Перейти до змісту

Кофлікт на Завокзальному ринку

Kazus

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 367
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
sergey70 , ты заблуждаешься так глубоко, как заблуждется весь наш народ.

ну да, давайте ещё пожалеем себя, и так, снисходительно- глупенькие, неразумные предприниматели- счастье своё проморгали

Опубліковано
1, хто давав місяц часу? і на що конкретно?- брехня, шиба з самого початку не мав наміру з підприємцями на пряму працювати

Пропонувалось продовжити оренду з облспоживспілкою до 1 лютого 2009 року, щоб за місяць вирішити всі юридичні питання з комунальнимм підприємством. А взагалі типовий договір між ПК і підприємцями гуляв базарними кіосками вже близько 2-х років.

"Мав намір", "не мав наміру"..... це твої фантазі, не більше... не треба подавати це як аргумент.

2, ти хоть уявляєш які гроші платять підприємці за аренду місць, патенти і тд. ? якщо міська влада забезпечує інтереси громади то виключно за рахунок таких як ми, бо на нас можна добре заробити,

6000 грн. за місяць.... правильно? Не перебільшуй щодо "виключності" заробітку міського бюджету за рахунок підприємців. Бюджет міста становить 300 000 000 грн.

Але..... ті додаткові ресурси, який міг би отримувати міський бюджет від орендної плати за землю на базарах, могли б дійсно піти на будівництво доріг чи дахів. А так... вони підуть на особисті потреби власників облспоживспілки. Але хіба підприємців на ринках це хвилює? Вони не дивляться так далеко. Як казав скандально відомив громадянин Кропива, цитую: "Я не член громади - я бізнесмен". Про що це говорить?

Я, як повноправний член громади, маю право отримати додаткові мільони на потреби мого міста з земельної ділянки, яка належить моєму місту...... Я б хотів, щоб ті гроші пішли на дорогу біля мого будинку чи на дах в сусідньому, де живуть мої співмешканці. Натомість, ті гроші отримує бізнесмен, якому мало того, що насрати на мене і на всю громаду, а він ще й передвиборчу кампанію проведе.

А чому так? Бо підприємці так вирішили..... А відчуття відповідальності за 207 тисяч населення міста вас в ночі не мучило?

Те саме зі стадіоном...... проведіть паралель.

Чому підприємці повинні з кимось домовлятись?

А дійсно чому це підприємці мають домовлятись з адміністрацією міста, в якому працюють? Ти гониш..... А зким іще? З Козанострою? Так і є. Вітаю. Це правильний крок.

тільки тому що "великий архітектор" шиба так вирішив?

Шиба не вирішив, він запропонував. Вирішила сесія ради. В інернеті є багато інформації про повноваження в міських радах..... потурбуйся ознайомитись.....

а підприємці- це не громада?

Підприємці, дайте відповідь на запитання від свого колеги.... ви - громада?

Опубліковано
А взагалі типовий договір між ПК і підприємцями гуляв базарними кіосками вже близько 2-х років.
Неправда, на Центральному ринку його мало хто бачив, і якби цей договір був донесений і розяснений підприємцям то результат міг бути інакший. А так люди йшли до Міської Ради, тому що реально не знали що їм пропонують.
Опубліковано

Я тут пробую розібратись в цих непростих питаннях, маючи обривки інформації, отже що таке той "парксервіс" - це пацанчики і дівахи в чорних гандонах і оранжевих курточках, які пасуться на платних стоянках біля ринків, завдяки щиро розкиданим знакам "Зупинка заборонена", питання чи підуть ті кошти в б'юджет міста і громаді, в більшості риторичне. Нічого дивного немає в тому, що Шиба не зміг вказати їх місця дислокації, оскільки вони переважно кучкуються на стоянках, то й офісу їм нафіг треба і з бухгалтерією в них простіше ніж з єдиним податком. Канторка ніби й є, є штат і місця дислокації підходять, то й Шиба вирішив, задіяти цей народ в збиранн орендної плати, але занадто вони стрьомні, як гаїшники якійсь.

