Перейти до змісту

Коли буде в Україні автокефальна церква?

Гість rl72

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

не спиняйтеся

Цитата

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський МПвУ Олександр (Драбинко) провів літургію у Спасо-Преображенському храмі Києва. На службі він оголосив про перехід до помісної церкви України, і присутні у храмі віряни зустріли його слова оплесками.

Наразі Спасо-Преображенський храм відноситься до церкви Московського патріархату.

Після створення в Україні Православної церкви на Об’єднавчому соборі, в МП заборонили Драбинку проводити службу в цьому храмі, адже він вирішив перейти до нової церкви. Однак Парафіяльна рада 18 грудня постановила, що Драбинко має право служити у храмі та залишитися його настоятелем.

«Сьогодні я вперше під час літургії поминав Вселенського патріарха та Блаженнішого митрополита Київського Епіфанія. Та, на жаль, частина прихожан та священнослужителів не прийняли мого долучення до ПЦУ, відтак покинули храм. Але я сподіваюся, що вони повернуться. Наші двері відкриті», — сказав Драбинко.

Показати  

• Відповідей 296
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Верховна Рада зобов'язала МП вказувати у своїй назві приналежність до Російської православної церкви. За відповідне рішення проголосували 249 народних депутатів.
  А Бойко з Шуфричем ще й в табло получили.

Опубліковано
  В 20.12.2018 в 13:37, zaHARE сказав:

Верховна Рада зобов'язала МП вказувати у своїй назві приналежність до Російської православної церкви. За відповідне рішення проголосували 249 народних депутатів.
  А Бойко з Шуфричем ще й в табло получили.

Показати  

головний агент кремля як голосував?

Опубліковано

"Іудо, на тебе чекає гілляка": митрополит Симеон про привітання від УПЦ (МП) після переходу до нової церкви

Цитувати

Митрополит Вінницький і Барський Симеон заявив про те, що Московський патріархат поливає його брудом

Про це він сказав у інтервю Thebabel.

Показати контент

"Щодо інших: я отримав дуже хороші привітання від інших владик. Наприклад: "Іудо, тобі чекає гілляка", - сказав він.

За його словами, настільки багато зла, жовчі і ненависті він не бачив ніколи з боку архієреїв, священиків і віруючих Московського патріархату. Він сказав, що в Московському патріархаті "любов'ю не пахне, а де немає любові - там немає бога".

Крім того, він заявив, що в УПЦ МП його поливають брудом. А ті, хто належав до Київського патріархату або до Української автокефалної церкви, підтримали його та сказали, що моляться за нього

"Навіть Епіфаній мені подзвонив і сказав: "Сьогодні ми всі служили і молилися за вас. Як ви там?" Це для мене значний момент в житті. Я відкрив очі і побачив, хто був біля мене, яке значення я мав для них всі ці роки", - сказав він. 

На першій службі після собору митрополит заявив, що візьме участь у Об'єднавчому соборі. За його словами, майже усі віруючі та священники, які були на службі, підтримали його та почали аплодувати.

"Я у наших людей уже просив вибачення за те, що двадцять років займався зомбуванням: говорив про УПЦ КП, що її парафіяни - "розкольники", "не хрещені, що не вінчані". Людям важко. Ми ж їм говорили одне. А тепер їм треба сприйняти все зовсім по-іншому. Тим більше московська церква продовжує лякати своїх прихожан: "Тільки ви спасетесь, а вони підуть в пекло", "Російське православ'я - саме рятівне", "Порятунок тільки у нас". Це сектантський підхід", - сказав він.

Показати  

Опубліковано

Можливо після цього скептикі та атеїсти зрозуміють в чому суть Томоса і автокефалії?

Цитата

Александр, митрополит Рижский и всея Латвии (Кудряшов Александр Иванович) - агент КГБ "Читатель"
Du5J5KEW4AEryvi.jpg

Показати  

Опубліковано

Сьогодні вже встигли на роботі наговоритися на цю тему з різними гостями, що до нас заходили, і бачу, що багато хто не розуміє, що ж вчора сталося у ВР і для чого це все... типу "ну яка ж різниця, як вона там називається, та церква"...

Вчора у ВР дійсно зробили велику справу - прийняли дійсно важливий і потрібний для України закон, котрий "вбиває двох зайців", великих здорових жирних "зайців".

