Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 1,1 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

І не тільки я).

Сьогодні заходив знайомий. Ранше працював на доставці, де я беру телефони, по перерахунку,з пдв,  так, до слова.

Він вже з літа на фабриці віконній. 40-50 тисяч, офіційно, соц пакет,безкоштовні обіди. 

Ну 7 тон в день перекидати треба, але втягнувся.

Роботи в Україні неміряно, а почнеться відбудова- то ще більше буде.

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано
В 10.05.2026 в 18:25, Nokian сказав:

Ну 7 тон в день перекидати треба, але втягнувся.

Роботи в Україні неміряно, а почнеться відбудова- то ще більше буде.

Погоджуся. Вперше за довгий час.

але є купа "але"! 

7 тон в день? В порівнянні із моєю роботою, це НІЩО!

Нагадаю, що я працюю на ливарному заводі, що спеціалізується на виготовленні з сірого чавуну. (так, чавун є різний!!). 

є продукція, вагою від 14 до 27 кг одиниця. (є від 50-70г одиниця) 

Для прикладу, в нас є продукція, як от ручка до труни. Щоб труну нести. одна ручка +- 500г важить. 

А їх, зазвичай, замовлення за один раз 350 форм, в кожній формі по 8 ручок, це 1,5 тони. За 1,5-2 години. А перед тим, зранку, 180 форм деталей, (а одній формі 1 деталь), вагою 17 кг. Це ще 3 тони. І це лише за годину часу. 

Тобто за 2,5-3 години 4,5 тони. А робочий день 8 годин. Рахуй! 

Щодо "почнеться відбудова",  то тут згоден на 101%. Так, роботи буде вагон. 

Але тут знову є "але"! Відбудовувати будуть ті, хто дає гроші. А гроші будуть давати закордонні компанії. Бо вони хочуть знати на 100%, що фінанси пішли саме туди. І працівників вони завезуть своїх! І ЗП будуть платити - не українську! 
Українцям, які там працюватимуть - українську. 

• +1 2
Опубліковано
В 09.05.2026 в 10:48, Zheny@ сказав:

Європейці знають собі ціну. Звикли до правил і комфорту, до законів і т.д.

В 09.05.2026 в 19:09, Waver сказав:

Все так, але трохи ліниві, як і більшість американців в великих агломераціях

Якщо судити по собі - то я на старті трудової діяльності був налаштований працювати трохи більше за туземців, бо в мене там не було власного житла, і спадщина не 'світила', а оренда житла не в іпєнях недешева, і на "мінімалку" недоступна.

Так і власнику житла в мегаполісі нема чого напружуватись.

Ну і дешеві кредити розбещують.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 5/10/2026 at 1:43 PM, dogbees said:

Якщо судити по собі - то я на старті трудової діяльності був налаштований працювати трохи більше за туземців, бо в мене там не було власного житла, і спадщина не 'світила', а оренда житла не в іпєнях недешева, і на "мінімалку" недоступна.⁹

Так і власнику житла в мегаполісі нема чого напружуватись.

Ну і дешеві кредити розбещують.

Саме тому новоприбулих "заробітчан" чи навіть свіжих емігрантів брати на фізичну роботу завжди вигідніше бо в більшості випадків, за ту ж саму зарплату - працювати будуть завжди більше та якісніше, і якщо дивитися зі сторони бізнесу - в рази продуктивніше, тобто більше та краще зробленої роботи за ті ж самі гроші, ніж "корінні" місцеві...

Але, також на це все можна дивитися зовсім з іншої сторони...  в якійсь мірі певно я теж вже рахуюся "місцевим", бо можна сказати що добрих 80% наших тракових компаній у США (де власники Українці) мене на роботу тепер не беруть...:) або якщо бути точнішим, то це я ще на етапі телефонної розмови чи персональної співбесіди в офісі чи навіть після певного часу співпраці - посилаю їх нахєр говорячи їм прямо де вони хочуть наїбати і яких лохів вони шукають...

Змінено користувачем Waver
Опубліковано

Українські зарплати в закордонних компаніях тому що дають керувати українцям, але вони ж бляха економлять і відчитують я що які красавчик нащо тому бидлу платити багато.

В от коли йде відділу спеціалістів тоді приїжджає перевірка і ту всю шоблу міняє.

Опубліковано (змінено)
On 5/10/2026 at 2:48 PM, MACCEN said:

Українські зарплати в закордонних компаніях тому що дають керувати українцям, але вони ж бляха економлять і відчитують я що які красавчик нащо тому бидлу платити багато.

В от коли йде відділу спеціалістів тоді приїжджає перевірка і ту всю шоблу міняє.

