Shkoder Опубліковано 25 Червня, 2008 в 18:53 Поділитися #26 Опубліковано 25 Червня, 2008 в 18:53 Gabriel, касательно последнего сообщения. жить по стандартам прежде всего скучно. я - оптимист, говорю дом нестандартный. ты говоришь - кривой. это нормально. ты просто приземленная субстанция и, склонившись но коленях перед библией, больше ничего не видишь. и это тоже нормально. кстати конституция гарантирует тебе право хоть с утра до ночи так стоять - свобода совести и вероисповедания называется.ты взял прелюбодеяние как пример морального стандарта, замечательно. женам изменяют как священники (которым можно, конечно. те, которым нельзя, обычно склоняются к педофилии), так и обычные последователи твоего бога. мораль написанная в книге не мешала как тысячу лет назад, так и сейчас. кстати, тоже свойство человеческой натуры - он исскуственно создает ограничения, чтобы их потом нарушать. китайские философы об этом еще несколько тысяч лет назад говорили, жаль имя навскидку не вспомню..ps. кстати, заповедь о прелюбодеянии имеет вполне нормальный практический смысл. во времена, когда про трихопол еще не слышали, а презервативов на всех не хватало, нехорошие заболевания косили целые страны, особенно после слияния запада и востока. самым действенным методом борьбы было именно ограничить связи только внутрисемейными. ну и, как водится, шаман сказал с колокольни - "низзя" и кто верил шаману, послушался. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shkoder Опубліковано 25 Червня, 2008 в 18:58 Поділитися #27 Опубліковано 25 Червня, 2008 в 18:58 да, к вере это отношения не имеет, а речь как бы о ней. человеку дана вера, разумеется. в себя, в свои силы, возможности, интеллект, логику, разум - то, чем наградила его природа. глухой пишет замечательную музыку, инвалид встает с кресла и ставит спортивные рекорды - все это следствие веры в собственные силы, победы над собой, воля к борьбе и к победе. а если этого нет, то и "божэ нэ поможэ". сорри для веры в себя, в свои силы что важно? правильно, мотивация. нет цели - нет стремления, нет результата. если для тебя мотивация в боге - больше вопросов нет. но делать-то все равно прийдется своими руками и думать своей головой, что бы в ней не нашептывали божественные голоса Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Expert Опубліковано 25 Червня, 2008 в 19:16 Поділитися #28 Опубліковано 25 Червня, 2008 в 19:16 По опыту знаю, что спорить с атеистами и штундами - бесполезно. Хотя как по мне, - лучше атеист с моралью, чем штунда без мозгов: Котрый не думает своей головой, а в дисскусии постоянно ссылается на библию, и у которого решающий аргумент в споре это "Иисус умер за тебя!!!" Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
diezel Опубліковано 25 Червня, 2008 в 19:20 Поділитися #29 Опубліковано 25 Червня, 2008 в 19:20 А ну побудуй будинок з кривим метром, "нестандартним", що в тебе вийде?Ох-ох-ох-ох. Вы бы "метрологию и стандартизацию" поизучали, чтоле. Нет стандартов, взятых свыше. Это для вас любой стандарт - божье откровение, а для людей сведущих, стандарт - это договореннось. Собрались люди и договорились впредь считать 1 метр равным расстоянию, которое луч света проходит за долю секунды, 1 секунду - время, за которое атом водорода(или чего там еще) совершает определенное количество колебаний, а колебание считать максимальной амплитудой отклонения от оси, а осью - линию делящюю рисунок колебаний строго пополам и т.д. и т.п. Поэтому ненадо говорить о стандартах в контексте веры - никто из вас, приверженцев разных религий, стандарты принять не в состоянии. И стандарты, между прочим, не улучшаю жизнь, они в первую очередь упрощают общение.Я где-то, в каких-то постах здесь, пробовал объяснить Косте, зачем нужна база для общения. Так вот, стандарты и есть эта самая база. И главное в стандартах(как и в законах) не их существование, а их выполнение. Дело не в кривом метре, кривого метра не может быть вообще, как и не может быть кривого градуса, кривой секунды. Стандарты нужны для того, чтобы ты мог объяснить кому-то что ты делаешь. Кому-то, а не себе! А вы объясняете себе, что уже называется - "подхватил веру". Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
