Перейти до змісту

акція протесту тролейбусників

IronSun

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Те, як ти маєш добиратися на свою роботу - то тільки твоя проблема, не вспіваєш громадським транспортом - купляй собі машину. Не має за що купити - шукай собі роботу за яку тобі будуть платити щоб ти зміг купити собі авто. А на кондукторів, які по 4-5 місяців не отримують зарплати і виходять на роботу наїзджати не потрібно. Якщо люди і здадуть зо 20-40 талончиків в день (я - коли мені кондуктор дає не рваний талончик і знаючи ситуацію в ДЕПО, завжди стараюся так зробити) то це каплі в морі проти тих сум, які винна ДЕПО держава (там суми з шістьма нулями... І тільки через ці каплі кондуктори та водії маршруток чотири місяці виходять на роботу без з/п...

Шановний, ви самі собі заперечуєте в своєму пості. Як я маю добиратися на роботу і чому не купив машину - то моя проблема, а тролейбусники не отримують грошей - то не їхня проблема. А теж моя...

Дивна якась логіка.

і роботу повинен шукати саме я а не вони... прикольно.

• Відповідей 455
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

Соромітник, ви не з тієї ноги встали????? Може, заспокійливе не помішає??? А то щось з нервами не в порядку. Людей недоумками називаєте, мінус мені чогось вліпили. Сьогодні у всіх ваших повідомленнях неприхована агресія до всього.

Опубліковано

Те, як ти маєш добиратися на свою роботу - то тільки твоя проблема, не вспіваєш громадським транспортом - купляй собі машину. Не має за що купити - шукай собі роботу за яку тобі будуть платити щоб ти зміг купити собі авто. А на кондукторів, які по 4-5 місяців не отримують зарплати і виходять на роботу наїзджати не потрібно. Якщо люди і здадуть зо 20-40 талончиків в день (я - коли мені кондуктор дає не рваний талончик і знаючи ситуацію в ДЕПО, завжди стараюся так зробити) то це каплі в морі проти тих сум, які винна ДЕПО держава (там суми з шістьма нулями... І тільки через ці каплі кондуктори та водії маршруток чотири місяці виходять на роботу без з/п...

Шановний, ви самі собі заперечуєте в своєму пості. Як я маю добиратися на роботу і чому не купив машину - то моя проблема, а тролейбусники не отримують грошей - то не їхня проблема. А теж моя...

Дивна якась логіка.

і роботу повинен шукати саме я а не вони... прикольно.

Покажіть мені будь-ласка в моїх постах, де я саме написав, що саме ваша проблема неотримання зарплати працівниками електротранспорту...

Опубліковано

Зважаючи на те, що ніхто так і не зрозумів хоча б, що мав на увазі Соромітник, то в Україні буде жахливо жити ще зо три покоління. А це мене дуже засмучує. Я, в принципі, усвідомлюю, що не доживу хоча б до якихось зрушень у культурі та менталітеті суспільства, але ж колись десь, може, наші діти, онуки. Жаль.

Держава починається з кожного з нас, шановні...

А щодо теми... Ну незважаючи на вищесказане, не платити кілька місяців зарплату теж не діло. Най добиваються свого, хоч щось народ гуртуватиме.

У мене лісапєд, так що проблему доставки власних сідниць у потрібне місце я вирішив. :0005:

Опубліковано

Мені Юрік героїчно -6 поставив, йому ж можна, чого ж нє.

Це вже форумна прикмета:

Якщо Yurik мінусує, знай, що talja десь воює  :D

Опубліковано

Мені Юрік героїчно -6 поставив, йому ж можна, чого ж нє.

Це вже форумна прикмета:

Якщо Yurik мінусує, знай, що talja десь воює  :D

:_37: розбирайтесь з Юріком, я не винна :_08:

Опубліковано

Сьогодні був в суді, і там сказали що на днях буде поданий адміністрацією Депо позов про визнання страйку незаконним. Ось так. Суті самого позову не знаю.

Опубліковано

Я бачу, еліта хоче догратися. Це сумно, усе має свою критичну масу, чи критичну міціність, чи критичне терпіння - називайте як подобається. А коли воно усе вибухне буде ой як неприкольно, адже у нас багато любителів під шумок реалізувати власну вигоду, якою б вона не була: набити морду, вкрасти, згвалтувати...

Опубліковано

а керовникам пофиг у них либо тачилка на работе выдана, или частную заправляют загос счёт...

и проблемы индейцев шерифа не колышут....

