Перейти до змісту

Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?


MOTOROLLLA

Рекомендовані повідомлення

Прошу рецепт (у тих хто сам готував) справжніх, польских фляків (у нас кажуть- рубець). Складники і приготування в принципі мені відомі, та всеодно не виходить так, як готують його у польских ресторанчиках. Може там є якийсь секрет?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 3,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

секрет простий як двері

довести до кипіння і кипятити раз 5-7 по 10-15 хвилин - після чого зливати воду

потім після цієї процедури - кипятити годин 5

потім порізати і ще раз кипятити годин 2

ну а далі обжарка тушка сметанка цибулька і буде БОМБА - що ваші польскі ресторанчики ще позаздрять )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прошу рецепт (у тих хто сам готував) справжніх, польских фляків (у нас кажуть- рубець). Складники і приготування в принципі мені відомі, та всеодно не виходить так, як готують його у польских ресторанчиках. Може там є якийсь секрет?

Найпростіший спосіб купити в Польщі готові, продаються в поліетиленовій упаковці по 900 гр і виглядають як ковбаса. Вміст упаковки довести до кипіння, додати приправ за смаком (майоран, перець, сіль), хоча можна вживати і без приправ, бо вони там вже є. З варінням і зливанням води в Польщі вже ніхто не заморочується і в барах-ресторанах використовують саме такі, або є ще просто відварені і готові до подальших кулінарних фантазій.

Інший спосіб описав I-Com, але він трохи не точний.

Рубці (яловичий шлунок) варять кілька разів, кожен раз доводячи до кипіння і зливаючи воду, доти, поки рубці не втратять неприємний запах, останній раз коли вони вже будуть без специфічного запаху їх варять доти поки не стануть м'якими (2-3 год). Потім їх ріжуть соломкою і зажарюють з мукою на вершковому маслі, тут треба слідкувати, щоб масло не підгоріло. Потім все це додають до попередньо звареного на яловичині бульйону і додавши приправи (лавровий листок, майоран, мускатний горіх, духм'яний горошок, чорний перець) варять ще 30 хвилин.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибачаюсь, але ці "рубці" в поліетилені можна назвати усім, чим хочете, але не фляками. Це як домашній бульйон порівнювати з мівіною. Якщо вже купувати готові, то шукати в польських маркетах просто заморожені і вже відварені-нарізані рубці, їх не потрібно потім виварювати, тільки дотушкувати і довести до смаку.

Рубці (яловичий шлунок) варять кілька разів, кожен раз доводячи до кипіння і зливаючи воду, доти, поки рубці не втратять неприємний запах, останній раз коли вони вже будуть без специфічного запаху їх варять доти поки не стануть м'якими (2-3 год). Потім їх ріжуть соломкою і зажарюють з мукою на вершковому маслі, тут треба слідкувати, щоб масло не підгоріло. Потім все це додають до попередньо звареного на яловичині бульйону і додавши приправи (лавровий листок, майоран, мускатний горіх, духм'яний горошок, чорний перець) варять ще 30 хвилин.

А от це-смакота. Я ще додаю моркву і цибульку, іноді тушкую з сметаною, не зажарюючи мукою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ok! без ніякого лишнього.

Кх..., а на задньому плані (3-тє, 4-те фото)?. Пан бойкот не підтримує?

ПС. Кожен обирає те, що бажає... (сам придумав)

І по темі. Ми ще добавляємо гриби.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні з дочкою (давно просить, хоче готувати) готували котлету по-київськи:

KQuFq.th.jpg xjXfO.th.jpg

Ось рецепт:

http://smachno.stb.u...usk-11-chast-1/

http://smachno.stb.u...usk-11-chast-2/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Стейк з гарніром.

post-23661-0-73196300-1396729005_thumb.j

post-23661-0-93009400-1396729014_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стейк з гарніром.

Незнаю чому, але картошка (а також там я колись піцу показував) то якийсь колір зелений! повірте картофан золотистого кольору, чи фотік такий, чи що? не знаю, але напевно фотік так "іскажає"колір.((((((((((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стейк з гарніром.