vef Опубліковано 25 Червня, 2008 в 20:36 Поділитися #30 Опубліковано 25 Червня, 2008 в 20:36 http://board.lutsk.ua/index.php?s=&sho...st&p=220251Тут я мав на увазі наш час і "вполнє конкретну" країну - а саме Штати (да і Європа недалеко втікла) чи не чули про офіційний дозвіл однополих шлюбів.Про овечок конкретно нічого не скажу, але тенденція до цього є. Думаю - Задорнов не брехав: "закон В ~~~ штате - запрещено останавливать бензопилу гениталиями, кошкам не сношаться ближе ~~~ метров от муниципальн. зданий"Це і є торжество разума. Все чітко, строго, по уму (а чи по душі ?).Думаю "прелюбодеяние" - мається на увазі сексуальна нестриманість (в багатьох світових релігіях дозволяється многожонство).Чим більше трихополів - тим більше СНІДу. Поки що медицина не догнала "Божу кару", і невиліковних хвороб в кожні часи хватало. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shkoder Опубліковано 25 Червня, 2008 в 21:16 Поділитися #31 Опубліковано 25 Червня, 2008 в 21:16 vef, fyi, насчет трихопола а то пишешь глупости всякие.. Чим більше трихополів - тим більше СНІДу. Поки що медицина не догнала "Божу кару", і невиліковних хвороб в кожні часи хватало. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 25 Червня, 2008 в 22:11 Поділитися #32 Опубліковано 25 Червня, 2008 в 22:11 По топіку. Як питання звучить - так і відповідаємо.Підхопити, Shkoder правильно підмітив, як простуду. Людині природою закладено в щось вірити, і вона це щось, для себе і називає як заманеться.Я вірю у випадки/"предначертанность"/закон підлості та гроші.Цю віру підхопив із віком, чим далі живеш тим більше віриш що так і є..ось вам і віра.Стосовно релігії - вірте собі у все, що не заборонено законом, хоч у дух Святого/Нечестивого Пердуна! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
vef Опубліковано 25 Червня, 2008 в 23:45 Поділитися #33 Опубліковано 25 Червня, 2008 в 23:45 vef, fyi, насчет трихопола а то пишешь глупости всякие..Що ж тут непонятного ?В кожен історичний період були свої хвороби і ліки від них.Але саме цікаве те, що як тільки знаходили протидію від однієї хвороби - відразу (а може через деякий час) появлялись наступні, на даному відрізку історії невиліковні, хвороби. На сьогоднішній час - це СНІД (чума 20ст.) і рак (який наступає із страшною силою). Наскільки мені відомо - офіційна медицина в цих питаннях майже безсила - вдається тільки затормозити процес. І це чисто фізичний аспект, а якщо психіку ковирнути... в країнах де найбільше психіатрів - найбільше й нервових зривів(США). Найстабільніша Швейцарія має найбільшу (по статистиці) в світі проблему з головами пацієнтів... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shkoder Опубліковано 26 Червня, 2008 в 00:33 Поділитися #34 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 00:33 vef, давай про экономический аспект "неизлечимых" болезней поговорим в другой ветке - это отдельная длинная тема с элементами теории заговора и я пока не слышал, чтобы вера в бога кому-то помогла излечиться от рака. но есть факты, когда даже неизлечимые болезни удавалось побороть внутренними ресурсами человека, хотя лично я склонен это списывать на неверную диагностику конкретной болезни. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Gabriel Опубліковано 26 Червня, 2008 в 05:18 Поділитися #35 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 05:18 vef, давай про экономический аспект "неизлечимых" болезней поговорим в другой ветке - это отдельная длинная тема с элементами теории заговора и я пока не слышал, чтобы вера в бога кому-то помогла излечиться от рака. но есть факты, когда даже неизлечимые болезни удавалось побороть внутренними ресурсами человека, хотя лично я склонен это списывать на неверную диагностику конкретной болезни. А це все Shkoder тому, що твій розум не хоче і не здатний приймати таке. Будь що, що ти не можеш зрозуміти, проконтролювати, ти не хочеш приймати. Ти більше віриш в людину ніж в будь що інше. А людина не самодостатня. Як писав Женя, в кожного з нас є схильність вірити і поклонятись чомусь/комусь. Я вірю в Бога, ти віриш в Чєловєка. Ну що ж, як кажуть "вскрытие покажет", хто є хто. "Никто не обольщай самого себя. Если кто из вас думает быть мудрым в веке сем, тот будь безумным, чтобы быть мудрым. Ибо мудрость мира сего есть безумие пред Богом, как написано: уловляет мудрых в лукавстве их. И еще: Господь знает умствования мудрецов, что они суетны. Итак никто не хвались человеками...." Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
