Перейти до змісту

100-річний ювілей більшовицького шабашу

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А шо то ми так обділили увагою таку величезну дату?!...  Аяяй... А нас так вчили в Радянському Союзі... і все без толку?! негарно перед "вічноживими" ;) потрібно згадати

2c622114046a78e2956cd6f2ee71bbe6-160x160

Тим більше, губатий аж на пів-години тексту привітання наваяв!

Пошукав в них на сайті, як же волинські "революціонери" святкували, не знайшов... Різні "данєцкі" і "луганскі", зрозуміло, є, Київ є, Хмельниччина є, Житомирщина є, Тернопільщина з Івано-Франківщиною навіть є, а по Волині не знайшов...

Зате знайшов "пріурочєнную рєчь" Кононовича

"Значение Октябрьской революции переоценить невозможно" - о как!

Як українці в різних регіонах «зустрічали» 100-річчя Жовтневої революції

Для сучасного покоління - довідка з Вікі:

Цитувати

Жовтне́вий переворо́т[2] (у радянській історіографії «Велика Жовтнева соціалістична революція») — державний переворот, заколот у Російській республіці, що відбувся 25 жовтня (7 листопада) 1917 року. У ході перевороту Тимчасовий уряд, що перебував у столиці держави Петрограді — заарештували, а центральну владу перебрали на себе лідери більшовиків[3].

Для чого тема? - народ повинен знати своїх "героїв"

Опубліковано

От нафіга ти це гівно розворушуєш?

Вже потрохи стало підсихати, корочкою взялося, так ні, треба дріжджів підкинути.

Нема чим зайнятися з пятниці по неділю?

Опубліковано
Цитувати

А шо то ми так обділили увагою таку величезну дату?!... 

Ось тобі і "ІТОХ" цієї "дати"... Якщо на сторіччя ніхто не згадав.

Тільки от загублені життя не повернеш.

Опубліковано

Як-що тема про революцію - то вона була в росії.І там було все зрозуміло хто проти кого і за що.Набагато цікавіше те, що творилсь в неньці.Без 3-х літрів заспокійливого 40% напою не розібратись.Одні за УНР, інші за більшовиків, ще інші за Скоропадського, ЩЕ інші за Махна, ЩЕ інші за царя-батюшку і з багатьма перетасовками.Цирк.Тут більш детально.Тут коротко.

Опубліковано
8 часов назад, S30 сказал:

От нафіга ти це гівно розворушуєш?

Вже потрохи стало підсихати, корочкою взялося, так ні, треба дріжджів підкинути.

Нема чим зайнятися з пятниці по неділю?

Історію треба знати, а не тупо забути, щоб не робити помилок в майбутньому. Тим паче вже декілька революцій, розвалів країни і війну ми пережили/переживаємо.

Опубліковано
1 година тому, iiron сказано:

Точно.Як-би хтось не робив помилок - нам би не довелось їх повторювати.

так не повторюй, п*й в рашку і дрочи там на її велич

Опубліковано
Щойно, Lisovic сказано:

так не повторюй, п*й в рашку і дрочи там на її велич

Не радь, друже, що мені робити і я не буду посилати тебе нах..й.А так вимушений.

Опубліковано
1 хвилина тому, iiron сказано:

Не радь, друже, що мені робити і я не буду посилати тебе нах..й.А так вимушений.

Який грозний совкодрочер, я аж злякався :D

Опубліковано
12 годин тому, iiron сказано:

Як-що тема про революцію - то вона була в росії.

А хтось стверджував, що в Україні?

Почалась то вона в Росії, але наслідки її мали величезний і непоправний вплив на історію України.

12 годин тому, iiron сказано:

....Набагато цікавіше те, що творилсь в неньці.Без 3-х літрів заспокійливого 40% напою не розібратись.Одні за УНР, інші за більшовиків, ще інші за Скоропадського, ЩЕ інші за Махна, ЩЕ інші за царя-батюшку і з багатьма перетасовками.Цирк.Тут більш детально.Тут коротко.

і тут, коротко і наглядно

Історія України 1917-1922 роки за 3 хвилини (Історія УНР)

Спойлер

але тема все ж не про Україну

Опубліковано

Подивіться москальський свіжий серіал "Троцький", досить забавний погляд. Тільки не сприймайте все на віру, але життєвих тезисів, які можна прикласти до сьогодення, там маса. Ах да, там є багато заборонених у нас продажних ДНР-акторів, так що обережно.

Опубліковано

Я також на днях согрєшил і випадково подивився по РТР (клацав канали на тарелці) док.фільм кисєльова (про 1914-1917 роки в россии), да да, того самого упиря в аранжевом галстукє. І скажу, багато чого цікавого взнав з того фільму, такого, що нас не вчили і не розповідали. Революції, як такої, не було, дійсно був захват влади, причому два рази за рік, в ті роки робилося таке бл@дство (анархія, стрелянина, грабунки, мородерства), в центрі дій (петербург) і не тільки в центрі... Короче, не було там ніякої романтики, яку нам в школі втирали, а було те саме, що і зараз робиться і робилось. Всякі ручні партії, олігархія, корупція, заробіток на крові, Керенский виліз завдяки ораторському мистецтву, аля порошенко наших днів... Я був навіть вражений, що такий фільм зняли путінососи і крутили на путінському центральному каналі...короче, треба дивитися, так все не розповісиш...

Анекдот по темі:

Ленін обіцяв землю селянам, але це був жарт, і селяни землю не побачили. Селяни теж були жартівники, тому Ленін землю теж не побачив.

Опубліковано

Ні, ну ти не ображайся отак сходу. Я то гадав, що тут каками покидатися зберуться, а то й помірятися чимсь. А бачу такий сурйозний історичний гурток намічається.:)

Опубліковано
2 часа назад, Юріч сказал:

. Я був навіть вражений, що такий фільм зняли путінососи і крутили на путінському центральному каналі...

Так Путін у своїх інтерв'ю в 90-х заявляв про нелюбов до комуністів. Та й в 2014-му висказався, що через революцію Росія втратила юга-васток України. Та й варто згадати фільм Адмірал, знятий за держ кошт, і яким бидлом там зображали революціонерів.

Опубліковано
40 минут назад, Adis сказал:

То ти я бачу щей  слідкуєш за  життям Путіна:), і сталінські медоти тобі подобається, коли на Москву все ж таки виїзжаєш? 

А тебе прямим текстом послати чи завуалювати?

Опубліковано

Адіс, пшол вон звідси :)

Фольц, Адіс ви вже сретеся в темі про євробляхи, не треба цього робити в усіх темах поспіль!

Опубліковано
21 минуту назад, vaz75 сказал:

Адіс, пшол вон звідси :)

Фольц, Адіс ви вже сретеся в темі про євробляхи, не треба цього робити в усіх темах поспіль!

Ну я взагалі Юрічу писав. Хай модери два попередні повідомлення потруть.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...