Перейти до змісту

Енергозберігаючі лампи

Рекомендовані повідомлення

• 2 місяця потому...
  • Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

хотів щось створити схоже, і випадково наткнувся на цю тему, почитав і так і толком не поняв чи є економія чи ні...

Опубліковано

Раніше використовував різних виробників лампочки(Philips якщо брав то польського виробництва, вони служили довше, хоча і були дорожче) , незнаю чому але горіли часто, поки не зупинився на лампочках фірми Maxus , потроху перевів всю квартиру на них, купив декілька запасних, так і лежать, бо забув коли приходилось міняти.

п.с. не реклама =)

Опубліковано

Я поставив такі лампи тільки в кімнатах де вони працюють довго, наприклад вітальня , включив в 6 ,виключив в 12 ,оскільки бояться вони частих викл-вкл і від цього передчасно виходять з ладу.

Опубліковано

Скільки дав за штуку?

Точно не памятаю, в районі 20+грн(20W) брав в одного з диллерів, по хороших цінах. Дуже комфорним оказалось 4100К світло.

Опубліковано

При установці енергозберігаючих ламп, зверніть увагу на вимикачі котрі мають підсвітку.

Дуже часто зза цього має місце "мерехтіння" ламп(и) у вимкененому стані.

Причина наступна:

через ланцюг світодіода (неонки) підсвітки в лампі-економці після випрямляча повільно заряджається конденсатор і коли напруга досягає "пробою" - лампа короткочасно спалахує, кондесатор швидко розряджається, такий циклічний процес повторюється через кілька секунд знову. Це скорочує ресурс лампи, та і дратує дещо така світломузика :).

Трабла не стосується усіх ламп, на моїй практиці даний ньюанс вилазив на Delux та Osram.

Варіанти рішення:

- відключити діод;

- зашунтувати навантаженням, наприклад низькоомною лампою розжарювання, як варіант - ще конденсатори 2 мкФ 400В, 0,22-1 мкФ - 630В

• 4 тижня потому...
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Не бачу проблем в заміні.

Поміняв абсолютно всі лампочки в квартирі.Зараз є любий цоколь і любий розмір колби.

Не бачу проблем в заміні.

Поміняв абсолютно всі лампочки в квартирі.Зараз є любий цоколь і любий розмір колби.

Опубліковано

Да есть лампочки, которые подходят :)

У меня люстра рассчитана именно на такие, как на фото. Плафоны (шарики) имеют дырку под лампу лишь немного (5-6 мм) больше диаметра колбы. Тем не менее успешно и без каких-то проблем (и это ещё года три-четыре назад) подобрал экономки нужной толщины и длины (шарики-плафоны небольшие), эквивалент 40 Вт и 60 Вт, кажется.

А если плафон не круглый, т.е. не лимитирован в длину - есть тонкие экономки с вытянутой спиралью (тоже такими пользуюсь), эквивалент до 60-100 Вт.

Поэтому проблемы как бы не вижу совсем :)

Опубліковано

Замінив всюди, де тільки є :) Квартира, ще квартира, будинок батьків, Лампочок з 50-60...Різних виробників (і Осрами, і Максуси, і Космос, і Вольта, і ... і все, що продають :) ), різних потужностей, різних типорозмірів і т.д. користую їх вже роки 4. Згорівших маю штук 6... З гарантіями ліньки було возитися :) Відремонтував зо дві.

Чи є економія? :) певно трохи є :) ...якщо рахувати по різниці потужностей звичайних і енергозберігаючих :) За місяць безперервного світіння 100 Вт звичайно і відповідної по світловому потоку енергозберігайки 20 Вт маємо економію гривень 17, тобто майже на ще одну енергозберігаючу (дешевеньку).

Блимають не всі. Причому було брав 6 штук, ставив в 3-х кімнатах і блимала тільки одна... Всі вимикачі однакові, всі з неонкою, фази на цоколі подані теж однаково, лампи Осрам були...

Інший випадок (фірму не пам'ятаю) - поставив - блимали всі. А десь за тиждень перестали :)

Але ставлю їх не тільки з-за економії (а скоріше економія взагалі в мойому випадку не вирішальний фактор), а просто подобається можливість заповнити всю люстру (а не вкручувати тільки одну-дві ;) ) :), подобається яскравість, подобається вигляд, температура і т.д.

Єдиний мінус (причому і виробники, і продавці про це змовчують) - енергозберігаючі лампи вигорають, тобто втрачають яскравість.

• 7 місяців потому...
Опубліковано

Не хочу створювати нову тему, тому напишу тут.

Перегоріла енергозберігаюча лампочка, працювала десь 2 роки. Питання - куди її викинути? Залишки свідомості говорять, що треба її якось утилізувати, але куди? Можливо хтось з форумчан стикався з такою проблемою. Чи просто на смітник? В себе вдома тримати - не варіант.

Опубліковано

Я віддавав у магазин, де купував - по вул. Сенаторки Левчанівської (колишня Медведєва), як спускатися до ринку, по ліву сторону, на другому поверсі над якимсь будівельним магазинчиком.

Опубліковано

Я віддавав у магазин, де купував - по вул. Сенаторки Левчанівської (колишня Медведєва), як спускатися до ринку, по ліву сторону, на другому поверсі над якимсь будівельним магазинчиком.