Та ні, тут все значно "ширше", масштабніше і зовсім не так як більшість вважає чи звикли чути або бачити в інтернеті... бо в американських компаніях українці майже не працюють по причині що там хоч  і різних "плюшок" більше але менше можна заробити, а якщо і працюють (теж колись мав досвід попрацювати в америкаців зі своєю фурою) - то це одиниці, та й не так багато тих американських компаній в Чикаго... а я про сотні чи навіть добру тисячу наших транспортних компаній розміром від декількох до декількох сотень фур, про компанії які відкривають Українці, тобто власники Українці, майже весь офісний персонал теж наші або з бувшого СНД і всі водії в більшості теж наші... і найголовніше, головними бухгалтерами там завжди працюють їхні дружини чи самі найближчі родичі))) хоч по всіх документах та по всіх статистиках, компаніїї які відкриті громадянинами США (навіть з набутим громадянством шляхом натурилизації) на території Америки - рахуються американськими. Тільки в околицях Чикаго наших компаній з власниками Українцями - декілька сотень як мінімум. І так само ще є Польські компанії, Турецькі, Болгарські, Румунські, Молдавські, Казахські, Узбецькі... є навіть кацапські, і майже всі, тобто більшість, працюють за однією моделлю... і якщо взяти всі разом, то тепер справжніх Американських тракових компаній відкритих "корінними" американцями, в наших околицях Чикаго - доволі значна меншість... певно не більше 20% від усіх разом взятих, хоча якщо брати по всій америці - то їх все-таки значна більшість, бо за межами всього  декількох великих агломерацій Наших стільки не проживає і не буде проживати, тому працюють американці... а Америка досить велика, тому так. А взагалі, негласно можна навіть сказати, що Чикаго та вся його агломерація - це як одна величезна Чикагська тракова "мафія".:)  Хоча, мафією це не назвеш бо немає єдиної структури та управління і кожен сам по собі, але... "рука руку гріє".  Скоріше всього, краще сказати що це величезний емігрантський анклав який об'єднує та "кормить" з десяток тисяч наших емігрантів тільки в Чикаго. І якщо це все робиться цілком легально або майже легально зі сплатою податків та зборів, то існує ще десятки а то і можливо сотні різних "схем" як напівлегальних так і зовсім нелегальних, просто не про все можна говорити. В публічне поле попадають тільки деякі... типу таких як на відео. Якщо що, це автоперевізник і він говорить про злом борди автоперевезень... але ж не одна така борда і різні вантажоперевезення. У нас наприклад, колись викрали одразу декілька повних трейлерів гуми до автомобілів, також дрібні автозапчастини... ті GPS системи що були на трейлерах одразу ще на ярді тупо повідрізали та повикидали, а знайшли у відстійниках по GPS маячках що були окремо сховані всередині трейлерів у товарі...  викрадається те що важко відслідкувати (не як айфони чи інша дорога техніка) і дуже легко та швидко продається за половину оптової ціни (а в одному трейлері товару за звичай від $100 000) по маленьких емігрантських майстернях та бізнесах між тими хто не гидує таким бізнесом та товаром... 

WWW.FACEBOOK.COM

Давненько у нас не было чёрного кархолла… Сегодня — новая тема. Разберём новые скам-схемы. Ну что ж, присаживайтесь… главное — не «садитесь». #carhauling #carhauler #диспатч #рек #юмор

Опубліковано
В 10.05.2026 в 19:25, Nokian сказав:

де я беру телефони, по перерахунку,з пдв,  так, до слова.

До якого слова? Що телефони в тебе "білі"? Чи що ти платиш те ПДВ?

• +1 1
Опубліковано

За 9 місяців, що я працюю, на роботу не взяли жодного нового німця. 

Якщо не враховувати мене, то взяли  ще двох українців. Які вже працюють на випробувальному терміні. 

ще двоє були. Один попрацював 2 дні і сказав, важко, спинка болить і спетляв. 

2-й (молодий 20+ років), звільнили. Не справляється. Надто повільно робить, прогулює без причини і т.д. 

Як казав мій малий  (а він працював зі мною тиждень, підзаробити), йому лише тусня і гульки. 

Він не вийде на роботу, бо в нього, бачте, квиток в Угорщину на літак, бо там виступає якийсь Макс Корж... 

Пох на роботу, там же Макс Корж! (в душі не їбу хто це..)

Зараз якогось турка взяли. Такий самий лабух, пройобується, ніфіга не розуміє. Щось там нахуєвертив, що колега півгодини розгрібав після нього.

Тут на районі ще одного зустрів, сидить на соціалі, мову не вчив, роботу не шукав, завжди з місцевими алкашами з пивом тусується і т.д.

