nickel Опубліковано 25 Червня, 2020 в 17:08 #1 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 17:08 (змінено) Отже, пропоную до обговорення ряд запитань: - де ви б хотіли жити і чому? - що вам подобається і що не подобається у вашому районі проживання? З власних спостережень помітив, що зйомні квартири люди шукають в одному районі, наприклад, поближче до роботи, а купують житло чомусь в іншому, більш тихому і спокійному місці. Є таке чи це лише моя необ'єктивна думка? Я майже від народження живу на околицях. Народився біля самісінького депо, переїхали на МКБ, одружився і переїхав на ДПЗ. Тому я звик до майже сільського повільного ритму околиць, а коли буваю в центральних районах, то трохи дивно, що в двір може зайти бухий, щоб відлити під кущем чи пивком догнатися чи дівки, щоб покурити. 33 і 40 не для мене. А бувають будинки взагалі без дворів, виходиш з під'їзду і відразу всі кудись біжать, спішать. Дитину саму погуляти не випустиш. Поговоримо? Змінено 25 Червня, 2020 в 17:11 користувачем nickel 2 2 1
Zeiss Опубліковано 25 Червня, 2020 в 17:28 #2 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 17:28 Опишу, де жив з плюсами і мінусами (все особисті враження). ДПЗ + Доволі затишно. Напевно, через відірваність від міста. + Є усі основні магазини продуктові. - Доїхати в деякі райони дещо складніше (на Київський Майдан і далі) - Контингент різний. Особисто міг і вночі йти по району, але підсвідомо відчуття не ті були. Для дітей - ну, не знаю (справедливості заради - більшість районів міста теж зараз не налаштовують на довіру в плані випустити дітей). Львівська + Багато приватного сектору, є де спокійний пройтись + Близько Стир, природа. - Глухомань. Немає фактично нічого, сиди вдома. Центр + Є усе + Сполучення люкс - Трафік в тих самих дворах... Це вже не той центр, що було в моєму дитинстві. Чи не кожен хрущ на першому поверсі став модним охвісом, де забацають нігтики, бровки і т.д. Через це одні приїжджають, інші від'їжджають постійно. На даний момент роздумую щодо переїзду на дачний масив не тільки на вихідні, а хоча б на пів року тестово. Щоб жити в квартирі - це від сили 5 "новобудов", збудованих близько 20 років тому (на тому ж Коперника, Огієнка. На Літній біля Меморіалу - взагалі супер). Але "застати" квартиру там і не за усі гроші - практично нереально. Чи не усі інші новобудови - це майбутні гетто, краще я вже в своєму хрущику поживу. Щось згадаю - допишу. Тема хороша. 1 5
Zeiss Опубліковано 25 Червня, 2020 в 17:40 #3 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 17:40 Just now, Alex S said: Це часом не двір будинку напроти Опери?Гранд Волині?Ти мав на увазі? Цілком ймовірно, що там те саме. В мене найперше враження про будинки трохи далі, район станції переливання крові. Upd. До списку місць, де б хотів жити додам ще сталінки на Волі 10 або 12. Але з видом в двір. Двори, звісно, прохідні та й час від часу бували нюанси з першим поверхом. Але ж як гарно колись вміли робити той самий двір: вийшов і насолоджуєшся. 1 1
Zeiss Опубліковано 25 Червня, 2020 в 17:50 #4 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 17:50 От якби знайшовся такий девелопер на умовному ДПЗ. Цікаво, скільки б квадратний метр коштував в наших реаліях? (На фото Хельсінки ніби. Але Балтійські країни і та ж Польща зараз будує не гірше) 1
Єретик Опубліковано 25 Червня, 2020 в 17:54 #5 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 17:54 (змінено) 14 хвилин тому, Zeiss сказано: Волі 10 або 12. Але з видом в двір. Двори, звісно, прохідні та й час від часу бували нюанси з першим поверхом. Але ж як гарно колись вміли робити той самий двір: вийшов і насолоджуєшся. я жив на Волі 12. Класно, що все поруч, зранку можна вставати і бігати в парку, двір великий і зелений. Високі стелі (3,2 м.). Але кухня маленька, як в хрущовці. Недоліки: Але вікна були не в двір. Спочатку шум машин заважав а потім, як не дивно, звик. І ще з парку всяка п'яна шваль проходила через той двір. Зараз я живу на ДПЗ. Крім того, що далеко до авто і зд вокзалу інших зауважень до району не маю. Змінено 25 Червня, 2020 в 17:57 користувачем SΩLΩMΩN 1 2
Юріч Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:02 #6 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:02 6 минут назад, SΩLΩMΩN сказал: Крім того, що далеко до авто і зд вокзалу Та що ж тобі весь час потрібно на тому вокзалі? Безкоштовний туалет? 3 1
Єретик Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:02 #7 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:02 8 хвилин тому, Zeiss сказано: От якби знайшовся такий девелопер на умовному ДПЗ. Цікаво, скільки б квадратний метр коштував в наших реаліях? На ДПЗ немає землі для новобудов. А от як умовне ДПЗ. Такі забудови будують в Тарасово (300 м. від вул. Ковельська) ЖК Італійський. Вартість м2 14600 грн.