Опубліковано

В мене друг має бригаду та займається будівельними роботими. Зараз вони кладуть бруківку на території базару, що біля німецького заводу (Кромберг і Шеберт). Каже - що підприємці контейнери там вже масово купують, хоч про дату офіційного відкриття того базару ніхто навіть і не заікається... Вартість одного контейнера 75-80 тис грн.

Опубліковано
Неправда, на Центральному ринку його мало хто бачив.

Ну чому ж тоді неправда..... мало хто бачив не означає що його не було.

Якби цей договір був донесений і розяснений підприємцям то результат міг бути інакший.

А самим до себе донести? Попрацювати з юристами. Самим почитати слабо? А чи слухав би хтось з таким УПЕРЕДЖЕНИМ ставленням до влади?

А так люди йшли до Міської Ради, тому що реально не знали що їм пропонують.

А хотіли знати?

Опубліковано
Я тут пробую розібратись в цих непростих питаннях, маючи обривки інформації, отже що таке той "парксервіс" - це пацанчики і дівахи в чорних гандонах і оранжевих курточках, які пасуться на платних стоянках біля ринків, завдяки щиро розкиданим знакам "Зупинка заборонена", питання чи підуть ті кошти в б'юджет міста і громаді, в більшості риторичне. Нічого дивного немає в тому, що Шиба не зміг вказати їх місця дислокації, оскільки вони переважно кучкуються на стоянках, то й офісу їм нафіг треба і з бухгалтерією в них простіше ніж з єдиним податком. Канторка ніби й є, є штат і місця дислокації підходять, то й Шиба вирішив, задіяти цей народ в збиранн орендної плати, але занадто вони стрьомні, як гаїшники якійсь.

Все змінюється в цьому житті. Якби для КП "Автопарксервіс" був сформований статутний фонд у розмірі 500 тис. грн, так як пропонувалось.... Ці всі питання можна було вирішити.

Оплату можна здійснювати по перерахунку, щоб уникнути махінацій з боку хлопчиків і дівах в чорних гандонах......

А питання в тому чи буде якась користь з тих грошей, які підприємці заплатять облспоживспілці вже навіть не риторичне.

Опубліковано
В мене друг має бригаду та займається будівельними роботими. Зараз вони кладуть бруківку на території базару, що біля німецького заводу (Кромберг і Шеберт). Каже - що підприємці контейнери там вже масово купують, хоч про дату офіційного відкриття того базару ніхто навіть і не заікається... Вартість одного контейнера 75-80 тис грн.

Все супер. Базари мають бути за межами міста або десь на околиці. Це знають всі... крім базарників Центрального ринку. Ех..... А я теж лучанин.....

Опубліковано
Ну чому ж тоді неправда..... мало хто бачив не означає що його не було.
Де було, в підприємців і своїх проблем вистачає щоб ще бігати в пошуках "таємного договору-зговору".

А реально роздавали бумажки від Міської Раді лише напередодні мітингу.

А самим до себе донести? Попрацювати з юристами. Самим почитати слабо? А чи слухав би хтось з таким УПЕРЕДЖЕНИМ ставленням до влади?

Якщо Міська Рада і придумала кращу схему як для міста так і для підприємців то цього замало. Потрібно було донести і буквально "розжувати" прозорість і перспективи їхньої схеми для тих же підприємців. І це визнав Шиба в пресконференції, що є промахі Міської Ради в донесені і розяснені.

Опубліковано
Якщо Міська Рада і придумала кращу схему як для міста так і для підприємців то цього замало. Потрібно було донести і буквально "розжувати" прозорість і перспективи їхньої схеми для тих же підприємців. І це визнав Шиба в пресконференції, що є промахі Міської Ради в донесені і розяснені.

Так і є.....

А підприємці після прес-конференції подумали: "от які ж ми дурні, нам таке класне пропонували, а ми лоханулись....."

Підхід підприємців не зменшує їх соціальної відповідальності. А бізнес (як би вас це не здивувало) теж має бути соціально відповідальним. І якби я прийшов на базар розяснювати людям, що це і моє місто і що подальша доля ринку і мене стосується, мені плюнули б обличчя та голосно посміялися б........ і таки плюнули б...

