІД ПАРТІЇ "ЗА УКРАЇНУ"

н-даа...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все написано. "За Україну", на Волині очолює Ігор Гузь, в Луцьку - Павло Данильчук. Взагалі "головний" - Вячеслав Кириленко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"за украину" не голосовал бы- для меня они ассоциируются с "чмошники ющенка", а все, связанное с ющенко у меня вызывает стойкий негатив.

уже, скорее, проголосовал бы за "свободу"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все написано. "За Україну", на Волині очолює Ігор Гузь, в Луцьку - Павло Данильчук. Взагалі "головний" - Вячеслав Кириленко.

Оpen space для молодих, амбітних і перспективних.

Непоганий формат розвитку і розширення.

Питааня з залу.

З вами (тому що ти вже не одна декларуєш вихід по мажоритарці від цієї партії) обумовлювали кероване голосування? Що мається на увазі... поки піднімаються питання розміщення бачків для сміття, де буде головна ялинка, культурні програми, то ви голосуйте так як вважаєте за необхідне. А комерційні блоки (земля, оренда, підтримка однієї з конкуруючих сторін) то тільки по директиві з міського осоредку, скажемо від керівника виконкому?

Дякую за правдиву відповідь :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2solnishko и georg

:)

читайте пост №3 внимательно, особенно первую строчку :)

2Юлямпочка сенкс

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"за украину" не голосовал бы- для меня они ассоциируются с "чмошники ющенка", а все, связанное с ющенко у меня вызывает стойкий негатив.

уже, скорее, проголосовал бы за "свободу"...

ну, голосуй за свободу, я ж рук не ламаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все написано. "За Україну", на Волині очолює Ігор Гузь, в Луцьку - Павло Данильчук. Взагалі "головний" - Вячеслав Кириленко.

Оpen space для молодих, амбітних і перспективних.

Непоганий формат розвитку і розширення.

Питааня з залу.

З вами (тому що ти вже не одна декларуєш вихід по мажоритарці від цієї партії) обумовлювали кероване голосування? Що мається на увазі... поки піднімаються питання розміщення бачків для сміття, де буде головна ялинка, культурні програми, то ви голосуйте так як вважаєте за необхідне. А комерційні блоки (земля, оренда, підтримка однієї з конкуруючих сторін) то тільки по директиві з міського осоредку, скажемо від керівника виконкому?

Дякую за правдиву відповідь :smile3:

Ех, як ти, да? Ну, поки що такі теми не обговорювалися, єдине, що був натяк на те, що їсти треба всім. І, чесно, не знаю, чи я буду аж таким затятим борцем з корупцією, якщо крутий дядька захоче купити в Луцьку кусок землі. Однозначно буду зубами дерти за ліс, за вирубку дерев, за школи, дитбудинки, всякі соціалки і велодоріжки, тут принаймні собі я обіцяю не продаватись, бо на яку біду туда йти??? А там де два грошовитих інтереси зіткнуться... Ну, ти зрозумів відповідь, да? Хоча, якщо чесно, то я не вельми хотіла в цій кухні варитись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... Хоча, якщо чесно, то я не вельми хотіла в цій кухні варитись.

:_37:

Ти навіть не уявляєш які інколи грязності на тій кухні варяться...

Ще питання з одних рук приймаються? Чи некст квещен від інший бажаючих? :0032:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

уявляю, я дуже давно в громадському русі.

давай питання. Нашо ж я тоді цейво тут постила? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

давай питання. Нашо ж я тоді цейво тут постила? :)

Та ні... у мене сьогодні гарний настрій :smile3:

Якщо темка буде гаснути - свісти. Ми швидко рейтинг нагонимо каверзними питаннячками :_36:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

давай питання. Нашо ж я тоді цейво тут постила? :)

Якщо темка буде гаснути - свісти. Ми швидко рейтинг нагонимо каверзними питаннячками :_36:

Ага, такими, що й кириленко не зміг би відповісти :)

P.S. Хліба й видовищ і ми за Вас, шановна Юлямпочка! :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В першому пості весь перелік поганого що є, і нічого конкретного, флуд другим словом.. правильною дорогою ідеш.

Розкажи но як ти будеш зносити "шикарні вілли побудовані бонзами"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є багато болючих для мене питань. Це і вирубані старезні дерева гаразджівського лісу поблизу Луцька, де замість них побудовані шикарні вілли луцьких бонзів. Це і обгорожена частина кар’єру в тій же Гаразджі, туристам туди вже не можна. І не відомо за якими дозволами прорита дорога у Панському лісі. Болючим для мене питанням є і мисливські угіддя в звірівському лісництві, куди не можна потрапити, бо «гості з Києва» побавитись приїхали. Міліцейське свавілля і безнаказанність власників автомобілів з «крутими» номерами, велосипедні доріжки, де я ж і зможу безпечно їздити, посадивши до себе на велосипед свою дитину. Хіба ми разом не зможемо працювати над усіма цими проблемами? Хіба ми не сила? Сила – ще й яка!

