Перейти до змісту

А ви крали на своїй роботі?

romaxa11

184 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сутність людини - жадібність. 

Зібрав Бог трьох — англійця, москаля й українця. І каже до них:

- Даю вам коней, хто скільки кілометрів здолає, той стільки землі й дістане.

Скаче першим англієць. День проскакав. Кінь втомився:

- Ну все, мені досить.

Другим скаче москаль. День скаче, два. На третій загнав коня.

- Ну що, - каже - і мені вистачить.

Третім скаче українець. Скаче день, два, на третій загнав коня. Став бігти.

Годину біжить, дві, п’ять. Упав. Почав повзти. Годину повзе, другу, третю.

Вже більше не може. Знімає шапку й з усієї сили кидає вперед:

- А ось тут ще огірочки посаджу!
  • Відповідей 184
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

завжди було, що коли хтось працював на якомусь заводі (ще коли вони існували і належали державі) то той і мав валом тої продукції, яку виробляли. так само і з обладнанням.

також чув від старших людей, які працювали будівельниками, що 10%, мало що не на законних підставах, ішло на "ліво" чи пропой.

тоже чув, що цього літа в Камінь-Каширському районі, в кількох місцях горіли великі площі торфів. пожежники і техніка залучалась з усієї області. наскільки знаю то питання з пальним в них дуже плачевне і не зважаючи на це були спроби заєжджими її зливати і також красти місцевими жителями тих же сіл, що потерпають від диму, шлангів щоб потім загнати бурштинщикам.

красти -це ПОГАНО

Опубліковано

KarambaAramba, тобі цього ніколи не зрозуміти. Потрібно відповідати за себе і бути насамперед в гармонії з собою, а не дивитись, хто там скільки і у кого вкрав.

Опубліковано

У нас рабство відмінили вже біля 200 років тому. Якщо мало платять, ви звільняєтесь і знаходите того хто платить більше, або ще краще, починаєте власну справу і працюєте виключно на себе а не на "дядю". Виправдення крадіжці як такій немає. Якщо ви низькокваліфікований працівник і на ваше місце візьми будь-кого і він все виконуватиме, то не варто жалітись на низьку зарплату, варто жалітись на власне небажання вчитись. Висококваліфікований спеціаліст в більшості випадків знайде собі високооплачувану роботу, чи створить власний бізнес. Я в цьому випадку сильно підтримаю Мотороллу: що ти дав. тобі й віддалось. Якщо ваша праця корисна працедавцеві, він вам мотивуватиме бонусами і готівкою. Але все одно рівень заплати буде визначатись економічним рівнем її доцільності з боку працедавця. Коли працівник краде, він же не думає які витрати поніс працедавець створивши таке робоче місце.

В кожної людини є свій поріг чесності, совісті (називайте як хочете). В одних він низький і совість його не гризе, коли він мільойни виносить, в і ншого високий, і взявши принтерний папір людина труситься, щоб не вигнали з роботи. Але факт, що з відсутністю покарання за крадіжку планка поступово падає.

Додам як приклад.

Моя дитина в Там-Тамі з'їла булочку, я не помітив і не оплатив її. Але помітив це вже вдома. Без зайвих думок на наступний раз касира попросив пробити цю булочку (очі касира треба було бачити).

Потім за чаркою розповів це другу. Той каже, в нього таке не раз було, але він не платив, бо то все в ціні забито (усушка, утруска, украдка).

У нас з ним різний поріг совісті?

Має бути й самоповага. Ви вертали бо просто поважаєте себе і вважаєте людиною.

Опубліковано

:0016:  :0016:  :0016:   Якби ви знали скільки вкрав у народу покійний єрьомка разом з івахівим щоб постоїти там-там з порт сіті, шоб вже обкрадати весь луцьк через той хавчик неякісний і тряпки кітайські в сусідньому порт сіті , то ваш поріг совісті впав би нижче нуля. :0016:   купуючи продукти в там тамі ви кормите не державу і не виробників продукції ви кормите олігархів, бо там там поділений на пару фірм, податкі вони платять мізерні, бо все  там схвачено, а різниця між собівартістю і реальною ціною інколи сягає 200%, так що кідайте своє угризєнія совісті за булочку)))) 

Во-во. отак все у нас і списується. Не купувати в Там-Тамі то одне, а вкрасти в Там-Тамі, то інше.

Відкрию очі, що цю булочку можуть повісити на працівника (касира, охоронця, кладовщика) з мізерною зарплатою. Оскільки совість це одна зі складових частин мого мозку, то я, сплативши за використане не збіднів. І совість моя тут чиста.

А щодо Єремєєва, фірмочок і т.п., то питання до прокуратури, податкової, не до мене.

Опубліковано

KarambaAramba, ти до того всього ще непонятлівий. ПРи чому тут путін,яник,рпц? Ти чуєш, що тобі люди кажуть? Бути чистим перед своєю совістю і не виправдовувати свої крадіжки тим, що інші також крадуть.

Опубліковано

Якщо кожна проста людина перестане керуватися правилом "я краду бо всі крадуть" , то й і влада зміниться і перестане красти (але це, звісно, утопія).

Опубліковано

KarambaAramba, якщо ти вважаєш себе собакою Павлова і тобою правлять тільки тваринні інстинкти, то, будь-ласка, не розписуйся за інших. Є ще таке поняття як вихованність і вона прививається з дитинства.

Опубліковано

KarambaAramba, от читаю тебе і думаю, нафіга я то все читаю, очі ламаю, мозг ламаю...але читаю... Ти міркуєш як бабки на лавочці, фразами з зомбоящика і "десь там хтось сказав", вони також все про всіх знають, а головне знають що і як треба робити, щоб всім було щастя.

