Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.


Nokian

Рекомендовані повідомлення

6 хвилин тому, weldermaster сказано:

Ану згадуйте. Можливо ще з якоюсь медсестрою спілкувалися? Або з сестрою медсестри. )

Так щоб дуже тісний контакт, то вже давно не було, а на прийомі був ще в січні.:)

Змінено користувачем Віталій СК
  • Ха-ха 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, Віталій СК сказал:

Негативний. Моя ізоляція закінчилась.

У медсестри немає ніяких симптомів. Температура макс. 37,2.

Я ж казав все буде добре.

 

  • Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Варто подивитись яка у нас буде динаміка по кількості тестів.

Спойлер

image.thumb.png.6ab80e8a3768d4d1941e60bf737d72a0.png

 По кількості тестів на 1 млн населення

Змінено користувачем sergkots
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, yu2007 сказал:

На тій мапі РНБОУ за сьогодні на Волині +1 смерть, десь писалось хто і де?

напевно водій швидкої (в області же двоє померлих: водій і гінеколог)

Вони з запізненням ніби вносять інформацію. 

І за тих що одужали теж по 2 рази потім роблять тест? - бо в фейсбуці мама дівчинки ж написала що прийшли результати нового тесту - негативні, а в статистиці ще теж  немає. 

Десь доречі в новинах потрапляла на очі стаття що перші пацієнти з КВ на волині починають одужувати: дівчанка і лікар)))

 

А сьогодні з'явився новий пост в фейсбуці ЛМКМ автором якого є Леся Каліщук старша медсестра реанімації... краще б нічого не писали б ))), бо виглядає то неправдоподібно плюс тепер кожен сраколиз вважає за потрібне там відмітитись в коментарях. І фрази що мене зацікавили ;):

Цитата

...24 березня я взяла аналіз ПЛР у пацієнтки Духневич (мазки з зіву та з носу) на COVID-19....У відділенні реанімації контактували з цією пацієнткою 5 медичних працівників, включаючи мене особисто. Усім контактним особам був проведений експрес-тест, який був негативним. Також зробили тест на ПЛР, результати якого прийшли також негативними. На сьогоднішній день всі 5 медпрацівників знаходяться на самоізоляції.

 

 

 

 

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 хвилин тому, natalka) сказано:

. Усім контактним особам був проведений експрес-тест, який був негативним. Також зробили тест на ПЛР, результати якого прийшли також негативними.

Вигороджують Духневич, як тільки можуть.

В мене інформація через треті вуха, але мені казали, що тестували увесь персонал в реанімації.

Якщо тестували контактних осіб і у них результат негативний, то для чого тоді тестували медсестру, через чоловіка якої я міг інфікуватись, якщо на момент тестування в неї жодних симптомів не було...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 часов назад, Alex S сказал:

Жорстко.....Дивіться, а зараз в будь якій лікарні ,чи за плату  чи безкоштовно, можна зробити повноцінний тест на КВ? Від Вашого бажання?Чи лікар навіть теми про мазки з рота та носа не піднімав?

За бажанням, тільки за гроші в приватних клінкіках. :mellow: Ніби чула що в Луцьку від 2 тис.грн.

Тут навіть потенційно заражених перевіряти виявляється економічно недоцільно :angry:

Цитата

У 80-ти медпрацівників Луцької міської клінічної лікарні, які могли контактувати із інфікованими, відібрані матеріали для аналізу на виявлення коронавірусної інфекції, - про це розповіла заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак. З її слів, перевірити усіх працівників на наявність коронавірусу економічно недоцільно.

 

 

Цитата

Лікар і медична сестра, які робили розтин хворого на коронавірус волинського лікаря-гінеколога, отримали позитивні результати тесту на COVID-19. Результати ще однієї медсестри очікують

От хтось може як пояснити як? Як цей вірус все таки поширюється?

Цитата

директор Волинського обласного патологоанатомічного бюро Володимир Онищук наголошує, що розтин відбувався з дотриманням всіх процедур та в захисному спорядженні, адже вже тоді було відомо, що в померлого, ймовірно, є коронавірус.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 минут назад, Віталій СК сказал:

...через чоловіка якої я міг інфікуватись

не кажіть "гоп": батько дівчинки від якого вона наймовірніше заразилась теж не хворий, то де гарантії що чоловік медсестри, сам не захворівши, передав естафету комусь іншому? ;)

Це просто інформація для роздумів...

І те що Ви написали що ніхто нікого не відслідковує, то страшно звичайно... Схоже, італійського варіанту нам не уникнути...