Ага!

Щоб тебе совість не мучила, то щоб вони її певно викинули в звичайний смітник і мучились з совісттю! :)

Опубліковано

Замінив в себе в квартирі 4 галогенні 50Вт лимпи на світодіодні: 1 виготовлена під спец-замовлення 60 діодів 100лм/Вт 2700К аналог 40-50Вт; 1 "максус" з "нової лінії" 15 діодів ХЗ що там, але світтить, непогано ніби десь на 25-30Втсвічення на око десь на 3500-4000К; і 2 китайські "High Power Led" 30 діодів на 5 Вт . певно аналог 40Вт десь на 3200К - ними я задоволений!

Взагалі то ще є цікаві пропозиції по заміні звичайних ламп під Е27 на діодні, але їх форма не дає можливості ефективно розсіювати світло при цьому естетично виглядати. Але як я вважаю тут є ще куди розвиватися і експерементувати з формою розсіювачів, розташуванням світодіодів.

Зважаючи на попередній досвід використання теперішніх "економок"- практично з початку їх продажу (коли вони ще коштували 8-10$) близько 5 років - служать не більше 2 років, в перерахунку на економічний ефект, користі з них мало. Це скоріше економія для енергетичних компаній і заробіток для виробників. :(

Економками наразі не балуюсь, лише в "дитячу", під час поркупки люстри взяв 3 максуса.

На мою думку справжнім проривом в розвитку в галузі економного освітлення є саме світодіодне освітлення.

За ним майбутнє!

Опубліковано

Я свою лампочку купував в Новій Лінії. Піду завтра туди, побачу що вони скажуть.

Опубліковано

Зважаючи на попередній досвід використання теперішніх "економок"- практично з початку їх продажу (коли вони ще коштували 8-10$) близько 5 років - служать не більше 2 років, в перерахунку на економічний ефект, користі з них мало. Це скоріше економія для енергетичних компаній і заробіток для виробників

Згідний. Економії майже нема. Я свою лампу (26 Вт, Максус) купував приблизно за 50 грн. От зараз порахував - вона мені приблизно стільки ж і зекономила за 2 роки служби. Тобто себе окупила і відразу згоріла. Єдиним плюсом для мене було, що енергозберігалка давала більш холодне (біліше) світло, порівняно зі звичайною лампою розжарювання.

Опубліковано

Ну не знаю, із тих що я купував, то рівненська люмакс проробила більше 6 років, після чого була перекручена в підвал із за того що люмінофор вигорів і лампа стала тускло світити (до цього була в коридорі і досить інтенсивно використовувалась), де працює і зараз. Ще одна люмакс після ремонту (заміна конденсатора), працює вже більше 5 років.

Також є одна осрам як працює близько 4 років, купувалось їх дві але через дурість (була вкручена в люстру з регулятором) згоріла, друга працює нормально.

А от про максуси не дуже гарне враження, було куплено дві в нову люстру, одна згоріла десь через місяць, інша через три. Після чого були замінені на рівненські люмакси які вже третій рік працюють. Ще була в хазяйстві львіська вольта, але десь після року експлуатації чомусь з'явилась тріщина в колбі і лампа перестала працювати.

Опубліковано

З власного досвіду:

Першу лампу купив на базарі (турецька), прослужила декілька місяців, здивувала якість пластику-почав частинками падати з лампи (можна було пальцями розтерти в пилюку), до того ж, при покупці, не звернув увагу на кольорову температуру (була 6500К)- коли з коридору заходив у вітальню здавалось, що у кімнаті синє світло. Як наслідок тепер використовую тільки 2500-2700К.

Було дві львівських Іскри (кухня, вітальня), прожили 0,5 і 1 рік. Як на мене, різні іскри, ізольфи, космоси, максуси і т.д. і т.п. це як максимум "крупно вузлова зборка" як мінімум наклейка лейб на китайский непотріб.

Був філіпс (не китай)- прослужив 5 років в коридорі. Тепер не купую, бо ціна значно вища за Осрам.

В Фокстроті "в нагрузку" дали 2 делюкси- працюють рік у вітальні. Особливістю є більша яскравість (при тій же потужності), в порівнянні з осрамами.

В новій лінії "впихнули" чи люмакс чи максус - через тиждень почала моргати і яскравість впала в 2 рази. По гарантії здав, купив осрам.

В основному, використовую осрами, хоча є екземпляр з дуже шумною начинкою але на освітлення це не впливає. Одна не дожила 3 місяці до 3 х років-замінив по гарантії.

По характеристиках сподобався бренд Megaman. Є лампи з терміном служби 15 тис. год, 600 тис.!!! циклів вкл./викл., можливістю плавного регулювання яскравості диммером, або напряму вимикачем (100%, 66%, 33%, 5%). Проблема в тому, що в Україні, з вище зазначеними характеристиками, тільки декілька моделей і по високих цінах.

П.С. Надіюсь, що лед лампи і надалі будуть дешевшати…

Опубліковано

Думаю що будуть, адже це перспективна технологія.

Зараз з"являються все ефективніші і ефективніші діоди за співвідношенням лм/Вт

Опубліковано

Так, тільки тих лед-ламп під патрон Е27 є дуже мало моделей, та й ціна на даний момент, м'яко кажучи, висока.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...