laska Опубліковано 22 Жовтня, 2011 в 17:59 Поділитися #601 Опубліковано 22 Жовтня, 2011 в 17:59 А у нас смажені карасі. Щоб не докучали дрібні кістки, зробити густі (не ширше 5 міліметрів) надрізи перпендикулярно хребту. Коли в уху так надрізати дрібних карасів, то можна просто ложкою їсти м'ясо, лишається один хребет. P.S. Рибний день Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SOAD Опубліковано 22 Жовтня, 2011 в 18:49 Поділитися #602 Опубліковано 22 Жовтня, 2011 в 18:49 сьогодні зробив свинину з виноградом та вином Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sweetlena Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 13:06 Поділитися #603 Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 13:06 Тушкована капуста, картопелька-пюре і сирники з сметанкою на десерт Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 08:58 Поділитися #604 Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 08:58 Вперше готувала минулого тижня десерт Тірамісу. Отже, потрібно зварити міцної кави - десь 250-300 мл. Охолодити. 4 яєць ділимо на білки-жовтки. Жовтки збиваємо з 4 столовими ложками цукру, окремо збиваємо білки з дрібкою солі. 500 г сиру Маскарпоне трохи розтираємо ложкою в окремій посудині (я пробувала розтерти міксером, але сир дуже густий, ложкою зручніше). З'єднуємо жовтки з сиром, легкими рухами знизу вверх вмішуємо збиті білки. До кави треба додати трохи алкоголю. Найкраще, кавовий лікер або амаретто. Але коньяк теж піде. Печиво Савоярді вмочаємо в каву і викладаємо в посудину, перемащуючи кремом. Кожен шар крему посипаємо какао. Торт має мінімум 4 години постояти в холодильнику. Верхній шар крему краще посипати прямо перед подачею, тоді какао не розтечеться. Тепер маленькі уточнення на рахунок продуктів. Печиво Савоярді купувала на Варшавці. Воно є практично скрізь, де продають продукти з Італії та Німеччини. Сир Маскарпоне теж знайшла там, причому привезений з Італії вдвічі дешевший, ніж той, який стоїть в Там-Тамі і Сільпо. Повірте, цей десерт вартий зусиль і затрат. Така смакота, просто не відірватись. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sweetlena Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 09:19 Поділитися #605 Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 09:19 Олесь, от вмієш ти от так гарного недільного ранку познущатись нагнати апетиту А десертик і справді вартий зусиль. Мабуть, божественно смачни-и-ий)) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 09:26 Поділитися #606 Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 09:26 Олесь, от вмієш ти от так гарного недільного ранку познущатись нагнати апетиту А десертик і справді вартий зусиль. Мабуть, божественно смачни-и-ий)) Сама тепер сиджу страждаю - хочу Тірамісу. Якщо чесно, вийшло навіть смачніше, ніж у "Вашому кондитері", а їхні тортики я дуже люблю. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sweetlena Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 18:11 Поділитися #607 Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 18:11 У нас сьогодні класика... червоний борщ і смажений короп з цибулькою) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 31 Жовтня, 2011 в 18:07 Поділитися #608 Опубліковано 31 Жовтня, 2011 в 18:07 А я все кекси печу. Сьогодні - лимонно-шоколадний. 180 г масла збити зі склянкою цукру, по одному додавати 3 яйця і продовжувати збивати. Додаємо дрібку солі, половину чайної ложечки соди погашеної оцтом (я гашу лимонним соком), 200 г борошна. Тісто розділити на 2 частини, в одну додати цедру лимона і трошки соку, в другу - 3 столові ложки кефіру або молока (я давала сметану) і 3 столові ложки какао. Ложкою викладаємо в форму, чередуючи різне тісто. Випікати 50 хв при температурі 180 градусів. Виходить гарний мармуровий кекс. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 6 Листопада, 2011 в 16:38 Поділитися #609 Опубліковано 6 Листопада, 2011 в 16:38 Сьогодні у мене десерт Панакота. http://www.edimdoma.ru/recipes/26573 - тут я брала рецепт, але трохи підкоректувала (бо не хотілось йти в Там-Там ). Отже, як це було: склянку сметани збила зі склянкою цукру+пакетик ванільного цукру. Пачку швидкорозчинного желатину (25г) залила кількома ложками гарячої кип'яченої води. Окремо збила 2 жовтки і додала до желатину, розмішала. 1,5 склянки молока підігріла і влила туди желатин з жовтками, тримала на вогні, поки желатин повністю розчинився. З'єднала цю масу зі збитою сметаною, ще трохи збила міксером і розлила у форми. Я використовувала широкі склянки, наливала трошки більше половини. Коли желе застигне, його треба полити фруктовим соусом (або джемом). У мене це була полуниця перетерта з цукром. Поки я готувала желе, полуничне пюре розморозилось. Дуууже смачно ! