Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

У НГУ свої плюси-мінуси з ЗСУ.

Якщо не на передовій, то на блок-постах по всій Україні. Ще чув що ті що на блокпостах не постійно, а 2 тижні чергують, два вдома. Але їм не платили 30т до літа.

• Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
3 години назад, Bliksss сказав:

такщо, фізуху підганяйте.

ну мені то не грозить :( Просто сподіваюсь, якщо (коли) заберуть, то буду водієм, причому, думаю, за тиждень два зможу опанувати любу техніку, в якої засобом керування є руль. Бо навіть коли на початку війни ходив на злагодження, то після, казалось би, невинної стійки для стрільби з коліна, коліно потім більше місяця боліло :( 

• +1 3
Опубліковано (змінено)

Ясно, легенький сколіоз стане ще більшим від броніка.

Цікаво які треба навички для снайпера, робота складна, але кроси та окопи явно не треба пити, мінімальна фізуха бігати, навички сцяти з колін, та срати лежачи. Плюс там аеродинамічна кулі і ще пару нюансів.

Змінено користувачем MACCEN
  • Cумний 1
Опубліковано
3 години назад, MACCEN сказав:

Цікаво які треба навички для снайпера, робота складна, але кроси та окопи явно не треба пити, мінімальна фізуха бігати, навички сцяти з колін, та срати лежачи. Плюс там аеродинамічна кулі і ще пару нюансів.

Bliksss получає 100 ВОС, то загальна для всіх підготовка стрільця, потім повинна бути спеціалізація.

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
15 годин назад, MANJAK11 сказав:

Просто сподіваюсь, якщо (коли) заберуть, то буду водієм, причому, думаю, за тиждень два зможу опанувати любу техніку, в якої засобом керування є руль.

Знаю людину, призвали, пів року чи більше був водієм. А зараз навчається на сапера

Змінено користувачем deluxkangoo
Опубліковано
1 годину назад, deluxkangoo сказав:

Знаю людину, призвали, пів року чи більше був водієм. А зараз навчається на сапера

Я знаю водіїв, які права не мають і не їздять. Я маю і не їзжу, ще я електрик по бумагах.

Опубліковано
В 29.09.2023 в 13:05, Dima4s сказав:

тобто не важливо на твої цивільні навички, сказали треба піхота - воєнкоми відправили в піхоту

военкоми направляють згідно зпиту від військових частин, їм сказали - пришліть більш-менш нормальних туди-то, вни відправили,  ті на місці взяли хто підходить, інших повернули назад воєнкомам. В моєму випадку, вже була домовленість куди я маю йти в учебку, на кого вчитись і т.п., відпустили на кілька днів додому з умовою що приїду через кілька днів, виписали повістку на потрібне число. І от я виходжу з військомату, зустрічаю обласного воєнкома в супроводі хлопців з НГУ, чкий розвертає мене назад і каже - не валить, ідеш служити в НГУ, без варіантів, і втой самий день я поїхав, не жалкую поки ))

• +1 4
Опубліковано
В 29.09.2023 в 13:05, Dima4s сказав:

тобто не важливо на твої цивільні навички, сказали треба піхота - воєнкоми відправили в піхоту

важливо, але залежить від командування, тут - дуже розпитували чим займались, яким навичками володієте і т.п., декому навіть програму спрощували (типу нафіг воно йому. якщо він буде робити зовсім інше). В учебці вже з перших днів знають куди ми далі підемо і  яку посаду. не всім просто кажуть, щоб не було мови, я або далі, а можливо залишать тут зв'язоком, дронами, IT займатись...не дуже хочу саме тут, але й в Луцьку не хочу, хоча, там би ходив додому

• +1 4
Опубліковано
14 хвилин назад, Bliksss сказав:

важливо, але залежить від командування, тут - дуже розпитували чим займались, яким навичками володієте і т.п., декому навіть програму спрощували (типу нафіг воно йому. якщо він буде робити зовсім інше). В учебці вже з перших днів знають куди ми далі підемо і  яку посаду. не всім просто кажуть, щоб не було мови, я або далі, а можливо залишать тут зв'язоком, дронами, IT займатись...не дуже хочу саме тут, але й в Луцьку не хочу, хоча, там би ходив додому

Окрім дронщіків є антидронщіки, то можна і в Луцьку.

А звання в НГУ дорівнюються військовим чи поліцйським?

Опубліковано
3 хвилини назад, romanc сказав:

А звання в НГУ дорівнюються військовим чи поліцйським?

хз, поряд частина інша частина нгу - в них форма як в поліції, в патрулі в місто ходять, в нас форма "хижак" (камуфляж), або олива, хоча можна і мультикам носити.
Сержантські звання відрізняються, в нас є майстер-сержант і т.п., в поліції такого немає.