Опубліковано

в даній ситуації радує лише одне - погода сприяє ранковим прогулянкам до університету/на роботу :)

бачу вирішення усіх подібних проблем у майбутньому лише одним шляхом - ліквідація пільгового проїзду УСІМ без винятку категоріям громадян із заміною на адресну допомогу по прикладу усього свті, в т.ч. і Росії :smile-zachot:

Опубліковано

Мене жахає думка що до розміру допомоги. У нас ще нормально, а уявіть як у містах мільйонниках? Тисячі пенсіонерів будуть змушені платити кошти щоб дістатись на метро+тролейбус (він же дешевше) можливо ще + трамвай до базару, садочку, лікарні, церкви. Це ж у які суми їм це обійдеться, а скільки інвалідів дитинства, людей інвалідів, дітей сиріт. Самі ж говорите, що у троліках одні пільговики, а скільки їх битком набито їздить? Щось я не замітив, що їх мало в тролейбусах (звісно деякі маршрути не такі жирнючі як комунальною маршруткою №15) А скільки народу у електричках (знову ж не про самий Луцьк) у Києві їх не меньш як у маршрутках. (Ще попробуйте доберіться на маршрутці до роботи - не зможете увійти в неї стільки народу напхано)

А доплату дадуть до 100 грн не більше це 100%. Зараз надбавки до пенсії дали до 50 грн.

Монетизація пільг можлива тільки не в нашій неньці Україні.

Опубліковано

100 гривень на місяць - це 100 поїздок в місяць тролейбусом, спокійно по три поїздки в день. Я працюю за 10 км від роботи і пішки ходити туди ніяк не виходить - і то мабуть загалом за місяць менше ста поїздок буде (якщо припустити, що я буду тільки громадським транспортом їздити) :).

Опубліковано

Ну я лише дивуюся терпінню тих людей, що там працюють.

Чому не страйкували після 1 го місяця затримки?

Будучи в певний періорд свого життя профспілковим лідером колективу (не ЛПЕ), мене дивувало наскільки терплячий наш народ.

На банальне питання під час перекуру:

- що ти очікуєш на цій роботі?

відповідь у більшості працівників підпиємства старше 30р практично одна

- аби робота була!

- Блін! - думав я, та як вам вбити в голову головне не робота, а ЗАРПЛАТА!

- згодом я зрозумів, що я є лідером людей, яких цікавить перед усім процес, а не умови в яких працюють і заробітня платня.

nickel правий на 100%. За вікном ринкова економіка!

Потрібно не лише бездумно ходити на роботу і красти все що там попаде, а потім йдучи додому дякувати дякувати богу, що тебе не заловили і клясти тих хто тобі недоплатив щось. Але не зважаючи на невиплату заробітньої плати ти прийдеш на роботу ще завтра, і наступного тиждня, бо знаєш що на підприємство підвезли нові матеріали (буде можливість продати кілька лівих білетів) які ти зможеш вкрасти і продать. За можливість випити в робочий час, ладен розплачуватися свободами. Це доходить до такого азарту, що можна лише провести в аналогію з залежними від ігрових автоматів.

Описанні відчуття людей в колективі одлного з подібних підприємств міста, з якими працював 7 років свого життя.

talja кому співчувати? Соромітнику? Соромітнику - можна, людям які не борються за своє виживання співчувати не варто.

100 грн ? Навіщо? Ви вважаєте що мало платите податків Місту щоб воно вас довозило на місце заробітку цих податків?

Опубліковано

Страйкарі з ЛПЕ пікетували відомство Клімчука, але сперечалися із Шибою. Фото

14 травня, 13:48

Кілька десятків працівників Луцького підприємства електротранспорту, які декілька днів тому оголосили безстроковий страйк 14 травня пікетували приміщення Волинської облдержадміністрації.

Основні вимоги протестуючих - виплатити заробітну плату. За словами працівників їм не дають зароблених грошей з грудня 2009 року.

Пікетувальники зазначають, що через безгрошів’я багато з них мають проблеми зі здоров’ям. Страйкарі нарікають, що адміністрація підприємства змушує кожного дня страйку підписувати акти, згідно з ними, працівник погоджується, що не виконують трудових обов’язків без поважних причин.

Страйкарі заявляють, що їх дії законні. В той час як завідувач сектора правового забезпечення ВОДА Володимир Демидюк, який вийшов до людей, посилаючись на статтю 18 Закону України «Про транспорт», сказав, що страйк працівників електротранспорту незаконний.

(У статті 18 Закону України «Про транспорт» написано: «Припинення роботи (страйк) на підприємствах транспорту може бути у разі невиконання адміністрацією підприємства умов тарифних угод, крім випадків, пов'язаних з перевезенням пасажирів, обслуговуванням безперервно діючих виробництв, а також, коли страйк становить загрозу життю і здоров'ю людини» - «ВН»).

Працівники кажуть, що їх залякують, викликаючи до суду у зв’язку з участю у страйку.

Близько 12-ї години до мітингувальників вийшли заступник голови ВОДА Олександр Башкаленко, луцький міський голова Богдан Шиба, його заступник Петро Гоцалюк, керівник Федерації профспілок у Волинській області Іван Карпомиз.

«Те, що ви страйкуєте – це заважає. Ще тиждень тому було вирішено питання аби погасити заборгованість 2,8 мільйонів повністю. Ми чекатимемо сьогодні повну суму», - сказав Башкаленко. Заступник закликав страйкуючих вийти на роботу. Та, не зважаючи на заклики влади, люди виходити на роботу без коштів не збираються.