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Caprichos Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:43 Поділитися #610 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:43 Сьогодні у нас апетитні "горшочки" з м"ясом та овочами, на друге - вареники під назвою "любе-рябе-голубе" - тому що є з різними начинками: з капустою, з картоплею , з сиром - кому які до вподоби. На десерт - кекси з родзинками та подрібненим шоколадом. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zeuss Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:51 Поділитися #611 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:51 Ех.. хоть з Ярчиком у мене крайнє антогоністичні відносини, в частині цього топіка мушу визнати +1.Почитаєш і чухаєш бороду, задаючи собі риторичне запитання)))"Любе рябе і голубе" нагадало Майдан. В макітру закидуються вареники усіх сортів (картопля, бульба+гриби і мнясо), туди ж декілька піджарок (в залежності скіко людей), огірочки, горілочка і фпєрьод)) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:56 Поділитися #612 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:56 Кхм, а до чого тут Ярчик? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zeuss Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:00 Поділитися #613 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:00 Кхм, а до чого тут Ярчик?• ж е н и т и с ь п о р а , б л я , п о р а ж е н и т и с ь . . .• Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ostapus Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:01 Поділитися #614 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:01 а ми поставили закваску з борошна... в неділю будемо варити ЖУРЕК з яйком і ковбаскою Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Tolik_lt Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:01 Поділитися #615 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:01 Женя, може ти чогось не знаєш? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:05 Поділитися #616 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:05 вже знаю. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 18:19 Поділитися #617 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 18:19 а ми поставили закваску з борошна... в неділю будемо варити ЖУРЕК з яйком і ковбаскою А Ви поділитесь секретом, правда? Журек дуже люблю, але сама закваски робити не вмію. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Liberta Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 18:29 Поділитися #618 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 18:29 закваска - півсклянки житньої муки залити окропом (менше половини стакана, десь дві третіх), розмішати і вливати холодну воду, помішувати, щоб комочків не було (півтори-дві склянки). Вкинути перець горошком, лавровий листочок і поломаний кусочками чорний хліб (невеличкий), банку кришкою не закривати, потрібно, щоб побродило десь днів 3-4 (в теплому місці поставити), ну а сам суп - то простір для фантазії, але обов'язково додавати хрін)) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ostapus Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 20:06 Поділитися #619 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 20:06 а ми поставили закваску з борошна... в неділю будемо варити ЖУРЕК з яйком і ковбаскою А Ви поділитесь секретом, правда? Журек дуже люблю, але сама закваски робити не вмію. 6 ложок житньої муки (якщо нема то беріть звичайну в.с. або 1 сорт) заливаєте ХОЛОДНОЮ перевареною водою і добавляєте порізаного на крупні куски 6 зубців часнику. Це все знаходиться в 1л банці на протязі 4-5 днів в теплому місці. Щодня помішуєте 2-3 рази. Проходить процес закисання. Через 5 днів можна процідити все через ситечко. Проціджена рідина-мутного кольору з характерним кислим запахов і є ЖУР. Тепер берете будь-який бульйон чи просто відварюєте копчену порізану крупними кавалками ковбаску і вливаєте ЖУР , помішуючи. Далі фантазуєте.... Ми добавляєм в налитий в глибокі миски гарячого журка половинку вареного холодного яйця на порцію і пів почищеної звареної в мундирах картоплини, притрушуємо петрушкою, а там вже купаються великі і маленькі кусні ковбаси....солим перчим, можна паприки, можна гіркого перцю і СМАКУЄМО поки все не виїмо, бо дуже смакоть вже неопісуєма. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Tolik_lt Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 20:10 Поділитися #620 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 20:10 От гади..