keepo Опубліковано 16 Лютого, 2016 в 23:26 #1 Опубліковано 16 Лютого, 2016 в 23:26 Цікавить досвід використання. Бажано в розрізі декількох років. Чи варто переплачувати, чи часто обслуговуєте ітд.
fotlav Опубліковано 19 Лютого, 2016 в 16:43 #2 Опубліковано 19 Лютого, 2016 в 16:43 Напевно на борді не має власників таких котлів більшість при покупці економлять 50-70% від вартості конденсаційного котла і купують звичайні, як і я в тому числі, про що зараз дуже жалкую.
keepo Опубліковано 19 Лютого, 2016 в 21:08 Автор #3 Опубліковано 19 Лютого, 2016 в 21:08 Чому жалкуєте? Переваги спірні, обслуговування та налаштування важче і дорожче. А та ж гребінка на теплу підлогу дає аналогічні параметри по тепловому режиму. ну і в загальному насторожує така мала кількість власників цих котлів, навіть електричних більше різниця в вартості між котлами до 500уе, в загальній вартості системи опалення не настільки критична, а якщо розкинути на загальну вартість будинку, то тимпаче...
FOX Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 07:02 #4 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 07:02 В мене знайомий використовує конденсаційний котел - цілком ним задоволений. І я хочу цього року собі конденсаційний ставити.
Harddriver Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 08:17 #5 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 08:17 Хм, тема цікава, але погуглив - ККД німецького газового котла - 90%, ККД конденсаційного - 101% (явно маркетологи приклали до тої цифри свої лапки ) 10% економії (якщо вірити маркетологам ). Цього можна досягнути наприклад змінивши склопакети на двокамерні, або позбавившись від містків холоду. В 15 тис. гривень різниці в ціні між цими котлами (ще додай пуско-налагоджувальні) утеплювальні роботи можна втиснути, навіть по склопакетам, навіть для середньої такої хатинки.
keepo Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 20:43 Автор #6 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 20:43 Склопакети і так двокамерні і будинок відразу будувався з розрахунком на енергозбереження. Монтажники кажуть, що ці котли варті переплати, от і вирішив поцікавитись реальними відгуками користувачів. 13 годин тому, FOX сказано: І я хочу цього року собі конденсаційний ставити. а який зараз стоїть? конденсаційні дають виграш тільки на теплій підлозі, на батареях працюють як і стандартний котел. 12 годин тому, Harddriver сказано: але погуглив - ККД німецького газового котла - 90% там є нюанси - мінімальна робоча температура теплоносія, але то все вирішуєця "гребінкою" для теплої підлоги.
vaz75 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 20:59 #7 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 20:59 Конденсаційний котел дасть вигоду по відношенню до некондисаційного лише за умов низької температури теплоносія, тобто при опаленні лише теплою підлогою, без батарей. В іншому разі переплачувати за котел не має сенсу. А такий показних, як " знайомий має і він задоволений" взагалі смішний аргумен, не маючи реальних показників економії.
keepo Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 21:03 Автор #8 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 21:03 Цитувати А такий показних, як " знайомий має і він задоволений" взагалі смішно читати задоволений чи ні то суб"єктивно. а от частота обслуговування, нюанси з відводом конденсату ітд, це вже практика використання
vaz75 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 21:13 #9 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 21:13 4 минуты назад, keepo сказал: задоволений чи ні то суб"єктивно. а от частота обслуговування, нюанси з відводом конденсату ітд, це вже практика використання Ага, суб'єктивно, що готовий переплатити за котел, бо "знайомий задоволений". Гиги. Одна моя знайома має айфона 6-го, вона не знає, що таке айклауд, апстоур і ін, але подружкам певно розхвалює і рекомендує, бо то епл і він рожевенький.
FOX Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 09:02 #10 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 09:02 В 20.02.2016 at 22:43, keepo сказал: а який зараз стоїть? конденсаційні дають виграш тільки на теплій підлозі, на батареях працюють як і стандартний котел. Новобудова. Опалення планую теплою підлогою.
Dream Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 11:49 #11 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 11:49 2 годин тому, FOX сказано: Опалення планую теплою підлогою. в спальнях і дитячих не можна.
