Перейти до змісту

Найкращий і найкомфортніший для проживання район м. Луцька

nickel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

Отже, пропоную до обговорення ряд запитань:

- де ви б хотіли жити і чому?

- що вам подобається і що не подобається у вашому районі проживання?

З власних спостережень помітив, що зйомні квартири люди шукають в одному районі, наприклад, поближче до роботи, а купують житло чомусь в іншому, більш тихому і спокійному місці. Є таке чи це лише моя необ'єктивна думка?

Я майже від народження живу на околицях. Народився біля самісінького депо, переїхали на МКБ, одружився і переїхав на ДПЗ. Тому я звик до майже сільського повільного ритму околиць, а коли буваю в центральних районах, то трохи дивно, що в двір може зайти бухий, щоб відлити під кущем чи пивком догнатися чи дівки, щоб покурити. 33 і 40 не для мене. А бувають будинки взагалі без дворів, виходиш з під'їзду і відразу всі кудись біжать, спішать. Дитину саму погуляти не випустиш.

Поговоримо?

Змінено користувачем nickel
  • Дякую! 2
  • Ха-ха 2
  • +1 1
  • Відповідей 770
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

Опишу, де жив з плюсами і мінусами (все особисті враження).

ДПЗ

+ Доволі затишно. Напевно, через відірваність від міста.

+ Є усі основні магазини продуктові.

- Доїхати в деякі райони дещо складніше (на Київський Майдан і далі)

- Контингент різний. Особисто міг і вночі йти по району, але підсвідомо відчуття не ті були. Для дітей - ну, не знаю (справедливості заради - більшість районів міста теж зараз не налаштовують на довіру в плані випустити дітей).

Львівська

+ Багато приватного сектору, є де спокійний пройтись

+ Близько Стир, природа.

- Глухомань. Немає фактично нічого, сиди вдома.

Центр

+ Є усе :)

+ Сполучення люкс

- Трафік в тих самих дворах... Це вже не той центр, що було в моєму дитинстві. Чи не кожен хрущ на першому поверсі став модним охвісом, де забацають нігтики, бровки і т.д. Через це одні приїжджають, інші від'їжджають постійно.

На даний момент роздумую щодо переїзду на дачний масив не тільки на вихідні, а хоча б на пів року тестово. Щоб жити в квартирі - це від сили 5 "новобудов", збудованих близько 20 років тому (на тому ж Коперника, Огієнка. На Літній біля Меморіалу - взагалі супер). Але "застати" квартиру там і не за усі гроші - практично нереально. Чи не усі інші новобудови - це майбутні гетто, краще я вже в своєму хрущику поживу.

Щось згадаю - допишу. Тема хороша.

• Дякую! 1
  • +1 5
Опубліковано
Just now, Alex S said:

Це часом не двір будинку напроти Опери?Гранд Волині?Ти мав на увазі?

Цілком ймовірно, що там те саме. В мене найперше враження про будинки трохи далі, район станції переливання крові.

Upd. До списку місць, де б хотів жити додам ще сталінки на Волі 10 або 12. Але з видом в двір. Двори, звісно, прохідні та й час від часу бували нюанси з першим поверхом. Але ж як гарно колись вміли робити той самий двір: вийшов і насолоджуєшся.

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано

От якби знайшовся такий девелопер на умовному ДПЗ. Цікаво, скільки б квадратний метр коштував в наших реаліях? 

(На фото Хельсінки ніби. Але Балтійські країни і та ж Польща зараз будує не гірше)

fd7c3af1f3.jpeg

54217a80e6.jpeg

a132017c87.jpeg

• +1 1
Опубліковано (змінено)
14 хвилин тому, Zeiss сказано:

Волі 10 або 12. Але з видом в двір. Двори, звісно, прохідні та й час від часу бували нюанси з першим поверхом. Але ж як гарно колись вміли робити той самий двір: вийшов і насолоджуєшся.

я жив на Волі 12. Класно, що все поруч, зранку можна вставати і бігати в парку, двір великий і зелений. Високі стелі (3,2 м.). Але кухня маленька, як в хрущовці.

Недоліки:

Але вікна були не в двір. Спочатку шум машин заважав а потім, як не дивно, звик. І ще з парку всяка п'яна шваль проходила через той двір.

Зараз я живу на ДПЗ. Крім того, що далеко до авто і зд вокзалу інших зауважень до району не маю.  

Змінено користувачем SΩLΩMΩN
  • Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
6 минут назад, SΩLΩMΩN сказал:

Крім того, що далеко до авто і зд вокзалу

Та що ж тобі весь час потрібно на тому вокзалі? Безкоштовний туалет? :D

• Ха-ха 3
  • +1 1
Опубліковано
8 хвилин тому, Zeiss сказано:

От якби знайшовся такий девелопер на умовному ДПЗ. Цікаво, скільки б квадратний метр коштував в наших реаліях? 

На ДПЗ немає землі для новобудов. А от як умовне ДПЗ. Такі забудови будують в Тарасово (300 м. від вул. Ковельська) ЖК Італійський. Вартість м2 14600 грн.

Опубліковано
Щойно, Юріч сказано:

Та що ж тобі весь час потрібно на тому вокзалі? Безкоштовний туалет?

Ви будете здивовані але мені потрібен міжміський транспорт.

Опубліковано
6 хвилин тому, SΩLΩMΩN сказано:

Але кухня маленька, як в хрущовці.

це хоч і "обкомівський будинок", але, все - таки хрущ ))

8 хвилин тому, SΩLΩMΩN сказано:

І ще з парку всяка п'яна шваль проходила через той двір.

