Shturman Опубліковано 19 Січня, 2022 в 14:45 #51 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 14:45 3 хвилин тому, Factory сказано: доречі можливо хтось знає якого типу лічильники вони хочуть ставити(модель баджано для 3ф мережі)? на сьогоднішній день для 3-х фазної мережі NIK 2303 AP6T 1802 MC21
Shturman Опубліковано 19 Січня, 2022 в 14:50 #52 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 14:50 6 хвилин тому, Factory сказано: а потужність коштує грошей які можна покласти вкарман обленерго ну да. Бо маєш 3 кВт по договору, а грузиш мережу на всі 5, а то і 7 кВт не маючи обмеження по потужності. А тут обмеження тобі поставлять, тобі не буде вистачати і ти побіжиш докупляти потужність. Тут логіка по-моєму проста.
Webmaster Опубліковано 19 Січня, 2022 в 14:56 #53 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 14:56 5 минут назад, Shturman сказал: ну да. Бо маєш 3 кВт по договору, а грузиш мережу на всі 5, а то і 7 кВт не маючи обмеження по потужності. А тут обмеження тобі поставлять, тобі не буде вистачати і ти побіжиш докупляти потужність. Тут логіка по-моєму проста. На скільки зараз можна докупити однофазну лінію? В 2015 р максимум дозволили 5 кВт.
Shturman Опубліковано 19 Січня, 2022 в 15:06 #54 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 15:06 4 хвилин тому, weldermaster сказано: На скільки зараз можна докупити однофазну лінію? В 2015 р максимум дозволили 5 кВт. Згідно норм максимальна потужність однофазного споживача не повинна бути більше 11 кВт. Але це норми, а є ще реальний стан мереж який не дозволяє підключати таких споживачів по одній фазі. Тому я думаю що це вирішується в кожному випадку індивідуально. І якщо в ресі кажуть не більше 5 кВт, то спорити ИМХО не має сенсу.
Webmaster Опубліковано 19 Січня, 2022 в 15:07 #55 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 15:07 Де вони зараз знаходяться щоб взнати інформацію ?
Shturman Опубліковано 19 Січня, 2022 в 15:10 #56 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 15:10 Зараз вони на Львівській там де була районна філія обленерго. Або звертаєтесь безпосередньо в головне управління на Єршова. І на Львівській і на Єршова є центри обслуговування клієнтів. Можна або туди або туди звертатись
Unknown Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:05 #57 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:05 2 годин тому, weldermaster сказано: Вам тих 5кВт в квартирі хватить з головою. в 5 якось можна вкладатись, проблема в тому, що зараз 3 ліміт, і мало що там далі буде. Якщо залишать три, і жорстко обмежать -- то торба повна.
Unknown Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:08 #58 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:08 1 година тому, Factory сказано: а потужність коштує грошей які можна покласти вкарман обленерго я готовий трохи заплатити за кілька додаткових кіловат потужності, але мені рік тому відповіли, що в квартирі окремо ніяк не можна, тільки через модернізацію всієї мережі будинку багатоквартирного. Зважаючи на відсутність ОСББ, фіг від жеку такого доб'єшся...
Vadimm Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:13 #59 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:13 Якщо ви юрособа або ФОП, спілкуйтесь з інспектором Волиньобленерго який відповідає за ваш об'єкт. Я думаю, завжди можна домовитись про короткотермінові піки з перевищенням дозволеної потужності (про налаштування лічильника). Або це може бути прописане в договорі. Про заміну лічильника - коли в вас закінчиться термін дії договору (якщо це не приватне домоволодіння чи квартира), або термін повірки чи щось подібне (читайте в своєму договорі), вам можуть поставити умову, що подальше виконання договору може бути тільки в разі заміни лічильника. Ну може якось домовитесь))). Коротше, вони знайдуть спосіб нагнути. Наприклад, перемістять точку підключення з вашої території на трансформаторну підстанцію, і там встановлять прилад обліку такий який захочуть. З населенням все складніше, там держава захищає. Коли мені в квартирі (по незнанці) замінили старий древній лічильник на новий, то знайомий, який причетний до тієї сфери, сказав - чого ж ти до мене не позвонив, відтягнули б цю заміну на невизначеий термін. Треба було відморозитись "на інший день бо нема часу". Бо новий крутить як треба, а старий може недокручувати 10-15%, і це нормально, і не є якимсь порушенням.
