Перейти до змісту

Коли буде в Україні автокефальна церква?

Гість rl72

Рекомендовані повідомлення

8 хвилин тому, halcogen сказано:

Дограються до того, що Гундяєв анулює Константинопольський Патріархат )))

А він вже давно нелегітимний 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 296
  • Створено
  • Остання відповідь

Ого, а то як? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10772876_original.jpg

"Значит, хорошие сапоги, надо брать."  ©/Служебный роман 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тут навіть наші святі отці до спільного знаменника ніяк прийти не можуь...

Автокефалія для України: Патріарх Філарет заявив про проблему

Цитувати

За кілька днів до Об’єднавчого Собору патріарх Філарет висловився про незгоду з Константинополем

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив про свою власну незгоду з Константинополем у двох моментах процедури об’єднавчого Собору.

Про це пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на ТСН.

Патріарх Філарет зазначив, що архієреї не приймуть вимог Вселенського Патріархату, оскільки КП за те, щоб помісний собор між представниками УАПЦ і УПЦ КПС виключно архієрейським, а у Стамбулі наполягають на участі у ньому вірян та пересічних священників.

Окрім того, у Києві вважають, що голосування під час виборів очільника церкви має бути відкритим, а Константинополь за “таємні вибори”.

“Якщо це буде не корисно нам – ми просто не проголосуємо та відкинемо”, – зазначив Філарет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

звершилось....

Цитувати

Щойно після завершення Об'єднавчого собору Президент Петро Порошенко привітав українців з створення Єдиної помісної української автокефальної церкви та представив її очільника.
Зокрема очільник держави зазначив: "Сьогодні, 15 грудня, цей день увійде в історію України як день створення Автокефальної помісної церкви. День остачного здобуття української незалежності від Росії. Щойно представники усіх церков заснували Обє'днану українську церкву". Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/12/15/prezydent_poroshenko_ogolosyv_pro_stvorennya_ukrainskoi_pomisnoi_tserkvy_1470651

вітаю!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ото запорєбріком пукани рве...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 хвилин тому, Basil сказано:

ото запорєбріком пукани рве...

В Ліцеморді теж шорох почався...

Мені, як атеїстові, таке закидують, що я аж прусь від ольгінських

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Volyniaka сказано:

прусь від ольгінських

ХА:smile-zachot:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, Volyniaka сказано:

що я аж прусь від ольгінських

"наші" теж не відстають...

"Страна"  мочить...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Правильно, що "наші" в лапках. Крім strana.ua є ще strana.ru. Думаю всім зрозуміло, що в них є дещо спільне. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, Ромко сказано:

Правильно, що "наші" в лапках. Крім strana.ua є ще strana.ru. Думаю всім зрозуміло, що в них є дещо спільне.

я знаю... це ж колишні "Вєсті" Гужви...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Basil сказано:

"наші" теж не відстають...

"Страна"  мочить...

Нехай своєю отрутою самі вдавляться перед тим як від неї здохнути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

гарно підгорає

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я пока вижу только то, что Филарет через Епифания будет руководить и автокефальными приходами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Філарет покерує ще кілька років, а церкви об'єдналися і стали Канонічні навіка.

В своїй хаті

Своя правда.

І сила ,і воля.

Тепер і церква.

От консерви кремлівські і вскриваються 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

31 минуту назад, Nokian сказал:

В своїй хаті

Своя правда.

І сила ,і воля

:D:D:D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Собаки загавкали... Добре припікає їм, певно.

5 хвилин брехні від Ондатрія - рішення "так званого" Об'єднавчого Собору - не визнаємо, Ондатрій - "митрополит Київський", "відбулося об'єднання двох неканонічних структур", "УПЦ МП - єдина канонічна церква, визнана всіма країнами" і т.д. Час запасатися попкорном, ще не таке почуємо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

процес пішов:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 годин тому, AgentSmith13 сказано:

Ондатрій - "митрополит Київський"

1545074021-7790.jpg?0.07965140816180427

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тепер залишилось зробити як в Німеччині і будуть вже на Бугатті пересідати.

• В Германии с осени 2012 года действует и обратное правило: все кто официально отказались платить церковный налог будут отлучены от немецкой католической церкви[10]. Существует мнение, что данная реакция вызвана тем, что многие германцы стали[11] заполнять заявления (в ЗАГСах и судах) о выходе из лона церкви именно с целью избежать налога. В 2010 году католическую церковь покинуло более 100 тысяч человек, а евангелическую - более 145 тысяч, что сильно сказалось на доходах этих конфессий.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бару-барове, попу-попове.

А співвідношення вже в кожного своє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

15 часов назад, halcogen сказал:

В нас і зараз в церквах пусто, а ви ще хочете податок ввести ))). Краще ті гроші пробухати чим віддати попам.

Податок таки пора ввести, і вже давно - КОЖЕН священник має отримувати БІЛУ зарплату, по бухгалтерії, і платити з неї ПОДАТКИ, а не їздити на Лексусі, якого, я, платячи податки з білої з/п, не зароблю і до пенсії, і не давати державі нічого, невідомо скільки заробляючи. НА церкву платити - звиняйте, бенанів немає, і так достатньо оподаткований.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Замість тисячі слів (фото не моє, з гугла, я не фоткав 2 роки тому)

Там, внизу, є ще пунктик про "професійну фото- і відеозйомку" НА ВУЛИЦІ (в храмі  - "ніззя" кругом, і ніяк), відповідно 1000 і 2000 грн. на годину. (Пробували вибити з мене за діставання з рюкзака дзеркалки).

Мдя... То храм, чи комерційна організація? Єдине, що можна зрозуміти - екскурсії, і то... Там ще папірець з їх "церковними послугами" є, з трьох- і чотирьохзначними сумами.

Kiev-Pecherskaya-lavra-30-1.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мешканці села Шишківці, Кіцманського району разом зі священиком сьогодні на зборах вирішили перейти з Московського патріархату до Православної церкви України

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...