Каже, а як же я зараз на роботу вийду? Це ж важко, я ніколи не працював. Колись там щось робив, а потім 12 чи 13 років "таксистом" проробив... теж мені робота, бомбіла звичайний. 

Німці на наш завод йти не хочуть. Українців не дуже беруть, через отаких вот, що на концерти Коржа хочуть сходити в робочий час. 

• Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

Власники наших компаній уже трошки обнагліли... і ось як раз один такий наш "крутелик" власник тракової компанії показав себе у всій красі і одразу отримав пиздюлин від місцевих а потім ще й отримає по закону... відео по ссилці  

WWW.FACEBOOK.COM

На Гаваях затримали 37-річного українця Ігоря Литвинчука після інциденту з гавайським тюленем-монахом — видом, що перебуває під загрозою зникнення. Чоловік кинув великий камінь у тюленя...

Screenshot_20260511_131459_Chrome.jpg

Опубліковано
В 11.05.2026 в 20:26, Waver сказав:

Власники наших компаній уже трошки обнагліли... і ось як раз один такий наш "крутелик" власник тракової компанії показав себе у всій красі і одразу отримав пиздюлин від місцевих а потім ще й отримає по закону... відео по ссилці  

WWW.FACEBOOK.COM

На Гаваях затримали 37-річного українця Ігоря Литвинчука після інциденту з гавайським тюленем-монахом — видом, що перебуває під загрозою зникнення. Чоловік кинув великий камінь у тюленя...

Screenshot_20260511_131459_Chrome.jpg

це лише говорить про те, що наше рідне українське бидло, кругом буде бидлом. 

Особливе таке, яке має гроші, і думає, що Бога за бороду схватило.. 

Але цю ситуацію треба розглядати без прив'язки до конкретного бізнесу. 

І мене тут більше лякає те, що людина за кордоном, живе, має бізнес, ПОВИННА знати  закони, але поводиться, ніби він в Україні, де кум-брат-сват "порішає", або похуй в мене є бабло! 

з того, що я розумію, що в США є потужна сила - громадська думка. Колись була преса, зараз соцмережі. 

І коли ситуація набере розголосу - то 50К$ - буде замало. 

Доведеться збанкрутувати, а це мільйонні збитки і суди.. штрафи і т.д.  Еко-активісти і різні там блохєри зроблять свою справу. Репутація компанії піде по 3,14зді. замовлення зникнуть і фсьо... фраєр танцював не довго. 

А найогидніше - у нього не буди ні секунди каяття... 

• +1 5
Опубліковано (змінено)

Для тих у кого немає фейсбуку…

• Дякую! 1
  • +1 4
Опубліковано
В 12.05.2026 в 11:31, Electronshik сказав:

Нажаль так. Як і у москалів після війни

Деякий час так. А потім прийде сором.

Не до всіх звісно. 

Це як за часів Сталіна.  1 в 1.  Репресії і розстріли за неправильні слова. Культ. 

а потім я розвінчали культ, все змінилося. 

От тут я бачу той самий виток історії. 

Опубліковано
В 12.05.2026 в 07:11, Waver сказав:

приємно дивитися, як бидло отримує по заслугам їбалу!

• +1 2
Опубліковано

Депортувати б на батьківщину, у теплий бус...

Щоб кожну вільну хвилину думав на чорта йому здалася та тварина.

• +1 3
Опубліковано (змінено)
On 5/12/2026 at 8:41 AM, MACCEN said:

Там вроді як стаття є 6 років за таке.

Побачимо що там буде... але чувак спочатку казав - "у мене є бабки - мені пох...")))

Взагалі, дивуюся з таких безстрашних ідіотів і взагалі як в такому віці можна до такого додуматись... бо навіть любий такий придурок який кине каменем в мою собаку - одразу получить таким же каменем в свою голову і в той момент мені точно буде абсолютно похєр скільки у нього грошей... а місцевим Гавайцям точно пох... вони й так дуже та дуже злі на всіх туристів та взагалі на всіх американців які окупували та привласнили їхні строви а їх тепер зробили самими бідними у себе вдома, бо найкращу землю у них забрали, а ціни на всю іншу землю та нерухомість навіть в глибині островів злетіли просто до небес і тепер всі їхні нові покоління мало що, в сенсі землі в хороших місцях та нормального житла, можуть собі дозволити... а тут ще приїжджають такі уроди та намагаються нищити їхню природу та ще й пихато кажуть "що багаті і можуть собі дозволити"... 