Єретик Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:03 #8 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:03 Щойно, Юріч сказано: Та що ж тобі весь час потрібно на тому вокзалі? Безкоштовний туалет? Ви будете здивовані але мені потрібен міжміський транспорт.
Єретик Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:03 #9 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:03 Щойно, Alex S сказано: Квартиру знімав чи в приймаках був?В якому році? 20 р. тому.
Bliksss Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:05 #10 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:05 6 хвилин тому, SΩLΩMΩN сказано: Але кухня маленька, як в хрущовці. це хоч і "обкомівський будинок", але, все - таки хрущ )) 8 хвилин тому, SΩLΩMΩN сказано: І ще з парку всяка п'яна шваль проходила через той двір. хз, мож зараз - так і є, але з середини 90-х на "п'ятачку" в дворі - був прописаний Уазик ППС - сильно не розгуляєшся, вони тільки і чекали. P.S. Я виріс в тих дворах, в нашому - гуляти було не так весело. 2
Юріч Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:06 #11 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:06 11 минут назад, SΩLΩMΩN сказал: далеко до авто Біля будинку не ставиш? 1
Zeiss Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:06 #12 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:06 7 minutes ago, Alex S said: Сама звичайна бюджетна єврозабудова....Забери все озеленення ,в уяві, і по нашій традиції ,додай до ландшафту двір заставлений машинами бампер до бамперу. От-от, і з цього сумно. "Там" це в порядку речей і ніхто особливо не дивується. А в нас на такій самій площі втиснуть ту саму кількість квартир, але з широчезними "нормативними" проміжками між будинками - і красіво.. 1
Єретик Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:09 #13 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:09 2 хвилин тому, Юріч сказано: Біля будинку не ставиш? я мав на увазі далеко до автовокзалу і зд вокзалу. Авто продав у минулому році. Зате на ДПЗ гараж близько від будинку 1
Єретик Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:14 #14 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:14 5 хвилин тому, Zeiss сказано: От-от, і з цього сумно. "Там" це в порядку речей і ніхто особливо не дивується. А в нас на такій самій площі втиснуть ту саму кількість квартир, але з широчезними "нормативними" проміжками між будинками - і красіво.. Ось таке в районі Ковельської будують: 1
Єретик Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:17 #15 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:17 1 хвилина тому, Alex S сказано: Він по довжині, щодва під їзди різний, з трьох частин різного планування квартир.Райком, обком,міськом ....Вони, виявляється ,були також різною гилітою.Ти візуально можеш те побачити по розміру вікон з фасаду.Придивися і на форму вікон і на відстань між ними. В сторону Рівненської ,там вони великі і просторі з мармуровими сходами в під їздах.Там без перепланування, що можливе, кухні по 11 кв. якраз я в крайньому під'їзді в сторону Рівненської жив. Під'їзди широченні і великі. Але кухня в 2-к квартирі 6 м2. І ще фішка, яка мені подобалась у тій квартирі - величезне вікно у ванній кімнаті. 1
Юріч Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:22 #16 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:22 4 минуты назад, SΩLΩMΩN сказал: якраз я в крайньому під'їзді в сторону Рівненської жив. Під'їзди широченні і великі. Але кухня в 2-к квартирі 6 м2. І ще фішка, яка мені подобалась у тій квартирі - величезне вікно у ванній кімнаті. Вікно на вулицю? 1
