Перейти до змісту

Гайда всі на Jabber! ;)

Yaryk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сьогодні ICQ знову змінила протокол. І хоча я дізнався про це з форуму, бо моя R&Q далі нормально працювала, але тим не менше. Нада шота рішать...

З одної сторони - ICQ, це так круто, так зручно, стільки народу на ній сидить, і благородні адміни аськи великодушно дозволяють нам користуватись нею безкоштовно.

З іншої сторони, для її успішного функціонування потрібен централізований сервак, котрий споживає електроенергію та трафік, а це вартує грошей. + обслуговуючий персонал та група програмерів, яким тра платити зарплату. А де взяти гроші як не з реклами в оригінальному клієнті?

Але чогось так склалось, що саме оригінальний клієнт ICQ користується найменшою популярністю серед користувачів. Одним не подобається інтерфейс, іншим великий об'єм та необхідність інсталяції...

От і виходить так, що ICQ може загнутись, якщо ніхто не буде користуватись оригінальним клієнтом. А ним користуватись ніхто не хоче через численні недоліки та недопрацювання.

Адміни ICQ борються з цим шляхом зміни протоколу, але безуспішно. Максимум через добу виходить нова версія Qip, R&Q, Jimm.., яка нормально працює з новим протоколом.

ІМХО, так далі продовжуватись не може. Не правильно це якось...

Я поступово переходжу на джаббер, і вам раджу. Якшо-шо, мій ID: [email protected] - стукайте ;)

До речі, перепробував багато різних клієнтів і найбільше сподобався Gajim

Що таке Jabber?

Jabber у вікіпедії

Список Jabber-серверів

Опубліковано

З аськи думаю для багатьох буде важко злізти. Джаббер хіба використовувати як "запасний варіант".

Опубліковано

Ну, звичайно, це довготривалий процес. Але треба починати, самому по троху переходити, знайомих агітувати...

Опубліковано

Я на Jabber вже 2 роки. Не припав мені до душі.

Використовую, як запасний варіант на мобілці через Bombus, на компі tkabber-pack.

Дістала постійна потреба у пошуці робочого транспорту. Сьогодні протягом години jabber.kiev.ua двічі викидало.

А як варіант українську Балачку не пробували? http://balachka.com.ua/ ;)

Гайда всі на Балачку! Підтримаємо український месенджер:D

Опубліковано

цей месенджер єдиний на роботі не заблокований. так що я з 9.00 до 18.00 на балачці :)

Опубліковано
Я на Jabber вже 2 роки. Не припав мені до душі.

Використовую, як запасний варіант на мобілці через Bombus, на компі tkabber-pack.

Дістала постійна потреба у пошуці робочого транспорту. Сьогодні протягом години jabber.kiev.ua двічі викидало.

Балачка не змогла підключитись, і реклама там :(

Опубліковано

В джабера єдиний недолік - нема загального сервера :( звідси і всі "ноги". Серверів неміряно, але користувачів видно тільки на даному сервері. От в цьому і є проблема. Як тільки на стабільний сервер приходить більша кількість користувачів його починає "плющити", воно і не дивно - все тримається на ентузіазмі адміна. Як альтернативу - використовуйте MSN, або AIM, їх протоколи вроді не так часто міняють.

Опубліковано

ibucp-vip-d.blue.aol.com

все пашет в кипе с полтыка, хотя с утра АндрухаГПЗ28 настоятельно советовал не реконнектиться :D

Опубліковано

+1 =)

тока у меня таблы с мирандой + ася ... все порты аси зарубили ... транспорт пока не настроил .... уже запарило =)

Опубліковано

хто може допомогти з транспортом аськи ... в мене прокся вимахується .. неможу настроїти

стукніть в жабу =)

Опубліковано
Балачка не змогла підключитись, і реклама там :(

перевір налаштування і руки ;)

бо я вже в себе і на двох машинах біля себе поставив - жодних проблем, все швидко і зрозуміло.

b0rg в балачці - 409651 :)

Опубліковано

Якщо хочеш постійно бути в дісконекті, то можеш не злізати, А нормальні користувачі будуть використовувати jabber

Опубліковано
В джабера єдиний недолік - нема загального сервера :( звідси і всі "ноги". Серверів неміряно, але користувачів видно тільки на даному сервері. От в цьому і є проблема. Як тільки на стабільний сервер приходить більша кількість користувачів його починає "плющити", воно і не дивно - все тримається на ентузіазмі адміна. Як альтернативу - використовуйте MSN, або AIM, їх протоколи вроді не так часто міняють.

Наявність багатьох серверів - це якраз і є перевага jabber, тому що ти не залежиш від роботи якогось конкретного сервера. А якщо сервер плющить - значить такий вже там адмін

Опубліковано
Якщо хочеш постійно бути в дісконекті, то можеш не злізати, А нормальні користувачі будуть використовувати jabber

Маєй благадарнасці тобі, НОРМАЛЬНИЙ ти наш :D, немає меж. І виражається вона у чудовій картинці у моєму персональному фото на Борді.

Опубліковано

Це не недолік, а перевага.

І користувачів можна добавляти з будь-яких серверів, всіх видно :) Це ти, певно, не розібрався.

Для прикладу, сервак GTalk-а працює стабільно і не страждає від перевантажень.

Опубліковано

я не буду нікуди переходити.Дисконект на 1 хвилину, щоб поставити поверх старого квіпа новий, без втрати налаштувань і історії для мене не критичний. Для зв"язку використовую телефон. В асьці маю близько 150 людей в контакт листі, постійно спілкуюсь може з 20-30 ( вони теж вміють квіп переставляти), а іншим раз в півроку пишу "Привет, как дела?", якщо вони в онлайн виходять. В інтернеті для зв"язку люди викладають в основному номер телефону,мейл, аську або скайп. Джаббер не поширений і я не бачу сенсу ставити його собі.

П.С. все ІМХО, виходячи з власної ситуації.Можливо у інших по різному, але кого більшість?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...