Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.


Nokian

Рекомендовані повідомлення

On 5/15/2021 at 2:20 AM, Cherman said:

Телефон хоч став краще ловити після вакцинації? Безлімітна точка доступу з'явилася?:)

Телефон тепер взагалі не потрібен став - сигнал напряму на БС йде:ok2:

Spoiler

 

Почуваюсь вже ок. За вихідні один раз довелось парацетамол випити (погано спалось).

Субота - температура 37,6 весь день (але переносилась абсолютно нормально, особливо не лежав)

Неділя (після таблетки) - все ок.

 

 

  • Ха-ха 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Або китайці трошки п...брешуть (є така традиція в комуністів, незалежно від країни, якою вони керують), або вакцина в них таки від того "щастя" була ще до його "всесвітньої популярності" (може, і за який рік, але значно раніше, ніж про ковід, як такий, взнала ВООЗ), або таки подіяв їхній "супержорсткий" карантин, що маловірогідно в країні з такою чисельністю населення. Доречі, якраз в Ухані в жовтні 2019 року проводилися Всесвітні військові ігри, і члени французької спортивної делегації масово похворіли після того - був біль в горлі, кашель, пропадав голос і т.д., але ніхто тоді на це не звернув уваги (та й не помер ніхто), а в грудні - почалася "офіційна епідемія" в Китаї.

І поки ми, разом з усім світом, чекаємо "появи у нас індійського штаму і нової хвилі" - китайці і в вус не дують, а карантину в них вже фактично немає, за винятком "локальних", іноді обмежених районом міста (знову ж таки, якщо вірити їхній статистиці). Ну, а якщо глянути на Китай і Індію (де майже однакова кількість населення) - виникає ДОФІГА питань, чому такі різні цифри (ні, ну можливо в них антисанітарії таки більше, але ж і китайці - далеко не всі в мегаполісах і в стерильних умовах живуть та працюють, і їдять теж дуже цікаві речі). А якщо згадати, як цікаво не так давно Китай не пускав до себе експертів ВООЗ - то на підставі того, що перехворів ковідом і має антитіла (взагалі маразм), то якісь документи, яких ніхто не готував, вимагати починали в останній день, плюс поширення китайською владою інформації, що COVID (чи то антитіла) був виявлений в аналізах крові з інших країн ще до грудня 2019, і ніби-то це доводить, що почалося все не в них  - питань до китайців стає ще більше. Зараз в Індії введено жорсткий карантин з майже повною забороною виходити з дому, але то вже не допомагає - після попередніх послаблень карантину і купи масових зібрань (а там то відбувається з розмахом) вірус став по факту неконтрольованим в них.

141396494_.png.8a3bd9c38b85f262b204fd524c0de4e2.png318868977_.png.7f329caa2b20fe7d24f9b2e2cdadaaf5.png

Змінено користувачем AgentSmith13
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

 

6 часов назад, AgentSmith13 сказал:

або таки подіяв їхній "супержорсткий" карантин

@AgentSmith13 для китайців не проблема взяти і закрити багатомільйонне село місто типу Київа на карантин. Кругом температурні рамки на входах у різні заклади, камери що можуть виміряти температуру на відстані, можуть відразу ж при підвищеній температурі хворого затримати, при підозрі та підтвердженні наявності хвороби, виявити всіх людей з якими контактував хворий щоб їх ізолювати. І китайці на це йдуть, розуміючи що може бути якщо не дотримуватись цього.

Це мені розказував один знайомий який жив та працював у Китаї. У тому числі і у цей період пандемії.

Крім того, ви бачили якими темпами вони будують та вводять у дію різні об'єкти? За скільки часу можуть розгорнути шпиталь? В нас затіяли ремонт вулиці Винниченка на 2(!!!) роки, за цей час вони б збудували ціле місто типу Луцьк. 

6 часов назад, AgentSmith13 сказал:

якщо згадати, як цікаво не так давно Китай не пускав до себе експертів ВООЗ

А що ВООЗ то така собі організація з суперправами? І з правом доступа до любої країни? Китай це суверенна держава яка робить так як вважає за потрібне.

 

6 часов назад, AgentSmith13 сказал:

Ну, а якщо глянути на Китай і Індію (де майже однакова кількість населення) - виникає ДОФІГА питань, чому такі різні цифри (ні, ну можливо в них антисанітарії таки більше

У Вашому твердженні є відповідь. У Індії антисанітарії НАБАГАТО БІЛЬШЕ. І зовсім інша політична система з кастовими заморочками (які по факту нікуди не ділись). 