Доречі в масці вже ходите? (Ви ж теж були противником їх)

 

А диванні мікробіологи "розкриють" тут тему правильного носіння одноразових масок (якою стороною носити)? :D  Чула ще одну байку, інфа від ніби медиків: "одноразові маски можна прати, нічого їм не робиться" і деякі  медики до КВ навіть таки особисто і робили і роблять... Що скажете?  

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 годин тому, nickel сказано:

Значить місцеві ЗМІ більше не цитуватиму з приводу КВ.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, nickel сказано:

Чия б корова мукала...

Що було ,то було..:closedeyes: Але там,звичайно в темних тонах і з придихом,але збігалося з тим,що мені про нього мої друзі розповідали.Хоча і самі можите глянути,в якому він свинарнику живе,а всіх вчить як облаштувати Луцьк.Але ваше зауваження сприймаю...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

27 minutes ago, natalka) said:

тему правильного носіння одноразових масок

тут:


А я чомусь подумав, що гінеколога не включили до переліку померлих від ковізу, писали, здається, що помер від серцевого нападу. Та й перший померлий з’явився в статистиці відразу, як не стало водія швидкої.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як би всі ми розуміємо яка то зараза той вірус.І я ніяк не міг зрозуміти,як його в Китаї приборкали?Ну,ніякій логіці це не піддається,особливо дивлячись на деякі Європейські країни,а тепер і на США.Але прочитав на одному з форумів,розумом відчуваю,що то фігня,але як один Китай *виліз* з цього?

---**Вот вам альтернативным вариант событий. Идёт торговая война между США и Китаем. Вирус начался в Китае, в провинции где как раз есть профильная биолаборатория.
Далее. Если уж создавать биологическое оружие, несомненно нужно разрабатывать параллельно антидот, иначе как вы выразились, самим в затылок прилетит.
Итак, в Китае вспышка COVID. Правительство кладёт на это обстоятельство довольно долго, границы не закрывает, явно позволяя заразе распространиться по миру.
Население начинает гибнуть пачками. Правительство наконец принимает меры - всех в карантин. Тем временем вирус начинает серьезнейшим образом атаковать европейские страны. Вакцины-то ни у кого нет.
Вдруг, чудесным образом, весь Китай который ещё месяц назад заражался и мёр как мухи, мигом исцеляется и тут же закрывает границы. В тоже время Запад задыхается от заразы, Европа задыхается, зато Китай якобы не имея вакцины весь одномоментно чудом(!!!) выздоровел.
Можно представить события следующим образом. Китай, в условиях торговой войны, выпускает из лаборатории заразу цель которой накрыть западные страны и Европу. Для отвода глаз и создания шума приносит некоторую часть своего населения в жертву. Затем, когда главная цель распространения достигнута, закрывает страну, использует в виде аэрозолей антидот которого больше ни у кого по понятным причинам нет, все в Китае выздоравливают, остальные мрут и болеют. Под шумок традиционно намёками обвиним США и вот образ врага мира в очередной раз создан, в суматохе кто на самом деле виноват никто на это не станет тратить время, тем более виновный уже назначен.
Как итог: Мировые валюты валятся, экономика стран не выдерживает. Китай на коне. Цель достигнута. Профит**-

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, natalka) сказано:

 

 

А диванні мікробіологи "розкриють" тут тему правильного носіння одноразових масок (якою стороною носити)? :D  Чула ще одну байку, інфа від ніби медиків: "одноразові маски можна прати, нічого їм не робиться" і деякі  медики до КВ навіть таки особисто і робили і роблять... Що скажете?  

 

А чому б і ні ? Мило з рук змиває вірус, а з маски ні ? Ще праскою пройтись. А нові маски як роблять ? Через автоклав.

 

Якщо уже на те пішло - то окуляри теж потрібно носити, ще поки нікого не бачив.

І всі куплені товари тре мити, теж про таке не чув.

Коротче шляхів заразитись купа. З таким недокарантином, не можна надіятись на швидку перемогу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, igrok сказано:


Как итог: Мировые валюты валятся, экономика стран не выдерживает. Китай на коне. Цель достигнута. Профит**-

 

Економіка Китаю побудована на тому, що у нього купують товар іноземці. Також у нього купа заводів, де виробляються товари на замовлення інших країн (ті же айфони) .

Криза у світі = криза у Китаї.

Тому так собі теорія, не говорячи про те, що науковці стверджують що вірус не рукотворний.

