Перейти до змісту

Повідомлення від обленерго про підвищення потужності

Рибка

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
3 хвилин тому, Factory сказано:

доречі можливо хтось знає якого типу лічильники вони хочуть ставити(модель баджано для 3ф мережі)?

на сьогоднішній день для 3-х фазної мережі NIK 2303 AP6T 1802 MC21

• Відповідей 93
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
6 хвилин тому, Factory сказано:

а потужність коштує грошей які можна покласти вкарман обленерго

ну да. Бо маєш 3 кВт по договору, а грузиш мережу на всі 5, а то і 7 кВт не маючи обмеження по потужності. А тут обмеження тобі поставлять, тобі не буде вистачати і ти побіжиш докупляти потужність. Тут логіка по-моєму проста. 

Опубліковано
5 минут назад, Shturman сказал:

ну да. Бо маєш 3 кВт по договору, а грузиш мережу на всі 5, а то і 7 кВт не маючи обмеження по потужності. А тут обмеження тобі поставлять, тобі не буде вистачати і ти побіжиш докупляти потужність. Тут логіка по-моєму проста. 

На скільки зараз можна докупити однофазну лінію? В 2015 р максимум дозволили 5 кВт.

Опубліковано
4 хвилин тому, weldermaster сказано:

На скільки зараз можна докупити однофазну лінію? В 2015 р максимум дозволили 5 кВт.

Згідно норм максимальна потужність однофазного споживача не повинна бути більше 11 кВт. Але це норми, а є ще реальний стан мереж який не дозволяє підключати таких споживачів по одній фазі. Тому я думаю що це вирішується в кожному випадку індивідуально.  І якщо в ресі кажуть не більше 5 кВт, то спорити ИМХО не має сенсу.

Опубліковано

Зараз вони на Львівській там де була районна філія обленерго. Або звертаєтесь безпосередньо в головне управління на Єршова. І на Львівській і на Єршова є центри обслуговування клієнтів. Можна або туди або туди звертатись

Опубліковано
2 годин тому, weldermaster сказано:

Вам тих 5кВт в квартирі хватить з головою. 

в 5 якось можна вкладатись, проблема в тому, що зараз 3 ліміт, і мало що там далі буде. Якщо залишать три, і жорстко обмежать -- то торба повна.

Опубліковано
1 година тому, Factory сказано:

а потужність коштує грошей які можна покласти вкарман обленерго

я готовий трохи заплатити за кілька додаткових кіловат потужності, але мені рік тому  відповіли, що в квартирі окремо ніяк не можна, тільки через модернізацію всієї мережі будинку багатоквартирного. Зважаючи на відсутність ОСББ, фіг від жеку такого доб'єшся...

Опубліковано

Якщо ви юрособа або ФОП, спілкуйтесь з інспектором Волиньобленерго який відповідає за ваш об'єкт. Я думаю, завжди можна домовитись про короткотермінові піки з перевищенням дозволеної потужності (про налаштування лічильника). Або це може бути прописане в договорі.

Про заміну лічильника - коли в вас закінчиться термін дії договору (якщо це не приватне домоволодіння чи квартира), або термін повірки чи щось подібне (читайте в своєму договорі), вам можуть поставити умову, що подальше виконання договору може бути тільки в разі заміни лічильника. Ну може якось домовитесь))). Коротше, вони знайдуть спосіб нагнути. Наприклад, перемістять точку підключення з вашої території на трансформаторну підстанцію, і там встановлять прилад обліку такий який захочуть.

З населенням все складніше, там держава захищає. Коли мені в квартирі (по незнанці) замінили старий древній лічильник на новий, то знайомий, який причетний до тієї сфери, сказав - чого ж ти до мене не позвонив, відтягнули б цю заміну на невизначеий термін. Треба було відморозитись "на інший день бо нема часу". Бо новий крутить як треба, а старий може недокручувати 10-15%, і це нормально, і не є якимсь порушенням.