І знаєте, щоб змінити підхід до «влади», яка, насправді, має бути не «власницею», а служкою народу, я змінююсь сама. Годі бавитись, я виросла. І тепер мене не так легко буде позбутися.

Після цього матеріалу, відступати буде соромно. Тому Я БАЛОТУЮСЬ У ДЕПУТАТИ МІСЬКОЇ РАДИ М.ЛУЦЬКА ВІД ПАРТІЇ "ЗА УКРАЇНУ".

Ну, як. Ви зі мною?

Я ніяк не можу збагнути, тому запитаю у Вас: яким чином депутат міської ради може впливати "на ліси", які доречі в місті Луцьку не ростуть і якими саме важелями впливу.

Можливо я і помиляюсь, але Ви зробили акцент на найбільш резонансних питання, якими переймалася бордовці і побудували на цьому свою "програму". Скукатіща.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В тих дЄпутатах шо, медом помазано?

Чи знаєте ви, що ремонт одного даху школи має обійтися їй в 150 тисяч гривень? А якщо школі вже п’ятдесят років, то заміна усієї електричної системи – в 300 тисяч? Чи знаєте, що школа не має грошей на закупівлю енергозберігаючого устаткування, а, тим не менше, ліміти на використання такі низькі, що в зимові місяці, коли дня всього кілька годин, школа ніколи не вписується? А скільки книг отримує шкільна бібліотека, крім підручників? Жодної! Наші діти – наше майбутнє, ми зобов’язані забезпечити їх найкращими умовами.

Уже знаємо. І шо далі? БУдеш така біла і пухнаста і відремонтуєш всі школи? Не вірю :)

Пишу, бо випали нам важкі часи, коли доводиться приймати важкі рішення. А моє рішення балотуватися в депутати міської ради, повірте, важке. Це не забавки, тут не візьмеш лікарняний по догляду за дитиною і напишеш заяву на звільнення – назвався депутатом, будь добрий, виконуй (інакше чим ти відрізняєшся від тих, проти кого виступаєш?). І доводиться мені, вчителю хімії загальноосвітньої школи, мамі та авторці дитячих казочок та глянцевих статей, приймати це рішення.

Бідна ти нещасна... Силою тягнуть, ти опираєшся, але ж куди там, доводиться приймати... Тьху. Чесно. Один пафос і більше нічого.

Тому коли до виборів у місцеві ради Ігор Гузь, що очолив волинську "За Україну", запропонував балотуватись у міську раду Луцька, я погодилася. Хоча цьому передували тривалі сумніви і роздуми.

Ну да. Чого би й не погодитись? Бути дЄпутатом шас модно... А Гузь... Язиком тріпатись вміє файно. Пам"ятаю його ще по КУНу та Тризубу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в пості №1 професійно написаний текст, копірайтера тобі не треба

за атач з фотко +1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='27 августа 2010 - 11:06' timestamp='1282896391' post='555408']

 странненько - уже другий депутат від "за україну" на борді... зговорилися?

ти часом не дивився серіал "Школа" ?, там головна героїня казала, "странненько..., странненько.."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"за украину" не голосовал бы- для меня они ассоциируются с "чмошники ющенка", а все, связанное с ющенко у меня вызывает стойкий негатив.

уже, скорее, проголосовал бы за "свободу"...

Я важаю, що голосувати треба не за партію, а за людей. Партійна система себе не виправдовує, потрібно повертатися до мажоритарної виборчої системи. Люди мають знати кого обираюся і з кого спитати за виконання обіцянок. Якщо обіцянки не виконуються - виборці повинні мати можливість відізвати такого депутата.

Партійщина вигідна обмеженому колу людей, які діють в своїх інтересах, в інтересах бізнесу, але аж ніяк не в інтересах простих людей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ти ба, собі мож куда податись в партЄйні :0021:

Ти ж в мери обіцявся! Не підведи, бо я вже за тебе агітую!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поки кличуть до тігіпка в сильну україну, але там і так кандидатів в мери хоч відбавляй...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='27 августа 2010 - 12:39' timestamp='1282901989' post='555488']

ну всьо равно получшє буде ніж кириленко :)

Так і хочеться якусь гадасць ляпнути, але ж настрій хороший...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так багато букоф в першому пості, може краще троха "під кат"?

а тезами програмні моменти, нє?

від якого округу балотуєшся? чи то від всього Луцька?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...