Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.

Nokian

Рекомендовані повідомлення

35 minutes ago, Юріч said:

Залежить від "свого рахунку" :)

Добре працювати на автосервісі, їх роботу ж дозволили на час карантину :) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 минуты назад, yu2007 сказал:

Добре працювати на автосервісі, їх роботу ж дозволили на час карантину :) 

Підйоб не зараховується. Я на карантині з 5-го березня. Ні дня не працював.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора один з моїх клієнтів з Баку пішов в інший світ.

А ще пару тижнів тому кричав, що КВ і карантин то всесвітня змова. 

Отаке...

• Збентежений 3
  • +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, Zheny@ сказал:

Хоча згідно розпоряджень - не мали права.

Якщо відбувається скорочення, то можна. А я не знаю як вони будуть прощатися, можливо за згодою сторін, тоді він на біржу зможе стати, але там йому світить лише частина від офіційної зп, тобто від мінімалки. А може й наробить шухєру.

Цитата

Хай йде в "інспекцію з питань праці", тобто в Прокуратуру. Пише тєлєгу. Бо штраф буде більший, ніж піврічна ЗП твого колеги. + компенсації і судові витрати.

Я б без бою не пішов би!

В нас фірма - три роботяги, якщо не рахувати бухгалтера. Директор, я і колега. Директор працює на рівні з нами, їздить на монтажі з колегою чи друкує замість мене, поки я на карантині. Це ж не Кромберг, де директор всіх працівників навіть в обличчя не пам'ятає. Ми настільки мала фірма, що бачимо і знаємо, є в директора гроші чи ні. Ну піде колега в інспекцію і що? Замовлень, то немає, грошей відповідно теж. Ну прийдеться директору оголосити себе банкротом, розпродати обладнання і заплатити штраф інспекції з цих коштів. Колезі це роботу не поверне, хіба на душі буде легше, що я, директор і бухгалтер також залишилися без роботи. Ти б як зробив на його місці, знаючи це?

Змінено користувачем nickel
  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 minutes ago, Юріч said:

Підйоб не зараховується. Я на карантині з 5-го березня. Ні дня не працював.

Так карантин ніби з 15го почався?

Якийсь неправильний «сервіс», всі працюють, а ваш ні))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 минуты назад, yu2007 сказал:

Так карантин ніби з 15го почався?

Якийсь неправильний «сервіс», всі працюють, а ваш ні))

Я хворів з 5 по 12 березня...13 субота, 14 неділя. Ще питання будуть?

У нас такий сервіс, що певно на 80% залежить від гонщиків. А кордони закриті. Дешевше дома сидіти.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, nickel сказано:

Мама сьогодні отримала 1000, поштарка принесла. Крім Вовиної тисячі, ще Міська Рада сьогодні привезла пакет продуктів: крупи, олія, лимон, туалетний папір, як одинокому пенсіонерові. Ніяких заяв не писали і нічого не просили, нікуди не зверталися. Самі привезли, попередньо набрали на мобілку, узгодили час.

а ти такий в гості зайшов і відчинєш двері:

Спойлер

Змінено користувачем Ukrainec
  • Ха-ха 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МОЗ повідомляє: 

В Україні зафіксовано 7647 випадків коронавірусної хвороби COVID-19 

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 24 квітня в Україні 7647 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 193 летальні, 601 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 477 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 370 випадків;
Волинська область — 203 випадки;
Дніпропетровська область — 195 випадків; 
Донецька область — 24 випадки;
Житомирська область — 309 випадків;
Закарпатська область — 260 випадків;
Запорізька область — 163 випадки;
Івано-Франківська область — 684 випадки;
Кіровоградська область — 283 випадки;
м. Київ — 1122 випадки;
Київська область — 505 випадків;
Львівська область — 298 випадків; 
Луганська область — 27 випадків;
Миколаївська область — 103 випадки;
Одеська область — 169 випадків;
Полтавська область — 161 випадок;
Рівненська область — 437 випадків;
Сумська область — 90 випадків;
Тернопільська область — 532 випадки;
Харківська область — 118 випадків;
Херсонська область — 77 випадків;
Хмельницька область — 65 випадків;
Чернівецька область — 1199 випадків;
Черкаська область — 234 випадки;
Чернігівська область — 19 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 24 квітня 2020 року до Центру надійшло 1460 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 22518 повідомлень про підозру на COVID-19.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, Zevs_Isver сказал:

а наступні?

То получається, що Петя не був хорошим президентом, а то він піарився всі 5 років? От тридварас.

• Ха-ха 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, Юріч сказано:

А де, бл@ть, тисяча Петі !!!??? :horse:

Не чіпай "святе")))))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 hours ago, Nokian said:

ніхто ,слава богу ,не захворів.

Навіть.

Не кажучи вже про +.

Тьху,тьху.

Ну от і серед моїх знайомих перша підозра. Пневмонія, інфекційна лікарня, експрес тест +. Сьогодні зробили ПЛР, чекають результати...

• Cумний 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, yu2007 сказано:

Ну от і серед моїх знайомих перша підозра. Пневмонія, інфекційна лікарня, експрес тест +. Сьогодні зробили ПЛР, чекають результати...