Vadimm Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:18 #60 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:18 5 хвилин тому, Unknown сказано: Зважаючи на відсутність ОСББ, фіг від жеку такого доб'єшся... Як раз цю тему обговорювали з сусідом, і навіть їздили спілкуватись з начальником жеку. Жек каже - в вас на балансі будинку стільки-то тисяч, боргів стільки то, ви самі бачите що за ці гроші, крім поточних витрат на утримання, вам нереально зробити модернізацію. Створюйте осбб, або переукладайте всім будинком договір з жеком, де ці роботи будуть якось передбачені. Історії ще не кінець поки...
Unknown Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:31 #61 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:31 12 хвилин тому, Vadimm сказано: Як раз цю тему обговорювали з сусідом, і навіть їздили спілкуватись з начальником жеку. Жек каже - в вас на балансі будинку стільки-то тисяч, боргів стільки то, ви самі бачите що за ці гроші, крім поточних витрат на утримання, вам нереально зробити модернізацію. Створюйте осбб, або переукладайте всім будинком договір з жеком, де ці роботи будуть якось передбачені. Історії ще не кінець поки... от тут цікаво, тримай в курсі, при нагоді напиши, який саме жек.
Unknown Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:34 #62 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 16:34 18 хвилин тому, Vadimm сказано: З населенням все складніше, там держава захищає. Коли мені в квартирі (по незнанці) замінили старий древній лічильник на новий, то знайомий, який причетний до тієї сфери, сказав - чого ж ти до мене не позвонив, відтягнули б цю заміну на невизначеий термін. Треба було відморозитись "на інший день бо нема часу". Бо новий крутить як треба, а старий може недокручувати 10-15%, і це нормально, і не є якимсь порушенням. та якщо поставлять новий, який вірно рахує, то норм, аби не втулили той, що потужність моніторить і рубає лінію. На автоматі якось спокійніше. Навіть на чесному автоматі в 16А якось можна перебиватись, хоча 25А -- то значно краще. А вони перед заміною лічильника зобов'язані це якось погодити з абонентом?, чи можуть прийти і тихенько все зробити ?
Vadimm Опубліковано 19 Січня, 2022 в 18:23 #63 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 18:23 @Unknown Жек №3 1 година тому, Unknown сказано: та якщо поставлять новий, який вірно рахує, то норм, аби не втулили той, що потужність моніторить і рубає лінію. На автоматі якось спокійніше. Навіть на чесному автоматі в 16А якось можна перебиватись, хоча 25А -- то значно краще. А вони перед заміною лічильника зобов'язані це якось погодити з абонентом?, чи можуть прийти і тихенько все зробити ? Якщо мова про квартиру - то тут дійсно багато впирається в спроможність внутрібудинкових мереж. Не бачу сенсу їм витрачатись на більш дорогий лічильник, який буде тобі обмежувати потужність, якщо тебе обмежує а) твій автомат, б) автомат або "пробка" як в моєму хрущі в під'їзді на площадці, в) автомат на будинковому щитку через який живиться половина твого під'їзду (як в мене), г) стан проводки між усіма цими точками і між розеткою і твоїм домашнім автоматом. Якщо лічильник в під'їзді - хз, напевно можуть. Треба читати договір (чи оферту-типовий договір на сайті Волиньобленерго). Якщо приватний будинок - є договір приєднання (чи як його там), там всі технічні нюанси прописані, і хто на що має право.
Shturman Опубліковано 19 Січня, 2022 в 18:54 #64 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 18:54 Якщо вести мову про обмеження автоматом то це може бути тільки автомат з номіналом відповідно до виділеної потужності встановлений перед лічильником і опломбований. Всі інші варіанти не робочі така як залишають можливість споживачу самовільно встановити ті автомати які він захоче
Shturman Опубліковано 19 Січня, 2022 в 18:59 #65 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 18:59 2 годин тому, Unknown сказано: вони перед заміною лічильника зобов'язані це якось погодити з абонентом?, чи можуть прийти і тихенько все зробити ? Якщо лічильник на сходовій клітці або на фасаді то можуть і без попередження замінити. Ну якщо в квартирі то тут без власника ніяк
nickel Опубліковано 19 Січня, 2022 в 19:04 #66 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 19:04 4 часа назад, weldermaster сказал: На скільки зараз можна докупити однофазну лінію? В 2015 р максимум дозволили 5 кВт. 3 часа назад, Unknown сказал: я готовий трохи заплатити за кілька додаткових кіловат потужності, але мені рік тому відповіли, що в квартирі окремо ніяк не можна, тільки через модернізацію всієї мережі будинку багатоквартирного. Зважаючи на відсутність ОСББ, фіг від жеку такого доб'єшся... Ребята, давайте озвучувати про що ви говорите, бо у квартирах і приватних будинках, і умови різні і можливості. 6 часов назад, Unknown сказал: а де можна почитати про правила тієї параметризації? чи вони як захочуть, так і напрограмують? Як мінімум цікавлять межі, в яких енергетики мають право міняти параметри: -- допустимий короткостроковий ліміт і його тривалість (може там є не 1 ступінь, а кілька -- типу допускається "+30% на хвилину" і "+10% на 5 хв.") -- тривалість паузи перед повторним включенням після переліміту. Я, після переїзду відразу написав заяву на двозонний лічильник. Мені поставили NIK 2100 AP2T.1000.C.11. Ця модель може бути як з реле так і без. З розшифровки видно, що в мене без реле. Спойлер Отже якби в квартирах планували ставити лічильники з реле відключення споживача, то мені поставили б такого. Отже не буде відключень ні по 3 кіловатам, ні через два роки по 5. Також скачав програму для програмування лічильників з сайту виробника лічильників, в самій програмі без підключеного лічильника немає що дивитися, але є довідка і там можна дещо побачити, як відбувається програмування і по яким параметрам Спойлер
Saddy Опубліковано 19 Січня, 2022 в 20:00 #67 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 20:00 56 минут назад, nickel сказал: відразу написав заяву на двозонний лічильник що ще крім заяви потрібно? скіко грошей все обійшлося і скільки по часу зайняло?
nickel Опубліковано 19 Січня, 2022 в 20:06 #68 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 20:06 3 минуты назад, Saddy сказал: що ще крім заяви потрібно? скіко грошей все обійшлося і скільки по часу зайняло? 1330 за лічильник + робота. Поставили протягом тижня, коли нікого вдома не було, лишили коробку і паспорт під дверима.
nickel Опубліковано 19 Січня, 2022 в 21:35 #70 Опубліковано 19 Січня, 2022 в 21:35 Це разом з роботою
Unknown Опубліковано 20 Січня, 2022 в 06:48 #71 Опубліковано 20 Січня, 2022 в 06:48 11 годин тому, nickel сказано: , після переїзду відразу написав заяву на двозонний лічильник. Мені поставили NIK 2100 AP2T.1000.C.11. Який автомат стоїть на обмеження? Чи нічого не пломбовано, і можна вільно змінювати?
nickel Опубліковано 20 Січня, 2022 в 06:50 #72 Опубліковано 20 Січня, 2022 в 06:50 Только что, Unknown сказал: Який автомат стоїть на обмеження? Чи нічого не пломбовано, і можна вільно змінювати? Автомати стоять після лічильника, ще радянські, сам лічильник також без реле. Отже можна вільно змінювати.
nickel Опубліковано 20 Січня, 2022 в 07:02 #73 Опубліковано 20 Січня, 2022 в 07:02 В паспорті лічильника, є унікальний QR-код мого лічильника. По лінку в кодові можна переглянути декларацію, протокол параметризації, короткий паспорт і повний паспорт лічильника. Погравшись з цифрами в лінку, підібрав серійний номер лічильника з реле NIK 2100 AP2T.1002.MC.11 ( в мене модель 1000, а з реле 1002). Принаймні з заводу реле на обмеження потужності не програмують, лише на відключення в магнітному і радіополях. Під спойлером протокол параметризації такого лічильника з реле і датчиком магнітного і електромагнітного полів. Спойлер
Oli Опубліковано 20 Січня, 2022 в 08:11 #74 Опубліковано 20 Січня, 2022 в 08:11 1 година тому, nickel сказано: лише на відключення в магнітному і радіополях. Тобто?
nickel Опубліковано 20 Січня, 2022 в 08:13 #75 Опубліковано 20 Січня, 2022 в 08:13 1 минуту назад, Oli сказал: Тобто? Индикация воздействия электромагнитного поля напряженностью более 10 В/м в диапазоне частот 80-2000 МГц; Наличие датчика магнитного поля более 100 мТл при исполнении счетчика с реле управления нагрузкой;
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.