хз, мож зараз - так і є, але з середини 90-х на "п'ятачку" в дворі - був прописаний Уазик ППС - сильно не розгуляєшся, вони тільки і чекали.

P.S. Я виріс в тих дворах, в нашому - гуляти було не так весело.

• +1 2
Опубліковано
7 minutes ago, Alex S said:

Сама звичайна бюджетна єврозабудова....Забери все озеленення ,в уяві, і по нашій традиції ,додай до ландшафту двір заставлений машинами бампер до бамперу.

От-от, і з цього сумно. "Там" це в порядку речей і ніхто особливо не дивується. А в нас на такій самій площі втиснуть ту саму кількість квартир, але з широчезними "нормативними" проміжками між будинками - і красіво..

• +1 1
Опубліковано
2 хвилин тому, Юріч сказано:

Біля будинку не ставиш? 

я мав на увазі далеко до автовокзалу і зд вокзалу. Авто продав у минулому році. Зате на ДПЗ гараж близько від будинку :)

• Ха-ха 1
Опубліковано
5 хвилин тому, Zeiss сказано:

От-от, і з цього сумно. "Там" це в порядку речей і ніхто особливо не дивується. А в нас на такій самій площі втиснуть ту саму кількість квартир, але з широчезними "нормативними" проміжками між будинками - і красіво..

Ось таке в районі Ковельської будують:

em2Mb5t.jpg

• +1 1
Опубліковано
1 хвилина тому, Alex S сказано:

Він по довжині, щодва під їзди різний:D, з трьох частин різного планування квартир.Райком, обком,міськом ....Вони, виявляється ,були також різною гилітою.Ти візуально можеш те побачити по розміру вікон з фасаду.Придивися і на форму вікон і на відстань між ними. В сторону Рівненської ,там вони великі і просторі з мармуровими сходами в під їздах.Там без перепланування, що можливе, кухні по 11 кв.

якраз я в крайньому під'їзді в сторону Рівненської жив. Під'їзди широченні і великі. Але кухня в 2-к квартирі 6 м2. І ще фішка, яка мені подобалась у тій квартирі - величезне вікно у ванній кімнаті. :wub:

• +1 1
Опубліковано
4 минуты назад, SΩLΩMΩN сказал:

якраз я в крайньому під'їзді в сторону Рівненської жив. Під'їзди широченні і великі. Але кухня в 2-к квартирі 6 м2. І ще фішка, яка мені подобалась у тій квартирі - величезне вікно у ванній кімнаті. :wub:

Вікно на вулицю? :)

• Ха-ха 1
Опубліковано
42 хвилин тому, Alex S сказано:

Він по довжині, щодва під їзди різний:D, з трьох частин різного планування квартир.Райком, обком,міськом ....

я не надавав цьому значення, мої друзі жили в 1 та 2-му під'їздах (ті що до "Хроніки ближче", а от в інших не бував.)

• +1 1
Опубліковано
38 хвилин тому, Юріч сказано:

Вікно на вулицю? :)

У ванній? Так вікно на вулицю. Незнаю чи в усіх квартирах під'їзду так але у всіх квартирах по стояку то точно.

• Збентежений 1
Опубліковано
Щойно, Alex S сказано:

Був би це Кійоф ,в тому без перебільшення величезному дворі була б вже і була б давно свічечка новобудови на поверхів так 9 мінімум.А тут поки все ок.

Навііщо далеко ходити? Двір на Волі 4 - спочатку дитсадок забрали, "дядю піццу збудували", на місці стола для настольного тенісу - висотка, там і так не було де розвернутись, тому і гуляли в інших дворах або на лузі.

• +1 4
Опубліковано
1 хвилина тому, Bliksss сказано:

Навііщо далеко ходити? Двір на Волі 4 - спочатку дитсадок забрали, "дядю піццу збудували", на місці стола для настольного тенісу - висотка, там і так не було де розвернутись, тому і гуляли в інших дворах або на лузі.

На Волі 10,12 теж хотіли у дворі щось побудувати. Але мабуть мешканці якісь зв'язки мають, бо відстояли зелену зону двору.

• Ха-ха 1
  • +1 2
Опубліковано
29 минут назад, Alex S сказал:

Чого Карлуха ,з байок ще з савдепу, вважається гопарським і в плані гопстопу несвіжим районом?Чи це брехня?Особливо чув байки про район кільця приватного сектору де закінчується вул.Мазепи.

Так, родіну нє трош :D

Не бачили ми там гопніків, там були тіко ми B)

• Ха-ха 3
Опубліковано

Грушевського:

+ громадський транспорт

+ піша доступність центру, порт-сіті, базару (привокзальний район), зд та авто вокзалів

+ багато магазинів, аптек

- старий житловий фонд

- двори не для автомобілів

- специфіка місцевих жителів

Кравчука:

+ піша доступність базару, порт-сіті, автовокзалу, зд

+ Багато магазинів, аптек

+ транспортний потік слабший ніж на Грушевського, Соборності та інших головних вулицях

+ є парк

+ є де з дітьми гуляти

+ автономне опалення та гаряча вода (у мене)

- мало паркомісць

- велика густина забудови, точніше багато квартир на цю територію

ДПЗ (не жив, але жінка звідти):

+ тихий, спокійний район

+ парк

+ є де прогулятись

- далеко від центра та іншого

Ну і особисто в мене знайомство з ДПЗ розпочалось зі знайомства із місцевими бандитами.

• +1 2
Опубліковано
16 минут назад, sergkots сказал:

Ну і особисто в мене знайомство з ДПЗ розпочалось зі знайомства із місцевими бандитами

Нема тут ніяких бандитів, тут тіко ми :D

• Ха-ха 4

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...