і ти контактував?  

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 годин тому, nickel сказано:

Якщо відбувається скорочення, то можна.

Скорочення - інша стаття. Попередження за місяць і виплата компенсації.

можливо за згодою сторін, тоді він на біржу зможе стати, але там йому світить лише частина від офіційної зп, тобто від мінімалки.

На біржу може стати у будь-якому разі. Різниця лише у часі, коли стануть виплачувати нарахування.

А може й наробить шухєру.

Варто. Я б так не лишив.

Ти б як зробив на його місці, знаючи це?

Я ж звідки знаю яка ситуація?  Але все одно б не подарував. Типу поки є робота то все класно,я цінний кадр, а як немає - Доббі свабодєн! Це теж не чесно.  Відправити у відпустку. У відпустку без збереження. Варіантів масса. перевести на 0,125 ставки на період кризи, але не викидати чоловіка. А як з'явиться робота знову? То покличе? Вертайся, ти мені треба!  так?

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 minutes ago, case_l said:

і ти контактував?  

Напряму ні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 минут назад, Zheny@ сказал:

Скорочення - інша стаття. Попередження за місяць і виплата компенсації.

Я думав два тижні, тому поліз в Кодекс перевіряти. Виявляється не місяць і не два тижні, а два місяці + виплата компенсації не менше 1 зп.

Варто. Я б так не лишив.

Я ж звідки знаю яка ситуація?

Я ж тобі описав. о_О

Я ж звідки знаю яка ситуація?  Але все одно б не подарував. Типу поки є робота то все класно,я цінний кадр, а як немає - Доббі свабодєн! Це теж не чесно.  

Ти ж не тільки директору насолиш, а й мені і іншим (бухгалтеру). Я ж тобі нічого поганого не зробив. Та й в колеги були зальоти на які директор закривав очі, хоча міг відразу по статті звільнити. Та й так виручав. А тепер коли він не може  тебе утримувати, то підеш його здавати? Це ж нечесно, якщо по людськи ;) Любий найм - це ж не паразитування когось на комусь, а симбіоз власника і найманого працівника.

Відправити у відпустку. У відпустку без збереження. Варіантів масса. перевести на 0,125 ставки на період кризи, але не викидати чоловіка. А як з'явиться робота знову? То покличе? Вертайся, ти мені треба!  так?

Я з жінкою-бухгалтером поговорив, у них немає кадровика, то кадрові питання на ній. Я думав директор намагається зекономити на податках, поки ми в карантині, але дружина пояснила, що якщо ми в карантині у відпустці за свій рахунок, то й податки за нас не платяться (правда є нюанси). Отже тепер і я не розумію причини звільнення. Він же ні копійки не зекономить, а заміну колезі таки прийдеться шукати відразу після скасування карантину чи колегу впрошувати повернутися.  Думаю, що наш бухгалтер не шурупає в кадрових питаннях і не підказала цього директору. А колега думаю напише за власним бажанням, хоча може й впреться, якщо шлея під хвіст попаде чи хтось надоумить, накрутить і нацькує.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

26 хвилин тому, nickel сказано:

Ти ж не тільки директору насолиш, а й мені і іншим (бухгалтеру). Я ж тобі нічого поганого не зробив. Та й в колеги були зальоти на які директор закривав очі, хоча міг відразу по статті звільнити. Та й так виручав.

Ну почекай. Зараз виявиться, що він ще й винен фірмі купу грошей і у нього догани були і т.д.

Про все одразу потрібно писати. Бо з перших слів було ясно, що це звільнення. Але нюанси, то є нюанси. І вони, як тобі відомо - кардинально міняють суть!

30 хвилин тому, nickel сказано:

але дружина пояснила, що якщо ми в карантині у відпустці за свій рахунок,

тут теж є але. Не мають права відправити без збереження ЗП (за свій рахунок), поки не вичерпана основна. І тут знову нюанси :)  Запертися, чи піти на поступки директору?

31 хвилин тому, nickel сказано:

Любий найм - це ж не паразитування когось на комусь, а симбіоз власника і найманого працівника.

В ідеалі так. Але часто бачив саме паразитизм. Сидить чудо на роботі, протирає штани, ЗП має. "Є така професія - на роботу ходити". Коли фірма велика, не прослідкуєш, маленька, то і так все видно і ясно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 минуты назад, Zheny@ сказал:

Ну почекай. Зараз виявиться, що він ще й винен фірмі купу грошей і у нього догани були і т.д.

Про все одразу потрібно писати. Бо з перших слів було ясно, що це звільнення.

Його звільнили не через зальоти, а через карантин. Я взагалі не збирався розвивати цю тему. Тому не бачив сенсу писати це відразу. 

І вони, як тобі відомо - кардинально міняють суть!

Нічого не міняють в даному випадку. Навіть не знаючи ситуацію зсередини, я б не скаржився, звільняють не від хорошого життя. Якби десь киданули з зарплатою чи ще в чомусь, то да, а в такій ситуації навряд.

тут теж є але. Не мають права відправити без збереження ЗП (за свій рахунок), поки не вичерпана основна. І тут знову нюанси :)  Запертися, чи піти на поступки директору?

Луцьк маленький, навіть конкуренти дзвонять і питають: твій до мене прийшов, що скажеш, брати чи не варто? Ну насолиш ти директору, а за компанію і мені, завтра в цій сфері працювати не зможеш, кому треба барабан в команді, який стукає? А підеш в іншу де нічого не знаєш, вже й зп не така.

Про конкурентів не прикол, було навіть відео показували. Чувак думав, що якщо буде попередню фірму гавном поливати перед конкурентами, то на роботу швидше візьмуть. Його тиждень послухали, навіть відосіка для нас зняли і попрощалися. Пішов на заправку пістолєтчиком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 минуты назад, Zheny@ сказал:

...Не мають права відправити без збереження ЗП (за свій рахунок), поки не вичерпана основна. 

Можна, за згодою сторін в таку відпустку. Там тільки нюанси по страховому стажу виникнуть.

А дехто успішно працює і в карантин :rolleyes:: всі валютчики в центрі на своїх місцях (напевно вони свою діяльність прирівнюють до банківської))).

А точка обміну в Цумі перед Сільпо взагалі мене вразила, почитайте розклеєні оголошення

Спойлер

IMG_20200424_174113.thumb.jpg.c204f32b2fc022c43ec2e89c0f5f8975.jpg

:jeer:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, nickel сказано:

Про конкурентів не прикол

Знаю.

Бо й до мене колись телефонували теж. А ти ж такого знаєш? так. Працювали разом? так. І що скажеш? 

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 минуты назад, natalka) сказал:

Там тільки нюанси по страховому стажу виникнуть.

А які? Бо дружина вже спить, щоб в неї спитати. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, nickel сказал:

А які? Бо дружина вже спить, щоб в неї спитати. :)

Коли на пенсію будете йти, то тому хто був в такій відпустці можуть не зарахувати цей період до страхового стажу ( це така позиція ПФУ). Але це теж досить спірне питання ( можна оскаржувати)

Плюс така відпустка ще може вплинути на субсидію на наступний опалювальний період :rolleyes: (в кого вона є). А може й не вплине, якщо приймуть ще якісь закони )

Все рівно краще в такій відпустці і для працівника і для п-ва ніж звільнення в такий період (навіть хоч би і морально)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

29 минут назад, Zheny@ сказал:

Знаю.

Бо й до мене колись телефонували теж. А ти ж такого знаєш? так. Працювали разом? так. І що скажеш? 

І що сказав? :)

• Ха-ха 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

26 минут назад, natalka) сказал:

Коли на пенсію будете йти, то тому хто був в такій відпустці можуть не зарахувати цей період до страхового стажу ( це така позиція ПФУ). Але це теж досить спірне питання ( можна оскаржувати)

Ми лише про місяць карантину говоримо (ну чи скільки він там буде продовжуватися)? Чи цілий рік вилетить з стажу? Бо я щось не розумію чому за це варто переживати.

Цитата

Плюс така відпустка ще може вплинути на субсидію на наступний опалювальний період :rolleyes: (в кого вона є). А може й не вплине, якщо приймуть ще якісь закони )

Вже в курсі. Не пам'ятаю чому, в минулому році також відправляли у відпустку за власний рахунок, і на літо забрали субсидію. В собезі щось наплели, що ми чекали аж до опалювального періоду, а коли знову подавали на субсидію, то нам пояснили, що це через податки, в той місяць, коли був у відпустці, ЄСВ був сплачений менше ніж з мінімалки (якось так) і треба було відразу йти до них і писати заяву на субсидію. Добре що це літо було і комуналка не велика в цей час.

Цитата

Все рівно краще в такій відпустці і для працівника і для п-ва ніж звільнення в такий період (навіть хоч би і морально)

Я після консультацій дружини також не розумію. Вона припустила, що наш бухгалтер не вкурсі нововведень про відпустку за власний рахунок на період карантину. В такому випадку вони з директором намагаються щось там зекономити. Інших версій у мене немає. А працівник буде треба майже відразу після закінчення карантину.

Я кайфую на карантині з колегами не зідзвонююсь, можливо там вже конфлікт назрів, може колега відмовлявся йти у відпустку за власний рахунок, а вимагав свою ставку хоч і не на роботі. 

Змінено користувачем nickel
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 хвилин тому, Юріч сказано:

І що сказав? :)

Не скажу, бо не пам'ятаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

125 медиков, заразившихся коронавирусом, получили помощь сегодня(

Сто двадцать пять медиков за один день!!!

750’000 грн. помощи выплачено только за один день.
И еще сегодня заплатим 50’000 гривен помощи семье умершего от коронавируса водителя скорой помощи(

Всего мы с вами помогли уже 459 медикам.
Судя по всему, нам может не хватить уже собранных 7’500’000 гривен(

Сделайте репост, пожалуйста!
Это реально может сильно помочь.

Сайт для помощи медикам:
https://helpdoctors.com.ua

• Збентежений 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...