 

Рано чи пізно, таке мало статись, враховуючи безпечність людей та влади. А також швидкість розповсюдження  вірусів, завдяки великому міжнародному пасажиропотоку.

Надіюсь влада всіх країн прийме міри, щоб таке більш не ставалось. І наша влада трохи закони почитає.

 

Спойлер

 

Стаття 29. Санітарна охорона території України від занесення інфекційних хвороб

В'їзд на територію України іноземних громадян та громадян України, а також транспортних засобів з країн (місцевостей), де зареєстровано особливо небезпечні хвороби, дозволяється за наявності документів, передбачених міжнародними угодами і санітарним законодавством України.

З метою запобігання занесенню в Україну особливо небезпечних (у тому числі карантинних) і небезпечних для людей інфекційних хвороб у прикордонних контрольних пунктах у порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України, створюються і функціонують спеціальні санітарно-карантинні підрозділи, прикордонні інспекційні пости.

 

 

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

30 минут назад, Alex S сказал:

Звонився вчора з товаришем....працювали разом ще на оонію , збираються в Італію. Реанімаційний вертоліт ,багато парамедиків будуть працювати по всій країні  і літак буде чартери робити з України  з антисептиком і медпрепаратами.І йому не вірити навіть підозр немає. Одне що для себе відмітив, всі екіпажі з тими ж прививками як в мене і всі після малярій. Якщо це станеться ,то я просто  про будь яку любов наших правітєлєй  до своїх людей неповірю  вже нікому  і ніколи -ні по, ні зе ,ні мо, ні го .... 

натякніть,як та віра пропаде у вас,

щоб я пересвідчилась,що теж вірно прийшла до такого висновку

 

  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

30 минут назад, Alex S сказал:

Звонився вчора з товаришем....працювали разом ще на оонію , збираються в Італію. Реанімаційний вертоліт ,багато парамедиків будуть працювати по всій країні  і літак буде чартери робити з України  з антисептиком і медпрепаратами.І йому не вірити навіть підозр немає. Одне що для себе відмітив, всі екіпажі з тими ж прививками як в мене і всі після малярій. Якщо це станеться ,то я просто  про будь яку любов наших правітєлєй  до своїх людей неповірю  вже нікому  і ніколи -ні по, ні зе ,ні мо, ні го .... 

натякніть,як та віра пропаде у вас,

щоб я пересвідчилась,що теж вірно прийшла до такого висновку

 

  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, flashmax сказано:

Тому так собі теорія,

Згоден,теорія ніяка. Але як більше як міліард людей,які живуть як в вулику вилікувались так швидко?

 

3 годин тому, flashmax сказано:

швидкість розповсюдження  вірусів

Як зупинили,ось питання.В Італії не менш жорсткий карантин,але поки,на жаль...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

30 хвилин тому, Alex S сказано:

Гниди, просто слів більше нема.

Самі ж написали про відкати(а в нас,як ми всі добре знаємо,без відкату державні мужі навіть собачу будку не дозволять поставити).Відкати є,попит шалений-так у чому справа,повна атрофація мозгу?Та ні,на слово *кеш* реагують миттєво.А може всетаки технічна сторона проекту,може не все там так добре?*Усе вкрали ще до нас*?:D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 годин тому, Віталій СК сказано:

Так щоб дуже тісний контакт, то вже давно не було, а на прийомі був ще в січні.:)

О, то Ви шалун, батєнька)))) Богу дякувати, що все добре.

  • Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оце так поворот  )))

У Луцьку знайшовся двійник Porsche, затриманого за контрабанду респіраторів

 

Цитата

Після цього до поліції Волині із заявою звернулася жителька Луцька, яка повідомила, що є власницею аналогічного автомобіля, надала його для огляду та розповіла, що з моменту реєстрації, з 2018 року, легковик державний кордон жодного разу не перетинав. Також вона повідомила, що у розпорядження іншим особам транспортний засіб не передавала.

 

  • Збентежений 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 годин тому, natalka) сказано:

Доречі в масці вже ходите? 

Ні. Останні два дні був на ізоляції, а до того ходив без маски. Але від завтра, мабуть, доведеться одягати, принаймні в магазин.

8 годин тому, natalka) сказано:

Ви ж теж були противником їх)

Я не противник, я за здоровий глузд. А то тепер навіть на велосипедах та по одному в авто їздять в масках.

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 минут назад, Віталій СК сказал:

Ні. Останні два дні був на ізоляції, а до того ходив без маски. Але від завтра, мабуть, доведеться одягати, принаймні в магазин.