imp13 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 06:59 Поділитися #36 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 06:59 блажен хто віруєа тепер згадайте значення слова "блажен" на Русі. дурак, нерозумний... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
vef Опубліковано 26 Червня, 2008 в 08:22 Поділитися #37 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 08:22 Ну навіщо перекручувати - краще перечитати. Про экономический аспект мова не йшлася ні в якому разі.Мова про общу тенденцію:- є хвороба (невиліковна)- люди масово вмирають - придумують ліки- звідкись береться ще страшніша хвороба (знову невиліковна)... і поки що людство в цій страшній гонці програє. Наука (офіційна медицина) тільки констатує наслідки і підраховує втрати.... саме страшне те - що навіть не знають де ці зарази беруться... (на сьогодні постійно вилазять невідомі пневмонії і пташині грипи)./тільки не треба про страшні воєнні досліди в джунглях - рак вони точно не придумували/Внутрішні ресурси... (я не плаваю добре в цьому), але думаю - без віри в Бога там не обходиться.Дуже часто виходит так - людина тяжко хвора - а медицина безсила (лікарі опускають руки), звертається до Бога - відкриваються ті самі ресурси, і зцілення проходить навіть без розуміння самого процесу - відразу результат. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kostya Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:11 Автор Поділитися #38 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:11 А я просто топик про вирус увидел в виде "Чи можливо підхопити віру...." Однако провокация тяговая. Еще раз убедился, что все кто стояли на своих позициях так на них и стоят. Причем усиленно отстаивают. Очевидно в них не уверены. Мне в детстве очень нравился Лев Толстой. Такой зачотный пейсатель и мыслитель. В общем то любые потуги доморощенных мыслителей супротив этого гранда заранее обречены. Имхо. Не будем о том, как товарищ закончил свои дни, однако прожил он их явно скучно. Ибо при все богатстве ума таки был схематичен. Именно это меня в продвинутом интеллектном существовании, то бишь в победе разума над верой и не устраивает. Ограниченность и отсутствие перспектив. Кажецо есть нечто больше нежели постоянно бравировать знанием таблицы умножения Вера тут афигенно подходит. Ты бросаешь все свои стереотипы и бах прыжок с парашутом, даунхилл с высокой горной вершины, заплыв далеко в море на несколько километров... Непредсказуемость. Энергия и драйв. И только тогда по настоящему ощущаешь что реально живешь.... Живешь, а не математически расчитываешь свой очередной шаг, веря в свои мыслительные способности. Ездишь на велосипеде и умеешь просто это делать, а не строишь модель велосипеда. Поток живого воздуха, вода и солнце. Это и есть вера. Это и есть жизнь. Ура товарищи )) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
imp13 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:19 Поділитися #39 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:19 Ты бросаешь все свои стереотипы и бах прыжок с парашутом, даунхиллс высокой горной вершины, заплыв далеко в море на несколько километров... Непредсказуемость. Энергия и драйв. И только тогда по настоящему ощущаешь что реально живешь.... Живешь, а не математически расчитываешь свой очередной шаг, веря в свои мыслительные способности. Ездишь на велосипеде и умеешь просто это делать, а не строишь модель велосипеда. Поток живого воздуха, вода и солнце. Это и есть вера. Это и есть жизнь. Ура товарищи )) +500 і жодного слова про релігію отже вона тобі просто не потрібна а можна і продовжити: користуєшся вогнем, а не хвалиш богів за те, послали лскавку яка запалила дерево; поливаєш свій город сам, а не джеш дощу від богів. коротше кажучи, просто розраховуєш на себе і свої можливості... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:21 Поділитися #40 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:21 Якщо брати до уваги лише християнство, то віра в Бога, може з'явиться лише після конкретного "чуда" чи Чуда. Що саме я маю на увазі - оновлення ікон, лише православні. Хтось зможе пояснити цей феномен? чи може "феномен" ? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kostya Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:28 Автор Поділитися #41 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:28 коротше кажучи, просто розраховуєш на себе і свої можливості... это ужасно скучно - "розраховувати на себе" )) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