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 годин тому, AgentSmith13 сказано:

Зараз в Індії введено жорсткий карантин з майже повною забороною виходити з дому, але то вже не допомагає

їхня поліція задовбалася гамселити їх по сраці палками.

їм срати. 

@Electronshik  Все правильно написав!

Китай вміє організувати жорсткі міри. Вміє за тиждень лікарню збудувати. Міст за 3 дні.  І ще багато чого вміє.

Натомість Індія, зі своїми кастовими заморочками і іншою пургою смокче.

Їхня антисанітарія, як уже не раз зазначалося - це лютий АД!  це пздц!

 

В Китаї такого немає.

 

Не був ні там ні там, але також є знайомі, котрі були і розказували.

 

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 годин тому, AgentSmith13 сказано:

І поки ми, разом з усім світом, чекаємо "появи у нас індійського штаму і нової хвилі" - китайці і в вус не дують, а карантину в них вже фактично немає, за винятком "локальних", іноді обмежених районом міста (знову ж таки, якщо вірити їхній статистиці)

в Китаї перманентний карантин, зі своїми регіоанальними особливостями

Спойлер

Китай использовал ректальные мазки в качестве способа тестирования на COVID-19 некоторых сотрудников дипломатической миссии США, что вызвало недовольство со стороны Вашингтона.

Государственный департамент не согласен с таким видом тестирования и требует, чтобы Китай не подвергал американских дипломатов подобному обследованию, сообщил 25 февраля телеканалу CNN официальный представитель Госдепа. Издание Vice News ранее в четверг со ссылкой на неназванных официальных лиц США сообщило, что Китай уже протестировал некоторых сотрудников дипмиссии США на коронавирус через забор ректальных мазков.

Министерство иностранных дел Китая заявило, что ему неизвестно об этом.

Соединенные Штаты распорядились, чтобы дипломаты отказывались проходить тестирование через забор мазков из заднего прохода, даже если китайские официальные лица будут настаивать на таких анализах.

Распоряжение издано на фоне усиления напряженности в отношениях между США и Китаем. Администрация Трампа обвинила Китай в том, что он скрыл от мира критически важную информацию о вспышке коронавируса в Ухане, позволив инфекции распространиться по всему миру. Трамп неоднократно называл вирус «китайским», что вызывало недовольство Пекина.

Администрация Байдена тоже критикует Китай: госсекретарь Энтони Блинкен согласился с оценкой, что политика Пекина по отношению к тюркоязычным народам провинции Синьцзян является геноцидом.

В январе в Китае начали использовать анальные мазки в качестве способа тестирования на коронавирус. Метод применяют наряду с мазками из носа и ротоглотки, а также тестами на антитела. По утверждениям китайских врачей, ректальный мазок точнее свидетельствует о наличии коронавируса по сравнению с мазком из верхних дыхательных путей.

 

  • Ха-ха 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Electronshik сказано:

У Індії антисанітарії НАБАГАТО БІЛЬШЕ. І зовсім інша політична система з кастовими заморочками (які по факту нікуди не ділись). 

тобто, рік часу антисанітарія в Індії була сильніша за ковідьку, але ковідька не здавалась, і, після того як всі італійці-слабаки вимерли, і в Португалії БЕЗ прививок третя хвиля на спад - тільки після цього ковідька перемогла індійську антисанітарію (вкупі з кастовістю)?

пройшло більше року часу з того моменту, як світ облетіли фото військових вантажівок з трупами з Бергамо, як весь світ облітає новий мем - сотні трупів з Гангу, які, за припущеннями місцевих селян, від ковідьки?

140598228_.thumb.png.b1adc3f1edf4c94ebb7e4ae24783a048.png

Індії ще дуууже далеко до показників, яких свого часу досягали роздолбаї італійці, не кажучи вже про суперрозвинуту тоталітарну країну Ісраель, якій ще легше мутити курвантини, ніж великому (територіально) Китаю.

антисанітарія, кажете? знаний бордівський пороходрот @zaHARE раніше десь на борді писав, що він там був, і це - надзвичайно висококультурна країна :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 хвилин тому, rrid сказано:

знаний бордівський пороходрот @zaHARE раніше десь на борді писав, що він там був, і це - надзвичайно висококультурна країна

Не путайте туризм с эмиграцией !