Опубліковано
5 хвилин тому, Unknown сказано:

Зважаючи на відсутність ОСББ, фіг від жеку такого доб'єшся...

Як раз цю тему обговорювали з сусідом, і навіть їздили спілкуватись з начальником жеку. Жек каже - в вас на балансі будинку стільки-то тисяч, боргів стільки то, ви самі бачите що за ці гроші, крім поточних витрат на утримання, вам нереально зробити модернізацію. Створюйте осбб, або переукладайте всім будинком договір з жеком, де ці роботи будуть якось передбачені. Історії ще не кінець поки...

Опубліковано
12 хвилин тому, Vadimm сказано:

Як раз цю тему обговорювали з сусідом, і навіть їздили спілкуватись з начальником жеку. Жек каже - в вас на балансі будинку стільки-то тисяч, боргів стільки то, ви самі бачите що за ці гроші, крім поточних витрат на утримання, вам нереально зробити модернізацію. Створюйте осбб, або переукладайте всім будинком договір з жеком, де ці роботи будуть якось передбачені. Історії ще не кінець поки...

от тут цікаво, тримай в курсі, при нагоді напиши, який саме жек.

Опубліковано
18 хвилин тому, Vadimm сказано:

З населенням все складніше, там держава захищає. Коли мені в квартирі (по незнанці) замінили старий древній лічильник на новий, то знайомий, який причетний до тієї сфери, сказав - чого ж ти до мене не позвонив, відтягнули б цю заміну на невизначеий термін. Треба було відморозитись "на інший день бо нема часу". Бо новий крутить як треба, а старий може недокручувати 10-15%, і це нормально, і не є якимсь порушенням.

та  якщо поставлять новий, який вірно рахує, то норм, аби не втулили той, що потужність моніторить і рубає лінію. На автоматі якось спокійніше. Навіть на чесному автоматі в 16А якось можна перебиватись, хоча 25А -- то значно краще.

А вони перед заміною лічильника зобов'язані це якось погодити з абонентом?, чи можуть прийти і тихенько все зробити ?

Опубліковано

@Unknown  Жек №3

1 година тому, Unknown сказано:

та  якщо поставлять новий, який вірно рахує, то норм, аби не втулили той, що потужність моніторить і рубає лінію. На автоматі якось спокійніше. Навіть на чесному автоматі в 16А якось можна перебиватись, хоча 25А -- то значно краще.

А вони перед заміною лічильника зобов'язані це якось погодити з абонентом?, чи можуть прийти і тихенько все зробити ?

Якщо мова про квартиру - то тут дійсно багато впирається в спроможність внутрібудинкових мереж. Не бачу сенсу їм витрачатись на більш дорогий лічильник, який буде тобі обмежувати потужність, якщо тебе обмежує а) твій автомат, б) автомат або "пробка" як в моєму хрущі в під'їзді на площадці, в) автомат на будинковому щитку через який живиться половина твого під'їзду (як в мене), г) стан проводки між усіма цими точками і між розеткою і твоїм домашнім автоматом. Якщо лічильник в під'їзді - хз, напевно можуть. Треба читати договір (чи оферту-типовий договір на сайті Волиньобленерго).

Якщо приватний будинок - є договір  приєднання (чи як його там), там всі технічні нюанси прописані, і хто на що має право.

Опубліковано

Якщо вести мову про обмеження автоматом то це може бути тільки автомат з номіналом відповідно до виділеної потужності встановлений перед лічильником і опломбований. Всі інші варіанти не робочі така як залишають можливість споживачу самовільно встановити ті автомати які він захоче

Опубліковано
2 годин тому, Unknown сказано:

вони перед заміною лічильника зобов'язані це якось погодити з абонентом?, чи можуть прийти і тихенько все зробити ?