Страйкарі нарікають, що з ними не спілкується керівник підприємства Костянтин Патракєєв, а лише «годує їх цифрами». Вони вимагали звільнення нинішнього керівника і притягнення до відповідальності колишнього – Івана Кубіцького. Патракєєв не прибув і на страйк, так як, за інформацією Гоцалюка, перебував у прокуратурі області.

В словесній перепалці між Богданом Шибою та працівниками підприємства меру закидали, що він роздає пільгові посвідчення, через які підприємство банкрутує. Шиба в свою чергу заявив, що підприємство «не поліклініка», аби він їй зарплату платив: «Я жодною обіцянкою вас не кормив. Треба щоб підприємство повноцінно працювало і виручку привозило. 70 тисяч від вас було два дні, коли продавали місячні талони», - казав Шиба.

Богдан Шиба зазначив, що вже з наступного тижня на «Луцьке підприємство електротранспорту» чекають зміни.

«Реорганізація підприємства буде почата з наступного тижня, аби раціонально використовувалися ті транспорті засоби які є, бо поки що використовується неефективно. Хоча міська влада наперед заплатила за пільгові перевезення, було встановлено економічно обґрунтовану вартість проїзду, але «ручка» підприємства істотно не піднялася. Видно, не ефективна структура підприємства, чи за багато персоналу», - прокоментував Шиба.

http://www.volynnews.com/news/economics/15127/

Опубліковано

Видно, не ефективна структура підприємства, чи за багато персоналу», - прокоментував Шиба.

А може заступників у голови багато? :mdr:

Опубліковано

Видно, не ефективна структура підприємства, чи за багато персоналу», - прокоментував Шиба.

Дякую, Кеп! - хочеться сказати.

(неефективна і забагато, ппц ресурс новин)

Опубліковано

Мені цих людей (страйкарів) - по людські шкода. Сам був в такій ситуації, коли рік не платили зарплату.

Шиба "дуже розумний" -

«Я жодною обіцянкою вас не кормив. Треба щоб підприємство повноцінно працювало і виручку привозило. 70 тисяч від вас було два дні, коли продавали місячні талони», - казав Шиба.
. Питання: це прості працівники винні, що така виручка? Чи це такий ефективний менеджмент (якщо його так можна назвати)?

Дійсно, їх годують обіцянками вже скільки часу. У будь-кого терпець увірвався б. Так що не можна нарікати на працівників депо, що вони страйкують, а народ не може доїхати до пункту призначення (поставте себе на їх місце). Це їх право - на страйк. Якщо до такого дійшли - тоді дійсно людям погано.

А завідувач сектора правового забезпечення ВОДА Володимир Демидюк займається звичайнісінькою "правовою казуїстикою" (було б цікаво позов почитати - чим вони конкретно обґрунтують "незаконність страйку").

Шиба палець-об-палець не вдарив, що б цим людям допомогти, тільки балачками займається.

Опубліковано

Заборговану зарплату луцьким тролейбусникам віддадуть з державного бюджету

Травень 18 2010

09:37

Хоча страйк працівників Луцького підприємства електротранспорту продовжується, але вже половина з передбаченої субвенції – 1,4 мільйона гривень – пішла людям на рахунки. Зараз луцькі чиновники вже очікують на другу половину. Про це сьогодні, 18 травня, під час оперативки у мерії розповів Луцький міський голова Богдан Шиба, – інформує власкор ЗІКу.

Богдан Шиба зазначив, що є доручення віце-прем’єра з питань регіональної політики Віктора Тихонова. Тож, своєю чергою, градоначальник дав завдання своєму заступнику Петрові Гоцалюку, директорові фінансового департаменту Лілії Єловій та очільнику ЛПЕ Костянтину Патракеєву підготувати необхідні документи для погашення заборгованості зі заробітної плати перед працівниками підприємства за рахунок субвенції із державної скарбниці.

За словами Шиби, відповідно до доповідної записки Мінфіну, рівень розрахунків за пільгові перевезення пасажирів електротранспортом на Волині найнижчий в Україні – лише 22%. Тому, вочевидь, мають підготувати протоколи погоджень і кошти спрямують на погашення заборгованості зі зарплати на ЛПЕ.

http://zik.com.ua/ua/news/2010/05/18/228980

Опубліковано

Повністю підтримую страйкарів. Але з цього страйку поки що користь мають тільки приватні перевізники.

Опубліковано

Kaktus1990 - от тобы стуація знаю декількох пенсіонерів які в тиждень бувають по 5-6 разів на тиждень на ринку за день встигають побувати на 2-3 ринках. Виникає питання може вони їздять просто прогулятись? не думаю що у них є стільки грошей щоб щодня щось купувати. Так от 100 гривень їм вистачить щоб 20 раз зїздити у 2 сторони. а тепер порахуйте що в селах де немає тродейбусів пільговики платять за проїзд і якось живуть при цьому. Так нехай краще пільговик отримає 100 гривень і уже думає може йому і вистачить 1 раз прокататись на ринок, а на решту купить щось краще поїсти.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...