Я припускаю скільки зусиль було витрачено облспоживспілкою, щоб достовірна інформація не була донесена до підприємців.

Та це зараз не важливо. Важливий результат. Відповідальним за ситуацію тепер є самі підприємці, які організували мітинг і міська рада, яка рішення прийняла.

А чи добрий варіант пропонував міський голова - ймовірно ми так і не довідаємось, а якщо довідаємось, то не скоро. Оскільки наступна проблема з базарами прийде до нас рівно через рік...... А враховуючи те, що піднята тема випливе за кілька місяців до виборів, пріоритети будуть розставлені зовсім не так, як вам буде вигідно.

І не тіште себе ілюзіями, що заради голосів виборців міська рада через рік прийме рішення продовжити орендну плату..... Є інший імовірний варіант.

Вас попруть н*х з ринку, а потім скажуть на аверсі: "от бачте який в нас мер"..... І все. Чорний піар в нас більше цінується. Чомусь....... Мабуть люди в нас дуже добрі і щирі.

Гроші кількох відомих бізнесменів в цьому допоможуть.

Успіхів вам, панове підприємці.

Опубліковано

Ну от чому за кордоном всіх влаштовують ринки за межами міста, а в нас ні?

До речі, жителі Одеси вже давно оцінили всі плюси розташування "сьомого кілометру", хоча відразу також були проти винесення ринку за межі міста.

Моя думка -- великому ринку не місце в межах цивілізованого міста. В тому числі автомобільному ринку.

Опубліковано
Ну от чому за кордоном всіх влаштовують ринки за межами міста, а в нас ні?

До речі, жителі Одеси вже давно оцінили всі плюси розташування "сьомого кілометру", хоча відразу також були проти винесення ринку за межі міста.

Единственное неудобство, в том, что пешком за город особо не прогуляешься :)

Моя думка -- великому ринку не місце в межах цивілізованого міста. В тому числі автомобільному ринку.

Мешает на работу добираться? ;)

Опубліковано
Единственное неудобство, в том, что пешком за город особо не прогуляешься :)
Для прогулянок існують парки, а з базару покупки в руках і так не зручно нести, краще якимось транспортом їхати.
В тому числі автомобільному ринку.
Мешает на работу добираться? ;)
страшенно. Іноді в пробках по годині і більше стояти приходиться, поки проїдеш тих 500 метрів. В четвер вся робота в нас паралізована. Я вже і не говорю про те, що там буде робитись, якщо (не доведи Господи) станеться пожежа на нафтобазі -- це ж буде масова давка з купою добре підсмажених трупів. Туди ні одна пожежна машина не доїде, ні одна "швидка", і звідти ніхто не вибереться. Там тільки гроші є кому заробляти, а от навітьпро дорогу біля того ж базару ніхто не думає. Там дві фірми-сироти -- автобазар і Континіум (нафтобаза), ніяк не вирішать хто з них більше дорогу нищить...
Опубліковано

Рынки надо убрать за город, это факт. Заодно гламура станет больше. Станут трусики покупать не по 12 гривен, а по 80, и носить их всю оставшуюся жизнь :)

Представляете 60-летнюю старушку в стрингах возраста ее внучки? ;)

Опубліковано

Plum, ти сильно помиляєшся по поводу Одеси, 7-км - це оптовий ринок, і паралель між ним і звичайним ринком

проводити не можна. Не буду розказувати про Пропривоз (рядом з ЗД-вокзалом), але от Новий ринок знаходиться за метрів

800 від славнозвісної Дерібасовської, історична частина міста, по величині запросто взує наш Старий ринок, і бардака там на

порядок більше. Зато нікому в голову не приходить цей базар винести за територію району - а жрать буде нічого місцевим

людям (багатим і не дуже) - це я про свіжі овочі-фрукти,мясо... не буде в супермаркеті свіжіше і дешевше, ніколи не буде.

А на рахунок ринку за містом - коли на 7км засушений бутерброд коштував 2.50 - в Луцьку гамбургер 1.30 (луцький вигравав по смаку однозначно).

Звичайна мінералка: ціна Варшавки - 1.50, 7км - 3.00...4.00 (майже завжди тепла - холодильники на вагу золота).