MANJAK11 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 11:55 #12 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 11:55 4 минуты назад, Dream сказал: в спальнях і дитячих не можна. аргументуйте таку категоричну заяву
fotlav Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 15:19 #13 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 15:19 On 19.02.2016 at 23:08, keepo сказано: Чому жалкуєте? Тому що конденсаційний котел економніший. В Європі це давно зрозуміли і на початку двохтисячних держава компенсувала домогосподарствам суму від вартості хто ці котли купував. Проблема в тому, що в нас багато не розуміє людей дрібної але суттєвої різниці між цими котлами. Конденсаційні котли розраховані під низькотемпературні системи опалення, а звичайні котли під високотемпературні системами опалення. Більшість же дивиться на ціну котла і робить вибір в сторону меншої, або хто наважується і купує конденсаційні коли підключає до звичайної високотемпературної системи опалення в результаті отримує той результат що і з звичайним. Отже якщо у вас стоять в дома звичайні радіатори з приблизним середнім розміром 500 на 1000 mm. то не тратьтесь, конденсаційний котел вам не потрібен. Але якщо ви переробляєте все заново, або будуєте новий будинок, і там запланована тепла підлога або радіатори опалення великих розмірів і тип33 то купуйте конденсаційник. On 19.02.2016 at 23:08, keepo сказано: ну і в загальному насторожує така мала кількість власників цих котлів, повторюсь ще раз, що два факти впливають на це 1. ціна 2. принципове не розуміння в їх різниці. 3 годин тому, Dream сказано: в спальнях і дитячих не можна. 3 годин тому, MANJAK11 сказано: аргументуйте таку категоричну заяву MANJAK11 не починайте, бо крім міфів про пил і щось схожого в тому роді нічого не почуєте.
Dream Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 15:29 #14 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 15:29 Чого зразу "міфів"? При включенні теплої підлоги частинки пилу, що осідає на підлозі, піднімаються в повітря і починають циркулювати в нижній зоні кімнати - як раз там, де ви спите чи діти граються. За надцять років може привести до легеневих захворювань.
MANJAK11 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 20:07 #15 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 20:07 4 часа назад, Dream сказал: Чого зразу "міфів"? При включенні теплої підлоги частинки пилу, що осідає на підлозі, піднімаються в повітря і починають циркулювати в нижній зоні кімнати - як раз там, де ви спите чи діти граються. За надцять років може привести до легеневих захворювань. фак, а я до цього часу думав, що пил постійно циркулює в повітрі, інакше звідки б він брався на поверхнях Ну й щоб пил, домашніх концентрацій міг привести до легеневих захворювань, треба як мінімум все волосся з носа вистригти, або випалити, або він (пил) має бути такої концентрації, як в шахтах, або інших пилетворних місцях
keepo Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 20:54 Автор #16 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 20:54 5 годин тому, fotlav сказано: Тому що конденсаційний котел економніший. Конденсаційні котли розраховані під низькотемпературні системи опалення, а звичайні котли під високотемпературні системами опалення. Більшість же дивиться на ціну котла і робить вибір в сторону меншої, або хто наважується і купує конденсаційні коли підключає до звичайної високотемпературної системи опалення в результаті отримує той результат що і з звичайним. Отже якщо у вас стоять в дома звичайні радіатори з приблизним середнім розміром 500 на 1000 mm. то не тратьтесь, конденсаційний котел вам не потрібен. Але якщо ви переробляєте все заново, або будуєте новий будинок, і там запланована тепла підлога або радіатори опалення великих розмірів і тип33 то купуйте конденсаційник. повторюсь ще раз, що два факти впливають на це 1. ціна 2. принципове не розуміння в їх різниці. ok змішаний тип, 1-й поверх ТП, 2-й батареї Я вище писав, в загальній вартості будинку різниця на котлах доволі мізерна. Але ви не знаєте чому в Європі переходять на конденсаційні, можливо це наслідки кіотського протоколу, можливо стимулювання власних виробників ітд. А наші майстри зазвичай тулять те що подорожче... Ще одне питання - обслуговування цього всього добра. Сервіс у нас дорогий і не дуже якісний. Крім тверджень продавців у економічності такого котла, більше ніяких доказів не бачив, так меньші викиди в атмосферу і більші (навіть в деякій мірі шкідливі в септик, що імно мінус). Системи зпроектовані під ці котли мають зазвичай меньші тепловтрати в цілому, тому порівнювати їх немає сенсу. Порівнянь типу був котел такий, поставили інший і маємо вигоду просто нема...
keepo Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 21:08 Автор #17 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 21:08 Ще почитав трохи про конденсаційники - димохід їм треба специфічний труба-в-трубі. І щось мені підказує, що в вартість котла ця труба не входить
vaz75 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 21:42 #18 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 21:42 32 минуты назад, keepo сказал: Ще почитав трохи про конденсаційники - димохід їм треба специфічний труба-в-трубі. І щось мені підказує, що в вартість котла ця труба не входить В усіх турбокотлах (з закритою камерою згоряння) димовивід комбінований з повітрявпуском (труба в трубі) і йде у комплекті.
vaz75 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 21:47 #19 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 21:47 При влаштовуванні автономного опалення (та будь-якого) потрібен ретельний розрахунок системи СПЕЦІАЛІСТАМИ. Не поскупіться, потратьтеся на це, потім економія поверне все з торицею.
keepo Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 21:58 Автор #20 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 21:58 а довжина? у мене з котельні 8м цегляного димаря, переріз каналу дозволяє протягнути трубу, але не думаю що в комплекті йде 8м труб. чи вони всі парапетні?
Dream Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 22:21 #21 Опубліковано 22 Лютого, 2016 в 22:21 2 годин тому, MANJAK11 сказано: фак, а я до цього часу думав, що пил постійно циркулює в повітрі, інакше звідки б він брався на поверхнях Ну й щоб пил, домашніх концентрацій міг привести до легеневих захворювань, треба як мінімум все волосся з носа вистригти, або випалити, або він (пил) має бути такої концентрації, як в шахтах, або інших пилетворних місцях А хіба я казав що пил літає ТІЛЬКИ там де тепла підлога? Ні, але чим більша площа нагріву (батарея vs підлога), тим більше теплого повітря піднімається вверх, тим більше мікрочастинок пилу піднімається вгору. І друге, про концентрації, - я не дарма написав що треба "надцять років". Можна як варіант щодня підлогу терти мокрою ганчіркою, але чи на довго вистачить? )
vaz75 Опубліковано 23 Лютого, 2016 в 05:49 #22 Опубліковано 23 Лютого, 2016 в 05:49 8 часов назад, keepo сказал: а довжина? у мене з котельні 8м цегляного димаря, переріз каналу дозволяє протягнути трубу, але не думаю що в комплекті йде 8м труб. чи вони всі парапетні? Ну не знаю, я не екстрасенс, що там в тебе, все індивідуальне,але в основному турбокотли - парапетні. Напевно дешевше повісити парапетний котел, висвердлити диру в стіні котельні і вивести подвійну трубу. Естетика особо не зіпсується. А щодо тягнути 8м дорогущої труьи, та й ще через димохід, та ще чи "продавить" насос котла таку довжину - питання! Але ж ми, українці, не шукаємо легких шляхів.
vaz75 Опубліковано 23 Лютого, 2016 в 06:07 #23 Опубліковано 23 Лютого, 2016 в 06:07 Ось в сусідній темі ділится досвідом використання димоходного котла
keepo Опубліковано 23 Лютого, 2016 в 20:49 Автор #24 Опубліковано 23 Лютого, 2016 в 20:49 'Спеціалісти' введуть данні в програму і вирахують тепловтрати будинку. Причому данні вони будуть брати або з моїх слів, або з архітектурної пропозиції. Ось і весь ретельний розрахунок. Зробити отвір під димар в стіні це хвилин 40-50 з перекуром :) ніхто парапетника на висоту 8 метрів тягнути не буде...! Ну і питання в котлі так і залишаєця. Різниця цін приблизно така: димарний котел 500уе - парапетний 600уе - конденсаційний 1000уе. про досвід з негільзованим комином та сучасними котлами думав усі уже вкурсі...
Dream Опубліковано 23 Лютого, 2016 в 21:08 #25 Опубліковано 23 Лютого, 2016 в 21:08 19 хвилин тому, keepo сказано: про досвід з негільзованим комином та сучасними котлами думав усі уже вкурсі... ти про руйнування?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.