Bliksss Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:57 #17 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 18:57 42 хвилин тому, Alex S сказано: Він по довжині, щодва під їзди різний, з трьох частин різного планування квартир.Райком, обком,міськом .... я не надавав цьому значення, мої друзі жили в 1 та 2-му під'їздах (ті що до "Хроніки ближче", а от в інших не бував.) 1
Єретик Опубліковано 25 Червня, 2020 в 19:01 #18 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 19:01 38 хвилин тому, Юріч сказано: Вікно на вулицю? У ванній? Так вікно на вулицю. Незнаю чи в усіх квартирах під'їзду так але у всіх квартирах по стояку то точно. 1
Bliksss Опубліковано 25 Червня, 2020 в 19:02 #19 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 19:02 Щойно, Alex S сказано: Був би це Кійоф ,в тому без перебільшення величезному дворі була б вже і була б давно свічечка новобудови на поверхів так 9 мінімум.А тут поки все ок. Навііщо далеко ходити? Двір на Волі 4 - спочатку дитсадок забрали, "дядю піццу збудували", на місці стола для настольного тенісу - висотка, там і так не було де розвернутись, тому і гуляли в інших дворах або на лузі. 4
Єретик Опубліковано 25 Червня, 2020 в 19:05 #20 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 19:05 1 хвилина тому, Bliksss сказано: Навііщо далеко ходити? Двір на Волі 4 - спочатку дитсадок забрали, "дядю піццу збудували", на місці стола для настольного тенісу - висотка, там і так не було де розвернутись, тому і гуляли в інших дворах або на лузі. На Волі 10,12 теж хотіли у дворі щось побудувати. Але мабуть мешканці якісь зв'язки мають, бо відстояли зелену зону двору. 1 2
case_l Опубліковано 25 Червня, 2020 в 19:50 #21 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 19:50 2 годин тому, Zeiss сказано: Центр + Є усе що є ?
Юріч Опубліковано 25 Червня, 2020 в 19:54 #22 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 19:54 29 минут назад, Alex S сказал: Чого Карлуха ,з байок ще з савдепу, вважається гопарським і в плані гопстопу несвіжим районом?Чи це брехня?Особливо чув байки про район кільця приватного сектору де закінчується вул.Мазепи. Так, родіну нє трош Не бачили ми там гопніків, там були тіко ми 3
sergkots Опубліковано 25 Червня, 2020 в 20:25 #23 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 20:25 Грушевського: + громадський транспорт + піша доступність центру, порт-сіті, базару (привокзальний район), зд та авто вокзалів + багато магазинів, аптек - старий житловий фонд - двори не для автомобілів - специфіка місцевих жителів Кравчука: + піша доступність базару, порт-сіті, автовокзалу, зд + Багато магазинів, аптек + транспортний потік слабший ніж на Грушевського, Соборності та інших головних вулицях + є парк + є де з дітьми гуляти + автономне опалення та гаряча вода (у мене) - мало паркомісць - велика густина забудови, точніше багато квартир на цю територію ДПЗ (не жив, але жінка звідти): + тихий, спокійний район + парк + є де прогулятись - далеко від центра та іншого Ну і особисто в мене знайомство з ДПЗ розпочалось зі знайомства із місцевими бандитами. 2
Юріч Опубліковано 25 Червня, 2020 в 20:42 #24 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 20:42 16 минут назад, sergkots сказал: Ну і особисто в мене знайомство з ДПЗ розпочалось зі знайомства із місцевими бандитами Нема тут ніяких бандитів, тут тіко ми 4
sergkots Опубліковано 25 Червня, 2020 в 20:55 #25 Опубліковано 25 Червня, 2020 в 20:55 13 хвилин тому, Юріч сказано: Нема тут ніяких бандитів, тут тіко ми То ще в 2002 році було
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти