Перейти до змісту

Шукаю хто зробить штробу в штукатурці

Єретик

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
9 хвилин тому, лейтенант сказано:

і скільки становить оплата праці? 

ціну хай називає майстер. Розумію, що робота специфічна. Штроба потрібна в штукатурці. Цеглу/бетон довбати зубилом не треба.

Опубліковано
59 хвилин тому, лейтенант сказано:

вирізати болгаркою без  промислового пилососа варіант розглядається? 

не хочеться, бо буде дуже багато пилу.

Опубліковано

Позичте(за пару рублів) в когось перфоратора і за 1 год.самі забабахаєте і не так вже багато буде того пилу,але всетаки буде і не мало,но і не багато)).

Опубліковано
30 хвилин тому, yura-patriot сказано:

Позичте(за пару рублів) в когось перфоратора і за 1 год.самі забабахаєте і не так вже багато буде того пилу,але всетаки буде і не мало,но і не багато)).

боюсь, що обсипеться плитка з іншої сторони стіни. Та й не акуратно перфоратором вийде.

Опубліковано

Штробив сам вручну, полотном для різки рельс, робив два пропила в штукатурці, відстань між пропилами = ширині штроби. Середину відламув тим же полотном. Пилу майже немає, лише сипався на підлогу пісок. Коли закінчується штукатурка і починається цегла, руки відразу це відчувають, тому лишнього не пропиляєш. Штроба ідеальна, краї рівні, вичищено під саму цеглу.

Полотно з однієї сторони обмотав ганчіркою, щоб руки не різало, а другою стороною "ялозив" по стіні. Радянська штукатурка штробилася настільки легко, що навіть жінка в мене просила поштробити трохи.

Полотно позичав і вже віддав, але в неті вони є і до 100 грн.

Спочатку пробував і болгаркою і перфоратором, але зупинився на цьому варіанті.

20101220130952.jpg

Фотки навіть знайшов

IMG_0446.jpg

Опубліковано
1 час назад, nickel сказал:

Фотки навіть знайшов

ггг, фотки робив по *заповітам* *бувалих* будівельників, щоб потім, в разі чого, знати де проводка лежить ? :)

Опубліковано
8 минут назад, MANJAK11 сказал:

ггг, фотки робив по *заповітам* *бувалих* будівельників, щоб потім, в разі чого, знати де проводка лежить ? :)

І через це також, але більше для історії (намагався фоткати усі етапи, а не лише проводку).

Опубліковано

пилка по дереву типу такого плану з дрібними зубами kak-vybrat-pilu-po-derevu-www-ural-org.j  два пропила поздовжних.  і не сильно багато пилюки.

2013-09-04 22.33.39.jpg

Опубліковано
3 минуты назад, n_a_p сказал:

пилка по дереву типу такого плану з дрібними зубами kak-vybrat-pilu-po-derevu-www-ural-org.j  два пропила поздовжних.  і не сильно багато пилюки.

Після такого використання пила піде на утилізацію. 

Опубліковано
11 минуту назад, лейтенант сказал:

Після такого використання пила піде на утилізацію. 

За 100 гривень ножовка - це "расходнік", використав і викинув.

Опубліковано
21 годин тому, SΩLΩMΩN сказано:

Потрібно або штроборізом з промисловим пилососом або молотком і зубилом. Відстань 15-20 м. під 2 телевізійні кабелі.

0994473775 Юра.
Він електрик. робив мені проводку, має таку штуку спеціальну для штроб. з пилососом. Наберіть, можливо зробить вам.

Опубліковано

@nickel а навіщо така широченна штроба під 1 дріт? Я штробив так щоб дріт туго зайшов, шириною  5-8 мм, менше потім штукатурки/шпаклювання. І під 220в робив штробу під самою стелею, де точно не будуть вішатись фотки-картинки-іконки-полички-телевізор і тд, щоб не попасти кріпленням в дріт.

Опубліковано

Яка штукатурка?

Як казав Юра-патріот, полотно, або. якщо пісчана штукатурка, то пилка для гіпсокартона (дуже добре працює).

Якщо штукатурка - типу бетон, то моя порада...заклеїти частину кімнати плівкою..і різати звичайною болгаркою ( в разі бюджетного варіанту), а потім долотом. Якщо не бюджет..то заклеїти кімнату і штроборез з порохотягом.

Опубліковано
21 час назад, Vadimm сказал:

@nickel а навіщо така широченна штроба під 1 дріт? Я штробив так щоб дріт туго зайшов, шириною  5-8 мм, менше потім штукатурки/шпаклювання. І під 220в робив штробу під самою стелею, де точно не будуть вішатись фотки-картинки-іконки-полички-телевізор і тд, щоб не попасти кріпленням в дріт.