читаю і ісхожу слиною і шлунковим соком.а не був же голодний! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 21:01 Поділитися #621 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 21:01 6 ложок житньої муки (якщо нема то беріть звичайну в.с. або 1 сорт) заливаєте ХОЛОДНОЮ перевареною водою і добавляєте порізаного на крупні куски 6 зубців часнику. Це все знаходиться в 1л банці на протязі 4-5 днів в теплому місці. Щодня помішуєте 2-3 рази. Проходить процес закисання.Через 5 днів можна процідити все через ситечко. Проціджена рідина-мутного кольору з характерним кислим запахов і є ЖУР.Тепер берете будь-який бульйон чи просто відварюєте копчену порізану крупними кавалками ковбаску і вливаєте ЖУР , помішуючи. Далі фантазуєте.... Ми добавляєм в налитий в глибокі миски гарячого журка половинку вареного холодного яйця на порцію і пів почищеної звареної в мундирах картоплини, притрушуємо петрушкою, а там вже купаються великі і маленькі кусні ковбаси....солим перчим, можна паприки, можна гіркого перцю і СМАКУЄМО поки все не виїмо, бо дуже смакоть вже неопісуєма.Ще одне питання про ковбаску. В Польщі в журек йде так звана біла ковбаса. Мені вона схожа на печену домашню. А Ви яку берете? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
searcher Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 22:25 Поділитися #622 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 22:25 Вперше готувала минулого тижня десерт Тірамісу.Робив вперше так само як і Ви, але замість печива спік бісквіт, не було бажання шукати печиво, та й виходити з дому не хотілось. Все було дуже смачно, але сирі яйця з маскарпоне не давали мені спокою (не може такий крем довго зберігатись), тому зїли все того самого вечора. Вирішив потім трохи поекспериментувати з кремом, замість яєць додав дві ложки домашньої густої сметани. Крем вийшов такий самий як з яйцями, тільки з тією різницею, що термін зберігання такого десерту став довшим. Відповідно і задоволеня від тірамісу тривало довше.Ще одне питання про ковбаску. В Польщі в журек йде так звана біла ковбаса. Мені вона схожа на печену домашню. А Ви яку берете?Вперше чую про білу ковбасу в журку (хоча і вона згодиться), в основному використовується копчена і копчений бочок порізаний невеликими шматками і підсмажений разом з ковбасою на пательні (можна і не смажити, хто як любить). Традиційний журек приправляють майораном, лавровим листом, духм'яним горошком, сіль/перець за смаком. Аналогів такої ковбаси в нас не роблять, але думаю можна купити на Варшавці (Пасаж), там її привозять з Польщі (найкраща Подвавельска, Торунська, гірша-жирніша Звичайна). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sweetlena Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 16:26 Поділитися #623 Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 16:26 У нас сьогодні "дєвішнік" з моїми малими дівчатками, з мультяшками і "нічєвонєдєланієм". Скромно, але солодко насолоджуємося млинцями з домашньою згущенкою і какао)) Така собі смачна "жіноча вечеря" і пофіг, що після 18.00 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Caprichos Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 17:15 Поділитися #624 Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 17:15 У нас на завершення робочого ( навчального) тижня - пиво з рибкою мамі з татом, а діткам тортик "Творожно-морковний" Торт робила за таким рецептом: 1склянка тертої (як на деруни) моркви; 1склянка цукру; 2 яйця; 1 склянка борошна 1ч.ложка соди погашеної оцтом(чи лимонним соком) Моркву змішуємо з цукром, додаємо в цю масу 2 збитих яйця, залишаємо все на хв 20-30, щоб морква дала сік. Додаємо борошно, соду. Вимішуємо. Ділимо тісто на 2 частини, випікаємо в нагрітій до 180 °С духовці приблизно 30 хв. Коржі охолоджуємо. Готуємо сирну масу для змащування коржів: 300 г сиру (творогу), бажано знежиреного (але у мене був домашній, то використала його) 1 склянка цукру 200г вершкового масла Масло потрібно розтопити, щоб було м"яке, додаємо до масла сир та цукор, збиваємо в комбайні.Залишаємо на 15 хв, щоб добре розчинився цукор. Знову збиваємо. Сир має бути мастким, без грудочок. Змащуємо коржі, посипаємо подрібненими горіхами. Смачного! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
laska Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 17:45 Поділитися #625 Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 17:45 Ай! Ням-ням! Дитинство нагадала - нас мама теж морквяним тортом балувала. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.