Опубліковано

KarambaAramba, де я писав, що красти це добре, чи де я писав, що про це не треба говорити, що за це не треба осуджувати??? Ти змішав все до купи і ще говориш, що у когось вата в голові?  Фєєрічно :D

Опубліковано

Що за дибільні варіанти відповіді?Так,ні,показати результати і вистачить...

Про себе:на роботі не крав,але іноді добирав зарплату товаром.Роботодавець не збіднів і я не розбагатів.

Опубліковано

Ми колись перевозили по морю насіння (сємєчкі), 10 тис.тон, прямо в трюмах, то пару раз брали, смажили собі на пательні... От тут точно, хозяїн насіння не збіднів :D .

Опубліковано

KarambaAramba, це означає - перевожу тобі буквально - що не потрібно на других дивитись, кричати на всіх кутках, що мов дивіться, а він також краде! Я що самий рижий! Я тоже буду красти! Так зрозуміліше?

не робіть із мене дурня...

А цього і не потрібно.

Опубліковано

крав, крали і будуть, красти! таке життя українське!) при таких зарплатах красти просто необхідно щоб вижити!) Приміром водій отримує 5000 їздить по волинській області, то він крав і буде красти пальне!) Як тільки людині мало платять вона думає б  шо то потянути а нерозумні власники фірм не розуміють що дешевше б їм було підняти зарплати. Крадуть зараз кругом де є можливість, колись менше крали усе пропадало і гнило, а зараз все крадуть) Де на фірмах є метал нічийний то на наступний день його вже нема) і так у всьому. Якби мені простому українцю платили 600 баксів заплати я б ніколи ото не дивився щоб то потянути на роботі а займався би більш потрібними справами, а так роботі віддаєш сили свої а отримуєш мізер от і компенсують собі люди вартість вкладеної праці... Власники крупних фірм у яких робочі ходять на зарплаті 3000-4000грн так жирують і живуть як королі. Люди перестануть красти коли стануть достойно жити і будуть рівні всі перед законом, а не то завали людям курс з 8 до 26 і нате тепер живіть по європейськи на 100-150 баксів в місяць і щей не крадіть бо це недобре....

да кому ти розказуєш, зарплати всім й завжди мало, ну хіба що 10к баксів прибиральниці платити, й то , якщо покласти щось так, що будеш впевнений, що ніхто не бачить, то всерівно вкрадеш, бо ж без нагляду лежить. То так в нас всі совість заспокоюють, що мол крадуть, бо зарплата мала, піднімуть, всерівно мала, й красти будуть доти, доки не зловлять, бо безнаказанність спокушає, особо упороті й морально деградовані, будуть красти завжди й при будь яких умовах, просто тому, що мають можливість (історія про кавові зерна й інші дрібнички, вкрадені відносно благополучними працівниками, декількома постами вище, яскраве тому підтвердження) Єдине що можу зрозуміти, це економію без втрати якості, тобто якщо водій вміє добре їздити, то він знає , коли треба газувати, коли ні й в більшості випадків використовує пального меньше ніж видають, то це вважаю, водій має право забрати, в інших галузях так само, але це не означає, що треба приписувати лишнє, коли наприклад на стройці треба 10 мішків цементу, а кажуть що треба 15 й 5 крадуть, ти змуруй професійно й без лишніх розляпувань й замість десяти мішків піде вісім, але ж то треба напрягатись. Й то це актуально лише в тих випадках, коли точно знаєш, що начальник жлоб і самодур, бо в нормальній країні, якщо ти знайшов спосіб зекономити, повідомив про це власника, то той тобі солідну премію випише й прибавку до зарплати дасть, на скільки знаю, крепко Японія так піднімалась, навіть в СРСР така практика була, в мого батька було декілька рацпропозицій, то там якась маленька надбавка капала. Але то в нормальних країнах , а ми маємо те що маємо. Але ж то не *красти просто необхідно щоб вижити* правда ?

Опубліковано

Хлопці, при чому тут тема? Ще доби немає - 2500+ переглядів, 137 постів, проголосувало 99 чоловік.

При чому якщо на старті описували власні крадіжки щоб поржати, то вже з сьомої сторінки пішов виховний процес і опис моральних принципів.

Опубліковано

Єдине що можу зрозуміти, це економію без втрати якості, тобто якщо водій вміє добре їздити, то він знає , коли треба газувати, коли ні й в більшості випадків використовує пального меньше ніж видають, то це вважаю, водій має право забрати, в інших галузях так само...

В нас на флоті завжди була звичка економити на їжі. От давав роботодавець на кожного 5$ на добу (150$ на місяць), цього хватало в кінці 90-х роках з головою (та й і зараз би хватило). Так ось ми закуповували продуктів на половину суми, а половину (75$ в місяць) клали собі в карман. Це була непогана добавка до заробітка, враховуючи, що середня зарплата тоді була по Україні десь 50$. А один раз німці нас зафрахтували і дали на харчування по 10$ за добу/людина, але налічку не давали нам, а самі закуповували провізію... То блін, ми не їли, ми жрали, це прикінь, зараз на одного чоловіка в місяць 7500 грн. чисто на хавчік)). Там і пиво баночне завжди було присутнє і ананаси, і різні рибні консервовані делікатеси, типу крабів, кальмарів, восьминогів... На звичайних судах такого не було, була проста їжа, як вдома в звичайного середньостатистичного українця)). І ми не могли собі нічого в карман покласти, німці є німці, все має бути чьотко)). Зате після рейсу (рейс був 50 суток) кожен забрав собі додому по два великих ящика різних смаколиків, те що не з'їли)).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...