Якщо лічильник на сходовій клітці або на фасаді то можуть і без попередження замінити. Ну якщо в квартирі то тут без власника ніяк

Опубліковано
4 часа назад, weldermaster сказал:

3 часа назад, Unknown сказал:

я готовий трохи заплатити за кілька додаткових кіловат потужності, але мені рік тому  відповіли, що в квартирі окремо ніяк не можна, тільки через модернізацію всієї мережі будинку багатоквартирного. Зважаючи на відсутність ОСББ, фіг від жеку такого доб'єшся...

Ребята, давайте озвучувати про що ви говорите, бо у квартирах і приватних будинках, і умови різні і можливості.

6 часов назад, Unknown сказал:

а де можна почитати про правила тієї параметризації? чи вони як захочуть, так і напрограмують?

Як мінімум цікавлять межі, в яких енергетики мають право міняти параметри:

-- допустимий короткостроковий ліміт і його тривалість (може там є не 1 ступінь, а кілька --  типу   допускається  "+30% на хвилину"  і  "+10% на 5 хв.") 

-- тривалість паузи перед повторним включенням після переліміту.

Я, після переїзду відразу написав заяву на двозонний лічильник. Мені поставили NIK 2100 AP2T.1000.C.11. Ця модель може бути як з реле так і без. З розшифровки видно, що в мене без реле.

Спойлер

1910383506___NIK_2100.thumb.jpg.024f55c663cea5f7bd9ab8d0bcdde067.jpg

Отже якби в квартирах планували ставити лічильники з реле відключення споживача, то мені поставили б такого. Отже не буде відключень ні по 3 кіловатам, ні через два роки по 5.

Також скачав програму для програмування лічильників з сайту виробника лічильників, в самій програмі без підключеного лічильника немає що дивитися, але є довідка і там можна дещо побачити, як відбувається програмування і по яким параметрам

Спойлер

image.thumb.png.5e21f453f745c37eee500d7873ce6807.png

Опубліковано
56 минут назад, nickel сказал:

відразу написав заяву на двозонний лічильник

що ще крім заяви потрібно? скіко грошей все обійшлося і скільки по часу зайняло?

Опубліковано
3 минуты назад, Saddy сказал:

що ще крім заяви потрібно? скіко грошей все обійшлося і скільки по часу зайняло?

1330 за лічильник + робота. Поставили протягом тижня, коли нікого вдома не було, лишили коробку і паспорт під дверима.

Опубліковано
11 годин тому, nickel сказано:

, після переїзду відразу написав заяву на двозонний лічильник. Мені поставили NIK 2100 AP2T.1000.C.11.

Який автомат стоїть на обмеження?  Чи нічого не пломбовано,  і можна вільно змінювати? 

Опубліковано
Только что, Unknown сказал:

Який автомат стоїть на обмеження?  Чи нічого не пломбовано,  і можна вільно змінювати? 

Автомати стоять після лічильника, ще радянські, сам лічильник також без реле. Отже можна вільно змінювати.

Опубліковано

В паспорті лічильника, є унікальний QR-код мого лічильника. По лінку в кодові можна переглянути декларацію, протокол параметризації, короткий паспорт і повний паспорт лічильника. Погравшись з цифрами в лінку, підібрав серійний номер лічильника з реле NIK 2100 AP2T.1002.MC.11 ( в мене модель 1000, а з реле 1002). Принаймні з заводу реле на обмеження потужності не програмують, лише на відключення в магнітному і радіополях.

Під спойлером протокол параметризації такого лічильника з реле і датчиком магнітного і електромагнітного полів.

Спойлер

image.thumb.png.1d76b793211668f8ef70dbb78bc9af97.png

Опубліковано
1 година тому, nickel сказано:

лише на відключення в магнітному і радіополях.

Тобто?

Опубліковано
1 минуту назад, Oli сказал:

Тобто?

• Индикация воздействия электромагнитного поля напряженностью более 10 В/м в диапазоне частот 80-2000 МГц;
  • Наличие датчика магнитного поля более 100 мТл при исполнении счетчика с реле управления нагрузкой;

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...