Перейти до змісту

Електроніка =)

Tarzanych

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

тобто якщо я зберу такий стабілізатор то він буде споживати на вході 12 вольт 300 міліампер а на телефон буде йти 5 вольт 500 міліампер?

доречі мені простіше буде купити пропозицію №2 ніж робити пічятну плату шукати компоненти...

Опубліковано

Зато при самостійній зборці отримаєш, знання і досвід :) На базі цієї мікросхемі можна будувати стаби і на великий струм.

• -1 1
Опубліковано

post-11171-0-94879400-1319393927_thumb.g

Я буду купувати "пробку" ккд на рівні 70% але то вже краще 45% у лінійного...

Ще одне питання, чи варто заряджати упсовський акум малим струмом, чи все-таки 1/10 ємкості 11-12 год

Опубліковано

Можна конкретніше? Моє зарядне може регулувати струм у діапазоні від 0-10 А. напруга 13.8

Тобто я виставляю 0.7 А і заряджаю 12 год. правільно?

Опубліковано

Заряджати треба 10год, але це за умови що акумулятор повністю розрядженій і не втратив ємності. Якщо акумулятор не до кінця розрядженій то заряджати треба вже менше часу, тому використовують троха інший принцип, заряджають акумулятор стабільним струмом 1/10с але контроль заряду роблять не по часу а по напрузі на акумуляторі і при досягненні певного значення відключають зарядній пристрій.

• -1 1
Опубліковано

Вичітав, що герметичний акум треба підзаряджати напругою 14.6-14.9 В. але моя зарядка дає лише 13.8 В. як це вплине на подальшу роботу? використовуватиму не в буферному режимі.

Опубліковано

І ще одне питання:

Маю парочку світлодіодів 3.2~3.6В х 0.02А хочу з'єднати паралельно до акума 12 вольт, щоб якщо один і вийде зладу то остальні працювали, так вот який має мати номінал резистор щоб забезпечив нормальну роботу 10-ти світлодіодів ?

Дякую

Опубліковано (змінено)

На кожний світлодіод має бути окремий резистор опором приблизно 425Ом.

Змінено користувачем Lisovic
Опубліковано

Паралельно світлодіоди вмикати не можна, оскільки в них може відрізнятися номінальній струм і напруга, і в такому випадку одні будуть світити яскравіше інші тускліше, і ті світлодіоди через які буде йти більший струм вийдуть з ладу швидше. І ще один нюанс коли світлодіоди увімкнуті паралельно, то при перегоранні одного з них, струм через інші збільшиться що прискорить вихід з ладу наступних світлодіодів.

Тому світлодіоди при паралельному увімкненні вмикають кожен через свій резистор.

• +1 1
Опубліковано

Так купив інвертор, реальні цифри: вхід 12 вольт споживання 0.24 А, вихід 5 В 0.34 напів розряджений.

Повністю вбитий акум, тєл не вмикається: 12 В 0.25 А на виході 5 вольт 0.46 ккд приблизно 80%

Вроді знайшов інфу що цікавила по зарядці акума

Дякую за допомогу з резисторами.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Воно! Я так розумію це фільтр живлення , на ринку не знайшов , чим його замінити ? І взагалі якщо він вилетів то швидше за все є проблема (КЗ) десь далі в схемі. Якщо я не правий поправте.

Опубліковано

Це може бути сигнальний фільтр, а може і фільтр живлення, скоріш за все ця штука являє собою дві котушки намотані на феритовому кільці.

Якщо стоїть по живленню, то скоріше десь далі є ще щось несправне.

Опубліковано

На кожний світлодіод має бути окремий резистор опором приблизно 425Ом.

Я поставив 0.125 ватні резистори на 680 Ом - резистори гріюьтся напруга на світлодіоді 3.1 в(на акумуляторі 12.9)

Я думав 425 то мало буде, буду пробувати на 580 Ом пів ватні.

Чьому 580? я взяв змінний резистор і змінював опір доти доки напруга на світлодіоді не стала 3.35 в.

А за пораду, що на кожен діод має бути окремий резистор - дякую, я то думаю чому у мене в ліхтарику всі діоди погоріли...

Опубліковано

Для світлодіода важливий струм а не напруга, і орієнтуватись потрібно саме на споживаний струм. Одна і та ж напруга може бути номінальною для одного світлодіода і смертельною для іншого.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...