Електрострум подається виключно від генераторів (за 1 енергозберігаючу лампочку яка світила до 12.00 електропостачальникам платили в місяць 20$)

...........прикладів - валом... Загородний ринок - це закрита система де обов'язково буде процвітати досить велика накрутка на любих товарах

чи послугах, які там мають монополію.

За розташуванням ринків, плануванням їх розвитку (так як за всим в місті), думаю - повинна слідкувати Міськрада, на то вона і вибрана щоб керувати цими процесами.

Не підприємці повинні бігати, шукати договори (вони торгують - це їхня робота), а робота мерії - створювати умови для торгівлі і захищати від "непотрібних наїздів".

druid, як ти думаєш хто не виконує свої прямі обов'язки: мерія чи торговці ?

Думаю через рік питання відпаде саме собою - прийде криза, і для всіх питання ціни на товари стане першочерговим, базар - найгнучкіша система

торговлі, пристосуватись базар до любої кризи зможе, і (якщо прийдеться) бартер буде процвітати саме на базарі, а не в модних бутіках і супермаркетах...

Опубліковано

Конфлікт між "Скорпіон-сервіс" та підприємцями продовжується. 29 грудня дійшло до бійки.

Слова

Екшн

Цікаве вони рішення принесли: "Скорпіон-сервіс" винен б/у бруківку і покрівлю ф.о. Кравчуку І.В.

P.S. Ці події не стосуються "Облспоживспілки" і рішень міськради, які були прийняті нещодавно.

Опубліковано
Не буду розказувати про Пропривоз (рядом з ЗД-вокзалом), але от Новий ринок знаходиться за метрів

800 від славнозвісної Дерібасовської, історична частина міста, по величині запросто взує наш Старий ринок, і бардака там на

порядок більше. Зато нікому в голову не приходить цей базар винести за територію району - а жрать буде нічого місцевим

людям (багатим і не дуже) - це я про свіжі овочі-фрукти,мясо... не буде в супермаркеті свіжіше і дешевше, ніколи не буде.

Це не означає, що в Одесі все зашибісь. І чого взагалі ми маємо рівнятись до Одеси. В нас є своє місто. А стосовно "жрать не буде нічого".... не треба драматизувати.

До речі один з варіантів вирішення питання з Центральним ринком - це реорганізувати його інший..... туристичний, привабливий і впорядкований. На ньому в ідеалі мають розміщуватись по-перше елітні привабливі обєкти - сувенірні магазини, салони краси, кавярні, банки тощо..... Все стилізоване під якесь століття. В тому числі мав працювати продуктовий ринок, який і мав забезпечувати як мешканців так і туристів свіжими овочами і фруктами.

Але хіба комусь це цікаво?

За розташуванням ринків, плануванням їх розвитку (так як за всим в місті), думаю - повинна слідкувати Міськрада, на то вона і вибрана щоб керувати цими процесами.

Не підприємці повинні бігати, шукати договори (вони торгують - це їхня робота), а робота мерії - створювати умови для торгівлі і захищати від "непотрібних наїздів".

druid, як ти думаєш хто не виконує свої прямі обов'язки: мерія чи торговці ?

Блін... скільки можна товкти одне і те ж? Міський голова запропонував варіант. А підприємці? Пішли на площу біля міськради виконувати свою роботу?.....

Хєр з ним... зі здоровим глуздом..... ну хоч логікою керуйся у своїх роздумах.

Думаю через рік питання відпаде саме собою - прийде криза, і для всіх питання ціни на товари стане першочерговим, базар - найгнучкіша система

торговлі, пристосуватись базар до любої кризи зможе, і (якщо прийдеться) бартер буде процвітати саме на базарі, а не в модних бутіках і супермаркетах...

Про найгнучкішу систему - це факт. Приходжу місяць-два назад на базар, дивлюсь на ціни і афігіваю.... Питаю: "а чо так дорого?" Мені: "ну так криза ж....".

Система дійсно гнучка...... але в обидва боки

Опубліковано

Пройде рік - і побачимо в чиїх словах логіки і здорового глузду більше.