Незнаю чому, але картошка (а також там я колись піцу показував) то якийсь колір зелений! повірте картофан золотистого кольору, чи фотік такий, чи що? не знаю, але напевно фотік так "іскажає"колір.((((((((((

Та нормальні фото, картошка як картошка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А у нас вчора була лазанья)) Дуже сподобалося))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

гороховий суп з тушонкою)) B)

http://www.gotovim.ru/recepts/soups/goroh/32200.shtml

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сабджі з замороженої суміші і чапаті (хліб за 20 хвилин) на сніданок і обід на роботу)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже гарно і апетитно виглядає(лаваш) яби даже сказав блюдо з лаваша, ану рецептік розкажи1819.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Робив так як писало: Нам необходимо:

лаваш армянский тонкий 1 шт.

кефир 2 стакана

яйцо 1 шт.

зелень

сыр твёрдый 500 гр.

Приготовление:

Лаваш разрезать на 8 равных частей. Взбить яйцо, добавить кефир,перемешать. Зелень мелко порубить. Сыр натереть на тёрке. Взять лист лаваша,смочить полностью в кефире,немного отжать и выложить в форму для запекания. Поверх тонким слоем равномерно распределить сыр, затем зелень. Далее повторяем процедуру пока не закончится лаваш. Последним слоем будет сыр и зелень. Ставим в духовку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Починаю готувати рибку в соєвому соусі з травами і салат з кальмара :_02:

Фото згодом )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фух, приготував :)

Отже філе риби "талісман" замариноване в соєвому соусі з трав'яними приправами (1 годину), запечене в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів (35 хвилин + 10 хвилин на грилю в духовці). Ну і салат з обжарених кальмарових туб, салату, вареного яйця, і все це добро заправлене олією з кісточок винограду. Рис традиційно з соєвим соусом :_02:

Було смачно, чесно! :_08:

NUqMCbA2hmg.jpg

Фото усього процесу нижче :)

G91Ja2i9a90.jpg

rB2Qmi2XVuc.jpg

aB8gT6h_7sk.jpg

V_AH_8pa-YA.jpg

Qf4L7i_x-UQ.jpg

NUqMCbA2hmg.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я поп"ю йогурт з булочкою :0026: я студент :0032:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я поп"ю йогурт з булочкою :0026: я студент :0032:

Я теж :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Праздничные куличи не пеку, потому решила сделать кексики для детей. На вечер еще запланировано фондю из фруктов и шоколада.Пока кексики))post-2519-0-16571900-1397906410_thumb.jppost-2519-0-00060900-1397906520_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Arven Rivendell, які апетитні кексики!!! А рецептиком не поділишся?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Arven Rivendell, які апетитні кексики!!! А рецептиком не поділишся?

Да конечно, рецепт очень простой. У меня 10 формочек для кесов, т.е. в 2 захода я пеку 20шт, для такого количества нужно 3 стакана муки, 5 яиц, чуть 300-400 г сметаны( я не выливаю всю пачку 400 гр, немного остается), 1 ч. л. соды гашенной усусом,пачка маргарина 250 г, стакан сахара, ванилин.

Смешиваем сахар и яйца, добавляем сметану, гасим соду и быстренько перемешиваем, добавляем растопленный в микроволновке маргарин, затем муку. Я все взбиваю потихоньку блендером, насадкой венчиком, потому комочков нет, но думаю и вручную не будет.Выпекаются 30мин, где то при температуре 180-200, зависит от духовки. Силиконовые формы смазывать не нужно ничем. А украшение подсмотрела в утреннем шоу на Новом канале, растопила шоколадку, макала в нее кексик и сыпала посыпку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бубліки з фаршем, ми в сім"ї називаємо "бублєноси" )) або міні піца.

post-23661-0-96441900-1398450170_thumb.j

post-23661-0-29595300-1398450177_thumb.j

post-23661-0-69334900-1398450182_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дозвольте пані та панове написати рецепт(незнав реакцію, а то б раніше написав) змочуйте бубліки в молоці це обов"язково хвилин 15-25 при цьому перемішуйте постійно(кожних 5хв.бо зліпнуться) поки "конкретно" не розм"якнуть, а потім напихайте фаршем(заправленим, сіль+приправа+ну і ідеально терта цибуля) +майонез+сирр! ну і не довго в духовці 20-25хв. залежить від духовки.Смачного! забув,солодкий чай "ОБЯЗАТЯЛЬНО"!!!!!!!!!!!!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...