Опубліковано
В 29.09.2023 в 16:25, MACCEN сказав:

ніфіга, думаєш в мене немає сколіозу? вже 20+ років як є, сам думав що не зможу, нормально, максимум через тиждень вже пофіг на ту броню, а в плитоносці взагалі "що голий" почуваєшся ))

• +1 1
Опубліковано
В 29.09.2023 в 16:25, MACCEN сказав:

Цікаво які треба навички для снайпера, робота складна, але кроси та окопи явно не треба пити

таки мало ти знаєш про роботу снайпера, приїзджай, все розкажуть і покажуть ;) зрозумієш, як ти помилявся, думаючи що снайпер тільки лежить і жертву чекає. Тут - дають себе спробувати у різній ролі, в т.ч. полежати на одному місці годин 6-8 і бажано щоб тебе не знайшли ;)

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано (змінено)
В 29.09.2023 в 16:20, MANJAK11 сказав:

ну мені то не грозить :( Просто сподіваюсь, якщо (коли) заберуть, то буду водієм, причому, думаю, за тиждень два зможу опанувати любу техніку, в якої засобом керування є руль. Бо навіть коли на початку війни ходив на злагодження, то після, казалось би, невинної стійки для стрільби з коліна, коліно потім більше місяця боліло :( 

і такі в нас є, але ВЛК визнала придатними, люди - служити не відмовляються, також мають спеціальність, то в фізичному плані не сильно ганяють, можуть навіть плити з броні зняти і на полігони бусом возити, якщо не може стільки пройти. Немає сенсу тут людину заїздити, треба зробити фахівця, а далі в частину і там вже продовжать навчання, потім вже бойове злагодження (через кілька місяців) на місяць по більш жорсткій програмі підготовки і на блок-пости, чи воювати, або на охорону, складів, мостів, заводів і т.п. залежить в яку частину попадеш, бойова, оперативна, резерв, чи в тилову.
Але і в тиловій - може все змінитись будь-якої миті, тобто злагодження і поїхав воювати.

Змінено користувачем Bliksss
  • Дякую! 1
  • +1 4
Опубліковано

Танкісти 54 ОМБр поскаржилися на якість трофейних танків керівництву “Уралвагонзаводу”

Український танкіст з позивним “Кочевник” (батальйон К-2, 54 окрема механізована бригада) зв’язався з розробниками російських танків і попросив надати поради щодо експлуатації трофейних танків.

• Ха-ха 1
  • +1 3
Опубліковано

Звичайно поржати ок, але якщо це реально слушні поради щодо модернізації, то це не ок.

Згадалась приказка про того хто сміється останнім...

• +1 1
Опубліковано

Вчора зайшов боєць, котрий без перерви півтора роки на передку.

Так от найбільше наші потерпають від дронів та російських танків.

Знову ж сказав,що рускі дуже швидко вчаться, ну і що програвати вони люблять,тому це трохи затягнеться.

А ще в його підрозділі служить на посаді старшого солдата Ляшко.

То можливо дехто свого часу і правий був,коли голосував за нього.

• Збентежений 1
  • -1 1
Опубліковано
9 годин назад, Nokian сказав:

рускі дуже швидко вчаться

Нажаль так, і це видно по всьому, і по ракетно/дронним атакам, і по обороні своїх ліній. Вони покинули тактику "закидання шапками", заміои в нори, і чекають коли нас перестануть підкормлювати :mellow:

• +1 2
Опубліковано

день стає коротшим, тому можливо хочуть знову щоб у нас був блекаут.

для тих, хто думає "та мені пофігу", від блекаута страждає перш за все бізнес, а бізнес це робочі місця та зарплата.

той же курятник виключи на місяць від світла, та тепла то на генераторі ті кури будуть золоті.

• +1 3
Опубліковано
28 хвилин назад, MACCEN сказав:

можливо хочуть знову щоб у нас був блекаут.

Все так, вони вже давно зрозуміли, що "красіво" не вийде, тому зараз головна їх ставка на "ізмор", і в цій гонці витривалості нам буде складніше ніж їм 

• +1 4
Опубліковано

Їм будь-який расклад буде ок, побудують укреп райони, натягають техніки і спробуй викури їх звідти як то кажуть.

в нас в Луцьку міняють бруківку, асфаль, а з кожного ящика кричать про дрони, і т.д. на армію. 

корупція, завінчування гайок бізнесу не приводять до генерації нових донатів на армію швидшими темпами.

• +1 1
Опубліковано
15 hours ago, MACCEN said:

день стає коротшим, тому можливо хочуть знову щоб у нас був блекаут.

Маю надію що наші їм дали правильний натяк, коли у курській області підірвали підстанцію. Що в цю гру можна (і треба і давно пора!) грати вдвох.

Звичайно що в русні на даний момент більше можливостей нанести шкоди нашій інфраструктурі. І геть погано буде якщо Іран почне їм постачати ракети. А наші союзнички поки що ракети не поспішають надавати. Ну не рахуючи шторми. Атакамси про які стільки мови було летять не настільки далеко, як нам треба. А томагавки зараз точно ніхто не дасть. Мабуть треба було просити мінітмени :)

Але щоб вивести трансформатор з ладу досить і дрона. І цю штуку швидко не заміниш. І навряд чи русня має багато траняформаторів на заміну і можливість їх доставки. Але треба розуміти що в них енергосистема так само була спроектована на варіант ведення ядерної війни, тобто має багаторівневу систему дублювання.

Дронів треба буде багато.

Опубліковано
40 хвилин назад, Electronshik сказав:

Маю надію що наші їм дали правильний натяк, коли у курській області підірвали підстанцію. Що в цю гру можна (і треба і давно пора!) грати вдвох.

в бункері окрема електромережа)

• Ха-ха 1
  • +1 2
Опубліковано
15 годин назад, MACCEN сказав:

в нас в Луцьку міняють бруківку, асфаль,

Це підготовка до брекауту, щоб не спіткнутись і не впасти в темряві на поганій дорозі чи тротуарі.   

• Ха-ха 3
Опубліковано
3 години назад, alexvvv сказав:

Це підготовка до брекауту, щоб не спіткнутись і не впасти в темряві на поганій дорозі чи тротуарі.   

А новий асфальт на кільці біля Променя - щоб добре танкам їхалось. 

• +1 1
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...