Перше, що на поверхні лежить, від примусу мацковській церкві назватися своїм справжнім ім'ям, РОСІЙСЬКОЮ православною церквою, це щоб багато бабок, тіток, дядьок врешті-решт чітко почули, В ЯКУ церкву вони ходять і кому несуть свої "срібенники". Якщо хтось вважає, що це неважливо - просто подивіться, як вони за це тримаються, як вони рвуть сорочки і пердаки, стирають клавіатури в неті і т.д. Згадаймо початок війни, коли ті мацковські попи виводили тих бабок-тіток з іконами перепиняти наші нещасні БМП, що йшли захищати кордони України, і т.д.

Друге, що явно не видно, не лежить на поверхні, але що є дуже суттєвим - змінюється назва ОРЕНДАТОРА! Орендатора земель під храмами, орендатора храмів... Тепер, значить, потрібно перезаключати договори оренди! А от тут тепер є можливість повідбирати в Мацковії законним шляхом оті землі і ті храми, котрі вони використовують і які б вони просто так не віддали б. Тобто, вони тепер змушені просити в громади перезаключити Договір оренди, а громада вже як схоче, так і вчинить! І тут вже ті затуркані-зазомбовані бабки не спрацюють!

Слава Україні! 

Опубліковано
  В 20.12.2018 в 15:28, jack74 сказав:

"Я у наших людей уже просив вибачення за те, що двадцять років займався зомбуванням: говорив про УПЦ КП, що її парафіяни - "розкольники", "не хрещені, що не вінчані". Людям важко. Ми ж їм говорили одне. А тепер їм треба сприйняти все зовсім по-іншому.

Показати  

Діво-дівноє. Лише зараз прозрів. Бач, що Томос животворящій робить.

Опубліковано
  В 21.12.2018 в 12:13, romanc сказав:

Когда Порошенко проспонсирует открытие приходов ПЦУ в рашке? Ведь там много наших.

Показати  

Ще в Україні порядку не навели.

Опубліковано
  В 21.12.2018 в 12:13, romanc сказав:

Когда Порошенко проспонсирует открытие приходов ПЦУ в рашке? Ведь там много наших.

Показати  

Уточни, кого це ваших?

Опубліковано

Бо москалі думають,що зі словом божим вкупі з танками можна добитись  значно більше, ніж  з одним словом божим.

Крім того разом зі Своїм русскім словом божим вони розносять різні віруси.Дуже сильнодіючі  та заразні.

Наприклад вірус непонятливості та нездатності   всього лишень освоїти та розмовляти  українською мовою , не кажучи вже про нездатність поняти українські проблеми.

От найкращим щепленям від цієї зарази і буде Українська церква.

Приклад Польщі це дуже добре ілюструє.

Опубліковано
  В 21.12.2018 в 18:39, halcogen сказав:

Навіщо вкладати гроші налогоплатників в липецьких? Краще садочок побудувати в Луцьку.

Показати  

Представляешь количество садиков, если продать имущество церквей и попов? У нас столько детей не будет)))

Опубліковано
  В 22.12.2018 в 07:05, romanc сказав:

Представляешь количество садиков, если продать имущество церквей и попов? У нас столько детей не будет)))

Показати  

Проходили вже таке.

Опубліковано
  В 21.12.2018 в 17:27, romanc сказав:

Я не пойму, почему москалям можно нести Слово Божее в Украине, а ПЦУ нужно только в Украине?

Показати  

Патамушта РПЦ це агентурна мережа,там від слова Божого одна назва.Того вони й тулять свою мережу під прикриттям Бога.

Цитата

Сотрудник Отдела внешних церковных связей Московского патриархата, доктор теологии, протоиерей Миролюбов — агент КГБ «Анатолий». Завербован в 1981 г.

Показати контент

Показати  

Опубліковано

Закон про перейменування УПЦ МП набув чинності

Цитата

Украинскую православную церковь Московского Патриархата уберут из государственного реестра юрлиц, если она не изменит свое название в соответствии с законом "о переименовании церквей".

Такое мнение высказал директор департамента по делам религий Министерства культуры Украины Андрей Юраш Источник: https://censor.net.ua/n3104062

Показати  

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...