Не знаю, що в тебе за дріт на розетки якщо він в 5 міліметрову штробу влазить мінімум дві жили в ізоляції, в мене мідний дріт 2,5мм в подвійній ізоляції на три жили - 12 мм, з "йолочками" (дюбель під кабель) всі 16 буде. І штроба широка, бо коли пиляв у вузькій штробі другий паз, то полотно постійно з'їзджало в перший паз. На світло дріт двожильний і тонший, то спочатку тоже мудохався з вузькою штробою, а потім плюнув і зробив по-людську штробу. Навіть якщо штроба на 1 см ширша і нехай 1 см по глибині то на 100 метрах  (10 000 см) широкої штроби я перевитрачу 10 000 кубічних см, тобто 10 літрів розведеної шпатлівки. Скільки це буде сухої суміші? Менше як пів мішка на всю квартиру - в дупі я мав таку економію, в порівнянні наскільки швидше мені штробилася широка штроба. :)

Під самою стелею здоровий глузд не дозволяє класти дріт, особливо якщо плануєш натяжні стелі чи з гіпсокартону. Кум прокляв електрика, який йому під самою стелею дріт проклав, а потім він натяжними стелями його разів десять перебив. Та й на тій висоті що в мене, також нічого вішати не планується бо зависоко для всяких картінок/фоточок/поличок і т.д. На фото стоїть 2 метрове дверне полотно для розуміння пропорцій. Ще 5 см зверху "з'їсть" натяжна стеля. Залишиться 20 см під потолком, хто ж так високо полички вішає?

Все ІМХО, зі мною не обов'язково погоджуватися. :)

Опубліковано

@nickel в мене такий же дріт. В багатьох місцях я його взагалі боком в штробу запіхував, то йолочок пішло на 10-11 м може штук 5-6.

Щодо натяжних стель - в мене поки не планується. Та й їх вроді під самою стелею натягують, а дріт десь на відстані 4-5 см від площини стелі.

Опубліковано
47 минут назад, Vadimm сказал:

Щодо натяжних стель - в мене поки не планується. Та й їх вроді під самою стелею натягують, а дріт десь на відстані 4-5 см від площини стелі.

Заміряється лазерним рівнем найнижчий куток в кімнаті і стеля буде нижче нього десь на три сантиметра - це висота багету для натяжної стелі. А в найвищих кутках різниця може бути і 7-8 см як в мене. Вже писав, куму так побили проводку, в нього до заміни менше стиків було ніж після ремонту. Смисл її було міняти?

Не втягуй мене в суперечку. :) Це лише моя думка і я вже застарий для холіварів. Останнім часом вони сильно кумарять.

Опубліковано

Vadimm

Норми відстаней по прокладці кабелю не дурний придумав ). З часом все забувається (де клав, яка висота). Я на кухні натяжний теж не планував. А коли надумав і зробив, був дико здивований, що автомат розеток кухні вибиває (коротке). Тоді згадав, що контур в одному місці (витяжний отвір) пустив максимально високо (над віконцем). На момент монтажу потолків квартира була "не під напругою". Виявилось все на другий день, коли подав ввод.

Радість переповнила, мат лився рікою. 

Знімання тумб, зрив обоїв, штрабування, паяння, шпаклювання, ще раз обої. І це після ЗАКІНЧЕННЯ ремонту.

nickel

Толково і абсолютно вірно. 20 см в самий раз. А на рахунок поличок, то їх або змістити можна, або кріплення перенести. Все можливо.

Опубліковано
В 02.11.2016 at 21:51, Opel75 сказал:

Vadimm

Норми відстаней по прокладці кабелю не дурний придумав ). З часом все забувається (де клав, яка висота). Я на кухні натяжний теж не планував. А коли надумав і зробив, був дико здивований, що автомат розеток кухні вибиває (коротке). Тоді згадав, що контур в одному місці (витяжний отвір) пустив максимально високо (над віконцем). На момент монтажу потолків квартира була "не під напругою". Виявилось все на другий день, коли подав ввод.

Радість переповнила, мат лився рікою. 

Знімання тумб, зрив обоїв, штрабування, паяння, шпаклювання, ще раз обої. І це після ЗАКІНЧЕННЯ ремонту.

nickel

Толково і абсолютно вірно. 20 см в самий раз. А на рахунок поличок, то їх або змістити можна, або кріплення перенести. Все можливо.

норми- нормами а на практиці такого наробишся і надивишся шо очі на лоб вилазять.....

проклав проводку= відразу фотографуй! або схему малюй бо через пів року навіть і приблизно знати не будеш що і де...

Опубліковано

Згоден. Зустрічав просто дикі "діагоналі" з кутка в куток. Але.

Якщо в себе вдома кладеш чіткі вертикалі, а горизонталі строго 20 см від потолка, то і малювати нічого не потрібно.

Опубліковано
On 27.10.2016 at 13:34, SΩLΩMΩN сказано:

Потрібно або штроборізом з промисловим пилососом або молотком і зубилом. Відстань 15-20 м. під 2 телевізійні кабелі.

як там штроби поживають?)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...