Ми на різних мовах говоримо (на жаль). Щоб зрозуміти про що я - попробуй із сім'єю рік ігнорувати ринки Луцька...

або ходити тільки на реструктиризовані ринки в Луцьку.

Опубліковано

Баззарники знову в центрі подій. Як ще не зрозуміло- не буде критого ряду, Токарський його розжене, розжене так само, як Шиба Варшавку і Старий базар.

Опубліковано
- це я про свіжі овочі-фрукти,мясо... не буде в супермаркеті свіжіше і дешевше, ніколи не буде.

я шокований... блі-і-і-н, як же тепер нам бідним без базару вижити? (сарказм)... ;)

Опубліковано

druid скажемо по-іншому, це мер не використовував здорового глузду, щоб донести до ПІДПРИЄМЦІВ свої супер-пупер міркування через, що виник конфлікт з перемогою "офшорної" облспоживспілки. Крім того, на майбутнє, все хороше повинно бути чітким, чистим і прозорим, щоб не виникало ефекту перетягування одіяла на одну з сторін. Тепер чого слово ПІДПРИЄМЦІВ написано з великої букви, бо це люди, які забезпечили себе прибутковим бізнесом і плюс створили декілька робочих місць для людей, які не мають змоги створити собі такої справи. Також і з їхніх податків фінансується мільйонна армія костюмних держслужбовців, головним завданням яких є роздування щок, клеєння мудрої харі, створення системи хабарів-відкатів і виробництво власних підписів - доречі це мабуть найзатратніше виробництво в світі - обходиться країні в десятки процентів всього ВВП.

Опубліковано
Вас попруть н*х з ринку, а потім скажуть на аверсі: "от бачте який в нас мер"..... І все. Чорний піар в нас більше цінується. Чомусь....... Мабуть люди в нас дуже добрі і щирі.

Цілком правильно, і поперли б зараз якби підприємці не вийшли на мітинг.

Це не означає, що в Одесі все зашибісь. І чого взагалі ми маємо рівнятись до Одеси. В нас є своє місто. А стосовно "жрать не буде нічого".... не треба драматизувати.

Блін... скільки можна товкти одне і те ж? Міський голова запропонував варіант. А підприємці? Пішли на площу біля міськради виконувати свою роботу?.....

Я навіть слухати не хочу шо той міський голова запропонував. Він вже один раз запропонував Караван збудувати і доробити перехід чере З.Д вокзал... Ситуацію з котельнею на 40-вому кварталі.

Таких прикладів купа. "Міський голова" нічого зробити не може, і ІМХО не хоче, йому і так зашибісь. І Навіть якщо він шось запропонує, то це буде з односторонньою вигодою.

druid, я невірю ні одному слові влади, не місцевої, ні центральної. Прокинся, про народ зараз ніхто не думає. Кожен виживає як може.

Опубліковано
Я навіть слухати не хочу шо той міський голова запропонував.

Воот! Вот в чем все дело! Зрить в корень никто не хочет, а по№%здеть у нас все горазды.

Дорог уже никому не надо, завтра никто не вспомнит, какие они были до Шибы, зато еще много лет будут трандеть, что мол в холоде нас держали, бедных. И Токарский, скотина, дал воренду на пару лет контейнера, а дальше не пролонгирует! Сволочь, хоть и предупреждал.(а каким дятлом надо быть, чтобы купить павильйон в 20 квадратов за 50 тысяч у.е.(тогда - цена однокомнатки возле рынка или двушка в спальных районах) без изучения условий аренды? ) Да! Мы всех лучше, мы всех краше, всех умнее и скромнее всех! (ц)

Ну и так далее. Короче- народ всегда прав, даже если это толпа придурков.

ЗЫ сорри за резкий тон :)

Опубліковано

Дороги робив як Шиба так і Кривицький, і взагалі їх роблять всі і постійно. І в основному через те, що вигідно.

На рахунок павільйонів - згідний.

Є багато чого в місті що треба благоустроїти, а він взявся за базари, і не про підприємців він думає, і не про громаду.

З.І. Цікаво взнати відношення думок форумчан на рахунок перенесення ринків. Може топікстартер добавить голосувалку типу: гарна ідея, я проти і мені всерівно.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...