 

Поїхати (туристичним маршрутом) подивитися на Тадж та на інші храми Дживи / Шиви / Брахми чи як вони там.

А ігша справа, зайти за 500м в сторону!

 

Крім того, я думаю, що багато замовчувалося в  Індії, але коли настала срака, вже не було про що мовчати.

 

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вперше за 9 місяців кількість випадків COVID знизилася до 1 334 за добу в Україні

Понеділок, 24 травня 2021, 08:18

У неділю 23 травня в Україні зафіксували 1 334 випадків захворювання на COVID-19, одужали 6 999 осіб

Така відносно невисока кількість випадків коронавірусу за добу зафіксована вперше з 12 серпня 2020 року (статистика за 11 серпня).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 хвилин тому, rrid сказано:

Вперше за 9 місяців кількість випадків COVID знизилася до 1 334 за добу в Україні

Мейбі, вакцинацыя дає про себе знати це раз.  І по друге,  те, що люди уже (багато людей) перехворіли, мають імунітет.

Ну і 3-є, занижені дані перед сезоном відпусток :)

  • Ха-ха 2
  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 годин тому, Zheny@ сказано:

Мейбі, вакцинацыя дає про себе знати це раз.  І по друге,  те, що люди уже (багато людей) перехворіли, мають імунітет.

Ну і 3-є, занижені дані перед сезоном відпусток :)

Багато перехворіло вже плюс сонце високо, вітаміну Д почали отримувати більше, перебіг став значно легший, звернень менше. 

  • Ха-ха 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Великій Британії помер Вільям Шекспір, який став першим чоловіком у світі, який отримав щеплення від коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Бі-Бі-Сі Україна.

Вільяму Шекспіру був 81 рік і його смерть не пов'язана з вакцинами. У госпіталі заявили, що Шекспір помер від інсульту.

Його дружина Джой розповіла, що Вільям Шекспір був дуже вдячний за можливість одним з перших у світі отримати вакцину.

 

"Це було те, чим він надзвичайно пишався - він любив бачити новини про це у ЗМІ. Він часто говорив про це з людьми і завжди закликав усіх робити щеплення", - розповіла дружина Шекспіра.

Шекспір отримав щеплення вакциною Pfizer-BioNTech у грудні в Університетській клініці Coventry.

Тоді багато жартували, що якщо перша щеплена від COVID Маргарет Кінан була пацієнткою 1А, то чи був Вільям Шекспір пацієнтом "2B or not 2B" (натяк на вислів "to be, or not to be", "бути чи не бути", який належить шекспірівському герою Гамлету).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 24.05.2021 в 13:49, rrid сказал:

Вперше за 9 місяців кількість випадків COVID знизилася до 1 334 за добу в Україні

Понеділок, 24 травня 2021, 08:18

У неділю 23 травня в Україні зафіксували 1 334 випадків захворювання на COVID-19, одужали 6 999 осіб

Така відносно невисока кількість випадків коронавірусу за добу зафіксована вперше з 12 серпня 2020 року (статистика за 11 серпня).

А как считают в воскресение, если ни одна лаборатория не работает, как и на праздники.?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, romanc сказано:

А как считают в воскресение, если ни одна лаборатория не работает, как и на праздники.?

Цитувати

Опубліковано: 15 січня 2021

Старовижівське районне лабораторне віділення нагадує, що якщо ви чи ваші рідні маєте симптоми будь-яких гострих респіраторних захворювань або контактували із хворим на COVID-19, в державній установі «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоровя України» ви можете пройти тестування на COVID-19 безкоштовно. Не обов’язково чекати на втрату нюху та смаку або ж на утруднення дихання, аби здати ПЛР-тест. Цей аналіз доступний також для хворих, що мають ознаки застуди.

Для цього слід звернутися до свого сімейного лікаря у поліклініці чи центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Крім того, безоплатно перевіряють на коронавірус також осіб із ознаками пневмонії, тих, у кого при проведенні дослідження методом ІФА виявлено IgA, IgМ, IgG до нового коронавірусу та недужих, які підлягають плановій госпіталізації.