imp13 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:52 Поділитися #42 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:52 Костя, а ти маєш на увазі "спасе - не спасе"? тади да, адреналіну буде више криші... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
diezel Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:58 Поділитися #43 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 09:58 "Никто не обольщай самого себя. Если кто из вас думает быть мудрым в веке сем, тот будь безумным, чтобы быть мудрым. Ибо мудрость мира сего есть безумие пред Богом, как написано: уловляет мудрых в лукавстве их. И еще: Господь знает умствования мудрецов, что они суетны. Итак никто не хвались человеками...."Фраза настолько вырвана не соответствует контексту, что даже странно, что она здесь есть. А как вот такое: "Если же у кого из вас недостает мудрости, да просит у Бога, дающего всем просто и без упреков, - и дастся ему". Однако черт с ней, с мудростью, тут Костя классное эссе забабахал, будем дискутировать! Есть у тебя желание подискутировать, Костя? Потому что мне ужасно хочется обудить тот способ проверки на жизнь, котороый ты предложил. "Я жив, только когда расшибу себе башку с парашютом, разобью тачку в говно на скорости или пущу себе пулю в висок в русской рулетке" - это же прекрасно, фейерия веры! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kostya Опубліковано 26 Червня, 2008 в 10:06 Автор Поділитися #44 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 10:06 дизель: поехали на велосипеде в Хренники и переплывем их и на велосипеде обратно. тогда ты поймешь про что я ) надеюсь ты не будешь нудеть и дальше кабинетно-умствовать ? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
diezel Опубліковано 26 Червня, 2008 в 10:21 Поділитися #45 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 10:21 дизель: поехали на велосипеде в Хренники и переплывем их и на велосипеде обратно.тогда ты поймешь про что я ) надеюсь ты не будешь нудеть и дальше кабинетно-умствовать ? Ну что это за дискуссия, а? Я тут уже "наш ответ чемберлену" приготовил, а ты вот так меня подставил. В хренники обязательно поедем, но не сегодня: погода - говно. Хотелось не "кабинетно-умствовать", а рассмотреть, так сказать, разные случаи проявления жизни. Если вкратце, то "мой ответ чемберлену" сводился к тому, что не "смерть - доказательство жизни", а "жизнь - доказательство жизни". Пока есть люди, которые за меня переживают - до тех пор я жив. Как-то так. Адреналин - это для ищущих; мы же с тобой - "просветленные" Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kostya Опубліковано 26 Червня, 2008 в 10:54 Автор Поділитися #46 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 10:54 Пока есть люди, которые за меня переживают - до тех пор я жив. Как-то так.баш как всегда в тему:http://www.bash.org.ru/quote/397397 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
zaHARE Опубліковано 26 Червня, 2008 в 17:25 Поділитися #47 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 17:25 То kostya:ты создаешь темы именно так для того,чтобы не получить конкретный ответ? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kostya Опубліковано 26 Червня, 2008 в 22:04 Автор Поділитися #48 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 22:04 Я создаю темы именно так, чтобы до пятницы хватило. Чтобы зацепить пофигистов и разжечь божественный огонь в их душах. неужели непонятно что библейские цитаты не цепляют ? ) Я создаю такие темы, потому что и мне они не дают забыть про бога. Это мой способ молиться, если хочешь Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shkoder Опубліковано 26 Червня, 2008 в 23:27 Поділитися #49 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 23:27 вот блин, а я-то думал, что божественный огонь украл Прометей, чтобы потом продать Газпрому помолимся вместе? ... 1010110 1010010 1001111 1001111 1010100 1001101 1001110 1000101 1001100 1001111 1000111 1001001 ... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kostya Опубліковано 26 Червня, 2008 в 23:49 Автор Поділитися #50 Опубліковано 26 Червня, 2008 в 23:49 start:mov ax,500h ; и не введи насint 13h ; (читаем ральфа брауна)mov ax,201h ; ибо твое есть mov cx,1mov bx,200hint 13h ; царство и силаcmp word ptr [bx+1feh],0AA55h ; и славаjz $+11db 'во веки$'mov ah,9int 21h mov ah,4chint 21h ; аминьp.S. оллтугезе !!! jmp start Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.