Я не противник, я за здоровий глузд. А то тепер навіть на велосипедах та по одному в авто їздять в масках.

авто хіба громадське місце?

 

І ще раз про маски:

Цитата

«Так, ми розуміємо, що маска не захищає людину. Це не засіб індивідуального захисту. Коли є маска, то виділення біологічного матеріалу, яке може містити збудник, зменшується і не досягає півтора метра, а може виділятись не більше ніж на 10-15 сантиметрів, – пояснив заступник міністра охорони здоров’я. – Тому у разі недотримання соціальної ізоляції, маска на обличчі людини, яка ще, можливо, без симптомів, але може бути інфікованою, знижує ризики зараження інших. Тому ми закликаємо всіх носити маски».

Цитата

Також Віктор Ляшко розповів, що респіратори з клапанами видиху захищають лише людей, які такі респіратори носять.

«Клапан видиху дозволяє виділятися великій кількості повітряного потоку, який може містити збудник інфекційної хвороби», – уточнив санітарний лікар.

 

Цитата

«Серед наших людей дуже багато «винахідників», які вже збирають одноразові маски на смітниках, – констатує заступник директора Луцької міської дитячої поліклініки Любов Козіна. – Тому, щоб цього не траплялося, після того, як зняли маску, поріжте її краще або загорніть у щось, щоб її не було видно».

 

перед тим ,як мавпувати якийсь досвід-треба подумати на скільки він пристосований та здійснений в реаліях України,а не Китаю чи США

 

p.s я носитиму маску від 06.04,бо вона захищає від штрафу 17-34 тисячі гривень!

Змінено користувачем paksivatova
  • +1 4
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

40 минут назад, paksivatova сказал:

p.s я носитиму маску від 06.04,бо вона захищає від штрафу 17-34 тисячі гривень!

При чому можна носити будь яку саморобну тряпку, необовязково фабричні сертифіковані ffp1-3. 

  • +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, paksivatova сказал:

p.s я носитиму маску від 06.04,бо вона захищає від штрафу 17-34 тисячі гривень!

Штраф той, як і вся "постанова" КМУ - незаконний.

В магазині продуктовому, через який щодня проходить натовп людей, безпечніше, як на самоті над водоймою з вудкою, куди ти приїхав своїм транспортом сам, ні з ким не контактуючи в принципі (от за пікнік компанією - то так, має бути штраф, то реальне порушення)? А може, в ломбарді, які так влучно пару днів тому відкрили - дуже безпечно, і віруси самі дохнуть? Зате за похід на водойму - 17000 штрафу. ДумайТЕ, кому вигідно... Доречі той штраф елементарно в суді скасовується, а якщо суд не прийме такого аргументу, як Конституція (бо ж ВКАЗІВКУ дали, а суди в нас такі незалежні, що аж капець) - то ще ліпше, через ЄСПЛ держава виплатить кожному потерпілому від порушень куди більше 17000, і не в гривнях. Хочуть так "попіклуватися" про людей - хай роблять то ЗАКОННО - засідання РНБО, подання Президенту, введення надзвичайного стану, і в рамках НС - обмеження конституційних прав і свобод, або йдуть під три чорти.

От вимогу носити документи - зрозуміти цілком можна - щоб відловлювати приїжджих, які не дотримуються самоізоляції (а ТРЕБА БУЛО всіх завезти на обсервацію ще з початку березня, чи зобов'язати сидіти вдома 14 днів і штрафувати, як поляки), та і так всі, хто їздить на автомобілі чи мотоциклі, по факту завжди мають з собою документ, і шматочок від них не відпав поки. Як і заборону пікніків і масових заходів, обмеження доступу до спортивних майданчиків (потримався за перекоадину хворий, потім здоровий, і "привіт"), вимога тримати дистанцію 2 метри, і не більше двох осіб. Ну і маски в ПРИМІЩЕННЯХ - магазинах, аптеках і т.д. Все решта - на зразок доступу до парків, лісів, "прибережних зон" (такого поняття в законі ВЗАГАЛІ НЕМАЄ) - чистої води порушення Конституції плюс перевищення службових повноважень кабінетом міністрів. А той, хто ту "постанову" кинеться виконувати з особливим азартом, і штрафувати громадян безпідставно - аналогічно має шанс опинитися на лаві підсудних.

P.S. Доречі, в мене дорога на роботу найкоротша на ровері - якраз пролягає через пару метрів парку, і річку...

Змінено користувачем AgentSmith13
  • +1 2
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...