На сьогодні спроможність вірусологічної лабораторії становить 2,5-3 тис. аналізів на добу. Результат заклад охорони здоров’я, який надсилав зразки для дослідження, отримає протягом 6 – 12 годин (максимально 24 години).

В даний час лабораторія проводить дослідження методом ПЛР для 71 закладу охорони здоров’я області,  працює щоденно, включаючи вихідні та святкові дні.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 минуты назад, rrid сказал:

 

Родня подозревала ковид на праздниках, звонили везде, и на горячую линию, ничего не работало.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 хвилин тому, romanc сказано:

Родня подозревала ковид на праздниках, звонили везде, и на горячую линию, ничего не работало.

гаряча лінія і лабораторія - як-би, кардинально різні структури :)

лікарні - працюють цілодобово.

Спойлер

наприклад, я колись звернувся в лікарню коло 8-ї вечора, і в той же день коло 10-ї вечора вже був під наркозом, а ще через дві години - вже в гіпсі

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 минут назад, rrid сказал:

гаряча лінія і лабораторія - як-би, кардинально різні структури :)

лікарні - працюють цілодобово.

  Скрыть контент

наприклад, я колись звернувся в лікарню коло 8-ї вечора, і в той же день коло 10-ї вечора вже був під наркозом, а ще через дві години - вже в гіпсі

 

В больницу забирает скорая, но они не выезжают, если состояние не тяжелое. На горячей линии минздрава сказали, будет плохо, звоните в скорую, а нет, то после праздников обратитесь к семейному за направлением на бесплатный анализ или ищите работающую платную.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

33 хвилин тому, Cherman сказано:

Такий юний чоловік не міг просто отак померти. Полюбому, то його вакцина вбила. 

вам видніше :)

хоча вам чомусь засліпило, що ковідна смертність співпадає з віковою :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

32 хвилин тому, romanc сказано:

В больницу забирает скорая, но они не выезжают, если состояние не тяжелое. На горячей линии минздрава сказали, будет плохо, звоните в скорую, а нет, то после праздников обратитесь к семейному за направлением на бесплатный анализ или ищите работающую платную.

все правильно :) що не так?

якщо пацієнт потребує госпіталізації і має ковідні симптоми - його таки госпіталізовують.

госпіталізували в суботу ввечері - відразу, чи на наступний день зранку взяли мазок, в неділю вранці відправили в лабораторію - в неділю результат потрапив в статистику. що не так?

 

ну, і ці дві фрази трохи суперечать одна одній:

1 година тому, romanc сказано:

звонили везде, и на горячую линию, ничего не работало.

 

37 хвилин тому, romanc сказано:

На горячей линии минздрава сказали

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хінчики припливли.

Нове британо-норвезьке дослідження стверджує, що китайські вчені створили COVID-19 в лабораторії в Ухані, а потім спробували замести сліди за допомогою реверсивних версій вірусу, щоб він виглядав так, ніби має природне походження від кажанів.

Автори дослідження, британський професор Ангус Далглейшем (Angus Dalgleish) і норвезький доктор Біргер Соренсен (Birger Sørensen), повідомляли, що у них були докази і раніше, але вчене співтовариство проігнорувало їх.

Змінено користувачем toj_tu
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розкажіть,як працює Дія Вдома

Інколи по відгукам читаю,що люди вводять ліві дані і видалять додаток.

А так можна?!

 

Часто пишуть,що не приходять повідомлення зробити фото,а потім бац-пише,що ви порушили умови режиму.

на якому етапі і ким накладається штраф?

 

хто юзав-поділіться,будь ласка

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 хвилин тому, paksivatova сказано:

Розкажіть,як працює Дія Вдома

Інколи по відгукам читаю,що люди вводять ліві дані і видалять додаток.

А так можна?!

 

Часто пишуть,що не приходять повідомлення зробити фото,а потім бац-пише,що ви порушили умови режиму.

на якому етапі і ким накладається штраф?

 

хто юзав-поділіться,будь ласка

більшість кладуть болт.

рік тому перевіряли - зараз всім срати .

  • Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

UPD

Приїхав  сусід з польщі з роботи.

Мав "Дію дома" поставити, карточку укр. згубив.  То обмежився на кордоні, що дав адресу. Вже 2 тижні. Ніхто не приїжджав ніразу!

 

Робиш ПЛР - 2 дня. Якщо все гуд, то всраку дію.

 

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...