В своїх резерваціях й так буває п'яні місцеві гавайці іноді просто пиздять заїжджих  американців коли ті хоть трохи бикують чи починають приставати до місцевих дівчат, тому не здивуюся коли з'явиться ще пару таких ідіотів зі своїми заявами "що мають гроші і їм все пох..." - і з часом вони просто іноді почнуть тихенько зникати, назавжди. Місцеві індіанці точно знають як це можна зробити та де сховати щоб ніхто ніколи не знайшов...

• +1 4
Опубліковано
В 12.05.2026 в 17:17, Waver сказав:

Побачимо що там буде... але чувак спочатку казав, у мене є бабки - мені пох...)))

Взагалі, дивуюся з таких безстрашних придурків і взагалі як в такому віці можна до такого додуматись... бо навіть любий такий придурок який кине каменем в мою собаку - одразу получить таким же каменем в свою голову і в той момент мені точно буде абсолютно похєр скільки у нього грошей... а місцевим Гавайцям точно пох... вони й так дуже та дуже злі на всіх туристів та взагалі на всіх американців які окупували та привласнили їхні строви а їх тепер зробили самими бідними у себе вдома, бо найкращу землю у них забрали, а ціни на всю іншу землю та нерухомість навіть в глибині островів злетіли просто до небес і тепер всі їхні нові покоління мало що, в сенсі землі в хороших місцях та нормального житла, можуть собі дозволити... а тут ще приїжджають такі уроди та намагаються нищити їхню природу та ще й пихато кажуть "що багаті і можуть собі дозволити"... 

В своїх резерваціях й так буває п'яні місцеві гавайці іноді просто пиздять заїжджих  американців коли ті хоть трохи бикують чи починають приставати до місцевих дівчат, тому не здивуюся коли ще з'явиться ще пару таких ідіотів зі своїми заявами "що мають гроші і їм все пох..." - і з часом просто почнуть вони іноді тихенько зникати, назавжди. Місцеві індіанці точно знають як це можна зробити та де сховати...

напевно це не тільки там, Світязь напевно та ж сама фігня, інші заздрять що живуть далеко не можуть заробити і т.д.

Опубліковано (змінено)
On 5/12/2026 at 12:55 PM, MACCEN said:

напевно це не тільки там, Світязь напевно та ж сама фігня, інші заздрять що живуть далеко не можуть заробити і т.д.

Так, тільки Світязь ніхто не захоплював та не анексував, а корінні гавайці тепер хоч і в житті та на картинці всім посміхаються, але сприймають американців як окупантів... по трошки і їм доходить як їх наїбали та що в них забрали.

Опубліковано
В 12.05.2026 в 19:55, MACCEN сказав:

Ні , друже, тут ти географічно помилився на 500+ км. От якраз на Світязі, чужих уже не пускають. 

А от в Буковелі і поруч.....

В обох локаціях своя мафія. Всунутися кудись нереально. 

Там таке бабло крутиться, що Куршавель тихенько в стороні курить!!!!

Опубліковано

Скажу так, нажаль в нас не буде так як в Німеччині в одному містечку.

Понаїхавші якісь гандони чи то згвалтували дівчину чи вбили, терпець урвався вийшов все містечко дало різди всім хто понаїхав, поліція приїхала, їй теж сказали якщо втрутетесь дамо пізди і свідків не знайдете. Поліція відвернулась стояла і не втручалась, бо їх теж заїбали ті всі хто себе веде по беспоедєлу. З тих пір в тому містечку понаїхавших немає жодного.

Я веду до того що всі згуртувались і дали відсіч свавіллю.

В ці хто приїхав, вони об'єднуються потім будуть качати свої права, нехай пройде чуть часу коли нас стане меншість.

Скажу так, був на сході і бачу, вивіски та вулиці на рос. мові. Навіть опломбовані лічильники на газ пише "гор. газ." І кого і від чого та вся підарня звільняє.

А за бабло в нас рішають все, община викупить будь кого.

Пригорає реально, треба дати повноважень поліції щоб присікала будь які двіжі в сторону українців і то жостко.

Опубліковано
В 13.05.2026 в 12:01, MACCEN сказав:

Скажу так, був на сході і бачу, вивіски та вулиці на рос. мові. Навіть опломбовані лічильники на газ пише "гор. газ." І кого і від чого та вся підарня звільняє.

Ну я б сказав так: скільки десятиліть, а то й століть там присутня рос. мова? Дуже важко подолати цю спадщину. Але зараз війна багато дурі виб'є з голів. Звичайно що не у всіх.

• +1 2
Опубліковано
WWW.FACEBOOK.COM

Джиммі Джиммі Ача Ача Про трудових мігрантів #клавдійпетрович

Невдовзі на всіх екранах , майданах України.

• -1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...